Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας
  • [02] Σε 1,25 δισ. ευρώ ανήλθε η αξία των ακάλυπτων επιταγών στο εντεκάμηνο
  • [03] "Να επιστραφεί στον λαό το όφελος των 4,1 δισ. ευρώ από τη μείωση τόκων "
  • [04] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βούλγαρος πρωθυπουργός
  • [05] Βρέθηκε πτώμα σε κάδο απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Κρήτη: Απέκλεισαν τα γραφεία της ΔΕΗ για την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα
  • [07] "Τρεις ή τέσσερις ξένοι πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς"
  • [08] Κύμα επιθέσεων στο Ιράκ με τουλάχιστον 25 νεκρούς
  • [09] Ανετράπη λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο Ελλάδα - Βουλγαρία

  • [01] Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

    Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

    Αυτή την ώρα συνομιλεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα ομόλογό του Αντ. Σαμαρά, ενώ νωρίτερα έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

    [02] Σε 1,25 δισ. ευρώ ανήλθε η αξία των ακάλυπτων επιταγών στο εντεκάμηνο

    Σε 1,25 δισ. ευρώ ανήλθε τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2012 η αξία των ακάλυπτων επιταγών και σε τεμάχια τα 119.275, σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ.

    Το μήνα Νοέμβριο του 2012 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε αξία σε 72,4 δισ. ευρώ και σε τεμάχια σε 7.043, παρουσιάζοντας μείωση 56,28% και 50,33% αντίστοιχα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2011.

    Οι απλήρωτες συναλλαγματικές τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2012 ανήλθαν σε 180 εκατ. ευρώ σε αξία και 113.942 σε τεμάχια.

    [03] "Να επιστραφεί στον λαό το όφελος των 4,1 δισ. ευρώ από τη μείωση τόκων "

    «Η σημερινή ομολογία του κ. Στουρνάρα ότι, από τη μείωση των τόκων μόνο για το 2013, προκύπτει όφελος 4,1 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνει τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι τα χρήματα που θα κερδηθούν από τη μείωση των τόκων πρέπει να επιστραφούν ως κοινωνικό μέρισμα στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, αντί η κυβέρνηση να μειώνει μισθούς και συντάξεις» δήλωσε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών του κόμματος, Νότης Μαριάς.

    «Καλούμε τον κ. Στουρνάρα να αποσύρει το φορομπηχτικό νομοσχέδιο και να φέρει στη Βουλή για τροποποίηση τον προϋπολογισμό του 2013 και το μεσοπρόθεσμο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» καταλήγει, στη δήλωσή

    [04] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βούλγαρος πρωθυπουργός

    Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια γίνεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας .

    Το μεσημέρι θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι κύριοι Μπορίσοφ και Σαμαράς και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χώρών.

    [05] Βρέθηκε πτώμα σε κάδο απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη

    Πτώμα άνδρα βρέθηκε το πρωί σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή των 40 Εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη.

    Το μακάβριο εύρημα έκαναν δημοτικοί υπάλληλοι της Καθαριότητας επί της οδού Σκεπαστού. Όπως έγινε γνωστό, το πτώμα ήταν τυλιγμένο μέσα σε κουβέρτες και σακούλες. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο, ενώ κλήθηκε και ο ιατροδικαστής.

    Η Αστυνομία εκτιμάει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και εξετάζει το ενδεχόμενο το πτώμα να ανήκει σε συνταξιούχο καθηγητή, κατοίκου της περιοχής, η εξαφάνιση του οποίου δηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα από συγγενικό του πρόσωπο στις αστυνομικές αρχές.

    [06] Κρήτη: Απέκλεισαν τα γραφεία της ΔΕΗ για την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα

    Τα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι Ηρακλείου απέκλεισαν σήμερα το πρωί «Πολίτες κατά του χρέους» μετά από τις πληροφορίες που υπήρχαν, ότι η εταιρεία θα προχωρούσε σε διακοπές ρεύματος σε λογαριασμούς, στους οποίους δεν έχει πληρωθεί η έκτακτη εισφορά.

    Οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με τον διευθυντή της ΔΕΗ από τον οποίο ζήτησαν να μην γίνει καμιά διακοπή ρεύματος στους πολίτες που έχουν πληρώσει το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά δεν έχουν καταβάλει την έκτακτη εισφορά για το ακίνητό τους.

    Ταυτόχρονα, ανέφεραν ότι καταθέτουν εξώδικο, «πληροφορώντας τους αρμόδιους της ΔΕΗ για τις ευθύνες τους στην περίπτωση που επιμένουν στην είσπραξη του χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της Επιχείρησης».

    Παράλληλα, μίλησαν για αντισυνταγματικότητα του μέτρου της είσπραξης φόρων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και μάλιστα υπό την απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι «Πολίτες κατά του χρέους» ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο το πρωί και πάλι έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ.

    [07] "Τρεις ή τέσσερις ξένοι πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς"

    Τρεις ή τέσσερις ξένοι ευθύνονται, κατά τον Βούλγαρο υπουργό Εσωτερικών Τσβέταν Τσβετάνοφ, για τη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες, στο θέρετρο Μπουργκάς της Μαύρης Θάλασσας, στις 18 Ιουλίου.

    Οπως δήλωσε ο κ. Τσβετάνοφ στο ραδιοφωνικό σταθμό Ντάρικ, για την επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο επτά ανθρώπων, εκ των οποίων πέντε Ισραηλινοί τουρίστες, ευθύνονται τρεις ή τέσσερις ξένοι, για τους οποίους δεν υπάρχουν στοιχεία ότι διέμεναν από πριν στη Βουλγαρία.

    Ο Βούλγαρος υπουργός δεν αποκάλυψε την εθνικότητα των δραστών αλλά, όπως είπε, εισήλθαν στη Βουλγαρία από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κι ενώ ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες της Ένωσης έφεραν αυθεντικά ταξιδιωτικά έγγραφα, εισήλθαν στη Βουλγαρία με πλαστά αμερικανικά έγγραφα.

    Ερωτηθείς γιατί η Σόφια αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις υποψίες του Ισραήλ για εμπλοκή της Χεζμπολάχ στην επίθεση, ο κ. Τσβετάνοφ απάντησε ότι η Βουλγαρία είναι επικεφαλής των ερευνών που διεξάγονται σε σχέση με το συμβάν και ο ίδιος δεν θα ήθελε να αποδεχθεί καμία άποψη άλλης χώρας έως ότου οι αρμόδιες βουλγαρικές αρχές ολοκληρώσουν το καθήκον τους και βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

    "Μπορώ να σας διαβεβαίωσω ότι μαζί με άλλες ευρω-ατλαντικές υπηρεσίες κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση και, ενδεχομένως, πολύ σύντομα να πετύχουμε κάποια αποτελέσματα, τα οποία θα μπορέσουν να δουν το φως της δημοσιότητας" τόνισε ο Βούλγαρος υπουργός.

    Επιμέλεια: Σ. Παπαδοπούλου

    [08] Κύμα επιθέσεων στο Ιράκ με τουλάχιστον 25 νεκρούς

    Κύμα επιθέσεων που είχε στόχο τις υπηρεσίες ασφαλείας, σιίτες και τη μειονότητα Σαμπάκ, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό 40 σήμερα στο Ιράκ, παραμονή της συμπλήρωσης του πρώτου χρόνου από την αποχώρηση των αμερικανών στρατιωτών, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

    Σε κεντρικό δρόμο δυτικά του Τικριτ τρείς ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον σημείου ελέγχου σκοτώνοντας έναν αστυνομικό. Οι ένοπλοι που καταδιώχθηκαν κατόπιν από περίπολο της αστυνομίας, εγκατέλειψαν το παγιδευμένο όχημά τους και μετά το ανατίναξαν σκοτώνοντας ακόμη τέσσερις αστυνομικούς.

    Στο χωριό Αλ-Μπουσλάιμπι, βορείως της Βαγδάτης, βόμβα εξερράγη στο δρόμο κατά τη διέλευση στρατιωτικής περιπόλου με αποτέλεσμα τρεις στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους.

    Στη βόρεια πόλη Τουζ Χουρμάτου, δύο επιθέσεις με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον σιιτικού τεμένους προκάλεσαν το θάνατο πέντε ανθρώπων. Η σιιτική κοινότητα, που αποτελεί την πλειοψηφία των κατοίκων στο Ιράκ, αποτελεί συχνά στόχο των επιθέσεων που πραγματοποιούν σουνίτες αντάρτες.

    Κοντά στη Μοσούλη του βορείου Ιράκ, σε μια ακόμη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι στο χωριό Χάζνα της μειονότητας Σαμπάκ. Οι Σαμπάκ, μια αίρεση του σιιτισμού που αριθμεί 30.000 μέλη, διώκονταν την εποχή του Σαντάμ Χουσέιν, ενώ πολλές φορές έχουν αποτελέσει και στόχο της Αλ Κάιντα.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [09] Ανετράπη λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο Ελλάδα - Βουλγαρία

    Τουριστικό λεωφορείο, που εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο από την Ελλάδα στη Βουλγαρία, βγήκε εκτός πορείας, νωρίς σήμερα το πρωί, στον περιφερειακό δρόμο της Σόφιας, και αναποδογύρισε.

    Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό BTV κι άλλα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, ο διοικητής της Τροχαίας Βαλέρι Μίλτσεφ ανήγγειλε, ότι δεν υπάρχουν θύματα, ούτε σοβαρά τραυματισμένοι ανάμεσα στους 27 Έλληνες και Βούλγαροι επιβάτες.

    Διευκρίνισε, δε, ότι εννέα άτομα διακομίστηκαν στην κλινική Πιρογκόφ της Σόφιας και στους έξι χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς ωστόσο να συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς το σοβαρότερο περιστατικό ήταν εξάρθρωση ωμοπλάτης.

    Σύμφωνα με τον κ. Μίλτσεφ, το τροχαίο σημειώθηκε στις έξι παρά δέκα, σήμερα το πρωί, στα δυτικά περίχωρα της βουλγαρικής πρωτεύουσας, όπου ο αυτοκινητόδρομος τελειώνει και αρχίζει ο περιφερειακός δρόμος, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Πρόκειται, όπως διευκρίνισε, ο διοικητής της Τροχαίας, για ένα σημείο όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, με βασική αιτία την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας.

    Στο σημείο όπου έχασε τον έλεγχο ο οδηγός του λεωφορείου, που ανήκει σε μεταφορική εταιρεία της Βουλγαρίας, δεν υπήρχε παγετώνας αλλά επικρατούσε πολύ πυκνή ομίχλη, ενώ ο έλεγχος αλκοτέστ που έγινε στον οδηγό ήταν αρνητικός.

    Η Τροχαία συνεχίζει τις έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος με το τουριστικό λεωφορείο, τελικός προορισμός του οποίου ήταν το Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 December 2012 - 11:30:28 UTC