Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σαμαρά - Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [02] Ατομικές συμβάσεις με φαρμακοποιούς υπογράφει ο ΕΟΠΥΥ
  • [03] Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η διαθεσιμότητα
  • [04] Αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο Γρηγορόπουλου
  • [05] Κλειστό αύριο το Μετρό σε Σύνταγμα - Πανεπιστήμιο
  • [06] Εξέγερση στις φυλακές Σταυρακίου Ιωαννίνων

  • [01] Συνάντηση Σαμαρά - Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχειαυτή την ώραο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα το φορολογικό νομοσχέδιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Στουρνάρας: Στη φυλακή όσοι φοροδιαφεύγουν

    [02] Ατομικές συμβάσεις με φαρμακοποιούς υπογράφει ο ΕΟΠΥΥ

    Αποφασισμένη να εφαρμόσει και μάλιστα από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου την παράλληλη σύναψη ατομικών συμβάσεων με τους παρόχους- φαρμακοποιούς, είναι η Διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, (ΕΟΠΥΥ), παρά την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών, οι οποίοι έκαναν λόγο για πραξικόπημα, καταγγέλλοντας ότι γίνεται προσπάθεια διάσπασης του ενιαίου μετώπου τους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, ο ΕΟΠΥΥ προέβη στη λήψη της παραπάνω απόφασης, διότι για 4η συνεχή φορά μέσα στο έτος 2012 οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι προχώρησαν στη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού συνεκτιμώντας ότι με τις παρούσες οικονομικοκοινωνικές συνθήκες μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων αδυνατεί να καταβάλει το αντίτιμο της αξίας φαρμάκων ακόμη και για συνήθεις φαρμακευτικές θεραπείες (π.χ. υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, χρόνιες καρδιοπάθειες κ.ά.), γεγονός που προκαλεί τη γενικευμένη δυσμενή επίπτωση στην υγεία των ασφαλισμένων του Οργανισμού.

    Ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει άμεσα σε ανάρτηση σχεδίου ξεχωριστής ατομικής σύμβασης των φαρμακοποιών, στην επίσημη ιστοσελίδα του (www.eopyy.gov.gr), η οποία θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ώστε να μπορούν να δηλώσουν την επιθυμία τους για τη σύναψη ατομικής σύμβασης με τον Οργανισμό.

    [03] Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η διαθεσιμότητα

    Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με ΦΕΚ Α 237, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα, με την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι διοικητικού κλάδου, ΔΕ, με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, καθώς σε αυτή τη φάση της διαδικασίας δεν μπορούν να διαπιστωθούν οι εξαιρέσεις.

    Όπως αναφέρεται στη νομοθετική πράξη, «η διαρκής επικαιροποίηση και συμπλήρωση των στοιχείων των υπαλλήλων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου για μεταβολές της υπηρεσιακής τους κατάστασης που επέρχονται αυτοδικαίως από τυπικό νόμο, γίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφόσον δεν πραγματοποιηθεί από το αρμόδιο όργανο και εντός της προθεσμίας που προβλέπεται από το νόμο».

    Επίσης, τονίζεται ότι «για την επέλευση των πάσης φύσεως συνεπειών της ανωτέρω υπηρεσιακής μεταβολής δεν είναι αναγκαία η έκδοση σχετικής πράξης».

    [04] Αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο Γρηγορόπουλου

    Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση και τον βουλευτή της ΝΔ Θανάση Νταβλούρο σημειώθηκε στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ απαντώντας σε ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού για την αυριανή επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Ο κ. Βούτσης επιτέθηκε στη ΝΔ ζητώντας είτε να αποσύρει την ανακοίνωση είτε να την ανασκευάσει λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Η ατζέντα, η φρασεολογία, το γράμμα τέτοιων ανακοινώσεων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Υπάρχει μόνο την προηγούμενη του εμφυλίου. Σας προειδοποιώ δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά. Η δημοκρατία δεν καλύπτεται από τέτοια φρασεολογία».

    Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος αντέδρασε κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι συνοδοιπόρος με τη Χρυσή Αυγή.

    «Είναι απίστευτη η τακτική σας και αυτό που προασπίζεστε. Είναι πλέον γνωστό ποιοι υπηρετούν και τι, και τι υπερασπίζονται και ποιοι. Οι μάσκες έπεσαν καταλάβετέ το. Αποκαλυφθήκατε. Είστε συνοδοιπόροι με την Χρυσή Αυγή. Έχετε την έννοια μιας ιδιότυπης τρομοκρατικής αντίληψης μπροστά στα αλλόκοτα που θέλετε να επιβάλετε».

    Νωρίτερα,η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων,ανέφερε ότι «η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή» και με την οποία καλούσε σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που έχουν εξαγγελθει για αύριο. Η Νέα Δημοκρατία με δική της ανακοίνωση χαρακτηρίζει «προκλητική» την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, και «κουκουλοφόρους» τα μέλη της.

    [05] Κλειστό αύριο το Μετρό σε Σύνταγμα - Πανεπιστήμιο

    Κλειστοί θα είναι αύριο Πέμπτη, από τις 10 το πρωί, οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, μετά από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ενόψει των συγκεντρώσεων για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβριο του 2008.

    [06] Εξέγερση στις φυλακές Σταυρακίου Ιωαννίνων

    Εξέγερση κρατουμένων στις φυλακές Σταυρακίου Ιωαννίνων εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα όπου έφθασαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

    Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους βρίσκονταν μέχρι πριν λίγοστον προαύλιο χώρο των φυλακών, αρνούμενοι να επιστρέψουν στα κελιά τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές, όπου οι αριθμοί τους είναι κατά πολύ αυξημένοι, σχετικά με αυτούς που μπορούν να δεχτούν οι εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.

    Το έναυσμα των διαμαρτυριών δόθηκε όταν μεταφέρθηκαν από άλλες φυλακές σε αυτές των Ιωαννίνων, 10 ακόμη κρατούμενοι, προκαλώντας νέα προβλήματα. Στον χώρο έφθασαν και διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται προς το παρόν στην είσοδο των φυλακών, χωρίς νε μπουν στο εσωτερικό τους.

    Η κατάσταση δείχνει να οδηγείται σε εκτόνωση μετά από συνάντηση της διευθύντριας των φυλακών με αντιπροσωπεία κρατουμένων, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθούν λύσεις, ενώ για αύριο θα γίνει και συνάντησή τους με τον αρμόδιο εισαγγελέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 December 2012 - 19:30:25 UTC