Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώνονται οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Πρυτάνεις: Σε δίνη τα πανεπιστήμια
  • [03] Άρωμα Χριστουγέννων σε μουσεία και ιδρύματα
  • [04] «Καλλιεργώ το καύσιμό μου»
  • [05] Εντυπωσιακές αλλαγές εποχών στον Τιτάνα
  • [06] «Ονειρούπολη» στη Δράμα για μικρούς και μεγάλους λάτρεις των Χριστουγέννων
  • [07] Ριφιφί σε κατάστημα τροφίμων στην Παλλήνη
  • [08] Αφγανιστάν: Πέντε νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας των ταλιμπάν
  • [09] Εξετάσεις για χοληστερίνη χωρίς να παραμένεις νηστικός...
  • [10] Την αντίδραση του Γ. Παπανδρέου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του Τύπου

  • [01] Ολοκληρώνονται οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ

    Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ με την ψηφοφορία για την εκλογή του νέου κεντρικού οργάνου.

    Στελέχη του κόμματος εξέφρασαν σε ομιλίες τους την ανάγκη το κόμμα να διαμορφώσει μια αριστερή πολιτική στρατηγική που να απαντά στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, δεδομένου ότι η Αριστερά έχει μπροστά της μια πρόκληση με ιστορικές διαστάσεις.

    Ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, είπε ότι η Συνδιάσκεψη είναι απόδειξη των δυνατοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ και η διακήρυξη είναι από τα πλέον σημαντικά κείμενα της ελληνικής Αριστεράς.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί εύκολες συνταγές του παρελθόντος, έχει εναλλακτική λύση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι συντελείται μια βαθιά πολιτική και κοινωνική αλλαγή.

    Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του κατά την έναρξη της Συνδιάσκεψης, την Παρασκευή, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταφέρει ακόμα και μέσα σε «συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης» ενώ τόνισε ότι συγκροτείται «ένα κόμμα της κοινωνίας και όχι του κράτους και του συστήματος».

    [02] Πρυτάνεις: Σε δίνη τα πανεπιστήμια

    Με την έκδοση μακροσκελούς ψηφίσματος ολοκληρώθηκαν αργά τη νύχτα οι εργασίες της Συνόδου των Πρυτάνεων, στην Πάτρα.

    Σε ψήφισμά τους οι συμμετέχοντες τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα, τα μείζονα διακυβεύματα για το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι το επονομαζόμενο σχέδιο "ΑΘΗΝΑ", η απαξίωση των πτυχίων και διπλωμάτων των ΑΕΙ, η χειμαζόμενη φοιτητική μέριμνα, η κατάρτιση των προϋπολογισμών και ο κίνδυνος νέων οικονομικών ζημιών για τα πανεπιστήμια, καθώς και η "διαθεσιμότητα" υπαλλήλων, που οδηγεί σε απόλυση διοικητικού προσωπικού». Σημειώνεται ακόμη ότι «η αντιμετώπιση αυτής της κρίσης βρίσκει τα πανεπιστήμια μέσα στη δίνη της εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου και στην αποδόμηση των οργάνων της αυτοδιοίκησης τους, που αυτό συνεπάγεται».

    Η Σύνοδος δηλώνει στο ψήφισμά της, την κατηγορηματική της αντίθεση στη ρύθμιση, που πλήττει -όπως αναφέρεται- το δημόσιο συμφέρον και ζητά από το υπουργείο Παιδείας «να επανορθώσει αποκαθιστώντας την αναγνώριση πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες των διπλωμάτων και πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων με βάση τα προγράμματα σπουδών τους».

    Επιπλέον, οι πρυτάνεις εκφράζουν την αντίθεσή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας υπαλλήλων, τονίζοντας ότι «τα πανεπιστήμια χάνουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, όταν με τον "μηχανισμό" της διαθεσιμότητας απειλούνται με απώλεια και απόλυση του διοικητικού τους προσωπικού». Ταυτόχρονα, ζητούν από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να αποσύρει άμεσα τη σχετική εγκύκλιο.

    [03] Άρωμα Χριστουγέννων σε μουσεία και ιδρύματα

    Εορταστικό το «άρωμα» που πλημμυρίζει την Αθήνα, με μουσεία και ιδρύματα να φορούν τα γιορτινά τους και να οργανώνουν ποικίλα bazaar, ως τρόπο αγοράς όμορφων και προσιτών χριστουγεννιάτικων δώρων, με αντάλλαγμα την ενίσχυση των ίδιων ή άλλων σημαντικών φορέων.

    Κάνοντας προσφορές σε βιβλία και έργα τέχνης μέχρι εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, κάποιοι από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς της πρωτεύουσας εισάγουν τους Αθηναίους στην εορταστική περίοδο.

    Προτείνουν:

    Χριστουγεννιάτικο παζάρι με κεραμικές δημιουργίες, κοσμήματα, χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, γούρια για το 2013, αλλά και σπιτικά γλυκίσματα στο Μουσείο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής σήμερα, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012. Στην οδό Μελιδώνη 4-6 και Αγίων Ασωμάτων, Θησείο.

    Πληροφορίες: 210-3318491-5, www.potterymuseum.gr .

    Ώρες: 11.00 πμ.- 8 μμ.

    Παζάρι τέχνης (Art shop bazaar) στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με εκπτώσεις μέχρι 70% σε αφίσες, βιβλία, μεταξοτυπίες, κοσμήματα, χριστουγεννιάτικα είδη και έκπτωση 10% στο Cafe Merlin.

    Επίσης, από τις 12- 3 μμ. καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν χειροποίητα στολίδια, αλλά και κοσμήματα ανάλογα με το γούστο του καθενός, καθώς και "προσωποποιήσεις" ποδηλάτων για επιτυχημένα δώρα.

    Στη Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν. Πληροφορίες: 2103611206, www.thf.gr .

    Ώρες: 10 πμ. - 6 μμ.

    Κοσμήματα και νήματα

    Από 1 Δεκεμβρίου και μέχρι το τέλος του μήνα, το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη στην Ακρόπολη υπόσχεται πολλά: Από ειδικές ημέρες bazaar τις 8, 9, 15 και 16 Δεκεμβρίου (9 πμ. -3 μμ) με δώρα, ειδικές τιμές, εργαστήρια, ξεναγήσεις και λαχειοφόρο, εργαστήρια ενηλίκων και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες.

    Θέατρο, κούκλες και παιδιά

    Το 3ο παζάρι θεατρικού υλικού από το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στο φουαγιέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

    Ιστορικά αρχεία και παζάρια

    Πολλές εκπλήξεις υπόσχεται ο Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο παζάρι που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, με στόχο την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου, αλλά και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιστορικού Αρχείου.

    Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

    Παζάρι βιβλίων και αντιγράφων ελληνικών μουσείων, που θα διατεθούν με έκπτωση 50% και 40% αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο από 7 ως 9 Δεκεμβρίου (Παρασκευή και Σάββατο: 10 πμ. ως 8 μμ. και Κυριακή 10 πμ. ως 5 μμ.).

    [04] «Καλλιεργώ το καύσιμό μου»

    Την καλλιέργεια ενός φυτού που μπορεί να τον καταστήσει ανεξάρτητο ενεργειακά προτείνουν στον Έλληνα αγρότη- αλλά και τον καταναλωτή που διαθέτει ιδιοκτησία (αγροτική γη) -Έλληνες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

    Συγκεκριμένα, οι ερευνητικές ομάδες των εργαστηρίων Γεωργίας και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας Φυτών του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, εκπροσωπούμενο από τον καθηγητή Νικόλαο Δαναλάτο και το Εργαστήριο Αγροτικό Χώρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, εκπροσωπούμενο από τον καθηγητή Δημήτριο Γούσιο, εκπόνησαν πιλοτικό πρόγραμμα παραγωγής, μεταποίησης και διάθεσης στερεών βιοκαυσίμων ως φθηνή και περιβαλλοντικά ενδεδειγμένη εναλλακτική λύση, με τίτλο «Καλλιεργώ το καύσιμό μου».

    Στόχος του προγράμματος είναι- μεταξύ άλλων - η ενίσχυση των αγροτικών νοικοκυριών που μαστίζονται από τη γενικότερη οικονομική κρίση λόγω και της ραγδαίας αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

    Οι ερευνητές στο πλαίσιο προώθησης της αγροενέργειας και δόμησης του αγροενεργειακού τομέα προτείνουν στους καλλιεργητές μια σειρά από εφικτές προτάσεις ξεκινώντας από την καλλιέργεια της αγριαγκινάρας για παραγωγή πελλέτας- για οικιακή κατανάλωση τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

    Η συγκεκριμένη καλλιέργεια, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ικανή να «απαντήσει» τόσο στην ενεργειακή αυτοδυναμία των ελληνικών νοικοκυριών όσο και σε ζητήματα περιβαλλοντικά και κοινωνικά διότι είναι ξηρική καλλιέργεια, δεν απαιτεί τη χρήση καλλιεργούμενης έκτασης υψηλής παραγωγικής αξίας και δίνει πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη τόσο στο ίδιο το αγροτεμάχιο όσο και στο οικοσύστημα, μέσω της ελάχιστης χρήσης εισροών (λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων).

    [05] Εντυπωσιακές αλλαγές εποχών στον Τιτάνα

    Πολυετείς και λεπτομερείς παρατηρήσεις του Τιτάνα, που καλύπτουν πλέον μία ολόκληρη τροχιά του γύρω από τον ήλιο, δείχνουν ότι ο μεγάλος δορυφόρος του Κρόνου εμφανίζει σημαντικές αλλαγές εποχών, που επιδρούν πάνω του πολύ περισσότερο από όσο νόμιζαν ως τώρα οι επιστήμονες.

    Την ανακάλυψη έκανε η ελληνικής καταγωγής αστροφυσικός Αθηνά Κουστένη του Αστεροσκοπείου Παρισιού-Μεντόν, η οποία ανακοίνωσε τα σχετικά ευρήματα στο συνέδριο Ευρωπαϊκής Πλανητικής Επιστήμης στην Μαδρίτη.

    Σύμφωνα με την Κουστένη, όπως συμβαίνει και στη Γη, οι επιφανειακές συνθήκες στον Τιτάνα μεταβάλλονται ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Οι μεταβολές αφορούν διαφορές στην θερμοκρασία της ατμόσφαιρας και στην χημική σύνθεσή της, ιδίως στις περιοχές των δύο πόλων. Μεταξύ άλλων, λίμνες υδρογονανθράκων σχηματίζονται γύρω από τον βόρειο πόλο στη διάρκεια του χειμώνα εξαιτίας των χαμηλότερων θερμοκρασιών και της διαδικασίας υγροποίησης.

    Ακόμα, ένα στρώμα καταχνιάς που περιβάλλει το βόρειο πόλο του Τιτάνα, μειώνεται σημαντικά κατά τις ισημερίες, λόγω των μεταβολών στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία. «Όλα αυτά αποτελούν μεγάλη έκπληξη, επειδή δεν περιμέναμε να βρούμε τόσο γρήγορες αλλαγές, ειδικά στα βαθύτερα στρώματα της ατμόσφαιρας», ανέφερε η ελληνίδα επιστήμων.

    Η κύρια αιτία για αυτές τις εποχικές αλλαγές είναι η μεταβαλλόμενη ηλιακή ακτινοβολία. Αυτή είναι η βασική ενεργειακή πηγή στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα, η οποία διασπά το άζωτο και το μεθάνιο, για να δημιουργήσει πιο πολύπλοκα μόρια, όπως αιθάνιο, και γενικότερα δρα ως η κινητήρια δύναμη για διάφορες χημικές αντιδράσεις και αλλαγές.

    Ο δορυφόρος του Κρόνου κινείται στο διάστημα με μια κλίση του άξονά του γύρω στις 27 μοίρες, λίγο μεγαλύτερη από την κλίση του άξονα της Γης (περίπου 23 μοίρες), πράγμα που σημαίνει, κατά την Κουστένη, ότι είναι ίδια η αιτία των διαδοχικών εποχών στους δύο κόσμους, δηλαδή οφείλεται στο γεγονός ότι το φως του Ήλιου πέφτει σε διαφορετικές περιοχές τόσο της Γης όσο και του Τιτάνα με διαφορετική κλίση μέσα στο χρόνο και άρα έχει ποικίλη ένταση διαχρονικά.

    [06] «Ονειρούπολη» στη Δράμα για μικρούς και μεγάλους λάτρεις των Χριστουγέννων

    Για ένατη χρονιά θα λειτουργήσει φέτος η χριστουγεννιάτικη «Ονειρούπολη» της Δράμας, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, και θα υποδέχεται τους επισκέπτες της έως τις 5 Ιανουαρίου.

    «Η Δράμα τα τελευταία χρόνια έχει ταυτιστεί στη συνείδησή μας με το πιο υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Μια πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, που κλείνει στη ζεστή αγκαλιά της όλη την κατάνυξη των άγιων ημερών, για να νιώσουν όλοι ξανά παιδιά. Η "Ονειρούπολη" του δήμου Δράμας είναι πλέον κατά κοινή ομολογία, η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή - δράση που πραγματοποιείται στη χώρα μας» καταλήγει σημερινή ανακοίνωση του δήμου Δράμας.

    Υπενθυμίζεται ότι στην «Ονειρούπολη» θα φιλοξενηθούν, κατά τις φετινές γιορτές, περισσότερες από 200 διαφορετικές δράσεις, μεταξύ των οποίων μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια και κουκλοθέατρα.

    [07] Ριφιφί σε κατάστημα τροφίμων στην Παλλήνη

    Με την μέθοδο του ριφιφί, άγνωστοι μπήκαν στις 03.20 σε κατάστημα τροφίμων στην Παλλήνη και παραβίασαν το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, που «φιλοξενούσε», από το οποίο αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

    Οι δράστες διέφυγαν με άγνωστο μέσο και αναζητούνται.

    [08] Αφγανιστάν: Πέντε νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας των ταλιμπάν

    Τουλάχιστον πέντε Αφγανοί σκοτώθηκαν και στρατιώτες του ΝΑΤΟ τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση που πραγματοποίησαν καμικάζι ταλιμπάν εναντίον του αεροδρομίου του Τζαλαλαμπάντ, στο οποίο βρίσκεται σημαντική βάση της πολυεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν (Isaf).

    Ελικόπτερα της Isaf έβαλαν εναντίον των ταλιμπάν όταν ένας από τους καμικάζι πυροδότησε το παγιδευμένο αυτοκίνητο του οδηγούσε κοντά στην περίμετρο ασφαλείας του αεροδρομίου. Ακολούθησε επίθεση με ρουκέτες και οβίδες.

    Σύμφωνα με τον Χαζράτ Χουσέιν Μασρικιουάλ, εκπρόσωπο της αστυνομίας της επαρχίας Νανγκαρχάρ όπου βρίσκεται το Τζαλαλαμπάντ, πέντε Αφγανοί (τρεις φρουροί και δύο πολίτες) σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους τέσσερις άμαχοι.

    Εννιά ταλιμπάν έχασαν τη ζωή τους, οι τρεις από αυτούς ήταν οι καμικάζι.

    Οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, τονίζοντας πως οι μαχητές τους εισέβαλαν στο αεροδρόμιο.

    [09] Εξετάσεις για χοληστερίνη χωρίς να παραμένεις νηστικός...

    Η νηστεία πριν την εξέταση αίματος για τη χοληστερίνη και τα άλλα λιπίδια τελικά δεν φαίνεται να είναι αναγκαία για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς δεν επηρεάζει σημαντικά τα αποτελέσματα, ιδίως όσον αφορά την ολική και την «καλή» χοληστερόλη, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα. Αν όντως αυτό επιβεβαιωθεί και από μελλοντικές έρευνες, τότε πιθανώς οι μεγάλες πρωινές ουρές στα εργαστήρια για λήψη αίματος από νηστικούς ανθρώπους θα μειωθούν δραστικά.

    Οι ερευνητές αναφέρουν ότι «παρόλο που οι τρέχουσες οδηγίες συνιστούν τον έλεγχο των επιπέδων των λιπιδίων σε κατάσταση νηστείας, οι πιο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι, ακόμα και χωρίς νηστεία, ελάχιστα αλλάζουν τα επίπεδα των λιπιδίων λόγω του φαγητού. Μάλιστα μπορεί να έχουν καλύτερη προγνωστική αξία, σε σχέση με τα αποτελέσματα σε κατάσταση νηστείας, όσον αφορά τον μελλοντικό καρδιαγγειακό κίνδυνο».

    Οι ερευνητές μελέτησαν τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων από περίπου 210.000 άτομα με μέση ηλικία 53 ετών επί τουλάχιστον έξι μήνες και συσχέτισαν τα επίπεδα της χοληστερόλης και των άλλων λιπιδίων που έδειξαν τα τεστ, με τις ώρες νηστείας που είχαν προηγηθεί (από λιγότερο της μιας ώρας έως 16 ώρες).

    Όπως διαπίστωσαν, ο μέσος όρος της ολικής χοληστερόλης και της «καλής» χοληστερόλης (HDL - λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας) διέφεραν ελάχιστα (λιγότερο από 2%) μεταξύ των ανθρώπων, άσχετα με το πόσες ώρες είχαν φάει πριν την εξέταση. Κάπως μεγαλύτερη (κοντά στο 10%) ήταν η διαφορά μεταξύ φαγωμένων - νηστικών ανθρώπων όσον αφορά την «κακή» χοληστερόλη (LDL - λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας), ενώ γύρω στο 20% ήταν η διαφορά όσον αφορά τα τριγλυκερίδια.

    Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «ο χρόνος νηστείας εμφανίζει μικρή συσχέτιση με τα επίπεδα των λιπιδίων. Αυτή η διαπίστωση δείχνει ότι η νηστεία για τις εξετάσεις ρουτίνας είναι σε μεγάλο βαθμό περιττή». Με αυτό το συμπέρασμα συμφωνεί και ένα άρθρο σχολιασμού στο ίδιο ιατρικό περιοδικό από τον καρδιολόγο Μάικλ Γκατσιάνο της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

    [10] Την αντίδραση του Γ. Παπανδρέου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του Τύπου

    Την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της μητέρας του, Μαργαρίτας, προκάλεσαν δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο τα οποία φέρουν την κ. Παπανδρέου να εμπλέκεται στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

    Στη δήλωση του, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι τα δημοσιεύματα «είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες», η δε κ. Παπανδρέου αναφέρει στη δήλωσή της ότι «από εδώ και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο».

    Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπανδρέου:

    «Τα δημοσιεύματα στα οποία παραπέμπουν πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ, στα φύλλα της 2ας Δεκεμβρίου 2012, είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Παλεύοντας για μια Ελλάδα παραγωγική και ελεύθερη από δουλείες, από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπερφορές. Παλεύοντας απέναντι σε ό,τι μας οδήγησε στην Ελλάδα του 2009. Πρόκειται για μια χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους "άκουσαν", όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσιεύουν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα. Όμως, αποκαλύπτουν εαυτούς. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα, που παρασιτούν εις βάρος της χώρας, σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικές επιχειρήσεις συκοφαντίας εναντίον μου. Προφανώς, επειδή φοβούνται πως ό,τι και να κάνουν, όποιο ψέμα και να πουν, όσο και να με χτυπήσουν, θα με βρίσκουν σταθερά απέναντι τους. Ότι δεν θα με λυγίσουν. Καλά κάνουν και φοβούνται».

    Αναλυτικά η δήλωση της κας Παπανδρέου:

    «Oι υπεύθυνοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έχουν την εμπειρία να γνωρίζουν ότι, όφειλαν να μου υποβάλουν μια απλή έστω ερώτηση, να διερευνήσουν την υπόθεση πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε. Να παρουσιάσουν λόγο και αντίλογο. 'Ανανδροι, ανήθικοι, δεν το έπραξαν. Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή; Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις; Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα του τόπου. Δεν έσκυψε ποτέ σε εκείνους που μου επιτίθενται σήμερα. Ίσως επειδή παρά τα κτυπήματα τόσους μήνες τώρα, το όνομα Παπανδρέου ακόμη ζει. Σημειώνω με περηφάνια ότι και οι τρεις πρωθυπουργοί - Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος - συγκρούστηκαν με τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη πίστη στις αρχές μας, τις αξίες μας, στη δημοκρατία. Εμείς αγωνιστήκαμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για όλα αυτά. Εκείνοι, συνεχίζουν να πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Από δω και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 December 2012 - 9:30:43 UTC