Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα επανεξεταστεί η κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά
  • [02] Ο Moody's υποβάθμισε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) κατά μία μονάδα
  • [03] Αναστέλλονται οι διαδικασίες χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας
  • [04] "Δεν τίθεται θέμα κατάργησης της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας"
  • [05] Πέμπτη διαδοχική επιτυχία για τον Ολυμπιακό
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Η δυναμική μας πορεία δεν ανακόπτεται με φαιδρότητες
  • [07] Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για την «εγκύκλιο» για την ιθαγένεια
  • [08] ΝΔ: Σήμερα, γεννήθηκε επισήμως το κόμμα της δραχμής
  • [09] ΚΚΕ: Ο Τσίπρας αντιγράφει το ΠΑΣΟΚ
  • [10] Τσίπρας: Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει
  • [11] Νέα κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ
  • [12] Συμπλοκή Ρομά και αλλοδαπών στο Ζεφύρι
  • [13] Ζαλγκίρις Κάουνας-Ολυμπιακός 27-31 στο ημίχρονο

  • [01] Θα επανεξεταστεί η κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά

    Το υπουργείο Οικονομικών θα μελετήσει τις προτάσεις που υπέβαλαν σήμερα τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σχετικά με το θέμα του αφορολόγητου για τα παιδιά, όπως προκύπτει από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη και των εκπροσώπων των τριών κομμάτων.

    Κατά τη σύσκεψη, από την πλευρά της ΝΔ εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση στην κατάργηση της φοροαπαλλαγής για τα παιδιά και ζητήθηκε να μην υπάρξει με το νέο φορολογικό καμία επιβάρυνση των οικογενειών με παιδιά, είτε αυτό επιτευχθεί με την προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων του κάθε φορολογούμενου, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

    Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚκατατέθηκε η πρόταση να υπάρξει προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ που προβλέπεται στο νέο φορολογικό κατά 5% για κάθε παιδί. Επίσης προτάθηκε να μην καταργηθεί πλήρως η έκπτωση του φόρου για τους τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας για τις οικογένειες με παιδιά. Ακόμη ζητήθηκε να υπάρξει ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι30 ετών είτε με τη μείωση στο μισό του φόρου που τους αναλογεί είτε με τη φορολόγησή τους με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για το αφορολόγητο των παιδιών, τους τόκους των στεγαστικών δανείων και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

    Από τη ΔΗΜΑΡ, στο τραπέζι κατατέθηκαν και προτάσεις για αύξηση του συντελεστή του φόρου ακίνητης περιουσίας, για τις μεγάλες περιουσίες, καθώς και για μικρή αύξηση του συντελεστή φορολογίας καταθέσεων, προκειμένου να αντισταθμιστεί η μη κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Στουρνάρας: Πρέπει να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας

    [02] Ο Moody's υποβάθμισε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) κατά μία μονάδα

    Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's γύρω στα μεσάνυκτα σήμερα υποβάθμισε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τον ΕΜΣ, από την κατηγορία Aaa, στην Aa1, διαμορφώντας ταυτοχρόνως "αρνητική" την προοπτική του, κάτι που σημαίνει ότι μέσα στους ερχόμενους 12 μήνες επιφυλάσσεται να υποβαθμίσει εκ νέου την πιστοληπτική του ικανότητα.

    Συνδέει δε ο οίκος την κίνησή του αυτήν με την πολύ πρόσφατη (19ης Νοεμβρίου) αντίστοιχη υποβάμθιση του αξιόχρεου του γαλλικού δημοσίου, αλλά και με τους οικονομικούς κινδύνους που έχουν εγερθεί, όσον αφορά ορισμένους βασικούς χρηματοδότες του ΕΜΣ, αλλά και του προγενέστερου φορέα, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητα (ΕΤΧΣ).

    [03] Αναστέλλονται οι διαδικασίες χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας

    Αναστέλλεται οποιαδήποτε διαδικασία για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου.

    Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο λόγος της αναστολής οφείλεται στην επικείμενη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των σχετικών άρθρων του νόμου 3838/2010.

    Με την απόφαση αυτή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών καλεί τις υπηρεσίες να αναστείλουν τις διαδικασίες: υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια κ.λπ.

    Υπενθυμίζεται ότι μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να προωθήσει νέα νομοθετική ρύθμιση.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για την «εγκύκλιο» για την ιθαγένεια

    [04] "Δεν τίθεται θέμα κατάργησης της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας"

    Η ελληνική κυβέρνηση ούτε συζήτησε, ούτε πρόκειται να αλλάξει το σημερινό καθεστώς της στρατιωτικής θητείας, δήλωναν κατηγορηματικά απόψε αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αφορμή δημοσιεύματα που έφεραν έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εκτιμά ότι η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας σε συνδυασμό με την καθιέρωση ηλεκτρονικών προμηθειών θα μπορούσε να επιφέρει περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών της χώρας. Η στρατιωτική θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική, πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

    [05] Πέμπτη διαδοχική επιτυχία για τον Ολυμπιακό

    Εντυπωσιακών εμφανίσεων συνέχεια για τον Ολυμπιακό, με τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης να πανηγυρίζουν στο Κάουνας την πέμπτη διαδοχική επιτυχία και τρίτη εκτός έδρας και να πιάνουν τους Λιθουανούς στην κορυφή του 3ου ομίλου (6-2 και οι δύο ομάδες).

    Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 77-63 της Ζαλγκίρις, στην 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, χωρίς όμως να καταφέρουν να καλύψουν τη διαφορά του μεταξύ τους αγώνα στο ΣΕΦ (61-79). Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός για να μπει στους «16» από την 1η θέση του ομίλου θα πρέπει να τερματίσει χωρίς απώλειες στις εναπομείνασες αγωνιστικές και η Ζαλγκίρις να υποστεί τουλάχιστον μία ήττα.

    Τα δεκάλεπτα: 18-21, 27-31, 50-48, 63-77

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Η δυναμική μας πορεία δεν ανακόπτεται με φαιδρότητες

    Για «πολιτική χυδαιότητα» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρονταν στις συνιστώσες και στις διαδικασίες ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η πολιτική χυδαιότητα του κόμματος του κ. Σαμαρά δεν έχει όρια και είναι ενδεικτική του ήθους και του πανικού που έχει κυριεύσει το κυβερνητικό στρατόπεδο».

    Τους ενημερώνουμε ότι η δυναμική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν ανακόπτεται με τέτοιου είδους φαιδρότητες, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και θέτει το ερώτημα προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ «αν η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκφράζει και τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους».

    [07] Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για την «εγκύκλιο» για την ιθαγένεια

    «Παράνομη», χαρακτηρίζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ την «εγκύκλιο» του υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια και παράλληλα υποστηρίζουν ότι «υπονομεύει τη λειτουργία της κυβερνητικής συνεργασίας».

    [08] ΝΔ: Σήμερα, γεννήθηκε επισήμως το κόμμα της δραχμής

    «Σήμερα είναι η ιστορική ημέρα της προσπάθειας να ενωθούν η συνιστώσα που ονειρεύεται τη δραχμή και τη χρεοκοπία, η συνιστώσα που απειλεί με λιντσάρισμα βουλευτές, αλλά και ξένους επενδυτές, η συνιστώσα που υποστηρίζει την τρομοκρατία και τους κουκουλοφόρους, η συνιστώσα που φαντασιώνεται την Ελλάδα με κατοίκους μόνον λαθρομετανάστες, η συνιστώσα των εργατοπατέρων του κρατισμού, η συνιστώσα που ονομάζει τα Σκόπια "Μακεδονία"», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχετικά με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματός του.

    Και καταλήγει: «Ο κ. Τσίπρας σήμερα ζει το όνειρό του, γεννήθηκε επισήμως το κόμμα της δραχμής».

    [09] ΚΚΕ: Ο Τσίπρας αντιγράφει το ΠΑΣΟΚ

    «Αποτελεί πρόκληση η ομιλία του κ. Τσίπρα» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος, υπογραμμίζοντας πως «αντιγράφει ανερυθρίαστα το ΠΑΣΟΚ, που όσο έστριβε πιο δεξιά τόσο πιο πολύ επετίθετο κατά του ΚΚΕ».

    «Τα επιχειρήματά τους δείχνουν την ιδεολογική τους στειρότητα» σχολιάζει το ΚΚΕ τονίζοντας πως «ας καταλάβουν ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποκύψει στον ευρωενωσιακό μονόδρομο».

    [10] Τσίπρας: Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει

    Την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας «και να τα καταφέρει παρά το γεγονός ότι θα γίνει μέσα στις χειρότερες συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.

    Ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του, ενώπιον 3.400 αντιπροσώπων, περιέγραψε τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού, αλλά και την επίδραση που επιδιώκει να ασκήσει στις νέες συνθήκες, καθώς συνδύασε τον πολιτικό στόχο για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας με την ταυτόχρονη δράση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, τονίζοντας ότι «συγκροτούμε ένα κόμμα της κοινωνίας και όχι του κράτους και του συστήματος». Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, κατηγορώντας τον ότι ακολουθεί την γραμμή «ό,τι πουν οι δανειστές», ενώ προέβλεψε και νέα μείωση μισθών.

    Προς την κατεύθυνση αυτή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αφήνουμε πίσω μας τη γραφειοκρατία και τους μηχανισμούς» και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε ένα κόμμα που με έφοδο θα καταλάβει το κράτος, αλλά θέλουμε έναν κομματικό οργανισμό που η δομή του και οι διαδικασίες του να καθρεπτίζουν τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου, θέλουμε ιδεολογική ηγεμονία στο λαό».

    [11] Νέα κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ

    Κατειλημμένο, από ομάδα φοιτητών, που πρόσκειται στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αυτή τη φορά, βρίσκεται και πάλι από το βράδυ το κτίριο διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

    Πριν συμπληρωθεί ένα εικοσιτετράωρο από την εισβολή της Αστυνομίας στο κτίριο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα φοιτητών μπήκε νωρίς το βράδυ αιφνιδιαστικά στο κτίριο, όπου και παραμένει μέχρι αυτή την ώρα, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

    Έξω από το κτίριο διοίκησης παραμένουν επίσης εργολαβικοί υπάλληλοιι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις και την παραπομπή στο αυτόφωρο δικαστήριο (τη Δευτέρα) των 11 συλληφθέντων συναδέλφων τους.

    Οι 11 εργολαβικοί υπάλληλοι συνελήφθησαν μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα και οδήγησε στον τερματισμό της κατάληψης του κτιρίου.

    [12] Συμπλοκή Ρομά και αλλοδαπών στο Ζεφύρι

    Άγριες συμπλοκές μεταξύ Ρομά και Πακιστανών σημειώθηκαν σήμερα, μετά τις 6 το απόγευμα, έξω από τον καταυλισμό στη διασταύρωση των οδών Παναγιάς Γρηγορούσης και Σουλίου στο Ζεφύρι. Για άγνωστο λόγο, ομάδες και από τις δυο πλευρές συμμετείχαν σε ένα άγριο επεισόδιο με «μάχες» σώμα με σώμα, με τους συμμετέχοντας να χρησιμοποιούν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στις συμπλοκές τους για αρκετή ώρα.

    Στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις για να επιβάλουν την τάξη, ωστόσο οι συμπλεκόμενοι επέλεξαν να βάλουν σε δεύτερη μοίρα την μεταξύ τους αντιπαράθεση και άρχισαν να πετούν πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών.

    Πριν από λίγη ώρα τα επεισόδια έληξαν αλλά παραμένουν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί από την αστυνομία προσαγωγές ή συλλήψεις,

    [13] Ζαλγκίρις Κάουνας-Ολυμπιακός 27-31 στο ημίχρονο

    Τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας αντιμετωπίζει αυτή την ώρα ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο των αγώνων του 3ου ομίλου της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 November 2012 - 23:30:31 UTC