Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλι Ρεν: Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης
  • [02] Νησί-φάντασμα στο μέσο του νότιου Ειρηνικού
  • [03] Στα... «σκουπίδια» Sony και Panasonic
  • [04] Νοσοκομείο για κούκλες και αρκουδάκια
  • [05] ΣΥΡΙΖΑ: Στρατηγική υποτέλεια στον γερμανικό νεοφιλελευθερισμό
  • [06] Έληξε η διαμαρτυρία ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας
  • [07] Το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ενέκρινε η ΕΚΤ
  • [08] Kαταθέτει ο Σαρκοζί για την υπόθεση Μπετανκούρ
  • [09] Τριήμερο δράσεων για την υγιεινή διατροφή, την άσκηση και την πρόληψη του διαβήτη
  • [10] Δελαβέκουρας: Αναλάβαμε πρωτοβουλίες για τη Μέση Ανατολή
  • [11] Επαναλαμβάνεται από την ερχόμενη Τετάρτη ο κοινωνικός διάλογος
  • [12] Εξαίρεση των ευπαθών ομάδων από τις διακοπές ρεύματος ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  • [13] Πενταπλασιάστηκε το παράνομο εμπόριο τσιγάρων από το 2008
  • [14] Μοσκοβισί: Οι συνθήκες εξόδου από την κρίση της ευρωζώνης έχουν σχεδόν διαμορφωθεί
  • [15] Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου

  • [01] Όλι Ρεν: Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης

    Να ξεπεράσουμε τον μύθο ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, υπογράμμισε, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι πρέπει, τώρα, να λάβει το Eurogroup άμεσα μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    Διακόπτοντας την ώρα των ψηφοφοριών στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Ευρωπαίος επίτροπος, σε συμφωνία με το προεδρείο, παρουσιάστηκε αιφνίδια στην αίθουσα της Ολομέλειας και έκανε δηλώσεις, σχετικά με την κατάσταση των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την Ελλάδα.

    Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε, τώρα είναι η ώρα των Ευρωπαίων να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, είπε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν.

    Απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, ζήτησε την πολιτική τους στήριξη, για να διευκολυνθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος βοήθειας.

    Αναφερόμενος στην πορεία των έως σήμερα διαπραγματεύσεων μεταξύ τρόικας και Ελλάδας, ο Όλι Ρεν σημείωσε πως διαπιστώσαμε ότι έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας, αν και δεν καταλήξαμε σε οριστική συμφωνία.

    Διαβάστε επίσης:

    Μοσκοβισί: Οι συνθήκες εξόδου από την κρίση της ευρωζώνης έχουν σχεδόν διαμορφωθεί

    [02] Νησί-φάντασμα στο μέσο του νότιου Ειρηνικού

    Ένα νησί στο νότιο Ειρηνικό που διακρίνεται στο Google Earth και στους μεγάλους παγκόσμιους άτλαντες, τελικά δεν υπάρχει, ανακοίνωσε σήμερα ομάδα αυστραλών επιστημόνων που πραγματοποίησε αποστολή για να εντοπίσει αυτό το κομμάτι γης, αλλά μάταια.

    Το νησί είναι ορατό στον ψηφιακό άτλαντα Google Earth, με την ονομασία Sandy Island, στη Θάλασσα των Κοραλλιών, ανάμεσα στην Αυστραλία και το γαλλικό έδαφος της Νέας Καληδονίας.

    Ο Times Atlas of the World, ένας από τους άτλαντες που αποτελούν πηγή αναφοράς, το αποτυπώνει ως Sable Island.

    Ναυτικοί χάρτες που χρησιμοποιεί το Southern Surveyor, ένα πλοίο επιστημονικών ερευνών, καταγράφουν επίσης το νησί αυτό, είπε η Μαρία Σέτον, μέλος της επιστημονικής ομάδας που μετείχε στην αποστολή για τον εντοπισμό του νησιού.

    Σε μια αποστολή αναγνώρισης κομματιών του ηπειρωτικού φλοιού της αυστραλιανής πλάκας που έχει βυθιστεί στη Θάλασσα των Κοραλλιών, οι επιστήμονες ουδέποτε βρήκαν το νησί αυτό.

    "Θέλαμε να εξακριβώσουμε. Η χαρτογράφηση της θαλάσσιας περιοχής έδειχνε σε αυτό το σημείο ένα βάθος 1.400 μέτρων, δηλαδή ένα πολύ μεγάλο βάθος", πρόσθεσε η Σέτον, επιστρέφοντας από το θαλάσσιο ταξίδι που διήρκησε 25 ημέρες.

    "Το νησί αποτυπώνεται στο Google Earth και σε άλλους χάρτες, ωστόσο διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει. Είναι κάτι που μας προκαλεί κατάπληξη. Είναι πολύ παράξενο".

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [03] Στα... «σκουπίδια» Sony και Panasonic

    Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε στην κατηγορία «σκουπίδια» ("junk") το αξιόχρεο δύο μεγάλων ιαπωνικών εταιρειών του τομέα των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών, της Sony και της Panasonic.

    Ειδικότερα, υποβάθμισε το αξιόχρεο της Sony κατά τρεις βαθμίδες στην κατηγορία BB- από την κατηγορία BBB- και το αξιόχρεο της Panasonic κατά δύο βαθμίδες στην κατηγορία BB από BBB-.

    Οι υποβαθμίσεις αποτελούν ακόμα ένα πλήγμα για τους δοκιμαζόμενους ιαπωνικούς τεχνολογικούς γίγαντες, που αντιμετωπίζουν εξασθενημένη ζήτηση και σκληρό ανταγωνισμό από την αμερικανική Apple και τη νοτιοκορεάτικη Samsung.

    [04] Νοσοκομείο για κούκλες και αρκουδάκια

    Βρίσκεται στην παλιά συνοικία Σεστ στη Βεστφαλία της Γερμανίας κι είναι ένα στούντιο γεμάτο κούκλες και λούτρινα αρκουδάκια.

    Είναι το εργαστήριο μίας 56χρονης, της Μόνικα Σλούτερ, η οποία "θεραπεύει" σπασμένα πόδια, βγαλμένα μάτια και γενικώς όλες τις... αναπηρίες σε κούκλες και λούτρινα ζωάκια.

    Οι κούκλες στην κλινική της έχουν περάσει πολλά. Κάποιες από αυτές έζησαν ακόμη και παγκόσμιους πολέμους ή επέζησαν κρίσεων. Η Σλούτερ τους μιλάει και τους λέει πόσο υπέροχο είναι που τα κατάφεραν.

    Κάθε "ασθενής" που καταφεύγει σε εκείνη έχει την δική του ιστορία.

    Πριν από μερικά χρόνια, μία γυναίκα κατέφυγε στο στούντιό της με ένα λούτρινο αρκουδάκι που ανήκε στον πρόσφατα αποθανόντα γιο της. Η γούνα του ήταν φθαρμένη, τα μάτια του σχεδόν έλειπαν και τα χέρια και τα πόδια του χρειάζονταν επισκευή.

    Η γυναίκα δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά κι έτσι η Σλούτερ της έφτιαξε το παιχνίδι δωρεάν.

    Η εμπειρία, όπως εξηγεί η ίδια, την συγκίνησε πολύ. Θεωρεί πως αν οι κούκλες μπορούσαν να μιλήσουν θα γέμιζαν τόμους από ιστορίες. Η "γιατρός των παιχνιδιών" κάνει τα πάντα: φτιάχνει τα μαλλιά από τις κούκλες, ράβει τα ρούχα τους, γεμίζει ξανά τις λούτρινες και βάφει τα πρόσωπά τους.

    Όταν άνοιξε το μαγαζί της πριν από 25 χρόνια, το μοναδικό της κίνητρο ήταν το πάθος της. Έκτοτε έχει επιδιορθώσει περισσότερες από 10.000 κούκλες, ενώ η πελατεία της προέρχεται από μέρη τόσο μακρινά όσο η Καλιφόρνια και το Παρίσι.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [05] ΣΥΡΙΖΑ: Στρατηγική υποτέλεια στον γερμανικό νεοφιλελευθερισμό

    «Το κλίμα αισιοδοξίας και ευφορίας που επιμελώς καλλιεργούσε η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για τις τελευταίες εξελίξεις.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πρωτοφανές άδειασμα της κυβέρνησης» στο Eurogroup, που «δεν είναι κεραυνός εν αιθρία», αλλά «το βέβαιο και απόλυτα αναμενόμενο αποτέλεσμα μιας στρατηγικής υποτέλειας και πλήρους πρόσδεσης στην πιο ακραία και αντικοινωνική εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού, που εκπροσωπεί η γερμανική κυβέρνηση».

    «Ακόμα, όμως, κι αν τελικά δοθεί η περιβόητη δόση και παρθούν ημίμετρα για την αντιμετώπιση του χρέους, το πρόβλημα μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης απάντησης παραμένει, εφόσον αυτά δεν ενταχτούν σε μια συνολική στρατηγική ανατροπής της νεοφιλελεύθερης αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης και των μνημονίων λιτότητας που διαλύουν συνολικά την Ευρώπη, εξαθλιώνουν τους λαούς και συρρικνώνουν τη δημοκρατία», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [06] Έληξε η διαμαρτυρία ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας

    Αποκαταστάθηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, καθώς ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ έξω από το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οδό Β. Σοφίας.

    Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επεδίωξαν να συναντηθούν με τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος όμως απουσιάζε.

    [07] Το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ενέκρινε η ΕΚΤ

    Τη σύμφωνη γνώμη της για το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, έδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

    Σε γνωμοδότηση της, με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου, η ΕΚΤ χαιρετίζει το σχέδιο νόμου, το οποίο στοχεύει στη συμπλήρωση του ελληνικού νομικού πλαισίου για την ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων σε ευθεία αναφορά προς τους στόχους για τον χρηματοπιστωτικό τομέα που έχουν τεθεί από τις από τις ελληνικές αρχές στο μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής.

    Όπως επισημαίνει ωστόσο, "όσον αφορά την κατάρτιση του εν λόγω νομικού πλαισίου, η ΕΚΤ θα ήθελε να αναφερθεί σε προηγούμενες σχετικές γνώμες της". Η ΕΚΤ συνεχίζει να προσδίδει ύψιστη σημασία στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και θεωρεί ότι το σχέδιο νόμου θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα έγκαιρης και αποτελεσματικής ανακεφαλαιοποίησης, με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

    [08] Kαταθέτει ο Σαρκοζί για την υπόθεση Μπετανκούρ

    Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί μετέβη σήμερα στο δικαστικό μέγαρο του Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία, για να καταθέσει στην υπόθεση πιθανής παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας του 2007.

    Ο Σαρκοζί κινδυνεύει με την απαγγελία της κατηγορίας εκμετάλλευσης προσώπου εν αδυναμία στο πλαίσιο της υπόθεσης Μπετανκούρ, που πήρε το όνομά της από την κληρονόμο του κολοσσού καλλυντικών L' Oreal, τη Λιλιάν Μπετανκούρ, 90 ετών σήμερα και πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας.

    Ο 57χρονος πρώην πρόεδρος που αποχώρησε από την πολιτική ζωή μετά την ήττα του το Μάιο στις εκλογές με αντίπαλο τον Φρανσουά Ολάντ, μπορεί να τεθεί υπό το καθεστώς του "επικουρούμενου μάρτυρα", ένα ενδιάμεσο στάδιοανάμεσα σε αυτό του απλού μάρτυρα και σε αυτό του κατηγορούμενου.

    Είναι η δεύτερη φορά μετά την ψήφιση του Συντάγματος το 1958, που είναι γνωστό ως Σύνταγμα της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας, που ένας πρώην αρχηγός του κράτους κλητεύεται από δικαστήριο μετά τον Ζακ Σιράκ.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [09] Τριήμερο δράσεων για την υγιεινή διατροφή, την άσκηση και την πρόληψη του διαβήτη

    Τριήμερο ενημερωτικών δράσεων για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, στην πλατεία Συντάγματος από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, με την υποστήριξη του ιστότοπου NowDoctor.

    Οι δράσεις γίνονται στο πλαίσιο του «Μήνα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για το Διαβήτη», που ξεκίνησε στις 5 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 16 Δεκεμβρίου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, που ήταν στις 14 Νοεμβρίου.

    Με βασικό μήνυμα «Αλλάζω Τρόπο Ζωής- Τρώω Υγιεινά- Αθλούμαι Τακτικά» δίνεται έμφαση στην πρόληψη του διαβήτη μέσω της σωστής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη «σιωπηλή» επιδημία που διπλασιάζει την πιθανότητα εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου ειδικά σε νεαρά άτομα.

    [10] Δελαβέκουρας: Αναλάβαμε πρωτοβουλίες για τη Μέση Ανατολή

    H Ελλάδα ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών για να βοηθήσει στη διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά την εκεχειρία στη Γάζα και τις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ και τη Συρία.

    Ο κ. Δελαβέκουρας αναφέρθηκε επίσης στις προτάσεις του υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου για τη σύσφιγξη των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Αίγυπτο, της οποίας, όπως και του Προέδρου της κ. Μόρσι, εξήρε τον σημαντικό ρόλο μετά την επανάσταση και την οποία (Αίγυπτο) χαρακτήρισε «στρατηγικό εταίρο».

    [11] Επαναλαμβάνεται από την ερχόμενη Τετάρτη ο κοινωνικός διάλογος

    Σε συνάντηση καλεί τους κοινωνικούς εταίρους την ερχόμενη Τετάρτη στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης.

    Κατά τη συνάντηση θα τεθούν τα θέματα της οριστικοποίησης των ενεργειών στο πλαίσιο του εθνικού συμφώνου δράσης για την απασχόληση των νέων και οι ρυθμίσεις για την οργανωτική ενσωμάτωση όλων των κοινωνικών δραστηριοτήτων των καταργηθέντων οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, στον ΟΑΕΔ.

    Θα συζητηθεί, επίσης, η ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας και η έναρξη του έργου της απλοποίησης της εργατικής νομοθεσίας.

    [12] Εξαίρεση των ευπαθών ομάδων από τις διακοπές ρεύματος ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    Να εξαιρεθούν οι ευπαθείς ομάδες καταναλωτών από τις διακοπές ρεύματος, ζητούν 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγούνται προς τους συναρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει ειδικές πρόνοιες για όσους αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

    Σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές, επισημαίνουν ότι 30.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα κάθε μήνα, ενώ, ουσιαστικά απροστάτευτες παραμένουν οι ευπαθείς κατηγορίες καταναλωτών, επειδή εδώ και έναn χρόνο «σέρνεται» ο νέος Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που θα προβλέπει ειδικές πρόνοιες για ηλικιωμένους, ασθενείς, ανέργους και άλλους.

    Ακόμη, αναφέρουν ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 20% οι διακοπές ρεύματος, κυρίως λόγω της μη είσπραξης του τέλους ακινήτων που ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και ζητούν να διαχωριστεί αυτό από την κατανάλωση ρεύματος.

    [13] Πενταπλασιάστηκε το παράνομο εμπόριο τσιγάρων από το 2008

    Στο 15,7% έφτασε η κατανάλωση τσιγάρων που δεν προορίζονταν για την ελληνική αγορά τοn Σεπτέμβριο 2012 από 13,2% τον Απρίλιο, σύμφωνα με έρευνα εκτίμησης παράνομου εμπορίου τσιγάρων που διεξάγεται από την εταιρεία Nielsen.

    Επίσης, η έρευνα δείχνει ότι σχεδόν 7 στα 10 πακέτα που δεν πωλούνται νόμιμα στην Ελλάδα είναι illicit whites (άγνωστης προέλευσης). Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την έκθεση STAR της KPMG για το θέμα, το παράνομο εμπόριο τσιγάρων στην Ελλάδα πενταπλασιάστηκε κατά την περίοδο 2008-2011.

    «Από την έρευνα προκύπτει ότι το παράνομο εμπόριο τσιγάρων συνεχίζει την αυξητική πορεία του, απειλώντας τα έσοδα του κράτους και τη βιωσιμότητα του νόμιμου εμπορίου και της βιομηχανίας των καπνικών προϊόντων»,σημείωσε ο γενικός διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Παπαστράτος Ιάκωβος Καργαρώτος.

    [14] Μοσκοβισί: Οι συνθήκες εξόδου από την κρίση της ευρωζώνης έχουν σχεδόν διαμορφωθεί

    Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί διαβεβαίωσε σήμερα τη Γερουσία πως "οι συνθήκες για μια βιώσιμη έξοδο από την κρίση της ευρωζώνης έχουν σχεδόν διαμορφωθεί".

    "Το λέω με επιφύλαξη, αλλά και με αποφασιστικότητα την επομένη μιας συνόδου με το Eurogroup κατά την οποία δεν τα καταφέραμε εντελώς να βρούμε μια λύση για την Ελλάδα, αλλά θα το κάνουμε τη Δευτέρα", δήλωσε ο υπουργός παρουσιάζοντας στους γερουσιαστές το πρώτο σχέδιο προϋπολογισμού της πενταετίας του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

    "Είναι θεμελιώδες η χώρα αυτή, η οποία έκανε τόσες προσπάθειες, να βρει στο πλευρό των ευρωπαίων εταίρων της την αλληλεγγύη μέσα σε πλαίσιο σεβασμού των δημοσιονομικών των κρατών μας", πρόσθεσε ο Μοσκοβισί σχετικά με την Ελλάδα.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [15] Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στις 17.15 (τοπική ώρα, 18.15 ώρα Ελλάδος) πριν από την έναρξη των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

    Η συνάντηση επιβεβαιώθηκε από κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο, από την οποία διευκρινίσθηκε ότι δεν αναμένεται η διαμόρφωση κοινής γαλλο-γερμανικής θέσης για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό 2014-2020 πριν από την έναρξη των συνομιλιών.

    Η γερμανική κυβέρνηση "είναι καλά προετοιμασμένη και πηγαίνει στη σύνοδο με στόχο να συμβάλει στην επίτευξη συμφωνίας", δήλωσε γερμανική πηγή, προσθέτοντας ωστόσο ότι ενδεχόμενη απουσία συμφωνίας αυτήν την εβδομάδα δεν θα αποτελέσει δραματική εξέλιξη.

    "Εάν φανεί, κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας της Πέμπτης και της Παρασκευής ότι η διαδικασία πρέπει να γίνει σε δύο στάδια, δεν θα είναι δραματικό", δήλωσε η πηγή.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 November 2012 - 13:30:35 UTC