Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχές Ιανουαρίου η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητικές και απαράδεκτες οι εξαγγελίες της ΔΕΗ για αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος
  • [03] Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ
  • [04] ΟΣΕ: Απεργία στις 19 και 20/12
  • [05] Βρούτσης: Όλες οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες
  • [06] Κατά των αυξήσεων στο ρεύμα η ΓΕΝΟΠ
  • [07] Αγανάκτηση για τις διαγραφές διοικητικών υπαλλήλων εκφράζει η Σύνοδος των Πρυτάνεων
  • [08] Παρατάθηκαν μέχρι τις 23 Ιανουαρίου οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου

  • [01] Αρχές Ιανουαρίου η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου

    Στις αρχές του νέου έτους θα γίνει, σύμφωνα με συνεργάτες του Προέδρου της Κοινοβουλίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η συζήτηση και ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή.

    Όπως εκτιμούσαν οι ίδιες πηγές, καθώς το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να γίνει η συζήτησή του μέχρι την 21η Δεκεμβρίου που θα λειτουργεί η Βουλή, η οποία θα σταματήσει τις εργασίες της ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

    Σημείωναν ακόμα ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο πριν τις γιορτές, αφού οι διατάξεις του ισχύουν από την ημέρα κατάθεσης του.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητικές και απαράδεκτες οι εξαγγελίες της ΔΕΗ για αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος

    «Αυτή η κυβέρνηση δεν ?έχει ούτε ιερό ούτε όσιο?», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με αφορμή τις εξαγγελθείσες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών για το "χαράτσι" και τονίζει ότι «το ηλεκτρικό ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το μετατρέψει σε ?είδος πολυτελείας?».

    «Οι αιτιάσεις, από πλευράς διοίκησης της ΔΕΗ για καινούριες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων και η σπουδή του υπουργού Οικονομικών να αξιώσει την είσπραξη του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αγνοώντας την αντισυνταγματικότητα του μέτρου, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά με το πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν ?έχει ούτε ιερό ούτε όσιο?», αναφέρει ανακοίνωση του του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τονίζει:

    «Οι μεγάλες μειώσεις των εισοδημάτων και οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, το οποίο όλο και περισσότερα νοικοκυριά χρησιμοποιούν για θέρμανση, λόγω του ακριβού πετρελαίου, καθιστούν τις σκέψεις και μόνο για νέες αυξήσεις προκλητικές και απαράδεκτες».

    [03] Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ

    Σε συνεχόμενες 48ωρες κινητοποιήσεις, από τις 13 έως τις 14 και από τις 17 έως τις 18 Δεκεμβρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.

    Οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ παραμένουν απλήρωτοι για περίπου 7 μήνες, ενώ συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

    [04] ΟΣΕ: Απεργία στις 19 και 20/12

    Απεργία την Τετάρτη 19/12 και την Πέμπτη 20/12 θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, έπειτα από σχετική προκήρυξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, η οποία αντιδρά στην ένταξη των εργαζομένων στην επιχείρηση στο ενιαίο μισθολόγιο και στην απόσχιση του τμήματος συντήρησης βαγονιών του ΟΣΕ, της Rosco, η οποία πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί.

    Έτσι, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προβλέπεται, λόγω της απεργίας, να ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Τρίτης 18/12 και όλα τα δρομολόγια της Τετάρτης 19/12 και της Πέμπτης 20/12.

    [05] Βρούτσης: Όλες οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες

    «Όλες οι συντάξεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως διασφαλισμένες», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, μετά τα εγκαίνια του πρόσφατα ανακαινισθέντος Μεγάρου του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ).

    Ο κ. Βρούτσης ανέφερε, επίσης, ότι στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους έχει προβλεφθεί πλεόνασμα 2,8 δισ. στον κοινωνικό προϋπολογισμό και πρόσθεσε ότι το 45% των συντάξεων καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό του κράτους.

    [06] Κατά των αυξήσεων στο ρεύμα η ΓΕΝΟΠ

    Διπλασιάστηκαν κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο (Οκτώβριος 2011 με Οκτώβριο 2012) οι διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές, ενώ τα χρέη των νοικοκυριών από απλήρωτους λογαριασμούς διαμορφώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στα 696 εκατ. ευρώ έναντι 388 εκατ. το Νοέμβριο του 2011.

    Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα απόψε η ΓΕΝΟΠ, με αφορμή τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι «θα συνεχίσουμε να παρανομούμε, δεν θα κόβουμε και θα συνεχίσουμε να επανασυνδέουμε» (τους καταναλωτές στους οποίους γίνεται διακοπή λόγω χρεών).

    Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι η επικείμενη είναι η 12η αύξηση στα τιμολόγια τα τελευταία τρία χρόνια, δηλώνει την αντίθεσή της στις αυξήσεις και προτείνει να χορηγείτα δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια σε όσους καταναλώνουν από 400 έως 1000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, δηλαδή συνολικά 1.986.000 καταναλωτές (το κάτω όριο των 400 kwh τίθεται για να αποκλειστεί η δεύτερη κατοικία).

    [07] Αγανάκτηση για τις διαγραφές διοικητικών υπαλλήλων εκφράζει η Σύνοδος των Πρυτάνεων

    Τη βαθιά του αγανάκτηση του για τη διαγραφή διοικητικών υπαλλήλων των ελληνικών ΑΕΙ από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, που εργάζονται με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου (ΙΔΑΧ), εκφράζει το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων, με ανακοίνωση που υπογράφει ο προεδρεύων, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γ. Παναγιωτάκης.

    Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, η διαγραφή γίνεται «σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση έχει πλήξει βαθύτατα την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας διασαλεύοντας παράλληλα και τα θεμέλια της κοινωνίας μας». Η Σύνοδος των Πρυτάνεων απευθύνει έκκληση προς την πολιτεία «για την άμεση άρση της κατάφορης αυτής αδικίας και την πλήρη και ταχεία αποκατάσταση της εργασιακής ασφάλειας των εργαζομένων».

    [08] Παρατάθηκαν μέχρι τις 23 Ιανουαρίου οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνεχίζονται μέχρι και 23 Ιανουαρίου 2013, ενώ αντίθετα αίρεται η «απαγόρευση» δημοσίευσης αποφάσεων και εφεξής οι εκδιδόμενες αποφάσεις θα δημοσιεύονται κανονικά.

    Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέχουν από τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων από 10.30 π.μ. έως 3 μ.μ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 December 2012 - 17:30:25 UTC