Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
  • [02] Αυστηρή προειδοποίηση Μανιτάκη
  • [03] Αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης από το 2013
  • [04] Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων
  • [05] Λουκέτο στα φαρμακεία
  • [06] Προβλήματα με τις απολύσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

  • [01] Συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα

    Η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός που θα θέσει τέλος στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων και θα τεθεί σε ισχύ αργότερα σήμερα.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ έκανε την ανακοίνωση σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον. Η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ στις 21:00 (ώρα Ελλάδας), είπε ο Αμρ.

    [02] Αυστηρή προειδοποίηση Μανιτάκη

    Με νέα εγκύκλιό του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προειδοποιεί τους φορείς που δεν αποστέλλουν στοιχεία για τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα, ότι θα προχωρήσει το ίδιο σε διαδικασία, θέτοντας σε διαθεσιμότητα τους αορίστου χρόνου διοικητικούς υπαλλήλους, με βάση τα στοιχεία που διαθέτει από την απογραφή, χωρίς εξαιρέσεις.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις), δεδομένα, τα οποία μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων».

    [03] Αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης από το 2013

    Σχεδόν όλες τις κατηγορίες των ασφαλισμένων αγγίζουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, που προβλέπουν οι 18 συνολικά εφαρμοστικές εγκύκλιοι των νέων μέτρων, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013, και έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.

    Με τις νέες ρυθμίσεις αυξάνονται τα όρια ηλικίας. Oι αυξήσεις θα ξεκινούν από τα 2 χρόνια και θα φτάνουν έως και τα 7, καθώς οι αλλαγές του νέου νόμου θα συμπέσουν με τις αυξήσεις που περιλαμβάνει ο προηγούμενος ασφαλιστικός νόμος.

    Συγκεκριμένα, τα γενικά όρια ηλικίας αυξάνονται από τα 65 που ισχύει ως τώρα, στα 67 για τους άνδρες με 4.500 ένσημα. Στα 67 χρόνια από τα 63, ανεβαίνουν και τα όρια ηλικίας για τις γυναίκες με 4.500 ένσημα.

    [04] Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων

    Συνεχίζονται τα έντονα, πλέον, προβλήματα στον χώρο της Δικαιοσύνης, καθώς όλες σχεδόν οι δικαστικές Ενώσεις (εκτός αυτής του Συμβουλίου της Επικρατείας) αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεών τους.

    Άλλες δικαστικές Ενώσεις αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2012 και άλλες μέχρι 30 Νοεμβρίου 2012.

    Ειδικότερα, μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2012 παρέτεινε τις κινητοποιήσεις το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ την τελευταία ημέρα των κινητοποιήσεών τους θα συγκληθεί η τακτική Γενική Συνέλευση για να καθορίσει την περαιτέρω στάση των δικαστικών λειτουργών.

    Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι 7 Δεκεμβρίου 2012 και παράλληλα νέα Γενική Συνέλευση στις 5 Δεκεμβρίου 2012 για να καθοριστεί εκ νέου η περαιτέρω στάση των δικαστών του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

    Επίσης, οι διοικητικοί δικαστές (Ένωση Διοικητικών Δικαστών) κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους οριακά με ψήφους 116 έναντι 107 αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι 30 Νοεμβρίου 2012 και σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης την ίδια ημερομηνία (30.11.2012) για να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του σώματος των Διοικητικών Δικαστών.

    Πρέπει να αναφερθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών ομόφωνα πρότεινε στη Γενική Συνέλευση την αναστολή των κινητοποιήσεων.

    Τέλος, αναμένεται μέσα στο προσεχές διάστημα να καθορίσει τη στάση των εισαγγελέων το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

    [05] Λουκέτο στα φαρμακεία

    Σε νέες, δυναμικές, κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο, καθώς και για τη νέα ρύθμιση περί αναδρομικού από την 1η Ιανουαρίου 2012 rebate (έκπτωση), ύψους 5% για τα φάρμακα υψηλού κόστους.

    Σύμφωνα με την απόφαση, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η πανελλαδική απεργία του κλάδου η οποία έχει προγραμματισθεί για την Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Νοεμβρίου, ταυτόχρονα θα προχωρήσουν και σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Επίσης την Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΠΥ στην Κηφισίας και το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου θα συγκληθεί η γενική συνέλευση του κλάδου προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις.

    [06] Προβλήματα με τις απολύσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

    Ανέστειλε από χθες και για τρεις ημέρες τις διοικητικές του λειτουργίες το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επικείμενες απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Παράλληλα γίνονται συμβολικές καταλήψεις για τον ίδιο λόγο και στις γραμματείες και διοικητικές υπηρεσίες των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

    Συγκεκριμένα στα ΤΕΙ Αθήνας η κατάληψη ήταν μέχρι και σήμερα, ενώ στον Πειραιά μέχρι και αύριο.

    Το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου υποστηρίζει ότι αν απολυθούν διοικητικοί του υπάλληλοι, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει καθώς, το διοικητικό του προσωπικό αποτελείται από 290 άτομα. Το 72% από αυτούς είναι υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ ) και έχει προσληφθεί, στο σύνολό του, με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Αλλά και αυτοί θεωρούνται λίγοι, δεδομένου ότι εξυπηρετούν καθημερινά περίπου 14.000 άτομα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 November 2012 - 19:30:29 UTC