Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΟΗΕ αναγνώρισε εμμέσως το Παλαιστινιακό κράτος
  • [02] Ατυχής και αντιπαραγωγική η θετική ψήφος στους Παλαιστινίους λέει η Κλίντον
  • [03] Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε το εισιτήριο για τους "16" του Κυπέλλου
  • [04] Τσίπρας: Δικαιώθηκαν οι θέσεις μας
  • [05] Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη
  • [06] Διευκρινίσεις του ΙΚΑ για αναγνώριση πλασματικών χρόνων
  • [07] "Το υπουργείο Υγείας και το Νοσοκομείο δεν έχουν σχέση με τη φρούρηση νοσηλευόμενης αλλοδαπής"
  • [08] Εχθρική και δηλητηριώδη χαρακτήρισε την ομιλία Αμπάς ο Νετανιάχου
  • [09] Πήρε και μαθηματικά την πρόκριση στους "16" της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός
  • [10] ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός 1-0
  • [11] Παναθηναϊκός-Ολίμπια Λιουμπλιάνα 35-33 στο ημίχρονο

  • [01] Ο ΟΗΕ αναγνώρισε εμμέσως το Παλαιστινιακό κράτος

    Σε μια ιστορική, για τον Παλαιστινιακό λαό, ψηφορίαστη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η Παλαιστίνη απέκτησε καθεστώς"κράτους παρατηρητή". Στηνψηφοφορία το παλαιστινιακό αίτημα έγινε δεκτό με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς 138 χώρες ψήφισαν υπέρ, 9 κατά, ενώ υπήρχαν και 41 αποχές.

    Η αποδοχή του παλαιστινιακού αιτήματος έγινε δεκτή με ζητωκραυγές στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

    Λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η οποία είναιέμμεση αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαντους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς, να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τις δύο πλευρές να επαναλάβουν τις απευθείας συνομιλίες, χωρίς προϋποθέσεις, για όλα τα θέματα που τις χωρίζουν και δεσμευόμαστε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι εκεί για να υποστηρίξουν σθεναρά αυτές τις προσπάθειες », δήλωσε η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, Σούζαν Ράις.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παροτρύνουν τα δύο μέρη να αποφύγουν οποιαδήποτε περαιτέρω προκλητική ενέργεια στην περιοχή τους, στη Νέα Υόρκη ή αλλού », συμπλήρωσε η Σούζαν Ράις.

    [02] Ατυχής και αντιπαραγωγική η θετική ψήφος στους Παλαιστινίους λέει η Κλίντον

    Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον επέκρινετη θετική ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μέσω της οποίας δόθηκε καθεστώς «κράτους παρατηρητή» στην Παλαιστίνη, που μεταφράζεται ως έμμεση αναγνώριση από τον ΟΗΕ του παλαιστινιακού κράτους.

    Η Χίλαρι Κλίντον ανέφερε ότι πρόκειται για μια «ατυχή και αντιπαραγωγική κίνηση» που θέτει περισσότερα εμπόδια στην πορεία προς την ειρήνη.

    «Έχουμε ήδη κάνει σαφές, ότι μόνο μέσω των απευθείας διαπραγματεύσεων, μεταξύ των δύο πλευρών, των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, μπορεί να επιτευχθεί η ειρήνη που και οι δύο αξίζουν », είπε η Κλίντον σε ομιλία της στην Ουάσιγκτον σε φόρουμ για την εξωτερική πολιτική.

    [03] Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε το εισιτήριο για τους "16" του Κυπέλλου

    Το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε, ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε 4-0 της Προοδευτικής στο Ολυμπιακό Στάδιο, στον πρώτο αγώνα της 3ης φάσης της διοργάνωσης. Τα γκολ για τους «πράσινους» πέτυχαν οι Φορναρόλι (44΄, 62΄),Χριστοδουλόπουλος (45΄+) και Πάπε Σο (83΄).

    Το ματς διεκόπη για περίπου 15 λεπτά στο 74΄, λόγω της καταρρακτώδους βροχής. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στον Κορυδαλλό στις 19 Δεκεμβρίου.

    ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός 1-0

    Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας 1-0 του Πανσερραϊκού στον πρώτο αγώνα της 3ης φάσης της διοργάνωσης. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο γήπεδο "Ζωσιμάδες" πέτυχε ο Γιάκος στο 22΄, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 23 Δεκεμβρίου στις Σέρρες.

    Πανθρακικός-Νίκη Βόλου 2-0

    Πολύ κοντά στην πρόκριση βρίσκεται από σήμερα ο Πανθρακικός.Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη νίκησε εύκολα 2-0 τη Νίκη Βόλου στην Κομοτηνή και έχει τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς της 19ης Δεκεμβρίου. Τα γκολ πέτυχαν οι Μπαϊκαρά (8΄), Κυβελίδης (52΄).

    Τύρναβος-Κέρκυρα 0-2

    Την πρόκριση "αγκάλιασε" σήμερα η Κέρκυρα, καθώς επικράτησε 2-0 του Τυρνάβου εκτός έδρας. Το σκορ άνοιξε με πέναλτι ο Διαμαντόπουλος στο 26΄, ενώ ο Σίμωσης στο 79΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, που δίνει σαφέστατο προβάδισμα στους Φαίακες ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στην Κέρκυρα στις 20 Δεκεμβρίου.

    [04] Τσίπρας: Δικαιώθηκαν οι θέσεις μας

    Τη δικαίωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική κρίση και την αντιμετώπισή της, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό που απηύθυνε απόψε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Δραγασάκη, με τίτλο: «Ποια έξοδος; Από ποια κρίση; Με ποιες δυνάμεις;», πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο του αντιπροέδρου της Βουλής για τη μεγάλη συνεισφορά στη διαμόρφωση των θέσεων του κόμματός του.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι όταν βρίσκεται κανείς σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όταν αισθάνεται τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του, έχει ανάγκη να πιαστεί από κάποιες σταθερές, να καταλάβει τι του γίνεται, να αποκτήσει πυξίδα. Αυτό, πρόσθεσε, το κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν διατύπωσε προφητείες, αλλά ανέλυσε την κατάσταση και βασίστηκε στον ορθό λόγο.

    Προς την κατεύθυνση αυτή, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, συνέβαλε καθοριστικά ο Γ. Δραγασάκης, για τον οποίο είπε ότι δεν είναι μόνο σημαντικός αναλυτής και οικονομολόγος, αλλά και δάσκαλος για τους νεότερους.

    Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με δεδομένες τις συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα, η Αριστερά βρίσκεται σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της ιστορικής της διαδρομής, τις τελευταίες δεκαετίες. Οι τελευταίες εξελίξεις, υπογράμμισε, δεν έδωσαν φυσικά οριστική διέξοδο στο ζήτημα του χρέους και εκτίμησε ότι διανύουμε μια μεταβατική κατάσταση, η οποία όπως και οι προηγούμενες, θα βρεθεί πολύ γρήγορα σε αδιέξοδο.

    [05] Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη

    «Η Ελλάδα δεν είναι μόνη σ' αυτή την προσπάθεια» τονίζει ο πρωθυπουργός, Αντώνηs Σαμαράs, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του στο 14ο Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link, με θέμα "Οικοδομώντας μια νέα Ελλάδα", που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Ελληνικός λαός έχει υποβληθεί σε «οδυνηρές θυσίες» και αναφέρθηκε στα «σκληρά, αλλά αναγκαία μέτρα», όπως επισήμανε, που προώθησε η κυβέρνηση και ψήφισε η Βουλή.

    Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την αναγκαιότητα διαμόρφωσης του απαιτούμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος για προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξης. Επίσης, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη και ότι «μπορούμε να υπολογίζουμε όχι μόνο στους Ευρωπαίους Εταίρους, αλλά σε συμμάχους και φίλους, όπως στην οικονομική και επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ», επισημαίνοντας τον «σημαντικό ρόλο» των Ελληνοαμερικανών.

    Για «νέα ευκαιρία» και «νέες προοπτικές» για την Ελλάδα και το λαό της μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης.

    [06] Διευκρινίσεις του ΙΚΑ για αναγνώριση πλασματικών χρόνων

    Την ανάκληση συντάξεων που έχουν εκδοθεί με συνυπολογισμό πλασματικών χρόνων που υπερβαίνουν το ανώτατο όριο αναγνώρισης που προβλέπει ο νόμος, ζητά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, με έγγραφό της, η γενική διευθύντρια Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος, Χαρίκλεια Γοντικάκη.

    Παράλληλα με την ανάκληση, σύμφωνα με το έγγραφο, θα πρέπει να επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που έχουν καταβληθεί και οι ασφαλισμένοι να ενταχθούν σε πρόγραμμα αυτασφάλισης έως τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.

    Πρόκειται για ασφαλισμένους που είχαν αναγνωρίσει πλασματικούς χρόνους ασφάλισης πριν από το 2010, με βάση ειδικές νομικές ρυθμίσεις και αναγνώρισαν επιπλέον χρόνους με τις διατάξεις του νόμου 3996/2011, «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις», με αποτέλεσμα να υπερβούν το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

    Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του ΙΚΑ, οι περιπτώσεις αυτές, όπου εντοπισθούν, αφορούν πολύ μικρό αριθμό ασφαλισμένων.

    [07] "Το υπουργείο Υγείας και το Νοσοκομείο δεν έχουν σχέση με τη φρούρηση νοσηλευόμενης αλλοδαπής"

    «Ουδεμία σχέση έχει η διοίκηση του Νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας με την τοποθέτηση αστυνομικού φρουρού έξω από το δωμάτιο νοσηλευόμενης αλλοδαπής», καθώς η απόφαση τοποθέτησής του είναι στην δικαιοδοσία των υπηρεσιών της Αστυνομίας, αναφέρει ανακοίνωση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής που υπογράφει ο διοικητής Κοντοζαμάνης Βασίλειος.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση την προηγούμενη Δευτέρα, εισήχθη στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Αγ. Ανάργυροι», αλλοδαπή γυναίκα, με σοβαρό πρόβλημα υγείας και χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής της στη χώρα. Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, της παρεσχέθη η ενδεικνυόμενη ιατρική φροντίδα και διενεργήθη χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια, αναφέρει η ανακοίνωση, «η αρμόδια υπηρεσία του Νοσοκομείου, ως όφειλε βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ενημέρωσε τις αστυνομικές υπηρεσίες για τη νοσηλευόμενη υπήκοο τρίτης χώρας», καθώς δεν έφερε τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή της στη χώρα μας.

    Πάντως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια η αστυνομική φρουρά απομακρύνθηκε.

    [08] Εχθρική και δηλητηριώδη χαρακτήρισε την ομιλία Αμπάς ο Νετανιάχου

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, άσκησε σκληρή κριτική στον Μαχμούντ Αμπάς, χαρακτηρίζοντας ως «εχθρική και δηλητηριώδη», γεμάτη από «ψεύτικη προπαγάνδα » την ομιλία του παλαιστίνιου προέδρου στα Ηνωμένα Έθνη.

    «Αυτά δεν είναι λόγια ενός ανθρώπου που θέλει την ειρήνη», είπε ο Νετανιάχου μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, αμέσως μετά από την ομιλία του Μαχμούτ Αμπάς, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

    Η ομιλία του Παλαιστίνιου προέδρου και η απάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού έγιναν πριν από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ, όπου εμμέσως αναγνωρίστηκε το παλαιστινιακό κράτος, παρά την απουσία μιας συμφωνίας ειρήνης με το Ισραήλ.

    [09] Πήρε και μαθηματικά την πρόκριση στους "16" της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός

    Παρά τα πολλά «νεκρά» διαστήματα στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός πήρε απόψε -και μαθηματικά- την πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 80-72 της Ολίμπια Λιουμπλιάνα στο ΟΑΚΑ, στην 8η αγωνιστική της Α' φάσης, πανηγύρισαν την πολύτιμη 5η νίκη στον 1ο όμιλο και έθεσαν εκτός συνέχειας του Σλοβένους.

    Τα δεκάλεπτα: 17-11, 35-33, 62-49, 80-72.

    [10] ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός 1-0

    Προβάδισμα πρόκρισης στους "16" του κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας 1-0 του Πανσερραϊκού στον πρώτο αγώνα της 3ης φάσης της διοργάνωσης. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο γήπεδο "Ζωσιμάδες" πέτυχε ο Γιάκος στο 22΄, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 23 Δεκεμβρίου στις Σέρρες.

    [11] Παναθηναϊκός-Ολίμπια Λιουμπλιάνα 35-33 στο ημίχρονο

    Για τη νίκη που θα του δώσει την πρόκιση και μαθηματικά στο top-16 της Ευρωλίγκας μάχεταιστο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα ( Novasports 2).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 November 2012 - 1:30:38 UTC