Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 370 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από την ΕΤΕπ
  • [02] Νέα απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 Δεκεμβρίου
  • [03] Θετικές οι αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο, εκτιμά το ΠΑΣΟΚ
  • [04] Ιερώνυμος: Να αντιληφθούν οι τραπεζίτες ότι πρέπει να συμμετέχουν και στις ζημιές
  • [05] Στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και τέσσερις μήνες έπεσαν οι αποδόσεις των γερμανικών διετών ομολόγων
  • [06] Νταλάρα: Η ελληνική κυβέρνηση οικοδομεί αξιοπιστία για την Ελλάδα

  • [01] 370 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από την ΕΤΕπ

    Xρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 370 εκατ. ευρώ για την προστασία του κλίματος και την οικονομία της γνώσης στην Ελλάδα χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Όπως ανακοινώθηκε η διάθεση των κονδυλιών θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

    Συγκεκριμένα,130 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στη ΔΕΗ για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και απόδοσης στην Ελλάδα, ενώ 100 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για την αναβάθμιση σχολικών εγκαταστάσεων ανά τη χώρα.

    Τέλος,ένα δάνειο ύψους 140 εκατ. ευρώ υπεγράφη με την Alpha Bank S.A για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) και επιχειρήσεων ενδιάμεσου μεγέθους (μεσαίας κεφαλαιοποίησης) στην Ελλάδα.

    [02] Νέα απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 Δεκεμβρίου

    Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στο Δημόσιο την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της ΑΔΕΔΥ.

    Ακόμη, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, εξειδικεύοντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 3ης Δεκεμβρίου 2012, αποφάσισε να στηρίξει τις περιφερειακές κινητοποιήσεις που θα αποφασίζουν Ομοσπονδίες, που είναι μέλη της.

    [03] Θετικές οι αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο, εκτιμά το ΠΑΣΟΚ

    Θετικά αποτιμά το ΠΑΣΟΚ τις συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για το φορολογικό νομοσχέδιο, συζητήσεις οι οποίες, όπως αναφέρεται σε άτυπο ενημερωτικό σημείωμα της Ιπποκράτους, οδήγησαν σε αλλαγές με βάση τις προτάσεις που έγιναν.

    Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ διατηρεί τις αρχικές του απόψεις για το προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο, όπως υποστηρίζει, «δεν οδηγεί στη συγκρότηση ενός Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα κατανέμει με δίκαιο τρόπο τα φορολογικά βάρη». Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα «πρόκειται για φορολογικές παρεμβάσεις αποσπασματικού χαρακτήρα, που αποσκοπούν στην επίτευξη του δημοσιονομικού αποτελέσματος που περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής».

    Παρά την πρόοδο που σημειώθηκε, πάντως, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, όπου θα συζητηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες που υπάρχουν σε θέματα που έχουν προτείνει τα κόμματα, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει ποιές είναι οι εκκρεμότητες αυτές. Και ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει ταχύτατα την προεργασία.

    [04] Ιερώνυμος: Να αντιληφθούν οι τραπεζίτες ότι πρέπει να συμμετέχουν και στις ζημιές

    Εναντίον των τραπεζιτών καταφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, κατά την αποψινή του επίσκεψη στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Ο αρχιεπίσκοπος είπε χαρακτηριστικά ότι ήρθε η ώρα να αντιληφθούν οι τραπεζίτες ότι δεν πρέπει μόνο να συμμετέχουν στα κέρδη αλλά και στις ζημιές. Ήρθε η ώρα, τόνισε, να αντιληφθούν ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις, που στη χώρα μας είναι οικογενειακές και στηρίζουν την πραγματική οικονομία, πρέπει να στηριχθούν και να ζήσουν. Ακόμη, πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να μιλούμε μόνο για επιμήκυνση του χρέους της Ελλάδας, αλλά να συζητήσουμε σοβαρά την ανάγκη επιμήκυνσης των χρεών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

    Ο αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε για το ζήτημα να καταργηθεί η αργία της Κυριακής και απάντησε ότι η Κυριακή είναι ημέρα ιερή. Αλλά, συγχρόνως, είναι και ημέρα που δίδει την ευκαιρία ένωσης της οικογένειας, της διατήρησης της παράδοσης, της κουλτούρας και των αξιών μας. Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η επιτυχία της Ευρώπης είναι η σύνθεση της διαφορετικότητας.

    [05] Στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και τέσσερις μήνες έπεσαν οι αποδόσεις των γερμανικών διετών ομολόγων

    Οι αποδόσεις των γερμανικών διετών ομολόγων έπεσαν σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και τέσσερις μήνες μετά τις εκτιμήσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκιά της, οι οποίες ενισχύθηκαν από τις απαισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη το ερχόμενο έτος της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

    Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) προχώρησε νωρίτερα σήμερα σε δυσμενή αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το ερχόμενο έτος, ανακοινώνοντας ότι θα ανέλθει σε 0,4%, ενώ τον Ιούνιο προέβλεπε ότι η ανάπτυξη θα ανερχόταν το προσεχές έτος σε 1,6%.

    Παράλληλα, και η ΕΚΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2013 και ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η τράπεζα συζητάει το ενδεχόμενο να ορίσει αρνητικά επιτόκια για τις καταθέσεις άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων σε αυτήν.

    Ορισμένες χρηματαγορές αντέδρασαν αρνητικά σε μια ένδειξη ότι οι επενδυτές βλέπουν τώρα πιο πιθανή απ' ό,τι προηγουμένως μια μείωση των επιτοκίων των καταθέσεων.

    Οι αποδόσεις των διετών γερμανικών ομολόγων έπεσαν στο -0,084%, το οποίο είναι το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο φτάνουν από τον Αύγουστο και σημαίνει ότι οι επενδυτές που αγοράζουν τα ομόλογα πληρώνουν για το προνόμιο να τοποθετούν τα χρήματά τους σε ένα ασφαλές καταφύγιο.

    [06] Νταλάρα: Η ελληνική κυβέρνηση οικοδομεί αξιοπιστία για την Ελλάδα

    Αισιόδοξες προβλέψεις αναλυτών για το σχέδιο επαναγοράς ελληνικών ομολόγων προβάλλουν αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, σε συνέντευξη του στη «Φωνή της Αμερικής», υποστηρίζει ότι «η προσπάθεια για μείωση του χρέους, με την επαναγορά ομολόγων, θα έχει ορισμένα οφέλη για την Ελλάδα εάν εκτελεστεί με επιτυχία στις επόμενες μέρες», σημειώνοντας ότι «η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έκδηλα οικοδομεί αξιοπιστία για την Ελλάδα, ακολουθώντας τον δρόμο δύσκολων μεταρρυθμίσεων, που είμαι βέβαιος ότι θα αποφέρουν κέρδη στην οικονομία της».

    Ενδεικτικό είναι δημοσίευμα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», στο οποίο αναφέρεται ότι το σχέδιο ενδέχεται να επιτύχει το στόχο μείωσης του ελληνικού χρέους κατά 20 δισ. ευρώ, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο της επόμενης δανειακής δόσης προς την ελληνική κυβέρνηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 December 2012 - 19:30:26 UTC