Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερη πρόσβαση για ανέργους στα νοσοκομεία
  • [02] Στον Θανάση Βαλτινό το μεγάλο βραβείο γραμμάτων
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορούν να μας κάνουν μαθήματα εκείνοι που εξέθρεψαν τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό
  • [04] Κεδίκογλου: Οι συντεχνίες του χθες, βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
  • [06] ΔΕΗ: Δεκτή η πληρωμή του λογαριασμού χωρίς το χαράτσι

  • [01] Ελεύθερη πρόσβαση για ανέργους στα νοσοκομεία

    Ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία για εξετάσεις και θεραπείες θα μπορούν να έχουν για τα επόμενα τρία χρόνια 300.000 άνεργοι και ανασφάλιστοι, με αξιοποίηση ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ.

    Η προσπάθεια του υπουργείου Υγείας είναι να εντάξει, έστω και προσωρινά, 100.000 άνεργους και ανασφαλίστους πολίτες, τον χρόνο, στο πρόγραμμα "εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης" του ΕΣΠΑ.

    Όπως ανακοίνωσαν, σήμερα, ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος και οι γενικοί γραμματείς Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης και Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, 100.000 άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες θα μπορούν να έχουν για ένα χρόνο ελεύθερη πρόσβαση σε γιατρό, πλήρες πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων, φαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία.

    Το πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει το 2013, θα ανανεώνεται κάθε χρόνο μέχρι το 2015. Θα καλύψει, δηλαδή, συνολικά 300.000 άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες.

    Ωστόσο, δεν έχουν διευκρινιστεί, ακόμη, τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν όσοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αλλά οι αρμόδιοι θεωρούν δίκαιο να ενταχθούν πρώτοι όσοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

    [02] Στον Θανάση Βαλτινό το μεγάλο βραβείο γραμμάτων

    Το μεγάλο βραβείο γραμμάτων απονέμεται κατά πλειοψηφία στον συγγραφέα Θανάση Βαλτινό για το σύνολο του έργου του σύμφωνα με τη διεύθυνση γραμμάτων της γενικής διεύθυνσης σύγχρονου πολιτισμού του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού που ανακοίνωσε νωρίτερα τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2012.

    «Είναι οπωσδήποτε μια πολύ σημαντική χαρά και αναγνώριση αν και σκιάζεται από τα μεγάλα προβλήματα τα οποία έχει δημιουργήσει στους ανθρώπους και στην καθημερινή τους ζωή η κρίση της οποίας οι διαστάσεις γίνονται ολοένα οξύτερες. Πάντως είναι μια μεγάλη χαρά» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός λίγο νωρίτερα.

    Οι βραβεύσεις αφορούν τις εκδόσεις έτους 2011, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας από τον «βραχύ κατάλογο» των υποψήφιων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και μακρές συζητήσεις.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορούν να μας κάνουν μαθήματα εκείνοι που εξέθρεψαν τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό

    «Στο μυαλό του κ. Κεδίκογλου η ?υπευθυνότητα? είναισυνώνυμη της διάλυσης τουκράτουςκαιτων κοινωνικών δομών, τωνδήμων, των σχολείων, τωννοσοκομείων», απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σημειώνοντας ότι «αυτοί πουεξέθρεψαντονκρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, τη διαφθορά καιτις πελατειακέςσχέσεις,είναιοι τελευταίοι πουμπορούννα κάνουν μάθημα σε όσουςπάνταυπερασπίστηκαν τονπραγματικό ρόλο τωνδημόσιων αγαθών».

    [04] Κεδίκογλου: Οι συντεχνίες του χθες, βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

    «Οι συντεχνίες του χθες αποτελούν σήμερα τη βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σημειώνοντας πως «δεν θα περίμενε κανείς από τον κ. Τσίπρα του ?ναι σε όλα τα προνόμια? των εργατοπατέρων του κρατισμού, να επιδείξει υπεύθυνη στάση».

    Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για εμφυλιοπολεμικούς αλαλαγμούς του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους, είπε, «τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών».

    [05] Οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

    Τις προτάσεις της για το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο, ενόψει της συνάντησης με το οικονομικό επιτελείο, αύριο Πέμπτη, έδωσε στη δημοσιότητα η Δημοκρατική Αριστερά.

    Κύριο στοιχείο είναι η αποδοχή ως βάση συζήτησης της πρότασης που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους κυβερνητικούς εταίρους, με θετικό το γεγονός ότι μετατοπίζεται το φορολογικό βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα χαμηλότερα προς τα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισης των οικογενειών με παιδιά. Παρά την τυπική κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, το πραγματικό αφορολόγητο αυξάνεται από 5.000 σε 9.000 ευρώ.

    Η Δημοκρατική Αριστερά, ωστόσο, διαπιστώνει αρνητικά στην πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, αφού δεν περιλαμβάνειεπαρκήμέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, χαρακτηρίζεται απόπολυδιάσπαση του τρόπου φορολόγησης των εισοδημάτων, προβλέπειεπαχθή φορολογική αντιμετώπιση των ελεύθερων επαγγελματιών, δημιουργείμεγάλες αδικίες ως προς την αντιμετώπιση των οικογενειών με παιδιά,διότι δεν λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των παιδιών στον υπολογισμό της φορολογικής επιβάρυνσης του νοικοκυριού, και έχει ασθενή αναπτυξιακή διάσταση.

    [06] ΔΕΗ: Δεκτή η πληρωμή του λογαριασμού χωρίς το χαράτσι

    Η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε σήμερα τα κατά τόπους υποκαταστήματα της επιχείρησης ότι μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.

    Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ σήμερα αρμόδια στελέχη της επιχείρησης, με αφορμή την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Πρόσθεταν ότι γίνονται συνεννοήσεις με το υπουργείο Οικονομικών για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα καθώς (όπως υποστήριζαν) ο διαχωρισμός του τέλους από τους λογαριασμούς ρεύματος δεν σημαίνει και την κατάργησή του.

    Υπενθυμίζεται πως ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του περασμένου Μαίου είχε κρίνει αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος για μη πληρωμή του τέλους. Αντίθετα το ίδιο το τέλος είχε κριθεί κατά πλειοψηφία ότι δεν παραβιάζει το Σύνταγμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 December 2012 - 15:30:24 UTC