Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Reuters: Στις 5 Δεκεμβρίου η εκταμίευση της δόσης
  • [02] «To παραμύθι γιορτάζει»
  • [03] Στάση εργασίας στο Δημόσιο την Πέμπτη
  • [04] Τσάμπιονς Λιγκ: Χωρίς Αφελάι η Σάλκε με Ολυμπιακό
  • [05] Διημερίδα με θέμα τις προοπτικές της πολιτιστικής πολιτικής εν καιρώ κρίσης
  • [06] Στο Μόναχο, στις 9 Δεκεμβρίου, ο Α. Σαμαράς
  • [07] "Ο παλαιοκομματισμός σε όλο του το μεγαλείο! "
  • [08] "Η χώρα τίθεται υπό επιτροπεία"
  • [09] "Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταλήξει σε συμφωνία το αυριανό Eurogroup"

  • [01] Reuters: Στις 5 Δεκεμβρίου η εκταμίευση της δόσης

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συμφωνήσουν αύριο Τρίτη επί της αρχής για την εκταμίευση της δόσης των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, αλλά τα χρήματα θα δοθούν στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου με την προϋπόθεση ότι θα πληρούνται όλοι οι εναπομείναντες όροι, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Αξιωματούχοι που πρόσκεινται στις προετοιμασίες για την αυριανή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών αναμένουν ότι θα υπάρξει «μια κατ? αρχήν πολιτική συμφωνία» για την εκταμίευση της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, καθώς και ότι θα συζητηθεί ο τρόπος μείωσης του ελληνικού χρέους και παροχής οικονομικής βοήθειας για δύο επιπλέον χρόνια ώστε η χώρα να καταφέρει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί.

    Η Ελλάδα θα πρέπει επίσης να αποδείξει τη δέσμευσή της να υιοθετήσει «τις προηγούμενες ενέργειες», ένα λεπτομερές πακέτο οικονομικών μεταρρυθμίσεων, προτού δοθεί στη χώρα η δόση του δανείου.

    [02] «To παραμύθι γιορτάζει»

    Μια πρωτότυπη σειρά δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους με θέμα «Το παραμύθι γιορτάζει», θα πραγματοποιηθούν στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου 2013. Οι δράσεις πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την πρώτη έκδοση (1812) της συλλογής παραμυθιών των αδελφών Γκριμ.

    Αφηγηματικά δρώμενα και μια έκθεση με πληθώρα αντικειμένων περιλαμβάνονται σε αυτό το αφιέρωμα για το παραμύθι που συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, το Κέντρο Αφηγηματικής Τέχνης και τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου.

    Για τους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης, τα παραμύθια θα ζωντανέψουν μέσα από τρισδιάστατα βιβλία, μακέτες και υλικό παραμυθιών, καθώς και από «ζωγραφικές» σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών που εμπνέονται από διάφορα παραμύθια, όπως και παιδιών που άντλησαν την θεματική τους από παραμύθια.

    [03] Στάση εργασίας στο Δημόσιο την Πέμπτη

    Στάση εργασίας, κατά της εφαρμογής τού μέτρου τής διαθεσιμότητας, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη τού ωραρίου, την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου, αποφάσισε -κατά τη σημερινή της συνεδρίαση- η Εκτελεστική Επιτροπή τής ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ημέρα, θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

    Η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί αύριο σύσκεψη των Ομοσπονδιών- μελών τής ΑΔΕΔΥ, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο τής Ένωσης, που θα λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις, για τη μορφή και το εύρος των κινητοποιήσεων.

    Τέλος, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να πάρει μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ), στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    [04] Τσάμπιονς Λιγκ: Χωρίς Αφελάι η Σάλκε με Ολυμπιακό

    Χωρίς τον Ιμπραΐμ Αφελάι αναμένεται να υποδεχθεί η Σάλκε την Τετάρτη τον Ολυμπιακό στο Γκελζενκίρχεν, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός συνεχίζει να ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο μηρό.

    Ο διεθνής άσος, ο οποίος τραυματίστηκε στον φιλικό αγώνα της περασμένης εβδομάδας των «οράνιε» με τη Γερμανία, δεν μετείχε στη σημερινή προπόνηση της γερμανικής ομάδας, δύο ημέρες μετά την απουσία του από τον αγώνα πρωταθλήματος με τη Λεβερκούζεν.

    Η απουσία του Αφελάι προστίθεται στους αγωνιστικούς «πονοκεφάλους» του τεχνικού της Σάλκε, Χούουμπ Στέφενς, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει ακόμη στους Ατσούτο Ουτσίντα και Κριστόφ Μέτσελντερ, που αναρρώνουν από τραυματισμούς στο μηρό, καθώς και στον Μάρκο Χέγκερ, που έχει πρόβλημα στην κνήμη.

    [05] Διημερίδα με θέμα τις προοπτικές της πολιτιστικής πολιτικής εν καιρώ κρίσης

    Δυο στρογγυλές τράπεζες οι οποίες ευελπιστούν να αποτελέσουν επίκεντρο για την διερεύνηση και την αναζήτηση νέων προοπτικών πολιτιστικής διαχείρισης σε μία περίοδο όπου ο πολιτισμός βάλλεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τις δραστικές περικοπές κονδυλίων, διοργανώνουν από κοινού το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ινστιτούτο Γκαίτε στις 22 και 23 Νοεμβρίου.

    Επικεφαλής πολιτιστικών φορέων εξετάζουν (με βάση γερμανικά και γαλλικά μοντέλα) σενάρια για την πολιτιστική πολιτική και χρηματοδότηση στην εποχή της κρίσης. Ο στοχασμός και ο διάλογος που προτείνουν δεν περιορίζεται στο γάλλο-γερμανικό πλαίσιο.

    Το ερώτημα που τίθεται αφορά στις υπάρχουσες σχέσεις μεταξύ των διαφόρων τρόπων χρηματοδότησης του πολιτισμού από τους κρατικούς φορείς και τα ιδιωτικά ιδρύματα.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ θα υπάρχει και ταυτόχρονη μετάφραση.

    Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (22/11) στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) και την Παρασκευή 23/11 στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16) στις 18.30 μ.μ.

    [06] Στο Μόναχο, στις 9 Δεκεμβρίου, ο Α. Σαμαράς

    Με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ θα συναντηθεί στις 9 Δεκεμβρίου στο Μόναχο, ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση που του είχε απευθύνει εδώ και καιρό ο κ. Ζεεχόφερ.

    Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών, κατά το παρελθόν, είχε κρατήσει σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο κ. Horst Seehofer άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναινέσει το κόμμα του να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα. Έσπευσε όμως να διευκρινίσει ότι αν οι Έλληνες δεν εκπληρώσουν τους όρους, τότε, για το κόμμα του, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι πολύ πιθανή.-

    [07] "Ο παλαιοκομματισμός σε όλο του το μεγαλείο! "

    Για παλαιοκομματισμό κατηγορεί η κυβέρνηση τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Τσίπρας επανέρχεται στο γνωστό του παραλήρημα κατά της κυβέρνησης», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου και ανέφερε πως η μόνη πολιτική πρόταση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εύχεται την επίσπευση των εκλογών.

    «Τέσσερις μήνες μετά από διπλή εκλογική μάχη και με νωπή την κοινωνική εντολή, ο παλαιοκομματισμός σε όλο του το μεγαλείο! Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του υπερασπίζονται όλα τα σφάλματα και όλες τις αμαρτίες που μας έφεραν ώς εδώ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Παράλληλα σημείωσε ότι ο Α. Τσίπρας κατήγγειλε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου παρότι γνωρίζει ότι είναι απολύτως προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία που θα περάσει σε μερικές εβδομάδες από την έγκριση της Βουλής.

    [08] "Η χώρα τίθεται υπό επιτροπεία"

    Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αφορμή τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που προωθούνται.

    Σύμφωνα με τον Γραμματέα Εργασιακών Θεμάτων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιάννη Μανώλη, η κυβέρνηση με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου «θέτει τη χώρα σε απόλυτη επιτροπεία και παραδίδει τα κλειδιά της στους δανειστές της».

    Ο Γιάννης Μανώλης υποστηρίζει πως διατάξεις που δεν τόλμησε να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή με το μνημόνιο 3, «γιατί φοβήθηκε ότι θα καταψηφιστούν ακόμη και από τους ίδιους τους βουλευτές της, τις υλοποιεί τώρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταργώντας ακόμα και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου».

    [09] "Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταλήξει σε συμφωνία το αυριανό Eurogroup"

    Το ενδεχόμενο να μην καταλήξει σε συμφωνία για την Ελλάδα το αυριανό Eurogroup εξαιτίας των διαφορετικών απόψεων των πιστωτών, άφησε ανοιχτό ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ και επισήμανε ότι σε αυτή την περίπτωση, η απόφαση θα μπορούσε να αναβληθεί.

    Ο κ. Κάμπετερ διευκρίνισε πάντως ότι «η πίεση για την λήψη απόφασης δεν οφείλεται στον χρόνο, αλλά στα μη συμπίπτοντα πραγματικά δεδομένα» και πρόσθεσε ότι «εάν αύριο το βράδυ δεν επιτευχθεί συμφωνία, θα επιτευχθεί αργότερα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 November 2012 - 17:30:34 UTC