Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από 10 έως 15 ευρώ το μήνα οι αυξήσεις στη ΔΕΗ
  • [02] Το ΔΝΤ "χαϊδεύει" την Ιρλανδία
  • [03] Ο γάτος Ερμιμίκος βοηθός του Αϊ Βασίλη και των ΕΛΤΑ
  • [04] Πρόγραμμα δωρεάν δικαστικής συνδρομής σε υπερχρεωμένους καταναλωτές
  • [05] Οι επιβάτες των πλοίων θα έχουν εφεξής τα ίδια "κομφόρ" με αυτούς των αεροπλάνων
  • [06] Ανακαλύφθηκαν 129 νέα είδη που ήδη απειλούνται!
  • [07] ΚΚΕ: Αυξήσεις στη ΔΕΗ και φορολογικά μέτρα, προϋποθέσεις για την επόμενη δόση
  • [08] Προωθεί αλλαγές στο σκεπτικό του, ο οίκος Moody's, μετά τις επικρίσεις
  • [09] Τρεις νεκροί στη Σικελία από την κατάρρευση δύο πολυκατοικιών
  • [10] Φωτοβολταϊκά συστήματα σε 50 κτίρια του δήμου Θεσσαλονίκης
  • [11] Σε "κρίσιμη" αλλά "σταθερή" κατάσταση ο πρόεδρος του Ιράκ

  • [01] Από 10 έως 15 ευρώ το μήνα οι αυξήσεις στη ΔΕΗ

    Αυξήσεις, από 1ης Ιανουαρίου, στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι οποίες θα κυμαίνονται από 10 έως 15 ευρώ, κατά μέσο όρο, τον μήνα προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αρθούρος Ζερβός.

    Αναπτύσσοντας τα στρατηγικά σχέδια της επιχείρησης στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής, με αφορμή τον επαναδιορισμό του στη θέση του προέδρου, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι, για κατανάλωση 800 κιλοβατορών, υπολογίζεται ότι η αύξηση θα είναι 10 ευρώ τον μήνα, ενώ για κατανάλωση από 1.400 έως 1.600 κιλοβατόρες που είναι και η μέση κατανάλωση των ελληνικών νοικοκυριών, η αύξηση θα είναι περίπου 15 ευρώ τον μήνα.

    Οι αυξήσεις στη ΔΕΗ θα γίνουν σταδιακά σε τρεις φάσεις, προκειμένου μέχρι την 1η Ιουλίου του 2013 να έχουν φτάσει στο 48,7%. Και αυτό, όπως διευκρίνισε ο κ. Ζερβός γίνεται βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών αλλά και μνημονιακής υποχρέωση της χώρας, από το 2010.

    Ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμα ότι η πρόταση της ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) είναι να μην υπάρξει καμία αύξηση στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, το οποίο αφορά περίπου 300.000 καταναλωτές ευπαθών ομάδων, όπως μακροχρόνια άνεργοι ή άτομα με ειδικές ανάγκες και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα και με την πρόταση του αρμόδιου υπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, πρόθεση είναι να μειωθεί.

    [02] Το ΔΝΤ "χαϊδεύει" την Ιρλανδία

    Η Ιρλανδία δεν θα πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα λιτότητας για να επιτύχει τους στόχους μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, αν η ανάπτυξη το 2013 είναι χαμηλότερη του αναμενόμενου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    «Αν η ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο απογοητεύσει, κάθε πρόσθετη δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να μετατεθεί για το 2015, προκειμένου να προστατευθεί η ανάκαμψη», ανέφερε ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντέιβιντ Λίπτον σε ανακοίνωσή του.

    Ο κ. Λίπτον δήλωσε ότι το Δουβλίνο έχει επιτύχει έως τώρα όλους τους στόχους του προγράμματος σταθεροποίησης που συμφώνησε με την τρόικα πριν από δύο χρόνια και σημείωσε ότι έχει δείξει «σταθερότητα στην εφαρμογή των πολιτικών» που προβλέπονται από το μνημόνιό του, παρά τη βραδύτερη ανάπτυξη εφέτος.

    Το ΔΝΤ συμφώνησε, σήμερα Δευτέρα, να εκταμιεύσει τη δόση ύψους 1,2 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία, καθώς η χώρα συμμορφώθηκε με τους όρους του προγράμματος διάσωσης. Ωστόσο, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ανάπτυξη της ιρλανδικής οικονομίας θα επιβραδυνθεί στο 1,1% το 2013 και 2,2% το 2014, καθιστώντας πιο δύσκολη την επίτευξη του στόχου για το χρέος, το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί στο 122% του ΑΕΠ το 2013.

    [03] Ο γάτος Ερμιμίκος βοηθός του Αϊ Βασίλη και των ΕΛΤΑ

    Ο γάτος Ερμιμίκος Πις- Φις, το δεξί χέρι του Αϊ Βασίλη, γίνεται για φέτος τα Χριστούγεννα πολύτιμος... «συνεργάτος» των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο έργο της επικοινωνίας τους με τα παιδιά.

    «Εγώ που σου γράφω είμαι ο αγαπημένος γάτος του Αϊ Βασίλη και πολύτιμος συνεργάτος των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Εγώ είμαι που παραλαμβάνω αυτογατοπροσώπως τα γράμματα που στέλνουν τα παιδιά στον Αϊ Βασίλη, τα κάνω βαρκούλες για να είναι πιο ανάλαφρα και καλοτάξιδα και με το ιπτάμενο ποδήλατό μου ταξιδεύω στον ουρανό και του τα παραδίδω. Έτσι θα γίνει και με το δικό σου γράμμα. Μείνε ήσυχος ότι θα το παραδώσω στον Αϊ Βασίλη», γράφει ο Ερμιμίκος. Η κάρτα του θα έχει ως παραλήπτη τα παιδιά που θα στείλουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τα γράμματά τους στον 'Αγιο Βασίλη, γράμματα που θα παραλάβουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

    Ο γάτος Ερμιμίκος, με το επίθετο Πις- Φις γιατί πηγαίνει τα γράμματα στο Πι και Φι στον προορισμό τους, είναι χαρακτήρας από το πρώτο μυθιστόρημα του Ευγένιου Τριβιζά «Οι πειρατές της Καμινάδας», που δημοσιεύτηκε πριν από 40 χρόνια σε συνέχειες στη «Διάπλαση των παίδων». Το μυθιστόρημα συμπληρώνει φέτος τα 20 χρόνια από την πρώτη του έκδοση σε βιβλίο (εκδόσεις «Ψυχογιός»).

    Το γάτο- βοηθό του Αϊ- Βασίλη συμφώνησαν να... προσλάβουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο της δράσης τους «Γράψτε ένα γράμμα στον 'Αγιο Βασίλη».

    «Η αμοιβή του γάτου δεν έχει οριστεί ακόμα, ευελπιστεί να λάβει όμως κάποιο επίδομα σαρδέλας. Και αν κάνει καλά τη δουλειά του μπορεί να του απονεμηθεί το έπαθλο του ψαροκόκαλου», εξήγησε σε σχετική συνέντευξη τύπου των ΕΛΤΑ ο συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, ο οποίος συμμετέχει αφιλοκερδώς στη δράση.

    Το σχεδιασμό της κάρτας και του γάτου Ερμιμίκου επιμελήθηκε η εικονογράφος, Λίζα Ηλιού.

    [04] Πρόγραμμα δωρεάν δικαστικής συνδρομής σε υπερχρεωμένους καταναλωτές

    Την έναρξη προγράμματος δωρεάν δικαστικής συνδρομής σε υπερχρεωμένους καταναλωτές, που διαμένουν στην Αττική και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος της προσφυγής τους στο Ειρηνοδικείο, ανακοίνωσαν η Ένωση Καταναλωτών- Η Ποιότητα της Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) και το Νέο ΙΝΚΑ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

    «Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τη σύμπραξη των ενώσεων καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ και Νέο ΙΝΚΑ και αφορά στην υποστήριξη των υπερχρεωμένων καταναλωτών, μετά την αποτυχία της εξωδικαστικής προσπάθειας, μέχρι την κατάθεση αίτησης (δικογράφου) στο Ειρηνοδικείο και κοινοποίησή της», δήλωσε η γενική διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου, επισημαίνοντας ότι η χρηματοδότησή του γίνεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

    «Σκοπός της δράσης είναι να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει ο νόμος 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να επανενταχθούν στην ενεργό κοινωνική και οικονομική δράση, κάνοντας ένα καινούριο ξεκίνημα στη ζωή τους», τόνισαν εκπρόσωποι από τις δύο καταναλωτικές ενώσεις. Υπογράμμισαν επίσης ότι, λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού, το πρόγραμμα αρχικά θα υλοποιηθεί σε πιλοτικό στάδιο και θα αφορά περιορισμένο αριθμό καταναλωτών, που διαμένουν εντός Αττικής.

    Τα κριτήρια επιλογής, όπως δήλωσαν, είναι αυστηρά προκαθορισμένα και θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας. Πρόσθεσαν επίσης ότι τα κριτήρια είναι οικονομικά και κοινωνικά και ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους έχουν πρώτη κατοικία, στους άπορους, τους μακροχρόνια άνεργους, σε άτομα με εξαιρετικά χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, καθώς και σε «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες, όπως άτομα με προβλήματα υγείας, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Η κα Καλαποθαράκου τόνισε ότι, εν μέσω της τρέχουσας δυσμενούς περιόδου που διανύει η χώρα, ολοένα και περισσότερα άτομα, που ανήκουν στις «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες, δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στο ελάχιστο κόστος της δικαστικής διαδικασίας, με συνέπεια να αποκλείονται εκ των πραγμάτων από τον εν λόγω Νόμο και να αντιμετωπίζουν τον βάσιμο κίνδυνο απώλειας της κατοικίας τους και περιθωριοποίησης (ποσοστό, που αποτιμάται στο 30% των οφειλετών κατά προσέγγιση).

    [05] Οι επιβάτες των πλοίων θα έχουν εφεξής τα ίδια "κομφόρ" με αυτούς των αεροπλάνων

    Παρόμοια δικαιώματα με εκείνα των επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς ή σιδηροδρομικώς θα έχουν από το 2013, με βάση την κοινοτική νομοθεσία, τα πρόσωπα που ταξιδεύουν δια θαλάσσης και δια εσωτερικών πλωτών οδών στην ΕΕ

    Ειδικότερα --και με βάση σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή-- αυτά τα νέα δικαιώματα συμπεριλαμβάνουν:

  • επαρκή και προσιτή πληροφόρηση όλων των επιβατών πριν από το ταξίδι και κατά τη διάρκειά του, καθώς και παροχή γενικών πληροφοριών σχετικά με τα δικαιώματά τους στους τερματικούς σταθμούς και επί των πλοίωνΒ·

  • επαρκή συνδρομή (όπως ελαφρά γεύματα, αναψυκτικά και, όταν είναι αναγκαίο, κατάλυμα για μέχρι τρεις διανυκτερεύσεις, με οικονομική κάλυψη μέχρι 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση) σε περιπτώσεις ματαίωσης ή καθυστερημένης αναχώρησης άνω των 90 λεπτώνΒ·

  • εγγύηση ως προς την επιλογή μεταξύ επιστροφής χρημάτων ή μεταφοράς με άλλο δρομολόγιο σε περιπτώσεις ματαίωσης ή καθυστερημένης αναχώρησης άνω των 90 λεπτών,

  • αποζημίωση μεταξύ 25% και 50% της τιμής του εισιτηρίου σε περιπτώσεις καθυστερημένης άφιξης,

  • μη διακριτική μεταχείριση και ειδική συνδρομή χωρίς χρηματική επιβάρυνση για τα άτομα με αναπηρία και με μειωμένη κινητικότητα, τόσο στους λιμενικούς τερματικούς σταθμούς όσο και επί του πλοίου, καθώς και χρηματική αποζημίωση για την απώλεια ή ζημία του εξοπλισμού κινητικότηταςΒ·

  • δημιουργία μηχανισμών διεκπεραίωσης παραπόνων στη διάθεση των επιβατών από τους μεταφορείς και τους φορείς εκμετάλλευσης τερματικών σταθμώνΒ·

  • σύσταση ανεξάρτητων εθνικών φορέων για την επιβολή της τήρησης του κανονισμού, με την επιβολή ποινών εν ανάγκη.

    Επιπλέον, από τις 31 Δεκεμβρίου 2012 οι επιβάτες που έχουν πέσει θύματα ατυχήματος κατά τη διάρκεια ταξιδιού δια θαλάσσης θα απολαύουν των παρακάτω δικαιωμάτων με βάση την ενωσιακή νομοθεσία:

  • χρηματικής αποζημίωσης σε περίπτωση θανάτου και σωματικής βλάβης και απώλειας ή ζημίας αποσκευών, οχημάτων και του εξοπλισμού κινητικότητας ή άλλου ειδικού εξοπλισμούΒ·

  • προκαταβολής (εντός 15 ημερών) για την κάλυψη άμεσων οικονομικών αναγκών σε περίπτωση θανάτου ή σωματικής βλάβηςΒ·

  • άμεσης προσφυγής κατά του ασφαλιστή του μεταφορέα σε περίπτωση θανάτου ή σωματικής βλάβηςΒ·

  • δικαιώματος παροχής κατάλληλων και κατανοητών πληροφοριών σχετικά με τα προαναφερόμενα δικαιώματα, το αργότερο κατά την αναχώρηση.

    [06] Ανακαλύφθηκαν 129 νέα είδη που ήδη απειλούνται!

    Μια διαβολική νυχτερίδα, ένας βάτραχος που τραγουδά σαν πουλί, οι επιστήμονες εντόπισαν 129 νέα είδη στην περιοχή του ποταμού Μεγάλου Μεκόνγκ το 2011, ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση WWF, υπογραμμίζοντας όμως πως πολλά από αυτά ήδη απειλούνται.

    "Τα καλά νέα είναι αυτές οι ανακαλύψεις, τα άσχημα νέα είναι ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολη στον κόσμο η προστασία και η διάρκεια ζωής ενός είδους στο περιβάλλον", δήλωσε ο Νικ Κοξ υπεύθυνος του Ταμείου για την περιοχή αυτή που περιλαμβάνει το Βιετνάμ, την Καμπότζη, το Λάος, την Ταϊλάνδη, την Μιανμάρ και την κινεζική επαρχία Γιουνάν.

    Ανάμεσα στα 129 είδη που ανακαλύφθηκαν είναι μια νυχτερίδα που το ρύγχος της έχει σχήμα σωλήνα και βαφτίστηκε "Βελζεβούλης" εξαρτά την επιβίωσή της από τα τροπικά δάση και είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στην αποψίλωση. Μέσα σε 40 χρόνια το 30% των δασών στην περιοχή του Μεγάλου Μεκόνγκ έχουν εξαφανιστεί, σύμφωνα με την έκθεση του WWF.

    Αλλά είδη, όπως ο πύθωνας με κοντή ουρά στην Βιρμανία κινδυνεύει από τους λαθροκυνηγούς λόγω του κρέατός του, του δέρματός του, αλλά και γιατί είναι περιζήτητος από εκείνους που επιθυμούν ένα εξωτικό ζώο για συντροφιά.

    Ο κατάλογος των νέων ειδών περιλαμβάνει κυρίως φυτά. Ανάμεσα στα ζώα είναι και πέντε αμφίβια, το πιο σπάνιο είναι ένας βάτραχος που τραγουδά και έχει ένα μαύρο και ένα άσπρο μάτι.

    Η ανακάλυψη των ειδών αυτών αποδεικνύει την εντυπωσιακή βιοποικιλότητα της περιοχής, όμως τα αναπτυξιακά σχέδια ορισμένων χωρών θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της, επισημαίνει το WWF.

    Ανάμεσα στα σχέδια αυτά είναι και το μεγάλο φράγμα του Σαγιαμπούρι, η κατασκευή του οποίου άρχισε τον περασμένο μήνα στο Λάος.

    [07] ΚΚΕ: Αυξήσεις στη ΔΕΗ και φορολογικά μέτρα, προϋποθέσεις για την επόμενη δόση

    «Για να δοθεί η επόμενη δόση, του Γενάρη, που κι αυτή θα πάει στις τράπεζες και άλλα μονοπώλια, πρέπει τα λαϊκά στρώματα να φορτωθούν με νέες εξοντωτικές αυξήσεις στη ΔΕΗ και φορολογικά μέτρα», επισημαίνει το ΚΚΕ, σε σχόλιο για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη θέση της κυβέρνησης, και τονίζει:

    «Οι εργαζόμενοι πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση προς όφελός τους εντός της ΕΕ. Όσο πιο γρήγορα απορρίψουν την πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων τόσο γρηγορότερα θα βάλουν τέλος στην εκμετάλλευση και τη ληστεία».

    [08] Προωθεί αλλαγές στο σκεπτικό του, ο οίκος Moody's, μετά τις επικρίσεις

    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's ζητεί απόψεις για τις αλλαγές που προωθεί στην αξιολόγηση του αξιόχρεου κρατών, προκειμένου να ενισχύσει τη διαφάνεια, μετά την κριτική που δέχθηκε για τη μεθοδολογία του, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Σε ανακοίνωση του, ο οίκος σημειώνει ότι με τις προτεινόμενες αλλαγές ο οίκος θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη και τους προβλεπόμενους κινδύνους για τις χώρες, προσθέτοντας ότι το σύστημα (αξιολόγησης) θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στη θεσμική και δημοσιονομική ισχύ των χωρών.

    Οι τροποποιήσεις «αποσκοπούν στην περαιτέρω αύξηση της διαφάνειας και της στραμμένης στο μέλλον προσέγγισης που ακολουθεί σήμερα ο Moody's» αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

    Ο Moody's διευκρίνισε ότι θα δέχεται απόψεις έως την 1η Φεβρουαρίου 2013 και ότι δεν αναμένει να υπάρξει οποιαδήποτε αναθεώρηση των αξιολογήσεων που έχει κάνει, όταν εφαρμοσθούν οι αλλαγές στη μεθοδολογία αξιολόγησης.

    Το περασμένο έτος, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης υπέστησαν κριτική για τις υποβαθμίσεις του αξιόχρεου που έκαναν, εξαιτίας των οποίων η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα θεωρούν ότι οδηγήθηκαν στην προσφυγή τους σε προγράμματα διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

    Οι επενδυτές αγνόησαν σε ποσοστό 56% τις αλλαγές στην αξιολόγηση που έκανε εφέτος ο Moody's, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

    [09] Τρεις νεκροί στη Σικελία από την κατάρρευση δύο πολυκατοικιών

    Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από κατάρρευση δυο πολυκατοικιών χθες το βράδυ στην πόλη Παλέρμο της Σικελίας.

    Σωστικά συνεργεία των πυροσβεστών προσπαθούν να εντοπίσουν μια ηλικιωμένη γυναίκα που φέρεται να βρίσκεται κάτω από τα συντρίμμια, με την ελπίδα να την βρουν ζωντανή.

    Επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Η κατάστασή τους δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

    Η κατάρρευση εκτιμάται ότι οφείλεται σε κακοτεχνίες ή παράνομες οικοδομικές παρεμβάσεις. Χθες βράδυ στις 22:30 τοπική ώρα (23:30 ώρα Ελλάδας) ένας από τους ενοίκους είχε καλέσει τους πυροσβέστες, διότι από τις πολυκατοικίες ακούγονταν περίεργοι θόρυβοι. Μόλις έφτασε ένα όχημα και ενώ άρχιζε η απομάκρυνση των κατοίκων, τα δυο κτήρια κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι.

    «Ήταν σαν να χτύπησε ο Εγκέλαδος. Όλα έγιναν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

    Νεκροί ανασύρθηκαν ένας άνδρας 85 ετών, η 80χρονη γυναίκα του και ένας 54χρονος. Οι διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν μια ακόμη ηλικιωμένη, 70 ετών.

    Στις δυο μικρές πολυκατοικίες ζούσαν συνολικά οκτώ οικογένειες. Πρόσφατα, μετά την τοποθέτηση ενός λυόμενου διαμερίσματος σε μια από τις ταράτσες, είχαν αρχίσει να δημιουργούνται ρωγμές στους τοίχους και να ακούγονται διαρκώς θόρυβοι.

    [10] Φωτοβολταϊκά συστήματα σε 50 κτίρια του δήμου Θεσσαλονίκης

    Πενήντα φωτοβολταϊκά συστήματα, που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, θα τοποθετήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε δώματα και στέγες σχολικών και δημοτικών κτιρίων. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1,65 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του 2013.

    Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, ο στόχος της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης "είναι διπλός: προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση χρημάτων".

    Τα 48 σχολικά και δύο δημοτικά κτίρια στα οποία θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν επιλεγεί με βάση τη θέση και τον προσανατολισμό όσο και την ελεύθερη επιφάνεια του κτιρίου προκειμένου να εξασφαλιστούν οι βέλτιστες συνθήκες εγκατάστασεις και λειτουργίας των αντίστοιχων φωτοβολταϊκών.

    [11] Σε "κρίσιμη" αλλά "σταθερή" κατάσταση ο πρόεδρος του Ιράκ

    Ο Ιρακινός πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται σε «κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση» σε νοσοκομείο της Βαγδάτης, σύμφωνα με δηλώσεις τριών κυβερνητικώνα πηγών τις οποίες ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωση του γραφείου του που επιβεβαιώνει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

    «Διακομίστηκε στο νοσοκομείο αργά χθες βράδυ αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο», είπε ένας ανώτατος Κούρδος αξιωματούχος.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρακινής προεδρίας ο 79χρονος Ταλαμπανί βρίσκεται σε «σταθερή» κατάσταση.

    «Οι εξετάσεις δείχνουν ότι οι σωματικές του λειτουργίες είναι φυσιολογικές και η κατάστασή του σταθερή», ανέφερε η ανακοίνωση της ιρακινής προεδρίας. «Βρίσκεται υπό εντατική ιατρική παρακολούθηση».

    Νωρίτερα, οι υπηρεσίες της προεδρίας είχαν αποφύγει να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες για την κατάσταση του Ταλαμπανί, ενώ ένας Κούρδος αξιωματούχος είχε κάνει λόγο για «κόπωση» του προέδρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 December 2012 - 13:30:35 UTC