Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για τη δόση αποφασίζει το Eurogroup
  • [02] Τον Μάρτιο του 2014 σε λειτουργία η εποπτεία στον τραπεζικό τομέα της ΕΕ
  • [03] Στουρνάρας: Έρευνα του ΣΔΟΕ για καταθέτες στο Λουξεμβούργο
  • [04] Νέα απεργία στους δήμους σήμερα και αύριο
  • [05] Πριγκίπισσες της Μεσογείου "επισκέπτονται" το Μουσείο Κυκλαδικής Ιστορίας
  • [06] Από σήμερα το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων
  • [07] Πάνω από 900 οι νεκροί από τον τυφώνα Μπόπα
  • [08] Μετά θάνατον θα δοθεί τιμητικό βραβείο Grammy στον Ραβί Σανκάρ
  • [09] Κανονικά κινείται στην τροχιά του ο βορειοκορεατικός δορυφόρος
  • [10] Διεθνής διάσκεψη για την πυρηνική ασφάλεια, στη Φουκουσίμα
  • [11] Με το 100% του χαρτοφυλακίου τους συμμετείχαν οι ελληνικές τράπεζες στην επαναγορά ομολόγων

  • [01] Για τη δόση αποφασίζει το Eurogroup

    Το τελικό πράσινο φως για την εκταμιευση της δόσης προς την Ελλάδα αναμένεται να δοθεί σήμερα στο Eurogroup.

    Στην Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζωνης σήμερα, ο Γιάννης Στουρνάρας, θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την επαναγορά των ομολόγων, καθώς και για τις βασικές διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή την Παρασκευή.

    Η Ελλάδα ενδέχεται να επαναγοράσει ομόλογα που διακρατούν επενδυτές οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο κούρεμα του χρέους, αναφέρεται σε έγγραφο της Ευρωζώνης.

    Την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα ενέκρινε χθές αργά το βράδυ η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου εξουσιοδοτώντας έτσι τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ψηφίσει στο Eurogroup σήμερα υπέρ της απελευθέρωσης της δόσης. Σε έγγραφο που έθεσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπ' όψιν της Επιτροπής, η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει την στήριξή της στην εκταμίευση της δόσης, αναγνωρίζοντας την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την επιτυχή έκβαση του προγράμματος επαναγοράς χρέους.

    Όπως μεταδίδει η ειδησεογραφική υπηρεσία του Γερμανικού Χρηματιστηρίου, το έγγραφο του κ. Σόιμπλε αναφέρει ότι επιπλέον 3,3 δισεκατομμύρια θα δοθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που θα δοθεί στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο ως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013 στα 52.4 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Με το 100% του χαρτοφυλακίου τους συμμετείχαν οι ελληνικές τράπεζες στην επαναγορά ομολόγων

    [02] Τον Μάρτιο του 2014 σε λειτουργία η εποπτεία στον τραπεζικό τομέα της ΕΕ

    Το νέο σύστημα για την εποπτεία των τραπεζών στη ζώνη του ευρώ, θα είναι σε πλήρη λειτουργία από την 1η του Μάρτη του 2014, δήλωσε την Πέμπτη μετά την μαραθώνια συνεδρίαση των 27 υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    «Έχουμε φθάσει στο κύριο σημείο για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος εποπτείας. Αυτό θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία το 2014 »,Β¨δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνεδρίασης των 14 ωρών ο κ. Σόιμπλε.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την εσωτερική αγορά και τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ, που επίσης επιβεβαίωσε τη σχετική συμφωνία για την ολοκληρωμένη εποπτεία των τραπεζών στη ζώνη του ευρώ, στην οποία κατέληξαν οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Αποφασίστηκε σε αυτή την κοινή προσέγγιση, η ολοκληρωμένη εποπτική αρχή να λειτουργήσει την 1η του Μάρτη του 2014. Θα είναι λειτουργικό από την ημερομηνία αυτή, με κάποια ευελιξία», δήλωσε ο κ. Μπαρνιέ.

    Στη σύνοδο κορυφής του περασμένου Οκτωβρίου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν αποφασίσει σχετικά με την εφαρμογή της τραπεζικής εποπτείας κατά τη διάρκεια του 2013.

    Σημειώνεται πως το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, με βασική προτεραιότητα τη δημιουργία ενός ενιαίου εποπτικού μηχανισμού για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, θα συζητήσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινάεισήμερα στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες.

    Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ στην καθιερωμένη, προ των Συνόδων Κορυφής, επιστολή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, «σκοπός της συνάντησής μας είναι να χαράξουμε ένα συγκεκριμένο οδικό άξονα για την ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης».

    Οι διαβουλεύσεις των 27 ηγετών στη Σύνοδο της 13ης και 14ης Δεκεμβρίου θα βασιστούν στην έκθεση Ρόμπαϊ για μια "Ευφυή Οικονομική και Νομισματική Ένωση", η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από μία εβδομάδα και στην οποία περιλαμβάνονται οι κοινές προτάσεις των Προέδρων της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

    [03] Στουρνάρας: Έρευνα του ΣΔΟΕ για καταθέτες στο Λουξεμβούργο

    Από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας καλύπτεται η έρευνα του ΣΔΟΕ για πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο και διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Οικονομικών μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη και Βασίλη Οικονόμου σχετικής με καταθέσεις Ελλήνων φορολογουμένων σε Λιχτενστάϊν και Λουξεμβούργο.

    Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει ειδικότερα ότι «τα στοιχεία που αφορούν τους καταθέτες στο Λουξεμβούργο περιήλθαν στην αρμόδια υπηρεσία το Σεπτέμβριο του 2012 και διαβιβάστηκαν αμελλητί προς επεξεργασία και αξιοποίηση στο ΣΔΟΕ. Το ΣΔΟΕ, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση αξιόποινων πράξεων από πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο, η οποία κατά τα λοιπά καλύπτεται από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας».

    [04] Νέα απεργία στους δήμους σήμερα και αύριο

    Σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο προχωρά η ΠΟΕ - ΟΤΑ, μετά την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να προχωρήσει στην διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

    Νέα 48ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και συνέχιση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι αντιδρούν στις ατομικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και στην απελευθέρωση του ωραρίου, ενώ διεκδικούν και τα μή καταβληθέντα από τον ασφαλιστικό οργανισμό ποσά.

    Σε συνεχόμενες 48ωρες κινητοποιήσεις, από τις 13 έως τις 14 και από τις 17 έως τις 18 Δεκεμβρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.

    Οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ παραμένουν απλήρωτοι για περίπου 7 μήνες, ενώ συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

    Απεργία την Τετάρτη 19/12 και την Πέμπτη 20/12 θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, έπειτα από σχετική προκήρυξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, η οποία αντιδρά στην ένταξη των εργαζομένων στην επιχείρηση στο ενιαίο μισθολόγιο και στην απόσχιση του τμήματος συντήρησης βαγονιών του ΟΣΕ, της Rosco, η οποία πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί.

    [05] Πριγκίπισσες της Μεσογείου "επισκέπτονται" το Μουσείο Κυκλαδικής Ιστορίας

    Γυναίκες της Μεσογείου, πριγκίπισσες κι αριστοκράτισσες, αρχόντισσες ή ιέρειες και μάγισσες, όλες τους γυναίκες με κύρος, αναδύονται από τη μακρά διάρκεια της Ιστορίας, για να σαγηνεύσουν το κοινό, στην έκθεση «Πριγκίπισσες της Μεσογείου στην αυγή της Ιστορίας», στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, από σήμερα.

    Τα κοσμήματά τους, τα ενδύματα, θραύσματα από έπιπλα, και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στους τάφους τους και τα οποία είτε οι ίδιες πρόσταξαν να πάρουν μαζί τους πριν πεθάνουν είτε οι συγγενείς τους τοποθέτησαν εκεί για να τις συνοδέψουν στο τελευταίο τους ταξίδι στον Αδη, αποκαλύπτουν όχι μόνο τα τελετουργικά έθιμα του θανάτου στον αρχαίο κόσμο αλλά και την δράση των συγκεκριμένων γυναικών.

    Ο εμπνευστής και επιμελητής της έκθεσης, καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ξεχώρισε και παρουσιάζει στην έκθεση, 24 παραδείγματα «πριγκιπισσών», με την ευρύτερη έννοια του όρου και όχι αναγκαστικά γαλαζοαίματες, σπεύδει ο ίδιος να ξεκαθαρίσει ως προς την χρήση του όρου, στον τίτλο της έκθεσης.

    Περισσότερα από 500 εκθέματα από 24 ταφικά σύνολα γυναικών από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία. Το χρονολογικό εύρος αυτών των περιπτώσεων εκτείνεται στη ανατολική και κεντρική Μεσόγειο από το 1000-500π.χ.

    Η διάρκεια έκθεσης έως 10 Απριλίου του 2013.

    [06] Από σήμερα το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων

    Ξεκινάει σήμερατο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου.

    Τα καταστήματα θα παραμένουν ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοικτά και την Κυριακή στις 23 του μήνα.

    Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

    [07] Πάνω από 900 οι νεκροί από τον τυφώνα Μπόπα

    Ξεπέρασαν τους 900 οι νεκροί από τον τυφώνα Μπόπα, τον πιο ισχυρό που έπληξε εφέτος τις Φιλιππίνες, δήλωσαν σήμερα οι αρχές, σύμφωνα με τις οποίες εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη εκατοντάδων ανθρώπων.

    Ο τυφώνας της 4ης Δεκεμβρίου σκότωσε 902 ανθρώπους στο νησί Μιντανάο (νότια), ενώ περίπου 2.000 σπίτια καταστράφηκαν πλήρως ή μερικώς από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

    Οι αγνοούμενοι είναι πάνω από 600, πολύ κάτω από τον αριθμό των 880 που είχε ανακοινωθεί χθες. Οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν ζωντανούς περίπου 300 ψαράδες.

    Περίπου 80.000 άστεγοι έχουν βρει καταφύγιο σε κέντρα φιλοξενίας και σε δημόσια κτίρια.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [08] Μετά θάνατον θα δοθεί τιμητικό βραβείο Grammy στον Ραβί Σανκάρ

    Το ειδικό τιμητικό βραβείο Grammy, θα δοθεί μετά θάνατον στον θρυλικό μουσικό του ινδικού σιτάρ, Ραβί Σανκάρ, ο οποίος πέθανε την Τρίτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι διοργανωτές των «Όσκαρ» της μουσικής.

    Αυτό το ειδικό βραβείο, είχε ήδη επιλεγεί να δοθεί στον Σανκάρ στην τελετή τον ερχόμενο Φεβρουάριο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος των βραβείων Grammy. «Είχαμε ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα ότι θα λάβει αυτό το βραβείο», είπε ο εκπρόσωπος.

    «Ο μουσικός έκανε το ινδικό σιτάρ πιο διάσημο στον κόσμο και είναι ένας πραγματικός πρεσβευτής της διεθνούς μουσικής», αναφέρεται επίσης σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής των βραβείων μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό του θρυλικού ινδού καλλιτέχνη, ο οποίος είχε ήδη λάβει τρία Grammy κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του.

    «Ως μουσικός, συνθέτης, δάσκαλος και συγγραφέας, θεωρείται πρωτοπόρος στην μετάδοση της ινδικής μουσικής στη Δύση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Ο Ραβί Σανκάρ που είχε επηρεάσει πολλούς δυτικούς καλλιτέχνες όπως τους Beatles και τους Rolling Stones, απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών την Τρίτη στην Καλιφόρνια, όπου είχε μεταβεί για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

    Ο κιθαρίστας των Beatles, ο Τζόρτζ Χαρισον ήταν ένας από τους οπαδούς του στη δεκαετία του 1960 και στη συνέχεια οι δύο τους συνεργάστηκαν.

    Η τελετή των 55ων βραβείων Grammy, τα «Όσκαρ» της μουσικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου του 2013, στο Staples Center του Λος Άντζελες.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [09] Κανονικά κινείται στην τροχιά του ο βορειοκορεατικός δορυφόρος

    Ο δορυφόρος, τον οποίο εκτόξευσε χθες η Βόρεια Κορέα, κινείται κανονικά στην τροχιά του ανακοίνωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό υπουργείο 'Αμυνας, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της αμφιλεγόμενης διαστημικής αυτής αποστολής, την οποία καταδίκασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    "Ο δορυφόρος που τέθηκε σε τροχιά από έναν πύραυλο Unha-3, κινείται κανονικά", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κιμ Μιν-Σέοκ.

    "Δε γνωρίζουμε ακόμα το είδος της αποστολής που έχει ο δορυφόρος αυτός. Χρειάζονται περίπου δυο εβδομάδες για να πούμε με βεβαιότητα εάν πράγματι ένας δορυφόρος λειτουργεί. Για την ώρα λειτουργεί κανονικά", τόνισε ο νοτιοκορεάτης εκπρόσωπος.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνήλθε χθες εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών, καταδίκασε την εκτόξευση του δορυφόρου εκφράζοντας ανησυχία γι΄αυτό που η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε "τεχνολογική πρόοδο".

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [10] Διεθνής διάσκεψη για την πυρηνική ασφάλεια, στη Φουκουσίμα

    Μια διεθνής πυρηνική διάσκεψη για την πυρηνική ασφάλεια αρχίζει μεθαύριο, Σάββατο, στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα από την καταστροφή που σημειώθηκε στο σταθμό αυτόν στις 11 Μαρτίου του 2011.

    "Κύριος στόχος της διάσκεψης αυτής είναι να συμβάλουμε στην ενίσχυση της πυρηνικής ασφάλειας παγκοσμίως", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ), η οποία οργανώνει τη διάσκεψη αυτή μαζί με το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών.

    "Θα είναι μια ευκαιρία να μοιραστούμε γνώσεις και μαθήματα που πήραμε μετά το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα, να βελτιώσουμε τη διαφάνεια στον τομέα αυτόν, να συζητήσουμε τις προόδους που έχουν επιτευχθεί όσον αφορά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις και μέτρα για την προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος", υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΙΑΕΑ.

    Η διάσκεψη αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κοριγιάμα, περίπου 60χλμ από το σταθμό Φουκουσίμα-Νταΐτσι, θ΄αρχίσει το Σάββατο με ομιλία του ιάπωνα υπουργού Εξωτερικών Κοιτσίρο Γκέμπα και του διευθυντή της ΙΑΕΑ , Γιουκίγια Αμάνο και θα συνεχιστεί ως τη Δευτέρα. Στη διάσκεψη θα πάρουν μέρος υπουργοί και αντιπρόσωποι από 50 χώρες και οργανισμούς καθώς επίσης και εμπειρογνώμονες.

    Αντιπυρηνικοί ακτιβιστές σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μια διεθνή αντι-διάσκεψη στο Τόκιο, ενώ προγραμματίζεται και συνάντηση ιαπώνων δημάρχων που είναι αντίθετοι με τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, το Σάββατο, στην Κοριγιάμα. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιπυρηνική διαδήλωση στο πάρκο Χιμπίγια της πρωτεύουσας και την επομένη στην Κοριγιάμα.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [11] Με το 100% του χαρτοφυλακίου τους συμμετείχαν οι ελληνικές τράπεζες στην επαναγορά ομολόγων

    Με το 100% του χαρτοφυλακίου τους συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές τράπεζες στο πρόγραμμα επαναγοράς των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου (ΟΕΔ), συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία του εγχειρήματος, που αποτελούσε προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ.

    Αν στο ποσό αυτό προστεθούν και τα περίπου 10 δισ. ευρώ που θα χρηματοδοτήσουν την επαναγορά των ΟΕΔ, το συνολικό ποσό που θα εκταμιευθεί για τη χώρα μας ανέρχεται περίπου στα 55 δισ. ευρώ Συνεπώς, το Δημόσιο θα έχει λάβει αθροιστικά από το πρώτο και δεύτερο πρόγραμμα ποσό 202 δισ. ευρώ περίπου, ενώ τα επόμενα χρόνια οι υπολειπόμενες δόσεις υπολογίζονται περίπου στα 43 δισ. ευρώ.

    Με την ολοκλήρωση της επαναγοράς και την ρευστοποίηση όλων των ομολόγων των τραπεζών, αποκρυσταλλώθηκε και η σωρευτική ζημιά λόγω του PSI+ και της επαναγοράς. Το συνολικό πραγματικό - όχι πλέον λογιστικό - «κούρεμα» ανέρχεται στο 74, 3% της αρχικής ονομαστικής αξίας των ΟΕΔ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου (PSI+).

    Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις τράπεζες, η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς συμμετείχαν στο PSI+ με συνολικό ποσό ομολόγων 35,7 δισ. ευρώ το οποίο ως ποσοστό του ενεργητικού τους, όπως αυτός δημοσιεύτηκε για το έτος 2011, κυμαινόταν από 9.5% (Eurobank) έως 15.6% (Τράπεζα Πειραιώς). Ως μέσο ποσοστό επί του ενεργητικού τους, τα κρατικά ομόλογα που κατείχαν οι παραπάνω τράπεζες δεν διέφεραν σημαντικά από τα αντίστοιχα ποσοστά των ιταλικών ή ισπανικών τραπεζών για το χρέος των χωρών τους.

    Οι ζημίες των τεσσάρων τραπεζών, λόγω της συμμετοχής τους στο PSI+ και στην επαναγορά, είναι 26,5 δισ. ευρώ (προ-φόρων), με την Alpha Bank να εμφανίζει τη μικρότερη (4.4 δισ.ευρώ) και την Εθνική Τράπεζα τη μεγαλύτερη (11 δισ.ευρώ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 December 2012 - 7:30:31 UTC