Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς Μετρό, ηλεκτρικό και τραμ αύριο η Αθήνα
  • [02] Ηλικιωμένος έπεσε στις ράγες του Μετρό στον Άγιο Δημήτριο
  • [03] Eπίθεση κουκουλοφόρων στο Πολυτεχνείο
  • [04] Αναστολή λειτουργίας των σχολείων από τη νέα χρονιά αποφάσισαν οι δήμαρχοι Δυτικής Μακεδονίας
  • [05] Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη κατά των περικοπών στην υγεία
  • [06] Επεισοδιακή πρόκριση του Ολυμπιακού / Στους "16" Φωστήρας και Πανθρακικός

  • [01] Χωρίς Μετρό, ηλεκτρικό και τραμ αύριο η Αθήνα

    Συνεχίζονται αύριο, Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών και του σιδηροδρόμου.

    Ταλαιπωρία, λοιπόν, αναμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας αφού Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ θα είναι ακινητοποιημένα. Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

    Αντίθετα, κανονικά θα κινούνται λεωφορεία και τρόλεϊ.

    [02] Ηλικιωμένος έπεσε στις ράγες του Μετρό στον Άγιο Δημήτριο

    Ηλικιωμένος άντρας αγνώστων λοιπών στοιχείων παρασύρθηκε από συρμό του Μετρό στον Άγιο Δημήτριο, λίγο πριν από τις 8 μ.μ.

    Στον σταθμό του Μετρό έσπευσαν αμέσως άνδρες της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, ο άντρας είναι βαρύτατα τραυματισμένος.

    Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν ο άντρας έπεσε από μόνος του με πρόθεση να αυτοκτονήσει ή πρόκειται για ατύχημα.

    [03] Eπίθεση κουκουλοφόρων στο Πολυτεχνείο

    Στο γραφείο της αντιπρυτάνεως του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δανάης Διακουλάκη, η οποία εξελέγη πρόσφατα στο Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος, εισέβαλε σήμερα ομάδα κουκουλοφόρων.

    Αύριο η διοίκηση του ΕΜΠ προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ενώ ο πρύτανης Σίμος Σιμόπουλος αναμένεται να εισηγηθεί διήμερο κλείσιμο του Ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι σήμερα μπήκαν στο γραφείο της αντιπρυτάνεως και αφού την έβγαλαν έξω από αυτό, άρχισαν να γράφουν παντού συνθήματα.

    Να σημειωθεί ότι στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο αναβλήθηκαν οι διαδικασίες των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης έξι φορές, λόγω των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων που εκδηλώθηκαν, αλλά τελικά η ψηφοφορία έγινε ηλεκτρονικά πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο, οι αντιπαραθέσεις συνεχίζονται στο εσωτερικό του Ιδρύματος.

    [04] Αναστολή λειτουργίας των σχολείων από τη νέα χρονιά αποφάσισαν οι δήμαρχοι Δυτικής Μακεδονίας

    Στην αναστολή της λειτουργίας των σχολείων θα προχωρήσουν από τη νέα χρονιά και συγκεκριμένα από τις 7 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκινάει το σχολικό έτος, οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω έλλειψης χρημάτων για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της περιοχής.

    "Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε θερμοκρασία -10 και -15 βαθμούς Κελσίου", δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Αμυνταίου, Μάκης Ιωσηφίδης.

    [05] Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη κατά των περικοπών στην υγεία

    Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το περιφερειακό Κοινοβούλιο της Μαδρίτης διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές του προϋπολογισμού για την υγεία από την τοπική, συντηρητική, κυβέρνηση της Αυτόνομης Περιοχής.

    Με συνθήματα όπως «Είναι κλοπή, όχι περικοπή» και «Ντροπή» και υπό συνεχή σφυρίγματα, γιατροί, νοσοκόμες και απλός κόσμος ήλθαν αντιμέτωποι για πάνω από μία ώρα με τις ειδικές κατασταλτικές ομάδες της αστυνομίας.

    Μία τεράστια επιγραφή στηλίτευε «τις δολοφονικές περικοπές στη δημόσια υγεία».

    Εν τέλει, η αστυνομία πραγματοποίησε μικρές επιθέσεις και απεμάκρυνε τους διαδηλωτές.

    Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι τοπικοί αντιπρόσωποι συζητούσαν τον προϋπολογισμό της Αυτόνομης Περιοχής για το 2013, που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση έξι νοσοκομείων και 27 ιατρικών κέντρων, αποβλέποντας στην εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ.

    [06] Επεισοδιακή πρόκριση του Ολυμπιακού / Στους "16" Φωστήρας και Πανθρακικός

    Ο αγώνας Παναχαϊκη-Ολυμπιακός διεκόπη οριστικά στο 88΄ λόγω ρίψης αντικειμένων απο τους φιλάθλους των γηπεδούχων κι ενώ το σκορ ήταν 1-1.

    Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Γκούρτσα (4΄) ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με τον Φετφατζίδη (57΄). Στο 37΄ οι Πατρινοί έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Βοσκόπουλου με 2η κίτρινη.

    Κατά τη διάρκεια μικρής έκτασης επεισοδίων που έγιναν έξω από το γήπεδο, πριν ξεκινήσει οαγώνας,τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

    Πανιώνιος-Φωστήρας 2-1

    Ο «φονέας των γιγάντων» χτύπησε και στη Νέα Σμύρνη. Το γκολ του Κάμπα στο 78΄ αποδείχθηκε «χρυσό» για τον Φωστήρα, που μπορεί να έχασε 2-1 από τον Πανιώνιο, αλλά είχε νικήσει 1-0 στον Ταύρο στο πρώτο παιχνίδι και με το εκτός έδρας γκολ πήρε πανηγυρική πρόκριση για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Οι «κυανέρυθροι» είχαν προηγηθεί 2-0 με τα τέρματα του Ντούνη στο 11' και 21'. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι, λόγω της αποβολής του Κάμπα στο 79΄.

    Νίκη Βόλου-Πανθρακικός 1-1

    Ο Πανθρακικός δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στη Νίκη Βόλου, από την οποία απέσπασε ισοπαλία 1-1 (61΄ Κυριάκος - 57΄ Βαϊρουά) στο «Πανθσεσσαλικό» στάδιο και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ακριτική ομάδα, που είχε επικρατήσει με 2-0 στον αγώνα της Κομοτηνής, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζεύγους ΟΦΗ-Απόλλωνας Σμύρνης.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Παναθηναϊκός στους «16» του Κυπέλλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 December 2012 - 21:30:24 UTC