Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε επίσχεση εργασίας από Δευτέρα οι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ
  • [02] Ιστορικό ρεκόρ του ιταλικού δημόσιου χρέους
  • [03] ΑΕΚ: Κατάληψη των οργανωμένων στα γραφεία της ΠΑΕ
  • [04] Νέο στρατηγικό πύραυλο "παγκόσμιου βεληνεκούς" αναπτύσσει η Ρωσία
  • [05] Ένταλμα σύλληψης για τον Π. Κυριακίδη, συνεργάτη του Λ. Λαυρεντιάδη
  • [06] Στο 2,2% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Νοέμβριο
  • [07] Πρόστιμο 1 δισ. ευρώ στην UBS για εμπλοκή της σε σκάνδαλο χειραγώγησης επιτοκίου
  • [08] Την τουρκική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ επισκέπτεται ο Λίον Πανέτα
  • [09] Δεν βρέθηκαν στοιχεία δηλητιρίασης του Οζάλ από τη νεκροψία
  • [10] Η Μόσχα δηλώνει ότι δεν έχει μεταβάλει τη θέση της για τη Συρία
  • [11] Στους -31 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στην επαρχία Κοβάσνα της Ρουμανίας

  • [01] Σε επίσχεση εργασίας από Δευτέρα οι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ

    Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν από τις 17 Δεκεμβρίου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί κλινικών και εργαστηρίων.

    Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «Μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις- παρακλινικές- εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2011». Οι γιατροί εξηγούν ότι το σύνολο οφειλών του ΕΟΠΥΥ είναι πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

    [02] Ιστορικό ρεκόρ του ιταλικού δημόσιου χρέους

    Το χρέος του ιταλικού δημοσίου έσπασε νέο ρεκόρ: τον περασμένο Οκτώβριο έφτασε τα 2,014 τρισεκ. ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας.

    Το επιβεβαιώνει με επίσημα στοιχεία της, η Τράπεζα της Ιταλίας. Πρόκειται για ένα «ψυχολογικό φράγμα» που, μετά από μήνες προβλέψεων και συνεχούς αύξησης, σπάει λίγο πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης τεχνοκρατών του Μάριο Μόντι, όπως σημειώνουν πολλοί παρατηρητές.

    Παράλληλα, οι εισπράξεις φόρων, τους πρώτους δυο μήνες του 2012, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 2,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι φέρεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να αναθεωρήσει την αρχική του απόφασή και να δεχθεί να παραμείνει στην ενεργό πολιτική.

    [03] ΑΕΚ: Κατάληψη των οργανωμένων στα γραφεία της ΠΑΕ

    Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ, είναι οι οργανωμένοι φίλαθλοι της ΑΕΚ, με αφορμή το διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ιστορικός σύλλογος. Οι επικεφαλής των οργανωμένων, ενημέρωσαν παράγοντες της ομάδας για την πρόθεση τους, διευκρινίζοντας ότι κανένας δεν πρόκειται να ενοχλήσει τους ποδοσφαιριστές και πως η προπόνηση θα διεξαχθεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

    Ήδη τα γραφεία της ΠΑΕ στις εγκαταστάσεις των Σπάτων, εκκενώθηκαν, ενώ ενήμερη για τις συγκεκριμένες ενέργειες είναι και η Αστυνομία. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι της «Ενωσης» έχουν στείλει ήδη το «μήνυμα» τους, που είναι «κανένα μέλος της διοίκησης να μην πατήσει το πόδι του στα Σπάτα».

    [04] Νέο στρατηγικό πύραυλο "παγκόσμιου βεληνεκούς" αναπτύσσει η Ρωσία

    Η Ρωσία κατασκευάζει ένα νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατηγός Σεργκέι Καρακάεφ, διοικητής των δυνάμεων των στρατηγικών πυραύλων.

    "Ο πύραυλος αυτός δημιουργήθηκε με τη χρήση και την ανάπτυξη του μάξιμουμ των τεχνολογιών που υπάρχουν, πράγμα που μειώνει σημαντικά τους χρόνους και το κόστος της κατασκευής του, δήλωσε ο ρώσος στρατηγός, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Ο στρατηγός διευκρίνισε ότι πολλές δοκιμές πρωτοτύπων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί το 2012, εκ των οποίων η τελευταία στις 24 Οκτωβρίου από το κοσμοδρόμιο Καπούστινε Γιαρ, στην περιοχή του Αστραχάν.

    "Τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν ότι οι κατασκευαστές βρίσκονται στο σωστό δρόμο", είπε ο στρατηγός Καρακάεφ, διευκρινίζοντας ότι ο νέος πύραυλος, ο οποίος χρησιμοποιεί στερεό καύσιμο, θα αντικαταστήσει τους στρατηγικούς ρωσικούς πυραύλους πέμπτης γενιάς, όπως οι Topol-4. Αυτός ο πύραυλος "παγκόσμιου βεληνεκούς" θα μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε αντι-πυραυλικό σύστημα, είπε.

    [05] Ένταλμα σύλληψης για τον Π. Κυριακίδη, συνεργάτη του Λ. Λαυρεντιάδη

    Καταζητούμενος, μετά από ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση Λαυρεντιάδη, είναι πλέον και ο στενός συνεργάτης του επιχειρηματία Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί από την αστυνομία.

    Η 2η Ειδική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πέτρου Κυριακίδη, γνωστού από τη δραστηριότητά του στον χώρο των ΜΜΕ, καθώς είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων, τα οποία χορηγούσε η PROTON BANK σε εταιρίες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που συνολικά ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

    Στο μεταξύ, μετά από εντάλματα της ανακρίτριας, συνελήφθησαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση, υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας.

    Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας, πλην του Λ. Λαυρεντιάδη, κατηγορούνται 26 πρόσωπα και θεωρείται βέβαιο ότι η ανακρίτρια θα εκδώσει και άλλα εντάλματα για κατηγορούμενους που κρίνονται ύποπτοι φυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει εκδοθεί και νέο ένταλμα σύλληψης για γυναίκα, πρώην στέλεχος της Τράπεζας.

    Σημειώνεται ότι μετά τη σύλληψή του, ο Λ. Λαυρεντιάδης δήλωσε αδιαθεσία, λόγω χρόνιου προβλήματος υγείας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

    [06] Στο 2,2% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Νοέμβριο

    Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στην ευρωζώνη το μήνα Νοέμβριο στο επίπεδο του 2,2%, σε ετήσια βάση, έναντι 2,5% τον Οκτώβριο.

    [07] Πρόστιμο 1 δισ. ευρώ στην UBS για εμπλοκή της σε σκάνδαλο χειραγώγησης επιτοκίου

    Η ελβετική τράπεζα UBS αναμένεται να πληρώσει πρόστιμο ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων, προκειμένου να διευθετήσει τις εναντίον της κατηγορίες για χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου Libor, σύμφωνα με πρόσωπο που έχει γνώση του θέματος. Η ανακοίνωση για το πρόστιμο μπορεί να γίνει ακόμη και τη Δευτέρα, δήλωσε το ίδιο πρόσωπο.

    Η UBS θα είναι η δεύτερη μεγάλη τράπεζα, μετά τη βρετανική Barclays, που εμπλέκεται επίσημα στο παγκόσμιο σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor. Το ύψος του προστίμου, όμως, είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με αυτό που επιβλήθηκε στη Barclays τον Ιούνιο, υποδηλώνοντας ότι το εύρος των ατασθαλιών της UBS μπορεί να είναι μεγαλύτερο.

    Συνολικά, περισσότερες από δέκα τράπεζες ερευνώνται σε διεθνές επίπεδο για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο του διατραπεζικού επιτοκίου. Το Libor χρησιμοποιείται ως βάση υπολογισμού των επιτοκίων για δάνεια αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλο τον κόσμο. Μία πολύ μικρή αλλαγή στο διατραπεζικό επιτόκιο μπορεί να ωφελήσει τους επενδυτές σε σύνθετα προϊόντα.

    Επιμέλεια: Α. Χαραλαμπίδης

    [08] Την τουρκική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ επισκέπτεται ο Λίον Πανέτα

    Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα έφτασε σήμερα στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία, που εξυπηρετεί τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του NATO, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος τον συνοδεύει.

    Η επίσκεψη αυτή, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας περιοδείας του επικεφαλής του Πενταγώνου στην περιφέρεια, με σταθμούς στο Αφγανιστάν και στο Κουβέιτ, καταγράφεται καθώς συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος Πάτριοτ κρατών-μελών του NATO πρόκειται να αναπτυχθούν το προσεχές διάστημα στο τουρκικό έδαφος για να προληφθούν πιθανές επιθέσεις από τη Συρία.

    Ήδη ο Πανέτα έχει υπογράψει την διαταγή που προβλέπει την ανάπτυξη δύο συστοιχιών του αντιπυραυλικού συστήματος και 400 στρατιωτών των ΗΠΑ στο τουρκικό έδαφος, υπό την αιγίδα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, είπαν ένας Τούρκος και ο εκπρόσωπός του Τζορτζ Λιτλ στους δημοσιογράφους.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [09] Δεν βρέθηκαν στοιχεία δηλητιρίασης του Οζάλ από τη νεκροψία

    Η νεκροψία στο λείψανο του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, το οποίο είχε εκταφεί με εισαγγελική εντολή, δεν οδήγησε στην εύρεση κάποιου στοιχείου που να αποδεικνύει ότι δηλητηριάστηκε, πάντως οι έρευνες θα συνεχιστούν, σύμφωνα με εισαγγελείς.

    Υπήρχαν εδώ και καιρό φήμες ότι ο Οζάλ, ο οποίος πέθανε από ανακοπή καρδιάς το 1993 σε ηλικία 65 ετών, δολοφονήθηκε από ανθρώπους του λεγόμενου «βαθέως κράτους» ? ενός σκιώδους μηχανισμού που δρα στο περιθώριο των κρατικών θεσμών ως και σήμερα. Ο Οζάλ, που ανέλαβε να κυβερνήσει την μεταβατική περίοδο μετά τη στρατιωτική χούντα του 1980, είχε εξοργίσει ορισμένους με τις προσπάθειές του να τερματίσει την εξέγερση των Κούρδων αυτονομιστών και είχε γλιτώσει από μια απόπειρα δολοφονίας του το 1988.

    Η εισαγγελία συνόψισε την έκθεση του ινστιτούτου ιατροδικαστικής την οποία παρέλαβε αυτήν την εβδομάδα αναφέροντας πως η ακριβής αιτία θανάτου δεν μπορούσε να διαπιστωθεί, διότι δεν είχε γίνει νεκροψία-νεκροτομή αμέσως μετά το θάνατο του Οζάλ.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [10] Η Μόσχα δηλώνει ότι δεν έχει μεταβάλει τη θέση της για τη Συρία

    H Ρωσία δεν μετέβαλε ούτε και θα μεταβάλει την πολιτική της για τη Συρία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών παίρνοντας αποστάσεις από τον απεσταλμένο του Κρεμλίνου για τη Μέση Ανατολή Μιχαήλ Μπογκντάνοφ ο οποίος δήλωσε χθες ότι το συριακό καθεστώς "χάνει όλο και περισσότερο" τον έλεγχο της χώρας και ότι δεν αποκλείει νίκη των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

    "Η ρωσική θέση για τη Συρία είναι και θα παραμείνει αμετάβλητη", τόνισε ο Αλεξάντρ Λουκάτσεβιτς.

    Για τα χθεσινά σχόλια του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ εξέφρασε ικανοποίηση η Ουάσινγκτον, όπου η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ είπε ότι η Ρωσία "τελικά αφυπνίστηκε και βλέπει την πραγματικότητα".

    Ωστόσο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Μπογκντάνοφ επανέλαβε μόνο τη θέση της χώρας για τη Συρία. Η Μόσχα θέλει να επιτευχθεί μια συμφωνία στη βάση της συμφωνίας που υπήρχε σε μια διεθνή σύνοδο στη Γενεύη νωρίτερα φέτος, η οποία θέτει τις αρχές για μια πολιτική μετάβαση της εξουσίας στη Συρία.

    "Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι (ο Μπαγκντάνοφ) δεν έχει κάνει καμία δήλωση ούτε έχει δώσει συνέντευξη Τύπου τις τελευταίες ημέρες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκάτσεβιτς.

    Πρόσθεσε ότι ο Μπογκντάνοφ μίλησε χθες για το θέμα αυτό σε μια συνεδρίαση της υπηρεσίας Δημοσίων Υποθέσεων της Ρωσίας αλλά "επανέλαβε εκ νέου τη ρωσική θέση για την απουσία εναλλακτικής λύσης για μια πολιτική λύση στη Συρία".

    Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν οι δηλώσεις αυτές του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών,ο οποίος μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστός για τις βαρύγδουπες δηλώσεις του, παραμένουν ασαφείς. Δεν είναι σαφές κυρίως αν ο διπλωμάτης γνώριζε ότι οι δηλώσεις του καταγράφονταν από τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

    Παράλληλα σήμερα ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ για τη Συρία δήλωσε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ δεν έχει πολλές πιθανότητες να μπορεί να παραμείνει στην εξουσία.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [11] Στους -31 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στην επαρχία Κοβάσνα της Ρουμανίας

    Τριάντα έναν βαθμούς υπό το μηδέν έδειξε, σήμερα το πρωί, ο υδράργυρος στην πόλη Ιντροσούρα Μπουζαουλούι της επαρχίας Κοβάσνα στην κεντρική Ρουμανία. Πρόκειται για τη χαμηλότερη θερμοκρασία που κατεγράφη το φετινό χειμώνα στη συγκεκριμένη περιοχή.

    Επισήμως, η χαμηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων πενήντα ετών στην επαρχία της Κοβάσνα είναι -35,8 βαθμοί Κελσίου (στις 8 Φεβρουαρίου του 2005). Ωστόσο, το 1930, ο υδράργυρος στην εν λόγω περιοχή της ρουμανικής επικράτειας είχε πέσει ακόμη χαμηλότερα κια συγκεκριμένα στους -37 βαθμούς Κελσίου.

    Στο μεταξύ, χθες, ο δήμαρχος της πόλης Σίμπιου Κλάους Γιοχάνες δήλωσε ότι ο καθαρισμός των δρόμων και των πεζοδρομίων από το χιόνι στη Ρουμανία στοιχίζει πολύ περισσότερο απ' ό,τι στη Γερμανία. "Δεν νομίζω πως θα πρέπει να ξοδεύουμε πολλά χρήματα προκειμένου να μοιάζει η πόλη το χειμώνα όπως το καλοκαίρι. Συγκριτικά με άλλες πόλεις, στη Γερμανία- και γνωρίζω πολύ καλά πώς γίνονται εκεί τα πράγματα -ξοδεύουμε πολλά στον αποχιονισμό" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιοχάνες


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 December 2012 - 11:30:29 UTC