Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Από πολλούς Έλληνες ζητούνται πάρα πολλά"
  • [02] Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο
  • [03] Τέλος της κρίσης χρέους στα επόμενα τρια χρόνια, "βλέπει" ο επικεφαλής του ESM
  • [04] O Μόντι συναντά τον πρόεδρο Ναπολιτάνο

  • [01] "Από πολλούς Έλληνες ζητούνται πάρα πολλά"

    Σε καλό δρόμο βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την Καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ, η οποία, σε συνέντευξή της στην αυριανή «Braunschweiger Zeitung» αναγνωρίζει ότι αυτή την εποχή «από πολλούς στην Ελλάδα, ζητούνται πάρα πολλά».

    Σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης το οποίο προδημοσιεύεται, η Καγκελάριος σημειώνει ότι συνεργάζεται καλά με την ελληνική κυβέρνηση, «η οποία θέλει να κάνει αλλαγές».

    Η κυρία Μέρκελ εκφράζει ακόμη την κατανόησή της και για την συνεχιζόμενη κριτική που ασκείται στην Ελλάδα κατά της πολιτικής λιτότητας, ενώ δικαιολογεί και την απεικόνισή της ως Ναζί, ως «δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης» και προσθέτει: «Είναι καλό ότι στην Ευρώπη μπορεί ο καθένας να διαδηλώνει και να λέει τη γνώμη του ανεμπόδιστα. Γνωρίζω ότι από πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα ζητούνται αυτόν τον καιρό πάρα πολλά», δηλώνει.

    Διευκρινίζει δε ότι «βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια, σε μια διαδικασία αλλαγών σε βάθος, οι οποίες είναι αναπόφευκτες» και κάνει λόγο για «την μεγαλύτερη δοκιμασία της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες», ενώ απορρίπτει τις κατηγορίες της γερμανικής αντιπολίτευσης ότι δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες.

    [02] Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

    Έτοιμος είναι ο φράχτης αποτροπής εισόδου των μη νόμιμων μεταναστών στον Έβρο. Οι εργασίες κατασκευής του φράχτη ολοκληρώθηκαν αργά χθες το απόγευμα και απομένει πλέον η διαδικασία παραλαβής του έργου από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

    Όπως είπε στο «ΑΜΠΕ» ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας, Πέτρος Δαγρές, το έργο συνολικού μήκους 10.365 μέτρων, εκτείνεται σε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων, από το φυλάκιο των Καστανέων έως τον ποταμό Έβρο, ενώ το ύψος του εμποδίου είναι 4 μέτρα και θεωρείται ανυπέρβλητο χωρίς μηχανικά μέσα.

    [03] Τέλος της κρίσης χρέους στα επόμενα τρια χρόνια, "βλέπει" ο επικεφαλής του ESM

    Εντός των επόμενων τριών ετών θα έχει ξεπεραστεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, προβλέπει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο γερμανικό περιοδικό Focus.

    «Η μισή δουλειά έχει ήδη γίνει. Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος. Η κρίση θα κρατήσει ακόμη δύο-τρία χρόνια και κατόπιν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης θα έχουν ελλείμματα κάτω από το 3% του ΑΕΠ τους και θα βρίσκονται σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό», δηλώνει ο κ. Ρέγκλινγκ και επισημαίνει ότι ακόμη και στο θέμα της ανταγωνιστικότητας, οι χώρες οι οποίες κατά το παρελθόν είχαν σημειώσει υποχώρηση, ανακάμπτουν αισθητά». Ο επικεφαλής του ΕΣΜ ωστόσο εκφράζει την ανησυχία του για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ιταλία.

    [04] O Μόντι συναντά τον πρόεδρο Ναπολιτάνο

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στο μέγαρο Κυρηνάλιο.

    Η συνάντηση, τυπικά, αφιερώθηκε, στον καθορισμό της συνολικής πορείας της κυβερνητικής κρίσης, η οποία θα πρέπει να επισημοποιηθεί αμέσως μετά την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού, πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή.

    Είναι, όμως, σαφές, ότι το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η μελλοντική στάση του σημερινού τεχνοκράτη πρωθυπουργού: αν θα θελήσει, τελικά, να εισέλθει άμεσα, δηλαδή, στην πολιτική αρένα.

    Σύμφωνα με τους πολιτικούς παρατηρητές υπάρχουν πολλά πιθανά σενάρια: τα κυριότερα, αφορούν μια συμμετοχή του Μόντι στην προεκλογική εκστρατεία, ως υποψήφιου πρωθυπουργού όλης της κεντροαριστεράς, ή και η δημιουργία, μιας μόνο, κεντρώας «λίστας Μόντι». Δεν αποκλείεται, όμως, να υπάρξει μια έξωθεν στήριξη του τεχνοκράτη πρωθυπουργού σε μετριοπαθείς, χριστιανοδημοκρατικές δυνάμεις ή ακόμη και μια ασυνήθιστη κίνηση για τα ιταλικά πολιτικά δεδομένα: να υποβληθεί στα κόμματα του κεντροδεξιού χώρου, ένα είδος «προγράμματος Μόντι», οι κατευθυντήριες γραμμές της μελλοντικής οικονομικής διαχείρισης και τα πρώτα μέτρα προς έγκριση, μετά τις εκλογές . Αν οι πολιτικές δυνάμεις δεχθούν την πολιτική αυτή πλατφόρμα, τότε ο Ιταλός οικονομολόγος και πρωθυπουργός, μπορεί να αποφασίσει να μετατραπεί οριστικά σε «επαγγελματία πολιτικό».

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο μεταξύ, συνεχίζει να τάσσεται, πλέον, υπέρ της υποψηφιότητας Μόντι: «ο πρωθυπουργός μας συμμερίζεται τις αξίες και τα ιδεώδη μας. Αν απαντήσει θετικά στην έκκλησή μου να τεθεί επικεφαλής των μετριοπαθών δυνάμεων, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε μια ιστορική ευκαιρία», δήλωσε ο «Καβαλιέρε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 December 2012 - 13:30:25 UTC