Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Όχι" της Βουλής σε Εξεταστική για το μνημόνιο
  • [02] Οριστική απόφαση του ΔΝΤ μετά την ολοκλήρωση της επαναγοράς των ομολόγων
  • [03] Κλειστοί αύριο οι δήμοι από τις 11 το πρωί
  • [04] Καμίνης: Να σταματήσουν οι καταλήψεις
  • [05] Το εύρος των καθηκόντων του επιτρόπου στις τράπεζες, στην ελληνική περίπτωση, είναι πρωτοφανές

  • [01] "Όχι" της Βουλής σε Εξεταστική για το μνημόνιο

    Με 167 όχι και 119 υπέρ καταψηφίστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας σε επιτήρηση και το μνημόνιο. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 14 βουλευτές.

    Ειδικότερα, από τη ΝΔ απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι Ηρώ Διώτη, Χρήστος Καραγιαννίδης και Βασιλική Κατριβάνου. Από τη ΔΗΜΑΡ απουσίαζε η Μαρία Γιαννακάκη και η Ασημίνα Ξηροτύρη. Από το ΠΑΣΟΚ απουσίαζε ο Γιώργος Παπανδρέου, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Από τους ΑΝΕΛ η Έλενα Κουντουρά και από τους ανεξάρτητους βουλευτές οι Θόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Κασαπίδης και Νίκος Σταυρογιάννης.

    Κατά της πρότασης ψήφισαν οι διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, Άντζελα Γκερέκου, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής και ο διαγραφείς από τη ΝΔ Θ. Σολδάτος. Κατά της πρότασης ψήφισε και ο ανεξαρτητοποιηθείς Μίμης Ανδρουλάκης.

    Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για το μνημόνιο

    [02] Οριστική απόφαση του ΔΝΤ μετά την ολοκλήρωση της επαναγοράς των ομολόγων

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα περιμένει την υλοποίηση της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων και στη συνέχεια θα προχωρήσει στις εσωτερικές διαδικασίες για τη λήψη απόφασης σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα.

    Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, κατά τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν εξετάζεται "σχέδιο Β" σε περίπτωση που δεν επιτύχει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

    Ο κ. Ράις επανέλαβε τα όσα είχε δηλώσει η Κριστίν Λαγκάρντ μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία είναι "σημαντική και συγκεκριμένη" και ότι στο σύνολό τους αυτά τα μέτρα μπορούν να βοηθήσουν στην επαναφορά του ελληνικού χρέους σε βιώσιμη κατεύθυνση.

    Διαβάστε επίσης:

    Τσ. Νταλάρα: Συνεχίστε την εντυπωσιακή προσπάθεια

    [03] Κλειστοί αύριο οι δήμοι από τις 11 το πρωί

    Στάσεις εργασίας για αύριο, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 15:00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15:00 έως τις 19:00 για την απογευματινή, έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, συμπληρώνοντας τρεις εβδομάδες κινητοποιήσεων.

    Παράλληλα, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 12:00 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αντίστοιχες πορείες θα πραγματοποιηθούν και στις πρωτεύουσες των νομών.

    [04] Καμίνης: Να σταματήσουν οι καταλήψεις

    Να σταματήσουν τις καταλήψεις, ώστε να ξαναρχίσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες του δήμου, ζήτησε από τους εργαζομένους στο δήμο Αθηναίων ο δήμαρχος Γ. Καμίνης.

    Ο κ. Καμίνης συναντήθηκε, με δική του πρωτοβουλία, το απόγευμα με σωματεία των εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων και ζήτησε να σταματήσουν οι καταλήψεις στο δήμο, εφόσον -όπως τόνισε- ο ίδιος έχει επιδείξει έμπρακτα την υποστήριξή του προς τους εργαζόμενους με την πρόταση των τριών σημείων.

    Στην πρόταση των τριών σημείων, ο κ. Καμίνης ζητά επιτάχυνση και ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης δομών και προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεύτερον, ζητά άμεση έκδοση υπουργικής απόφασης για προσωρινή τοποθέτηση των αποχωρούντων υπαλλήλων στους οργανισμούς προέλευσης και οριστική μετακίνησή τους εφόσον -μετά την αξιολόγηση- προκύψει πλεονάζον προσωπικό. Τρίτον, προτείνει ο δήμος Αθηναίων να προχωρήσει εντός τριμήνου σε αξιολόγηση των δομών του από κοινά αποδεκτό φορέα αξιολόγησης (π.χ. τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης που εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης).

    Κατά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέπτυξε τον έντονο προβληματισμό του για τη μη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου και τις επενέργειες των καταλήψεων τόσο στους δημότες, όσο και στα έσοδα του δήμου. Όπως τόνισε, η διεύθυνση Πολεοδομίας είναι κλειστή εδώ και δύο εβδομάδες. Τα κλειστά γήπεδα για τους νέους και οι παιδικές χαρές μένουν κλειστά. Δεν γίνονται πολιτικοί γάμοι.

    [05] Το εύρος των καθηκόντων του επιτρόπου στις τράπεζες, στην ελληνική περίπτωση, είναι πρωτοφανές

    Το εύρος των καθηκόντων των επιτρόπων στις τράπεζες στις τράπεζες στην ελληνική αγορά είναι πρωτοφανές για χώρα-μέλος της ευρωζώνης, εκτιμά η Alpha Bank.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, «αν και ο καθορισμός επιτρόπου είναι σύνηθες φαινόμενο που επιβάλλεται στο πλαίσιο της κοινοτικής νομοθεσίας για την μη νόθευση του ανταγωνισμού σε περιπτώσεις κρατικής στήριξης για την αναδιάρθρωση τραπεζικών ιδρυμάτων, το εύρος των καθηκόντων του επιτρόπου στην ελληνική περίπτωση είναι πρωτοφανές για χώρα-μέλος, όταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις ισπανικών τραπεζών με τεράστια θέματα εταιρικής διακυβέρνησης στο παθητικό τους, το μόνο που απαιτείται είναι ο επίτροπος να έχει πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία και τα διευθυντικά στελέχη των τραπεζών».

    «Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς, λοιπόν, την αυστηρότητα των ρυθμίσεων αυτών, και ιδιαίτερα την αναγκαιότητα εφαρμογής τους σε ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους», εκτιμούν οι αναλυτές της τράπεζας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 November 2012 - 17:30:30 UTC