Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλυπητήριο μήνυμα του Δ. Αβραμόπουλου για το μακελειό στο σχολείο του Νιουτάουν
  • [02] Το ΠΑΣΟΚ για την τραγωδία ανοικτά στη Λέσβο
  • [03] Συλληπητήριο τηλεγράφημα K. Παπούλια στον πρόεδρο των ΗΠΑ για το μακελειό στο σχολείο του Νιουτάουν
  • [04] Συνελήφθη ένας 18χρονος γιατί σχεδίαζε επίθεση στο σχολείο του στο Μπάρτλεσβιλ της Οκλαχόμα
  • [05] Άγνωστοι σφαγίασαν έναν δικαστή και την οικογένειά του στην Ουκρανία

  • [01] Συλλυπητήριο μήνυμα του Δ. Αβραμόπουλου για το μακελειό στο σχολείο του Νιουτάουν

    Το ενδιαφέρον από πλευράς της ελληνικής πολιτείας και ειδικότερα του Υπουργείου Εξωτερικών για το φρικτό συμβάν στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, της κωμόπολης Νιουτάουν, στις Ηνωμένες Πολιτείες "είναι δεδομένο" δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι "με το άκουσμα της τραγικής είδησης προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για να δούμε αν υπάρχουν κάποιοι Έλληνες ανάμεσα στα θύματα".

    Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο συλλυπητήριο μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, προς την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον, στο οποίο εκφράζει την οδύνη του για την τραγωδία. Στο μήνυμά του, ο κ. Αβραμόπουλος εκφράζει επίσης τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον αμερικανικό, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, και θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος, όπως τονίζεται.

    Ο κ. Ηλιόπουλος, σημείωσε επίσης ότι "ακόμη δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά και ερευνούμε κάθε ενδεχόμενο, γιατί δυστυχώς, δεν μπορούμε να απευθυνθούμε κάπου και να μάθουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για άτομα ελληνικής καταγωγής. Συλλέγουμε στοιχεία από την ελληνική κοινότητα και ομογενείς της περιοχής".

    Ο Γενικός Πρόξενος της χώρας μας στη Νέα Υόρκη πρόσθεσε ότι "καταρχήν, ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποια παιδιά να είναι από μεικτούς γάμους και να μην έχουν ελληνικό όνομα ή οι οικογένειές τους να μην είναι μέλη μιας ελληνορθόδοξης κοινότητας".

    Ο κ. Ηλιόπουλος θα επισκεφθεί αύριο την περιοχή, όπου θα μεταβεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος για να λειτουργήσει και να προσευχηθεί με τους πιστούς στην ελληνορθόδοξη κοινότητα του Ντάνμπερι, που βρίσκεται δεκαεπτά χιλιόμετρα από τον τόπο του μακελειού, το σχολείο Σάντι Χουκ, της κωμόπολης Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ.

    [02] Το ΠΑΣΟΚ για την τραγωδία ανοικτά στη Λέσβο

    Για άλλη μια φορά, θλίψη και αποτροπιασμό, προκαλεί η απώλεια της ζωής, με τον τραγικό αυτό τρόπο, τόσων ανθρώπων, τονίζει σε δήλωση του ο εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Τριαντάφυλλος, με αφορμή τον πνιγμό μεγάλου αριθμού μεταναστών έξω από την Λέσβο.

    «Η FRONTEX, όπως έχουμε ήδη προτείνει, πρέπει να αναπτύξει τις δυνάμεις της, στα τουρκικά παράλια, προκειμένου να ακυρώνει τα ταξίδια θανάτου στο Αιγαίο. Οι τουρκικές Αρχές έχουν την υποχρέωση να συνεργαστούν πληρέστερα με τις αντίστοιχες ελληνικές και ευρωπαϊκές«, προσθέτει ο Κώστας Τριαντάφυλλος και εκφράζει την ελπίδα ότι είναι η τελευταία φορά που συζητάμε για ένα τέτοιο τραγικό συμβάν, καταλήγοντας: «Είναι ώρα για πράξεις».

    [03] Συλληπητήριο τηλεγράφημα K. Παπούλια στον πρόεδρο των ΗΠΑ για το μακελειό στο σχολείο του Νιουτάουν

    Συλληπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαρακ Ομπάμα με το οποίο εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του ελληνικού λαού και τη δική του, για την τραγωδία που βιώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από την φονική επίθεση ενόπλου στο σχολείο Σάντι Χουκ του Νιουτάουν.

    Ο κ. Παπούλιας αναφέρει: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από όσα άφησε πίσω της αυτή η αδιανόητη φρίκη» και συνεχίζει: «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, την αλληλεγγύη μας και το ειλικρινές ενδιαφέρον μας για το διάλογο που ήδη αποφασίσατε να ανοίξετε στην πατρίδα σας σχετικά με το θέμα της οπλοκατοχής».

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει ελπίδα και ευχή να ήταν αυτή η τελευταία φορά που οι ΗΠΑ θρηνούν θύματα από την έκρηξη μίας παράλογης και αποκρουστικής βίας.

    [04] Συνελήφθη ένας 18χρονος γιατί σχεδίαζε επίθεση στο σχολείο του στο Μπάρτλεσβιλ της Οκλαχόμα

    Οι αστυνομικές αρχές της Οκλαχόμα συνέλαβαν έναν μαθητή λυκείου με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση και να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο σχολείο του, ανέφερε σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Tulsa World.

    Ο Σάμι Ίγκλμπιαρ Τσάβες, 18 ετών, συνελήφθη την Παρασκευή στο σπίτι του στο Μπάρτλεσβιλ της Οκλαχόμα, την ίδια ημέρα που ένας 20χρονος ένοπλος σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενήλικους σε δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ.

    Στο κατηγορητήριο σε βάρος του αναφέρεται ότι προσπάθησε να στρατολογήσει συμμαθητές του οι οποίοι θα οδηγούσαν τα άλλα παιδιά στην αίθουσα συνελεύσεων του σχολείου. Εκεί σκόπευε να κλείσει τις πόρτες τοποθετώντας αλυσίδες και να αρχίσει να τους πυροβολεί. "Τους είπε επίσης ότι αν οι βοηθοί του δεν έκαναν αυτό που έπρεπε δεν θα δίσταζε να τους σκοτώσει κι αυτούς", προσθέτει η εφημερίδα.

    Ο Τσάβες είπε στους συμμαθητές του ότι θα τοποθετούσε βόμβες στις πόρτες της αίθουσας και θα τις πυροδοτούσε όταν θα έφτανε η αστυνομία.

    Ο νεαρός προφυλακίστηκε και το δικαστήριο όρισε εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την αποφυλάκισή του.

    Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε την Πέμπτη, μία ημέρα αφότου ο Τσάβες προσέγγισε συμμαθητές του στην καφετέρια του σχολείου και ζήτησε να τον βοηθήσουν. Ένας από αυτούς ενημέρωσε τον διευθυντή του λυκείου, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.

    Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο ο Τσάβες είχε χρησιμοποιήσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του σχολείου για να αναζητήσει πληροφορίες για όπλα, βόμβες και τη σφαγή στο Λύκειο Κολουμπάιν, το 1999. Φέρεται μάλιστα να δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε έναν καθηγητή ότι αγόρασε ένα όπλο, αλλά παραμένει ασαφές αν όντως είχε στην κατοχή του όπλα.

    [05] Άγνωστοι σφαγίασαν έναν δικαστή και την οικογένειά του στην Ουκρανία

    Τα αποκεφαλισμένα πτώματα ενός δικαστή και τριών μελών της οικογένειάς του βρέθηκαν σήμερα μέσα στο διαμέρισμά τους στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Γύρω στο μεσημέρι, ένας 40χρονος κάλεσε την αστυνομία λέγοντας ότι ανακάλυψε στο διαμέρισμα τα αποκεφαλισμένα πτώματα τεσσάρων ατόμων, μελών της ίδιας οικογένειας, σύμφωνα με το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών.

    Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον δικαστή Βλαντιμίρ Τροφίμοφ, 58 ετών, την 59χρονη σύζυγό του, τον γιο τους, 30 ετών και τη σύντροφο του τελευταίου, 29 ετών.

    Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και ιδίως αν η σφαγή συνδέεται με κάποια από τις υποθέσεις που είχε αναλάβει ο Τροφίμοφ, όπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας του Χάρκοβου Βίκτορ Κοζίτσκι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 December 2012 - 21:30:32 UTC