Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - Λοβέρδου μετά την ίδρυση της ΡΙΚΣΣΥ
  • [02] Στους 20 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2013 η Θεσσαλονίκη
  • [03] Παρέμβαση του πρωθυπουργού για 8χρονη, που πάσχει από σπάνια ασθένεια
  • [04] Κ. Παπούλιας: Η φτώχεια έχει φτάσει στο μεδούλι των λαϊκών στρωμάτων
  • [05] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Το φορολογικό είναι η χαριστική βολή στους φορολογούμενους
  • [06] Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξουν προβλήματα στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους της Ελλάδας

  • [01] Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - Λοβέρδου μετά την ίδρυση της ΡΙΚΣΣΥ

    Με έμμεσο τρόπο, χωρίς να τον κατονομάσει, ο διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, απαντά στον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι είναι ο τελευταίος που θα δεχόταν συμβουλές για το θέμα της συνοχής και της ενότητας της παράταξης, καθώς, όπως υποστηρίζει, κινήθηκε πάντα θεσμικά και δημόσια και «βοήθησε με όλες τις δυνάμεις του ώστε να αποφευχθούν νέες διαιρέσεις στο ΠΑΣΟΚ».

    «Η διαγραφή είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η αποσυσπείρωση, η συρρίκνωση και η αμηχανία της παράταξης, έχει πολιτικά υπεύθυνους, καθώς και ονοματεπώνυμο», τόνισε.

    Νωρίτερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε τεθεί εκτός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκτός Κινήματος, αμέσως μετά την ανακοίνωσή του για την ίδρυση πολιτικής κίνησης, της ΡΙΚΣΣΥ.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε με επιστολή του τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την «έξοδο» του κ. Λοβέρδου από την ΚΟ του Κινήματος.

    Διαβάστε επίσης:

    ΡΙΚΣΣΥ για τον Αν. Λοβέρδο

    [02] Στους 20 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2013 η Θεσσαλονίκη

    Στους 20 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς, που πρέπει να επισκεφθεί κανείς εντός του 2013, συγκαταλέγει τη Θεσσαλονίκη το National Geographic, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τη διεθνή φήμη που έχει αποκτήσει η πόλη.

    «Το "φωτεινό" λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι σχεδόν άδειο- γεγονός καλό. Παραμένει ένα από τα τελευταία αστικά παραλιακά μέτωπα στη νότια Ευρώπη που δεν έχει εγκλωβιστεί από κάποια γιγάντια μαρίνα. Αντιθέτως, τα ξύλινα καΐκια εξακολουθούν να αρμενίζουν στον ήσυχο κόλπο ενώ μονοπάτια ιχνογραφούν το ελικοειδές παραλιακό μέτωπο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, περίπου 320 μίλια βόρεια- κι έναν κόσμο μακρύτερα από τη χαοτική Αθήνα» αναφέρει χαρακτηριστικά το National Geographic σκιαγραφώντας το τοπίο στο λιμάνι της «Νύφης του Θερμαϊκού».

    Σημειώνεται ότι, εκτός της Θεσσαλονίκης, στο σχετικό κατάλογο του National Geographic περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- η Κριμαία, η Μασσαλία, η Ραβέννα, η αρχαία Γέρασα στην Ιορδανία, το Boda στη Νορβηγία, το Valparaiso στη Χιλή, το Κιότο στην Ιαπωνία, το Μαλάουι, η Ουγκάντα κ.ά.

    [03] Παρέμβαση του πρωθυπουργού για 8χρονη, που πάσχει από σπάνια ασθένεια

    Τέλος στην κραυγή αγωνίας ενός 8χρονου κοριτσιού, που πάσχει από σπάνιο νόσημα και η γραφειοκρατία τού στερεί τη θεραπεία, έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Η ιστορία της 8χρονης Μαρίας - Ελένης Γερογιάννη, η οποία γεννήθηκε με το σπανιότατο σύνδρομο Okamoto, και οι αγωνιώδεις εκκλήσεις της μητέρας της για να έχει τη νοσηλεία, που χρειάζεται για να κρατηθεί στη ζωή, οδήγησαν σήμερα τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ώστε να παρέμβη στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, που συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να γνωμοδοτήσει άμεσα με στόχο να αναγνωριστεί και να καταγραφεί ως ασθένεια το σύνδρομο από το οποίο υποφέρει η μικρή Μαρία Ελένη.

    Ο υπουργός Υγείας, μάλιστα, «λόγω της εξαιρετικά ιδιαζούσης περίπτωσης ασθενείας» ζήτησε κατ' εξαίρεση έγκριση όλων των απαιτούμενων θεραπειών από τον ΕΟΠΥΥ.

    [04] Κ. Παπούλιας: Η φτώχεια έχει φτάσει στο μεδούλι των λαϊκών στρωμάτων

    «Νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεπεράσουμε την κρίση και αυτό οφείλεται και σε έναν λαό, ο οποίος έχει υποφέρει πολλά και δεν μπορεί, δεν αντέχει πλέον, γιατί η φτώχεια έχει φτάσει στο μεδούλι των λαϊκών στρωμάτων», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του κυπριακού ΔΗΣΥ και υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, Ν. Αναστασιάδη. Ο κ. Παπούλιας προσέθεσε ακόμη ότι «απαιτείται μια μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση και από όλους αυτούς που συμμερίζονται, ώστε ο δρόμος αυτός να μας βγάλει από την κρίση».

    Στην κρίση που εκδηλώνεται πια και στη Κύπρο αναφέρθηκε ο κ. Αναστασιάδης τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι υπάρχει μια γενική υπευθυνότητα, ένα αίσθημα ευθύνης, γιατί, όπως είπε, «περάσαμε τα ανάλογα του 1974 και ξεπεράσαμε πάρα πολύ σύντομα την κρίση. Έτσι και τώρα πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

    Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση στη Κύπρο «στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα χωρίς κομματικές ή ιδεολογικές αγκυλώσεις για το καλό της πατρίδας μας, της Κύπρου».

    [05] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Το φορολογικό είναι η χαριστική βολή στους φορολογούμενους

    Για υποκρισία και «κροκοδείλια δάκρυα» κατηγορούν την κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο.

    Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Ζώης, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «χαριστική βολή στους φορολογούμενους και τη μεσαία τάξη», ενώ, εκτιμά πως «θα μείνει τελικά στα χαρτιά».

    «Αφού ψήφισαν τα επώδυνα μέτρα καθ' υπόδειξη της τρόικας, τώρα υποκριτικά διαδηλώνουν την ευαισθησία τους και "χύνουν" κροκοδείλια δάκρυα πάνω σε ένα φορολογικό σχέδιο, με το οποίο δίνεται χαριστική βολή στους φορολογούμενους και την μεσαία τάξη των οποίων η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί και έτσι συμπεραίνεται ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης θα μείνουν απλώς σχέδια επί χάρτου», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ζώης.

    [06] Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξουν προβλήματα στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους της Ελλάδας

    Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν δυσκολίες στην υλοποίηση του προγράμματος επαναγοράς χρέους της Ελλάδας, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, εισερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

    O Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους διεξάγεται στο πλαίσιο της συμφωνίας της 26ης Νοεμβρίου και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτύχει τους προσδοκώμενους στόχους.

    Εξ άλλου, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ στη γερμανική εφημερίδα «Μπίλτ», όπου αφήνει «ανοιχτό παράθυρο» για ενδεχόμενη διαγραφή του ελληνικού χρέους στο μέλλον, ο Π. Μοσκοβισί δήλωσε ότι ο Γερμανός ομόλογός του τον διαβεβαίωσε ότι η ευρωζώνη θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Είπε, επίσης, ότι ο Β. Σόιμπλε τον διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει καμία αντίφαση, ούτε νέο στοιχείο στις δηλώσεις της Α. Μέρκελ, σε σχέση με τα όσα αποφάσισε το Eurogroup για την Ελλάδα στις 26 Νοεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 December 2012 - 17:30:28 UTC