Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΝΤ: Μείωση χρέους 20%
  • [02] Στη Βουλή η δικογραφία για την ένταξη της χώρας στο πρώτο μνημόνιο
  • [03] Κλειστά την Τρίτη τα φαρμακεία
  • [04] Ο Πανθρακικός συνέτριψε τον Άρη με 4-0
  • [05] Ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Μαχόμενη Μειοψηφία»
  • [06] Υπάλληλος της Βουλής με μισθό 10.000 ευρώ

  • [01] ΔΝΤ: Μείωση χρέους 20%

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες που αναζητεί λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση των δανείων προς την Ελλάδα.

    Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 13.30 (ώρα Ελλάδος) και διεκόπη για περίπου δύο ώρες, προκειμένου να γίνουν διμερείς διαβουλεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν διμερείς επαφές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφκανγκ Σόιμπλε με την Κ. Λαγκάρντ και με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης στο αποψινό Eurogroup, διπλωματικές πηγές εκτιμούσαν ότι το ΔΝΤ είναι πιθανό να δεχτεί να επιμηκυνθεί κατά δύο έτη ο στόχος για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (ως το 2022), αρκεί οι λύσεις που θα υιοθετήσουν οι ευρωπαίοι να διασφαλίζουν τη σαφή πτωτική πορεία του ελληνικού χρέους.

    Οι ίδιες διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι το ΔΝΤ ζητά από τις χώρες της ευρωζώνης να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο λύσεων που θα μειώνει δραστικά το ελληνικό χρέος. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το ΔΝΤ ζητά άμεσα «εμπροσθοβαρή μέτρα» που αντιστοιχούν στο 20% του ελληνικού ΑΕΠ, δηλαδή στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά περίπου 40 δισ. ευρώ. Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι από αυτό το ποσό λείπουν 10 δισ. ευρώ για την επίτευξη συμφωνίας. Πρόσθεταν, ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς προϋποθέτει ότι κάποιες χώρες της ευρωζώνης θα εμφανιστούν να δανείζουν την Ελλάδα με επιτόκιο χαμηλότερο από αυτό με το οποίο δανείζονται οι ίδιες.

    Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν το συνδυασμό λύσεων που προβάλλεται ως επικρατέστερος για σύναψη συμφωνίας, τις τελευταίες τρεις ημέρες. Ότι δηλαδή, οι υπουργοί Οικονομικών, μαζί με το ΔΝΤ, εξετάζουν τη μείωση των επιτοκίων των διμερών δανείων που έχει συνάψει η Ελλάδα με τις χώρες της ευρωζώνης και των δανείων από το EFSF, την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων, την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων από τον EFSF και την παραίτηση της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρεν: Πρέπει να αποφασίσουμε την εκταμίευση της δόσης

    Λαγκάρντ: Θα επιχειρήσουμε να βρούμε αξιόπιστη λύση για την Ελλάδα

    Eurogroup: Ώρα αποφάσεων για χρέος και δόση

    [02] Στη Βουλή η δικογραφία για την ένταξη της χώρας στο πρώτο μνημόνιο

    Διαβιβάστηκε στη Βουλή η αναφορά του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη, επί μηνύσεων που είχαν κατατεθεί κατά μελών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο ένταξης της χώρας στο πρώτο μνημόνιο, με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρουμελιώτης είχε δηλώσει πως στο ΔΝΤ υπήρχε η πεποίθηση πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής ανάταξης, που είχε επιβληθεί στην Ελλάδα από την τρόικα, ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί.

    [03] Κλειστά την Τρίτη τα φαρμακεία

    Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Οι φαρμακοποιοί δήλωσαν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρη απεργία αύριο και επ' αόριστο διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

    Οι φαρμακοποιοί δεν ικανοποιήθηκαν από τις δεσμεύσεις του υπουργού, για καταβολή των χρεών του μηνός Αυγούστου και το αργότερο έως τις 15 Δεκεμβρίου καταβολή των οφειλών του Σεπτεμβρίου. Όσον αφορά το θέμα του αναδρομικού rebate (εκπτώσεις) 5% από 1ης Ιανουαρίου 2012, η συζήτηση δεν απέφερε αποτέλεσμα, καθώς ο υπουργός σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς ήταν αμετακίνητος.

    Οι φαρμακοποιοί εξερχόμενοι από τη συνάντηση, που κράτησε δύο ώρες, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, που έχουν ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να διεκδικούν το ποσό από τον Οργανισμό. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος τους ΠΦΣ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και ο διάλογος συνεχίζεται.

    Αύριο, πάντως, οι φαρμακοποιοί στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Κηφισίας και το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου, έχουν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους.

    [04] Ο Πανθρακικός συνέτριψε τον Άρη με 4-0

    Ο Πανθρακικός επικράτησε εύκολα με 4-0 του Άρη στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Δύο γκολ πέτυχε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (1΄, 54΄) και από ένα οι Μπαϊκαρά (44΄) και Ουσέρο (75΄). Στο 36΄ αποβλήθηκε ο Γκέσιος του Άρη με δεύτερη κίτρινη.

    [05] Ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Μαχόμενη Μειοψηφία»

    Η οργάνωση «Μαχόμενη Μειοψηφία» ανέλαβε την ευθύνη, με προκήρυξη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «Indymedia»,για την εμπρηστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα στο σπίτι της πρώην γενικής γραμματέως του υπουργείου Περιβάλλοντος Μαρίας Καλτσά, στο Ψυχικό, καθώς και για έναν ακόμα εμπρησμό. Πρόκειται για τον εμπρησμό αυτοκινήτου που έγινε στις 25 Νοεμβρίου στην Κυψέλη, το οποίο, όπως αναφέρουν στην προκήρυξη, ανήκει σε άτομο που συμμετείχε στην επίθεση με μαχαίρι εναντίον μεταναστών μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

    Για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της κ. Καλτσά αναφέρουν: «Ως πολιτικός του ΠΑΣΟΚ και αρχιτέκτονας, πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και παράλληλα μέλος σε διοικητικά συμβούλια κατασκευαστικών εταιρειών, ανέθετε έργα στον εαυτό της και στην κατασκευαστική Ηλιοχώρα ΑΕ, θυγατρική της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στης οποίας το διοικητικό συμβούλιο η Μαρία Καλτσά υπήρξε μέλος, είχε αναλάβει την κατασκευή για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών».

    Επίσης, αναφέρουν ότι είναι εμπλεκομένη στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

    [06] Υπάλληλος της Βουλής με μισθό 10.000 ευρώ

    Διευκρινίσεις σχετικά με τις φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την πρόσληψη και το ύψος του μισθού της υπεύθυνης του γραφείου Διασύνδεσης της ελληνικής Βουλής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έδωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Αθανάσιος Παπαϊωάνου.

    Ο κ. Παπαϊώαννου αντέκρουσε τους ισχυρισμούς περί πολιτικού ρουσφετιού, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε όλα τα τυπικά προσόντα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου, «η υπάλληλος προσελήφθηκε ως μετακλητή στη Βουλή το 2004 και μονιμοποιήθηκε με τον νόμο Σιούφα το 2007».

    Εξήγησε ακόμα ότι «η συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν συνεργάτιδα του κ. Παπουτσή», ωστόσο όπως είπε «έχει όλα τα τυπικά προσόντα, καθώς έχει δύο πτυχία, μεταπτυχιακό και μιλά 4 γλώσσες».

    Ως προς την αμοιβή της, ο γενικός γραμματέας της Βουλής είπε ότι εκτός από το μισθό της ως υπαλλήλου της Βουλής, λαμβάνει και επίδομα αλλοδαπής, ύψους 8.000 ευρώ το μήνα. Το ποσό όμως αυτό, όπως διευκρίνισε, δεν καθορίζεται από τη Βουλή, αλλά από το υπουργείο Εξωτερικών και το παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό.

    Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος αντικατέστησε δύο υπαλλήλους που υπηρετούσαν μέχρι το 2010 στο ίδιο γραφείο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το 2014 όταν αυξηθούν οι ανάγκες της Ελλάδος με την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε., η Βουλή να στείλει και δεύτερο υπάλληλο για τη στελέχωση του γραφείου της στις Βρυξέλλες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 November 2012 - 21:30:30 UTC