Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης
  • [02] Επτά υποψήφιοι στη β΄ φάση του διαγωνισμού για τον ΟΠΑΠ
  • [03] Ένας στους δύο Αμερικανούς «σερφάρει» μέσω έξυπνου κινητού
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Θριαμβολογούν πάνω στα ερείπια
  • [05] Ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο στα βορειοδυτικά της Σκύρου
  • [06] Aπό τα μέσα Δεκεμβρίου η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες

  • [01] Νέα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης

    Καινούργιες δυνατότητες σε νέους για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας δίνονται με τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον υπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση.

    Με τα προγράμματα αυτά, δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες νέους να απασχοληθούν σε θέσεις μαθητείας για τέσσερις ή πέντε μήνες, ενώ 7.000 νέοι θα επιδοτηθούν με 10.000 ευρώ ο καθένας, προκειμένου να ανοίξουν δική τους επιχείρηση. Για τους νέους που θα ενταχθούν στα προγράμματα μαθητείας, θα προβλέπεται αμοιβή 400 ευρώ για 40ωρη εβδομαδιαία εργασία και ασφάλιση για τον κλάδο υγείας, αλλά όχι για σύνταξη.

    Τα βασικά σημεία των προγραμμάτων δόθηκαν στους κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, το αργότερο έως τη Δευτέρα, ώστε να νομοθετηθούν το συντομότερο δυνατό.

    Θετικά αντιμετώπισαν τις προτάσεις του Υπουργείου οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε η ΓΣΕΕ.

    [02] Επτά υποψήφιοι στη β΄ φάση του διαγωνισμού για τον ΟΠΑΠ

    Επτά, από τους οκτώ υποψηφίους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του 33% που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΠΑΠ, περνούν στη β΄ φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ. Ειδικότερα, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των οκτώ (8) εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την πώληση του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ ΑΕ.

    Στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, θα συμμετάσχουν οι εξής επτά (7) εταιρείες και κοινοπραξίες που πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής:

    - BC Partners.

    - Emma Delta Ltd, ένα επενδυτικό κεφάλαιο που το διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%).

    - Κοινοπραξία των εταιριών Gauselmann AG (55%), Playtech Ltd (41%) και Helvason Ltd (4%).

    - Κοινοπραξία των εταιριών Intralot Holdings Luxemburg S.A. (34%) και Intralot Investments Ltd (66%).

    - Primrose Treasure Limited, θυγατρική της εταιρίας Fosun international.

    - Third Point LLC.

    - TPG Capital.

    Σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, θα εγκριθούν τα κείμενα για τη Β? φάση του διαγωνισμού που θα οδηγήσει στην υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

    [03] Ένας στους δύο Αμερικανούς «σερφάρει» μέσω έξυπνου κινητού

    Το 56% των Αμερικανών πολιτών που έχουν στην κατοχή τους έξυπνα κινητά τηλέφωνα, χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για να περιηγηθούν στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με νέα μελέτη του Pew Internet & American Life Project.

    Στην ίδια έρευνα, αναφέρεται ότι το 85% των ανθρώπων στις ΗΠΑ διαθέτουν κινητό τηλέφωνο και αυξάνεται, διαρκώς, ο αριθμός των ατόμων που το χρησιμοποιούν για άλλους λόγους, πέραν της επικοινωνίας.

    «Τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα έχουν εξελιχθεί σε συσκευές, με τις οποίες οι άνθρωποι πραγματοποιούν μια σειρά από δραστηριότητες», τονίζουν οι ερευνητές της Pew, Μαβ Ντούγκαν και Λι Ρέινι.

    Πριν από ένα χρόνο, η αντίστοιχη έρευνα της Pew έδειξε ότι μόλις το 35% των Αμερικανών είχε έξυπνο κινητό τηλέφωνο.

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Θριαμβολογούν πάνω στα ερείπια

    Περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης της χώρας και του βιοτικού επιπέδου του λαού, προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναλύοντας την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup και εκτιμώντας τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν με την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών.

    Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτιμώντας την απόφαση και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης , τονίζουν ότι οι κυβερνώντες «αντί να απολογούνται για την εκ νέου απόδειξη της αποτυχίας της πολιτικής τους, θριαμβολογούν πάνω στα ερείπια που δημιουργεί η πολιτική αυτή» και προσθέτουν ότι «είναι προφανές ότι έχουν χάσει κάθε επαφή με τις πραγματικότητες της καθημαγμένης ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».

    Στο πλαίσιο αυτης της εκτίμησης, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «κανείς δεν φαίνεται να αισθάνεται υποχρεωμένος να απολογηθεί για την αποτυχία αυτή και αντ' αυτού, με περισσή θρασύτητα, όσοι στήριξαν πολιτικά εκείνο το πρόγραμμα (Βενιζέλος - Σαμαράς) ασκούν σήμερα κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που (όπως και με τον πρώτο πρόγραμμα) είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την ελληνική κοινωνία για την σίγουρη αποτυχία του και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε».

    Με βάση την ανάλυση της απόφασης του Eurogroup, ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεραίνει ότι προϋπόθεση όσων αποφασίστηκαν είναι η συνέχιση της λιτότητας, που είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη.

    [05] Ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο στα βορειοδυτικά της Σκύρου

    Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, πλέει σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων από τη Σκύρο, στα βορειοδυτικά, το δεξαμενόπλοιο «loutro», με σημαία Μάλτας και πλήρωμα πέντε Έλληνες και εννέα Φιλιππινέζους.

    Στην περιοχή, πνέουν νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ, ενώ το δεξαμενόπλοιο, που είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν μεταφέρει φορτίο, βρίσκεται ανάμεσα στις νησίδες Σκυροπούλα και Σκάντζουρα.

    Στο σημείο σπεύδει πλωτό του λιμενικού και ρυμουλκό σκάφος για την παροχή βοήθειας.

    [06] Aπό τα μέσα Δεκεμβρίου η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες

    Μια πρώτη «ένεση ρευστότητας» αναμένεται να πάρει από τα μέσα Δεκεμβρίου η αγορά, καθώς από τότε θα αρχίσουν να εξοφλούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες, οι οποίες στις 30/9/12 είχαν ανέλθει σε 9,3 δισ. ευρώ συνολικά (συμπεριλαμβανομένων των επιστροφών ΦΠΑ).

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα παρουσιάσει αύριο το ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποπληρωμή των συγκεκριμένων οφειλών και, παράλληλα, θα προχωρήσει στην υπογραφή Μνημονίων με τα υπόλοιπα υπουργεία, καθώς κάθε υπουργός θα είναι και ο αρμόδιος για τον έλεγχο της εκκαθάρισης των οφειλών του τομέα ευθύνης τους.

    Σύμφωνα με το σχέδιο, οι οφειλές των 9,3 δισ. ευρώ πρέπει να έχουν εξοφληθεί έως το τέλος του 2013, χωρίς πάντως να έχει έως τώρα προσδιορισθεί το ποσό που θα δοθεί εφέτος. Το υπουργείο Οικονομικών θα θέσει, ταυτόχρονα, και τρία συγκεκριμένα κριτήρια, προκειμένου να γίνει ταχύτερα η αποπληρωμή σε ορισμένους επαγγελματικούς κλάδους. Ενώ, ενδέχεται να υπάρξει και συμψηφισμός με τις πιθανές οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο, ή και να ζητηθεί ένα «κούρεμα» του χρέους του κράτους, προκειμένου ο ιδιώτης να πάρει σε ρευστό το υπόλοιπο ποσό.

    Σημειώνεται ότι για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου θα χρησιμοποιηθεί μέρος των 10,6 δισ. ευρώ (από το συνολικό δάνειο των 34,4 δισ. ευρώ που θα δοθεί έως τις 13 Δεκεμβρίου).

    Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ανέφερε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται και σχέδιο για τη διευκόλυνση των ιδιωτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, εξετάζεται η επέκταση των δόσεων και η γενικότερη βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου αποπληρωμής (κριτήρια, κ.λπ.), χωρίς, όμως, να ανατραπεί η ήδη προβλεπόμενη διαδικασία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 November 2012 - 15:30:38 UTC