Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επενδύσεις και απασχόληση, οι προτεραιότητες του πρωθυπουργού
  • [02] Σιωπηρή πορεία ενάντια στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και το νεοναζισμό
  • [03] Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την τραγωδία στα ανοικτά της Λέσβου
  • [04] Ανησυχητική επιβράδυνση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη "βλέπει" ο Φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης
  • [05] Κέρκυρα-Πανθρακικός 0-2 και ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 2-0

  • [01] Επενδύσεις και απασχόληση, οι προτεραιότητες του πρωθυπουργού

    Συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες είχε από το πρωί στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς καθορίζοντας τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα μετά και τη θετική απόφαση του Eurogroup που οδηγεί στην εκταμίευση της δόσης. Προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και η επέκταση όσων ήδη βρίσκονται στη χώρα μας, με στόχο την εισροή κεφαλαίων και την ενίσχυση της ρευστότητας αλλά και την μείωση της ανεργίας. Το πρωί της Δευτέρας, ο Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί στο γραφείο του εκπροσώπους 16 μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα παρουσία και των κ.κ. Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Μηταράκη. Στόχος του πρωθυπουργού είναι η διεύρυνση της παρουσίας τους στην Ελλάδα και φυσικά η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση ενώ την Τετάρτη το βράδυ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στα επίσημα εγκαίνια της αντιπροσωπείας του ιδρύματος Konrad Adenauer, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

    [02] Σιωπηρή πορεία ενάντια στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και το νεοναζισμό

    Σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα φαινόμενα ρατσισμού, αντισημιτισμού και νεοναζισμού διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης (EGAM) σε "μια μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη για την δημοκρατία". Δίπλα στις χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις της πλατείας Συντάγματος, Έλληνες και αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων μετανάστες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, μέλη αντιρατσιστικών φόρουμ ευρωπαϊκών χωρών, βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μαζί με εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, λίγο μετά τις 3 μετά το μεσημέρι, με σκοπό «να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού που θεριεύει στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

    «Η πείνα και η ανάγκη δεν έχουν ούτε εθνικότητα, ούτε διαβατήριο. Ξέρουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις που προσπαθούν να ρίξουν όλα τα βάρη της χώρας στους μετανάστες. Αυτό είναι απαράδεκτο, ψευδές και αθεμελίωτο», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης που συμμετείχε στην πορεία μέχρι την Ακρόπολη.

    Η πορεία έφτασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου και ολοκληρώθηκε ειρηνικά.

    [03] Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την τραγωδία στα ανοικτά της Λέσβου

    «Γι' αυτό το έγκλημα με τους 18 νεκρούς και τους αγνοούμενους μετανάστες, γι' αυτή τη φρίκη, δεν ευθύνονται μόνο οι δουλέμποροι. Συνυπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που ληστεύουν και εξαπολύουν πολέμους. Αυτοί που τώρα στηρίζουν τις απροκάλυπτες επεμβάσεις και τις σφαγές στη Συρία, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που οι ίδιοι τσαλαπατούν» επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την τραγωδία, ανοιχτά της Λέσβου.

    [04] Ανησυχητική επιβράδυνση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη "βλέπει" ο Φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης

    Η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται σε ανησυχητικό βαθμό σε ολόκληρη της ευρωζώνη και όχι μόνο στην περιφέρεια, δήλωσε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αύριο στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag ο φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης Έρκι Λίκανεν.

    "Υπάρχουν μία σειρά από ενδείξεις ότι η οικονομία γίνεται πιο αδύναμη και όχι μόνο στις νοτιοευρωπαϊκές χώρες που βιώνουν την κρίση χρέους, αλλά σε ολόκληρη την ευρωζώνη", είπε ο Λίκανεν, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    "Οι εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας μας προκαλούν ανησυχία", πρόσθεσε ο ίδιος και τόνισε ότι καμία χώρα δεν έχει ανοσία απέναντι στην κρίση χρέους. "Ούτε καν η γερμανική οικονομία", σχολίασε. Ο Λίκανεν δεν διευκρίνισε ποιά μέτρα θα πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί η επιβράδυνση και σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ρόιτερς αυτή την εβδομάδα οι οικονομολόγοι είναι διχασμένοι απέναντι στο τι θα πρέπει--αν θα πρέπει--να πράξει επ΄αυτού η ΕΚΤ.

    Στις 6 Δεκεμβρίου, η ΕΚΤ προέβλεψε ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κι άλλο το 2013.

    [05] Κέρκυρα-Πανθρακικός 0-2 και ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 2-0

    Με νίκη έκλεισε ο Πανθρακικός τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας για το 2012, καθώς η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη επιβλήθηκε στην Κέρκυρα της τοπικής ομάδας με 2-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, τελευταίας για τον α΄ γύρο.

    Με νίκη ολοκλήρωσε και ο ΟΦΗ τον πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου επιβλήθηκε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 December 2012 - 17:30:39 UTC