Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με Λεβάντε ο Ολυμπιακός στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ
  • [02] Δένδιας: Η αστυνομία αποκατέστησε τη νομιμότητα στη Βίλα Αμαλία
  • [03] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ο πρωθυπουργός μοιράζει δήθεν δώρα στους πολίτες
  • [04] Για διάλυση του κράτους και των κοινωνικών δομών, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Οι καθηγητές πανεπιστημίου διαμαρτύρονται για τις επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις τους
  • [06] Αποδεσμεύονται 1,8 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στο «Ερρίκος Ντυνάν»
  • [07] Αντίθετη η Ένωση Διοικητικών Δικαστών στην ίδρυση Φορολογικών Δικαστηρίων

  • [01] Με Λεβάντε ο Ολυμπιακός στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ

    Η ισπανική Λεβάντε θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε στη Νιόν.

    Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου στη Βαλένθια και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (21/2) στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

    [02] Δένδιας: Η αστυνομία αποκατέστησε τη νομιμότητα στη Βίλα Αμαλία

    «Σήμερα, η Ελληνική Αστυνομία αποκατέστησε τη νομιμότητα στη "Βίλα Αμαλία", μετά από μακρά σειρά ετών, κατ' εκτέλεση των προβλεπομένων από το Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τη ρητή εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Δένδιας, σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στη «Βίλα Αμαλία».

    «Το μήνυμά μας είναι σαφές: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να είναι χώρος ανομίας. Και τα χιλιάδες μπουκάλια για την παρασκευή βομβών "μολότοφ" και τα άλλα υλικά που βρέθηκαν στη "Βίλα Αμαλία" αποδεικνύουν ότι ο χώρος αυτός υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ένα εργαστήρι ανομίας», τόνισε.

    [03] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ο πρωθυπουργός μοιράζει δήθεν δώρα στους πολίτες

    «Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός έχει μπερδέψει το ρόλο του, γυρνάει από υπουργείο σε υπουργείο και λόγω Χριστουγέννων εμφανίζεται σαν τον Άγιο Βασίλη και μοιράζει δήθεν δώρα στους Έλληνες πολίτες τους οποίους έχει ήδη φτωχοποιήσει με την πολιτική του», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά.

    Και πρόσθεσε ότι «όμως, ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά τι τον περιμένει από τη μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης. Άλλωστε σύντομα θα τελειώσουν τα Χριστούγεννα οπότε θα αποσυρθεί και ο Άγιος Βασίλης».

    [04] Για διάλυση του κράτους και των κοινωνικών δομών, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ

    «Αυτό που αποκαλεί ο πρωθυπουργός διοικητική μεταρρύθμιση, είναι η διάλυση του κράτους, των κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και της δυνατότητας της χώρας να ανασυγκροτηθεί», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    «Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει ούτε με νέες απολύσεις, ούτε με την κατεδάφιση των κρατικών και κοινωνικών δομών», σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι «ο δημόσιος τομέας, μέσω της ανασυγκρότησής του και του επαναπροσανατολισμού του προς την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, μπορεί να παίξει έναν πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την προστασία της εργασίας και τη στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων».

    [05] Οι καθηγητές πανεπιστημίου διαμαρτύρονται για τις επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις τους

    Για επιπλέον σοβαρή μείωση των συντάξεών τους, πέραν της απευθείας περικοπής, διαμαρτύρονται οι καθηγητές πανεπιστημίου, με επιστολή-υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) προς τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα.

    Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, με τα νέα ειδικά μισθολόγια οι καθηγητές έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις, τη στιγμή, μάλιστα, που το μισθολόγιό τους ήταν χαμηλό, αφού δεν είχαν λάβει αυξήσεις των ειδικών μισθολογίων προηγούμενων ετών.

    [06] Αποδεσμεύονται 1,8 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στο «Ερρίκος Ντυνάν»

    Ποσό ύψους 1,8 εκατομμυρίου ευρώ αποδεσμεύεται για την πληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», προκειμένου να καταβληθούν οφειλόμενοι μισθοί στους εργαζόμενους.

    Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας στο «Ερρίκος Ντυνάν», ώστε να διευκολυνθεί η καταβολή των οφειλών στο νοσοκομείο.

    Ο υπουργός ανέφερε, πάντως, ότι θα δώσει στη Βουλή όλα τα στοιχεία για την οικονομική διαχείριση στο νοσοκομείο και ότι θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση.

    [07] Αντίθετη η Ένωση Διοικητικών Δικαστών στην ίδρυση Φορολογικών Δικαστηρίων

    Για την ίδρυση φορολογικών δικαστηρίων, που σχεδιάζει ο υπουργός Οικονομικών, Ι. Στουρνάρας, απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος, αναφέρει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, σε ανακοίνωσή της.

    Η Ένωση εκφράζει τη «μεγάλη έκπληξή της» για «τα σχέδια» του υπουργού Οικονομικών να ιδρύσει φορολογικά δικαστήρια, προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

    Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα Διοικητικά Δικαστήρια είναι μια εξέλιξη των παλαιών Φορολογικών Δικαστηρίων και επισημαίνεται: «Για οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο απονομής της φορολογικής Δικαιοσύνης απαιτείται προηγούμενη τροποποίηση του Συντάγματος, τη σκοπιμότητα της οποίας δεν κατανοούμε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 December 2012 - 15:30:34 UTC