Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιοδοξία για την επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς ελληνικών ομολόγων
  • [02] Την παραίτηση του ΔΣ του ΕΚΕΒΙ ζήτησε ο αναπληρωτής υπ. Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας
  • [03] Όλο και πιο βίαιος ο Τζέιμς Μποντ
  • [04] Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Κατσουράνη από τον ΠΑΟΚ
  • [05] Σ. Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση δίνει μάχη στο μέτωπο της οικονομίας
  • [06] Τσίπρας: Πρέπει να διώξουμε την κυβέρνηση
  • [07] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η κυβέρνηση προστατεύει τους φοροφυγάδες
  • [08] Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Ι. Στουρνάρα για το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ
  • [09] Παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν οι φαρμακοποιοί

  • [01] Αισιοδοξία για την επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς ελληνικών ομολόγων

    Αισιοδοξία ότι καλύφθηκε ο στόχος των 30 δισ. ευρώ στο πρόγραμμα της επαναγοράς ομολόγων, εκφράζουν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, έκλεισε στις 14:00 της Τρίτης το βιβλίο προσφορών του ΟΔΔΗΧ για την επαναγορά ομολόγων και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαδικασία κρίνεται επιτυχημένη, αφού οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι συγκεντρώθηκαν τα 30 δισ. ευρώ ομολόγων που χρειαζόταν η Ελλάδα.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, η χώρα μας ζητούσε να επαναγοράσει χρέος αξίας 30 δισ. ευρώ, με δάνειο 10 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Με βάση τη διαδικασία αυτή, η καθαρή μείωση του ελληνικού χρέους είναι 20 δισ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται, ότι αργότερα το απόγευμα στις 17:30, το Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα αποτιμήσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας και τότε αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

    [02] Την παραίτηση του ΔΣ του ΕΚΕΒΙ ζήτησε ο αναπληρωτής υπ. Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας

    Τις παραιτήσεις του προέδρου και της διευθύντριας του ΕΚΕΒΙ, Θανάση Βαλτινού και Κατρίν Βελισσάρη, καθώς και του ΔΣ ζήτησε νωρίτερα το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας.

    Από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση :

    «Στον προχθεσινό τύπο εκφράστηκαν δημοσίως σχόλια με τα οποία καταμαρτυρείται αδιαφανής και μεροληπτικός χειρισμός εις βάρος της επιτροπής που χειρίστηκε για λογαριασμό του ΕΚΕΒΙ τη δράση "αγορά βιβλίων", στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλαναγνωσία.

    Τα αναφερόμενα περιστατικά εγείρουν υποψίες κακοδιαχείρισης την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ όφειλαν να έχουν προβλέψει. Με την ορθή εποπτεία της επιτροπής έπρεπε να έχουν προλάβει μία τέτοια εξέλιξη που δικαιολογεί δυσμενή σχόλια για τη λειτουργία του Οργανισμού. Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο τόπος, τέτοια κρούσματα αδιαφάνειας θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί και το δημόσιο συμφέρον που επιβάλλει αντικειμενικότητα και αμεροληψία στη λήψη αποφάσεων για τη διάθεση δημόσιου χρήματος, θα έπρεπε να έχει προστατευθεί αποτελεσματικά».

    Σύμφωνα με ιστοσελίδα, η επιλογή βιβλίων για τη φιλαναγνωσία είχε καταγγελθεί από πολλούς μικρότερους εκδότες ότι ευνοούσε σκανδαλωδώς τις εκδόσεις Πατάκη, που είχε στον κατάλογο το ? περίπου του συνόλου των βιβλίων που θα αγοράζονταν για να ενισχύσουν το πρόγραμμα. Επελέγησαν συνολικά 498 βιβλία εκ των οποίων τα 33 ανήκουν σε τέσσερα μέλη της επιτροπής. Θέμα δεοντολογικό, ηθικό αλλά και νομικό. Θέμα έχει δημιουργηθεί κυρίως γιατί μερίδα του λέοντος στα επιλεγμένα βιβλία έχουν οι δύο συγγραφείς μέλη της επιτροπής, Μάνος Κοντολέων και Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συνδεδεμένων και των δυο με τον προαναφερθέντα εκδοτικό οίκο».

    [03] Όλο και πιο βίαιος ο Τζέιμς Μποντ

    Ο πράκτορας 007 χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο την "άδεια να σκοτώνει" στις ταινίες που πρωταγωνιστεί εδώ και 50 χρόνια, προκύπτει από έρευνα πανεπιστημίου της Νέας Ζηλανδίας στην οποία εκφράζεται ανησυχία για τις επιπτώσεις της αυξημένης βίας στους νεαρούς θεατές.

    Ερευνητές του πανεπιστημίου του Όταγκο παρακολούθησαν 22 ταινίες του Τζέιμς Μποντ, καταγράφοντας όλες τις σκηνές βίας και κατατάσσοντάς τις σε δύο κατηγορίες: λιγότερο σοβαρή βία και σοβαρή βία.

    Η έρευνα που δημοσιεύεται αυτήν την εβδομάδα στην αμερικανική ιατρική επιθεώρηση Archives of Pediatric and Adolescent Medecine, δείχνει πως οι σκηνές βίας στην ταινία "Quantum of Solace" (2008) ήταν διπλάσιες από αυτές στην πρώτη ταινία "Τζέιμς Μποντ εναντίον Δρ Νο". (1962). Ειδικά έχουν τριπλασιαστεί οι σκηνές σοβαρής βίας με ένοπλες επιθέσεις που προκαλούν τον θάνατο.

    "Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι νεαροί που βλέπουν σκηνές βίας αποπροσανατολίζονται σχετικά με το ποια είναι η βίαιη και επιθετική συμπεριφορά", επισημαίνει ο Μπομπ Χάκοξ, ένας από τους εισηγητές της έρευνας.

    Σύμφωνα με τους νεοζηλανδούς ερευνητές, η λιγότερο βίαια ταινία του Τζέιμς Μποντ ήταν το "Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν" (1973) με πρωταγωνιστεί τον Ρότζερ Μουρ.

    Οι ερευνητές δεν περιέλαβαν τη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ "Skyfall" στην έρευνά τους.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [04] Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Κατσουράνη από τον ΠΑΟΚ

    Με μία λιτή ανακοίνωση, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε σήμερα τη συμφωνία για την ένταξη στο ρόστερ της ομάδας του Κώστα Κατσουράνη.

    Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι επήλθε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Κώστα Κατσουράνη. Ο διεθνής άσος θα φορά την ασπρόμαυρη φανέλα από τον Ιανουάριο του 2013 και για τον επόμενο 1,5 χρόνο».

    [05] Σ. Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση δίνει μάχη στο μέτωπο της οικονομίας

    "Η κυβέρνηση δίνει μάχη στο μέτωπο της οικονομίας, επανακτώντας την αξιοπιστία της στο διεθνές περιβάλλον και διασφαλίζοντας την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ", δήλωσε σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου.

    Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε, επίσης, ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την κοινωνική συνοχή, ενώ, αναφερόμενος στην πολιτική, επέκρινε με δριμύτητα τη βία των άκρων, των κουκουλοφόρων και της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα δείξει μηδενική ανοχή.

    "Η Ελλάδα δημιουργεί το δικό της success story", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στους προσκεκλημένους δημοσιογράφους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [06] Τσίπρας: Πρέπει να διώξουμε την κυβέρνηση

    «Το μόνο που είναι αναγκαίο πια να γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, είναι όχι να ψηφίζουμε μνημονιακούς νόμους, αλλά να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση που βυθίζει τη χώρα και το λαό στη δυστυχία», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Παράλληλα, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ως ανάγκη και κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει», δηλώνοντας ταυτόχρονα την ετοιμότητα του πολιτικού φορέα να αναλάβει να σταματήσει «την καταστροφή της χώρας» και να προχωρήσει στην «ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης οικονομίας».

    Πρόσθεσε δε ότι αυτή την ανάγκη δεν μπορεί κανείς να την σταματήσει, «ούτε με παιχνίδια της τελευταίας στιγμής» για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

    «Τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος για την απλή αναλογική. Ας τη φέρουν αύριο. Ό,τι και να κάνουν το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυναμώσουν τον πόθο του λαού μας για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε πως απέναντι στη σημερινή κατάσταση, «ένα δίλημμα έχει πια ο λαός: δημοκρατική εκτροπή ή δημοκρατική ανατροπή».

    [07] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η κυβέρνηση προστατεύει τους φοροφυγάδες

    «Την ώρα που η κυβέρνηση, κατ? επιταγή της τρόικας, προχωρά στην αντιλαϊκή της φορομπηχτική πολιτική, στη Βουλή προωθεί την κύρωση πρωτοκόλλου αποφυγής διπλής φορολογίας με την Ελβετία, που προστατεύει τους κάθε λογής φοροφυγάδες οι οποίοι διαθέτουν παχυλές παράνομες καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες», δήλωσε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

    [08] Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Ι. Στουρνάρα για το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ

    Για «απαράδεκτη παρέμβαση» που «αποδεικνύει ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν σταματά πουθενά, ούτε σε δικαστικές αποφάσεις, ούτε σε νόμους», κατηγόρησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με την παρέμβασή του στο θέμα της είσπραξης του «χαρατσιού» από τη ΔΕΗ.

    Επιπλέον, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση «θα επιχειρήσει να τα «κάνει όλα», προκειμένου να εξοντώσει οικονομικά τον κόσμο της εργασίας, ώστε να τον ρίξει εξαθλιωμένο στα δίχτυα της άγριας εκμετάλλευσης και του μαύρου εργασιακού μεσαίωνα».

    [09] Παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν οι φαρμακοποιοί

    Την παρέμβαση του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών ζητούν οι φαρμακοποιοί για την οριστική επίλυση του προβλήματος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

    «Εάν δεν χρηματοδοτηθεί ο οργανισμός, το πρόβλημα θα συνεχίσει να διογκώνεται», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θόδωρος Αμπατζόγλου, προσθέτοντας ότι «το μόνο που ζητάμε είναι η εφαρμογή των νόμων και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας».

    Σήμερα οι φαρμακοποιοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου και διαμαρτυρήθηκαν για τις εξαγγελίες του Ανδρέα Λυκουρέντζου, περί απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, σύναψη ατομικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΠΥ και για το γεγονός ότι ο Οργανισμός εξακολουθεί, όπως είπαν, να μην προχωρά στην εξόφληση των χρεών, βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχε υποσχεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

    Αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου, ενώ οι Φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, με εισηγήσεις των εκπροσώπων τους για 48ωρες κυλιόμενες απεργίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 December 2012 - 15:30:29 UTC