Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακιστέος ο Λ. Λαυρεντιάδης
  • [02] Ματαιώνονται οι παραστάσεις, του Σαββατοκύριακου, της Λυρικής
  • [03] ΚΚΕ: Θα επιβληθούν νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού
  • [04] Δωρεάν δικαστική υποστήριξη σε υπερχρεωμένους καταναλωτές
  • [05] Μανιτάκης: Δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά μετατάξεις

  • [01] Προφυλακιστέος ο Λ. Λαυρεντιάδης

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

    Ο Λ. Λαυρεντιάδης απολογήθηκε ενώπιον της 2ης Ειδικής Ανακρίτριας, από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου εισήχθη χθες μετά τη σύλληψή του, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η PROTON BANK σε εταιρείες συμφερόντων του.

    Η ανακρίτρια της υπόθεσης μετέβη στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται o κατηγορούμενος επιχειρηματίας ενώ αργότερα ενώπιον της θα μεταχθούν οι τρεις συγκατηγορούμενοι του Λαυρεντιάδη που συνελήφθησαν μετά από ένταλμα ως ύποπτοι φυγής, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν προθεσμία για την λογοδοσία τους.

    Η ανακρίτρια εξέδωσε για την υπόθεση, έξι εντάλματα σύλληψης συμπεριλαμβανομένου αυτού σε βάρος του επιχειρηματία. Τα υπόλοιπα εντάλματα αφορούν τρία υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, που συνελήφθησαν ήδη, ένα που εκδόθηκε σε βάρος γυναίκας κατηγορουμένης, επίσης στελέχους της τράπεζας, που φέρεται να εξέφρασε την πρόθεση της να εμφανιστεί άμεσα στις αρχές και τέλος το ένταλμα σε βάρος του Πέτρου Κυριακίδη, στενού συνεργάτη του βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει εντοπιστεί από την αστυνομία.

    [02] Ματαιώνονται οι παραστάσεις, του Σαββατοκύριακου, της Λυρικής

    Ματαιώνονται, λόγω στάσεων εργασίας του τεχνικού προσωπικού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι προγραμματισμένες για αύριο, Σάββατο 15, και μεθαύριο, Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, παραστάσεις της παιδικής όπερας «Η Κοκκινοσκουφίτσα» και της όπερας «Ο μαγικός αυλός».

    Οι θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια για τις παραστάσεις, που ματαιώνονται, θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και θα τους δοθεί η δυνατότητα είτε να μεταφέρουν τα εισιτήρια τους, είτε να λάβουν τα χρήματα τους πίσω.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε ανακοίνωση του, «εκφράζει τη λύπη του για τη ματαίωση των παραστάσεων, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες των εορτών και παρά την εκφρασμένη επιθυμία του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού του Οργανισμού για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Θεάτρου».

    [03] ΚΚΕ: Θα επιβληθούν νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού

    «Ο πρωθυπουργός εμφάνισε ως σωτήρες την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους που ευθύνονται για την κρίση και για τα δεινά του λαού. Έκρυψε ότι για να δοθούν τα χρήματα των δόσεων, που όλα θα πάνε στους τραπεζίτες και σε άλλα μονοπώλια, θα επιβληθούν και νέα μέτρα εξαθλίωσης και φοροεξόντωσης του λαού. Αυτή την πολιτική χαιρετίζουν και στηρίζουν οι κυβερνήσεις και τα ηγετικά όργανα της ΕΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για την συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο της ΕΕ.

    Το ΚΚΕ επισημαίνει, επίσης, ότι «ο πρωθυπουργός στήριξε στη Σύνοδο τις απροκάλυπτες και ωμές επεμβάσεις ισχυρών χωρών της ΕΕ που κλιμακώνονται στη Συρία μαζί με των ΗΠΑ και ευθύνονται για τις μαζικές σφαγές σε αυτή τη χώρα, για τα τεράστια κύματα προσφύγων, για τους κινδύνους ανάφλεξης ενός πιο γενικευμένου πολέμου στην περιοχή».

    [04] Δωρεάν δικαστική υποστήριξη σε υπερχρεωμένους καταναλωτές

    Πρόγραμμα παροχής δωρεάν δικαστικής υποστήριξης σε υπερχρεωμένους καταναλωτές, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος της προσφυγής τους στο Ειρηνοδικείο, θέτουν σε εφαρμογή οι ενώσεις καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ (Η Ένωση Καταναλωτών - Η Ποιότητα της Ζωής) και «Νέο ΙΝΚΑ».

    Η υποστήριξη αφορά τις διαδικασίες, μετά την αποτυχία της εξωδικαστικής προσπάθειας, μέχρι την κατάθεση αίτησης (δικογράφου) στο Ειρηνοδικείο και την κοινοποίησή της.

    Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού, αρχικά, θα υλοποιηθεί σε πιλοτικό στάδιο και θα αφορά περιορισμένο αριθμό καταναλωτών.

    [05] Μανιτάκης: Δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά μετατάξεις

    Με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις αλλά μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προχωρά στην διάλυση του κοινωνικού κράτους, άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών.

    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές αλλαγές, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι επί της αρχής του νομοσχεδίου δεν κάνει ούτε βήμα πίσω.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 December 2012 - 17:30:29 UTC