Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οκτώ μέτρα για την απλούστευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ
  • [02] Παράταση έως αύριο για την πληρωμή οφειλών που έληγαν στις 30 Νοεμβρίου
  • [03] ΙΟΒΕ: Βελτίωση στο οικονομικό κλίμα, άνοδος καταναλωτικής εμπιστοσύνης
  • [04] Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος κυβερνητικής εφημερίδας στη Συρία
  • [05] Ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη
  • [06] Απόπειρα διάρρηξης σε γραφείο της ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων
  • [07] Εργαζόμενοι κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ
  • [08] Ο Σόιμπλε λέει πως η ΕΚΤ δεν μπορεί να έχει τον τελευταίο λόγο στην επίβλεψη των τραπεζών
  • [09] Φέκτερ: Ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup θα πρέπει να είναι επικεφαλής κυβέρνησης
  • [10] Καταδικάστηκαν στη Σλοβενία 8 άτομα για επίθεση κατά λεωφορείου οπαδών του ΠΑΟΚ

  • [01] Οκτώ μέτρα για την απλούστευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ

    Οκτώ μέτρα για την απλούστευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ θα ανακοινωθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, όπως είπε από το βήμα του συνεδρίου για την οικονομία του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης.

    Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι, μεταξύ των όσων θα ανακοινωθούν είναι ο περιορισμός κατά 60% των υπογραφών που απαιτούνται για ένταξη στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, θα αλλάξει ο θεσμός του υπόλογου και θα περιοριστούν μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί, το αμέσως προσεχές διάστημα, νέο πρόγραμμα του ΕΤΕΑΝ για κεφάλαια κίνησης στις επιχειρήσεις αλλά και να υπάρξει ξεμπλοκάρισμα του προγράμματος εξοικονομώ κατ' οίκον. Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και την ΕΤΕπ ώστε να ανακοινωθούν πριν το τέλος του χρόνου προγράμματα για την κάλυψη εγγυητικών επιστολών ελληνικών τραπεζών σε μεγάλη κλίμακα για να διευκολυνθεί το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο.

    Στον τομέα των μεγάλων έργων, ο υπουργός είπε ότι σε λίγες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις ώστε να επανεκκινήσουν οι αυτοκινητόδρομοι δημιουργώντας νέες θέσεις και στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις που θα περιλαμβάνει ρύθμιση για δημιουργία μιας κεντρικής αδειοδοτικής αρχής.

    Επίσης, ανακοίνωσε ότι προχωρούν νομοθετικού χαρακτήρα ρυθμίσεις για ΟΣΕ , ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να ξεπεραστούν τα προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την άνοιξη του 2013 να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα γίνει η παρουσίαση δράσεων για τη διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης και την προώθηση των εξαγωγών και θα ολοκληρωθεί στο ίδιο διάστημα το σύστημα των ηλεκτρονικών συμβάσεων για τις κρατικές προμήθειες.

    [02] Παράταση έως αύριο για την πληρωμή οφειλών που έληγαν στις 30 Νοεμβρίου

    Παράταση έως και αύριο έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή όλων των φόρων και οφειλών στις εφορίες που έληγαν την προηγούμενη Παρασκευή (30 Νοεμβρίου), λόγω της απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε την ημέρα εκείνη.

    [03] ΙΟΒΕ: Βελτίωση στο οικονομικό κλίμα, άνοδος καταναλωτικής εμπιστοσύνης

    Ανοδικά κινείται το Νοέμβριο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα φθάνοντας από τις 75,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα στις 79, επίπεδο που είναι το υψηλότερο των τελευταίων 20 μηνών, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Η ενίσχυσή του προέρχεται κυρίως από τις λιγότερο απαισιόδοξες προσδοκίες στο λιανικό εμπόριο και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, με τις προσδοκίες στη βιομηχανία και στις υπηρεσίες να παραμένουν στα ίδια σχεδόν επίπεδα και στις κατασκευές να εξασθενούν.

    Η βελτίωση αυτή, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΟΒΕ, φαίνεται να επιβεβαιώνει την εκτίμηση που είχε διατυπωθεί και σε προηγούμενα δελτία ότι οι πολύ χαμηλές προσδοκίες που αποτυπώνονταν τους προηγούμενους μήνες οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό και στις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την αβεβαιότητα ως προς την έκβασή τους. Η ψήφιση των νέων μέτρων από την Ελληνική Βουλή, παρά τις σημαντικές επιβαρύνσεις που επιφέρουν σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, φαίνεται να επενέργησε ως ένα βαθμό καθησυχαστικά, καθώς αίρει κάποιες από τις αβεβαιότητες. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι στην έρευνα δεν έχει ενσωματωθεί το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων στο πιο πρόσφατο Eurogroup.

    [04] Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος κυβερνητικής εφημερίδας στη Συρία

    Ένας δημοσιογράφος της συριακής κυβερνητικής εφημερίδας Τεσρίν, ο Νάτζι Ασάαντ, δολοφονήθηκε σήμερα στη νότια συνοικία Τανταμόν της Δαμασκού, μετέδωσε η συριακή τηλεόραση, η οποία έκανε λόγο για μια "τρομοκρατική πράξη εναντίον των ενεργών δυνάμεων του έθνους".

    Ο 60χρονος Ασάαντ, συνταξιούχος δημοσιογράφος, συνέχιζε να γράφει για την εφημερίδα, στην οποία ένα άρθρο του δημοσιεύθηκε χθες.

    Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου σε διάστημα μικρότερο των δυο εβδομάδων στη συνοικία αυτή, στην οποία σημειώνονται βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες και το στρατό.

    "Είναι μια σαφής και σοβαρή ένδειξη ότι οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της ενημέρωσης, αποτελούν στόχο τόσο των δυνάμεων του καθεστώτος όσο και της ένοπλης αντιπολίτευσης, η οποία έχει σκοτώσει τρεις", τονίζει η "Ένωση Σύρων Δημοσιογράφων.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [05] Ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη

    Κακουργηματική ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη μετά από πολύμηνη έρευνα για την υπόθεση μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε καταθέσει σε υποκατάστημα γαλλικής τράπεζας το 2007.

    Ο εκδότης διώκεται πλέον για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογείται βάσει των οικονομικών στοιχείων που έχει δηλώσει.

    Το επίμαχο ποσό αποτελεί μέρος κατάθεσης 5,5 εκατ. ευρώ στην τράπεζα BNP PARIS BANK, στην οποία είχε προβεί ο εκδότης τον Ιούλιο του 2007.

    Για την υπόθεση διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν μπόρεσε ο κατηγορούμενος να προσκομίσει στοιχεία ώστε να δικαιολογήσει ως έσοδό του το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.

    Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία προς την Εισαγγελία πρωτοδικών του αναπληρωτή οικονομικού Εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη και ήδη η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί να λογοδοτήσει ο κ. Αναστασιάδης.

    [06] Απόπειρα διάρρηξης σε γραφείο της ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων

    Επιβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ότι έγινε απόπειρα διάρρηξης σε γραφείο στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο οποίο φυλασσόταν ο φάκελος Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για υπόθεση κλοπής μηχανογραφικής μονάδας, η οποία περιείχε στοιχεία σχετικά με τις άδειες των εργαζομένων.

    Το έγγραφο διαβιβάστηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε απάντηση σχετικής αναφοράς του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

    Ο υπουργός Εργασίας ενημερώνει ότι μετά τη διαπίστωση απόπειρας διάρρηξης, εκλήθη η σήμανση, έγινε έλεγχος και ελήφθησαν τα αποτυπώματα στο συγκεκριμένο γραφείο, ενώ υπεγράφη και υπουργική απόφαση για εντολή διενέργειας ΕΔΕ, η οποία ανατέθηκε σε προϊσταμένη Τμήματος της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    Ο υπουργός αναφέρει, επίσης, ότι με έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου ανακοινώθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών η διάπραξη αξιόποινης πράξης και ότι θα διαβιβαστεί σε εκείνον και το πόρισμα της ΕΔΕ για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

    [07] Εργαζόμενοι κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ

    Εργαζόμενοι στο ΙΚΑ πραγματοποίησαν κατάληψη των κεντρικών γραφείων του Ιδρύματος, στην Αγίου Κωνσταντίνου, και στην συνέχεια πορεία προς τα υπουργεία Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΙΚΑ αντιδρά στο ενδεχόμενο να απολυθούν 500 εργαζόμενοι που το 2010 επέτυχαν στο διαγωνισμό τού ΑΣΕΠ για την Αγροτική Τράπεζα και τελικά με το Ν. 3899/2010 τοποθετήθηκαν στον ασφαλιστικό φορέα.

    [08] Ο Σόιμπλε λέει πως η ΕΚΤ δεν μπορεί να έχει τον τελευταίο λόγο στην επίβλεψη των τραπεζών

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο όταν επιβλέπει τράπεζες, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιώντας ότι το γερμανικό κοινοβούλιο δεν θα εγκρίνει ένα μηχανισμό ο οποίος θα επιδιώκει να επιβλέπει όλους τους δανειστές της περιφέρειας.

    "Το δικαίωμα της τελικής απόφασης δεν μπορεί να αφεθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ", δήλωσε ο Σόιμπλε στη διάρκεια δημόσιας ανταλλαγής απόψεων με συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

    Ο Σόιμπλε ζήτησε από την ΕΚΤ να εξασφαλίσει ότι η δημοσιονομική και τραπεζική πολιτική δεν θα επεκταθεί στη νομισματική πολιτική και δήλωσε πως αμφιβάλλει για το αν η κεντρική τράπεζα, η οποία έχει έδρα τη Φρανκφούρτη, μπορεί να επιβλέπει χιλιάδες δανειστές.

    "Έχουμε κάνει σαφές ξανά και ξανά πως ένα Σινικό Τείχος ανάμεσα στην τραπεζική επίβλεψη και τη νομισματική πολιτική είναι μια απόλυτη αναγκαιότητα", τόνισε ο Σόιμπλε.

    [09] Φέκτερ: Ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup θα πρέπει να είναι επικεφαλής κυβέρνησης

    Ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup θα πρέπει να είναι επικεφαλής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ.

    Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, επικεφαλής του Eurogroup από το 2005, επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα ότι θα αποχωρήσει από την προεδρία στο τέλος του χρόνου. Ο Γιουνκέρ είναι επίσης πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου καθώς και υπουργός Οικονομικών της χώρας, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερο κύρος στο ρόλο του.

    Ερωτηθείσα αν επιθυμούσε να τον διαδεχτεί, η Φέκτερ απάντησε: "Αυτή είναι μία θέση για επικεφαλής κυβέρνησης και όπως γνωρίζετε δεν είμαι επικεφαλής κυβέρνησης. Οι υπεύθυνοι θα αποφασίσουν πως θέλουν να το χειριστούν".

    Η Συνθήκη της ΕΕ δεν θέτει προϋποθέσεις για τον επικεφαλής του Eurogroup, ορίζοντας μόνο ότι το πρόσωπο αυτό θα πρέπει να επιλεγεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης μέσω πλειοψηφίας και η θητεία του θα έχει διάρκεια δυόμιση χρόνια.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [10] Καταδικάστηκαν στη Σλοβενία 8 άτομα για επίθεση κατά λεωφορείου οπαδών του ΠΑΟΚ

    Ποινή φυλάκισης 16 ετών και εννέα μηνών επέβαλε, συνολικά, δικαστήριο του Ζάγκρεμπ σε οχτώ άτομα που κατηγορούνται για την επίθεση κατά λεωφορείου που μετέφερε οπαδούς της ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, σε προάστιο του Ζάγκρεμπ, τον Δεκέμβριο του 2010.

    Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 και 27 μηνών αντίστοιχα στους Μπόρις Ντιεφέροβιτς και Ντάριο Τσέπιτς, ενώ στους υπόλοιπους έξι κατηγορουμένους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 24 μηνών. Ένα άτομο αθωώθηκε ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων.

    Στις 14 Δεκεμβρίου 2010, περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν, με πέτρες και πυρσούς, κατά λεωφορείου που μετέφερε 40 οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μετέβησαν στην κροατική πρωτεύουσα προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Από την επίθεση πήρε φωτιά το λεωφορείο και τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 December 2012 - 11:30:28 UTC