Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι εκλογές δεν θα αργήσουν», εκτίμησε σε συνέντευξη Τύπου ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Ο Ομπάμα ολοκλήρωσε την πρώτη του επίσκεψη στη Μιανμάρ
  • [03] Κοντοές: «"Το έχει" ο Λίνεν»
  • [04] Ο νόμος για το άσυλο θα εφαρμοστεί, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης
  • [05] Τον δρόμο προς την ανάκαμψη δείχνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, τονίζει ο Κ. Χατζηδάκης
  • [06] Αναβλήθηκε η δίκη των κατηγορουμένων για το επεισόδιο σε βάρος του Γερμανού Πρόξενου
  • [07] Κατάληψη των πολιτικών υπαλλήλων έξω απο το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας
  • [08] Ανά εξάμηνο η επανεξέταση του τέλος υπέρ των ΑΠΕ στους λογαριασμούς ρεύματος
  • [09] Μια άλλη αποστολή για τον 007
  • [10] Ο Σεβτσένκο αρνήθηκε να αναλάβει τα «ηνία» της εθνικής Ουκρανίας

  • [01] «Οι εκλογές δεν θα αργήσουν», εκτίμησε σε συνέντευξη Τύπου ο Αλ. Τσίπρας

    Πρόσκληση στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και σε όλους όσοι πιστεύουν στις ειλικρινείς προθέσεις του και ελπίζουν στην προσπάθειά του, να ενταχθούν στις γραμμές του κόμματος, καθώς «οι εκλογές δεν θα αργήσουν», απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της παράταξης που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 30 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου.

    Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με την πορεία κομματικής ανασυγκρότησης, το κόμμα θα κρατήσει πολύ ψηλά την αντιπολιτευτική του δράση, καθώς τόνισε ότι πρώτος στόχος είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για τις πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, για την επιτήρηση της οικονομίας, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα υποβάθμιση του κοινοβουλίου.

    Ο Α. Τσίπρας είπε ότι στο στόχαστρο της κυβέρνησης δεν είναι μόνο η οικονομία και η κοινωνία, αλλά η ίδια η δημοκρατία. Όταν ο κ. Σαμαράς, πρόσθεσε, έλεγε ότι είναι τα τελευταία μέτρα, έλεγε τη μισή αλήθεια. Εννοούσε ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα που θα ψηφιστούν στη Βουλή, γιατί τώρα «η Βουλή εξορίζεται από την πολιτική ζωή του τόπου».

    [02] Ο Ομπάμα ολοκλήρωσε την πρώτη του επίσκεψη στη Μιανμάρ

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πρώτος εν ενεργεία αμερικανός πρόεδρος που επισκέφθηκε τη Μιανμάρ (Βιρμανία) προσπαθώντας κατά τη διάρκεια της εξάωρης επίσκεψής του να ισορροπήσει ανάμεσα στους επαίνους προς την βιρμανική ηγεσία της για την εισαγωγή δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και την άσκηση πίεσης για τη συνέχισή τους.

    Ένα ενθουσιώδες πλήθος υποδέχθηκε τον Μπαράκ Ομπάμα στη Ρανγκούν, την παλιά πρωτεύουσα της χώρας που εξωραΐσθηκε για την περίσταση από μία στρατιά καθαριστών και ελαιοχρωματιστών και στολίστηκε με αμερικανικές σημαίες.

    "Αναγνωρίζω, όπως κι΄εκείνος, ότι είναι τα πρώτα βήματα ενός μεγάλου ταξιδιού", δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στον πρόεδρο της Μιανμάρ Θέιν Σέιν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου μετά τις συνομιλίες τους.

    "Ωστόσο θεωρούμε ότι η διαδικασία δημοκρατικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων που έθεσε σε εφαρμογή ο πρόεδρος στη Μιανμάρ μπορεί να ανοίξει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης", πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα χρησιμοποιώντας την ονομασία τη χώρας που εισήγαγε πριν από χρόνια η στρατιωτική χούντα αντί του 'Βιρμανία" που χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Θέιν Σέιν έκανε από την πλευρά του λόγο για την προώθηση των αμερικανο-βιρμανικών σχέσεων με βάση "την αμοιβαία εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την κατανόηση".

    Ο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε στη συνέχεια με την Αούνγκ Σαν Σου Κι στην κατοικία της στην Ρανγκούν, όπου η ηγέτιδα της βιρμανικής αντιπολίτευσης πέρασε 15 χρόνια της ζωής της σε κατ' οίκον περιορισμό.

    Οι δύο βραβευμένοι με Νόμπελ Ειρήνης (1991 και 2009) είχαν σύντομη συνάντηση στον Λευκό Οίκο τον Σεπτέμβριο.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζει την περιοδεία του στην Ασία, με στόχο να δώσει έμφαση στο αναπροσανατολισμό της αμερικανικής διπλωματίας προς τη δυναμικά αναπτυσσόμενη αυτήν περιοχή του κόσμου, με δεύτερο σταθμό την Καμπότζη, όπου έφθασε πριν από λίγη ώρα. Στην Πνομ Πενχ ο Μπαράκ Ομπάμα θα συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής της ASEAN με τη συμμετοχή της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [03] Κοντοές: «"Το έχει" ο Λίνεν»

    Η ευρεία νίκη επί της Βέροιας έδωσε ψυχολογική ώθηση στην ΑΕΚ, που όμως παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και δεν έχει την πολυτέλεια να σταθεί περισσότερο στο χθεσινό "διπλό". Το μυαλό όλων στην Ενωση στρέφεται στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Λεβαδειακό και αυτό επισήμανε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Κοντοές. «Ηταν μία νίκη που τη χρειαζόμασταν, αλλά επειδή είμαστε ακόμη τελευταίοι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, γιατί έχουμε ένα δύσκολο ματς την άλλη εβδομάδα με το Λεβαδειακό και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι» τόνισε ο αμυντικός του "Δικεφάλου", μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΕΡΑ Σπορ".

    Αναφερόμενος στο αγωνιστικό πρόσωπο της ΑΕΚ μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Εβαλντ Λίνεν, ο Ελληνας αμυντικός είπε: «Είθισται, όταν έρχεται ένας νέος προπονητής, να λέμε καλά λόγια. Η αλήθεια είναι ότι με τον Λίνεν η ομάδα έχει ένα πλάνο και στο χθεσινό ματς αυτό μας βγήκε 100%. Θέλαμε να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο, όπως κάναμε και κόντρα στον Ολυμπιακό στην αρχή, κι ευτυχήσαμε να προηγηθούμε στο πρώτο μέρος με δύο γρήγορα τέρματα. Μας βγήκαν όσα δουλέψαμε στην προπόνηση, ενώ χθες είχαμε και την τύχη που μας έλειψε σε άλλα ματς. Όμως, όποιος δουλεύει έχει μαζί του και την τύχη. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ και, χωρίς να μιλάμε συγκριτικά, θα πω λαϊκά το εξής: ο Λίνεν "το έχει", ξέρει να χειριστεί καταστάσεις, πόσο μάλλον με μία ομάδα που -δεδομένης της απουσίας παικτών όπως ο "Λύμπε", ο Δέλλας- είναι σαν... πλαστελίνη και την οποία μπορεί να πλάσει όπως θέλει.

    [04] Ο νόμος για το άσυλο θα εφαρμοστεί, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης

    Την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τον νόμο για το άσυλο, υπογράμμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

    «Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε να βλέπουμε παράνομες πράξεις μέσα στα πανεπιστήμια και να κάθεται η αστυνομία απ' έξω κι απλώς να τους ανέχεται, να τους παρακολουθεί και να βλέπει να καταστρέφεται η περιουσία του ελληνικού δημοσίου, των Ελλήνων πολιτών και το μέλλον αυτών των παιδιών, που με το υστέρημά της η ελληνική κοινωνία δίνει τα απαραίτητα για να σπουδάσουν. Αυτό έγινε στη Θεσσαλονίκη και θα γίνει κι όπου αλλού χρειαστεί. Το πανεπιστήμιο είναι άσυλο ιδεών, όχι άσυλο ανομιών», είπε ο υπουργός.

    Ο κ. Δένδιας είπε, επίσης, ότι το σχέδιο για την επιστροφή στην ενεργό δράση φρουρών πολιτικών και ιδιωτών «προχωράει πολύ καλά, χωρίς κανένα λαϊκισμό, χωρίς να κάνουμε ανακοινώσεις και να κοκορευόμαστε, με μεγάλη σοβαρότητα και με σημαντικά αποτελέσματα».

    Τέλος, απέκρουσε τα περί συνεργασίας της ΕΛΑΣ με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι «η ΕΛΑΣ εκφράζει τη νομιμότητα, ενώ η Χρυσή Αυγή με τον τρόπο που δρα την παρανομία».

    [05] Τον δρόμο προς την ανάκαμψη δείχνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, τονίζει ο Κ. Χατζηδάκης

    Η ετήσια έκθεση για το εμπόριο παρουσιάζεται σε μια πολύ άσχημη συγκυρία για την ελληνική οικονομία και ξέρουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι η ατμομηχανή της οικονομίας αλλά τα μέτρα που ψηφίστηκαν πριν από μερικές μέρες στη Βουλή εκτιμάμε ότι θα συμβάλουν, από του χρόνου, ώστε να αρχίσει η ανάκαμψη.

    Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, από το βήμα της εκδήλωσης της ΕΣΕΕ για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για το εμπόριο, και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν κι άλλες επιχειρηματικές συμφωνίες, όπως αυτή της Cosco με την HP.

    Σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σημείωσε ότι θα εξαντλήσει η κυβέρνηση όλα τα περιθώρια για να διορθωθεί η κατάσταση, ενώ επανέλαβε ότι καταβάλλονται προσπάθειες τόσο σε επίπεδο διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών για να ξεκινήσει η αποκατάσταση της ρευστότητας.

    Στο πλαίσιο της ανεύρεσης ρευστότητας υπενθύμισε τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί τόσο σε συνεργασία με την ΕΤΕπ, όσο και για την μόχλευση κεφαλαίων από το ΕΤΕΑΝ και το ΕΣΠΑ. Μέσω του ΕΣΠΑ, είπε ο υπουργός, θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί από τα ΠΕΠ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε συνεργασία με την ΕΤΕπ και την ΕΒRD γίνονται συζητήσεις αυτές τις ημέρες για να προχωρήσει ένα νέο Πρόγραμμα.

    [06] Αναβλήθηκε η δίκη των κατηγορουμένων για το επεισόδιο σε βάρος του Γερμανού Πρόξενου

    Για τις 28 Νοεμβρίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη των τριών κατηγορουμένων για το επεισόδιο σε βάρος του Γερμανού Πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, κατά την 3η Ελληνογερμανική Συνάντηση. Το δικαστήριο ανέβαλε εκ νέου την εκδίκαση της υπόθεσης -μετά την πρώτη αναβολή που ζήτησαν και πήραν το περασμένο Σάββατο οι κατηγορούμενοι- αυτή τη φορά λόγω απουσίας των μαρτύρων αστυνομικών που επικαλέστηκαν υπηρεσιακές υποχρεώσεις.

    Οι τρεις συλληφθέντες -δύο δημοτικοί υπάλληλοι κι ένας συνδικαλιστής εκπαιδευτικός- αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επιπλέον, σε βάρος ενός εξ αυτών ασκήθηκε ποινική δίωξη και για απείθεια, διότι, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, αρνήθηκε να υποβληθεί σε δακτυλοσκοπική εξέταση.

    Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν και σήμερα εκατοντάδες συνάδελφοι των τριών εργαζομένων, συνδικαλιστές από το χώρο της Εκπαίδευσης και των ΟΤΑ, προκειμένου να τους συμπαρασταθούν. Το «παρών» τους έδωσαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    [07] Κατάληψη των πολιτικών υπαλλήλων έξω απο το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας

    Σε κατάληψη έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας, Αθανάσιου Μπούσιου, προχώρησαν το πρωί πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Εσωτερικών καθώς και στην αποστολή στοιχείων εργαζομένων που πιθανώς να εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου.

    Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων πολιτικών υπαλλήλων στο υπουργείο Ναυτιλίας, Σπύρος Στρομπούλας, το πρωί οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, ότι έχουν σταλεί στοιχεία για τουλάχιστον 12 πολιτικούς υπαλλήλους, προκειμένου αυτοί να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

    Η αξιολόγηση των υπαλλήλων, ανέφερε, έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη τα στοιχεία των φακέλων των εργαζομένων, ούτε τα αντικειμενικά κριτήρια που θεσπίζονται από το νόμο και υπογράμμισε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας ουσιαστικά προχώρησε σε μια υποκειμενική ερμηνεία του νόμου, με στόχο να μειώσει το προσωπικό.

    [08] Ανά εξάμηνο η επανεξέταση του τέλος υπέρ των ΑΠΕ στους λογαριασμούς ρεύματος

    Δύο φορές τον χρόνο (Ιούνιο και Δεκέμβριο) θα επανεξετάζεται το τέλος υπέρ των ανανεώσιμων πηγών (ΕΤΜΕΑΡ) που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος, «προκειμένου να εκτιμώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα έσοδα και τα έξοδα του ειδικού διαχειριστικού Λογαριασμού και να λαμβάνονται εγκαίρως τα αναγκαία μέτρα για την ισοσκέλιση αυτού».

    Αυτό προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου («Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων του ν.4046/2012 και του ν.4093/2012») που εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΕΚΑ έχει ήδη λάβει μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος του λογαριασμού (που ξεπέρασε τα 300 εκατ. ευρώ τον περασμένο Αύγουστο) στα οποία περιλαμβάνεται η επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται μονάδες ανανεώσιμων πηγών, η μείωση των τιμών απορρόφησης της ενέργειας από φωοτοβολταϊκά κ.α., ενώ έχει ήδη αυξηθεί μέσα στη χρονιά και το τέλος ΑΠΕ. Στόχος των μέτρων είναι ο μηδενισμός του ελλείμματος ως το 2014.

    [09] Μια άλλη αποστολή για τον 007

    Ο πρωταγωνιστής του Τζέιμς Μποντ, βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Κρέιγκ έφερε σε πέρας χθες Κυριακή μια άλλη αποστολή, λιγότερο επικίνδυνη από αυτές της μεγάλης οθόνης: επισκέφτηκε βρετανούς στρατιώτες στη στρατιωτική βάση Μπαστιόν της επαρχίας Χελμάντ στο Αφγανιστάν.

    Ο Κρέιγκ παρακολούθησε μαζί με τους 800 στρατιώτες τη νέα ταινία του Μποντ "Skyfall". Αφού απηύθυνε μια σύντομη ομιλία και μετά την ολοκλήρωση της προβολής, ο 44χρονος ηθοποιός ξεναγήθηκε στο στρατόπεδο και μίλησε με στρατιώτες για την εκπαίδευσή τους.

    Μάλιστα του επέτρεψαν να ρίξει μερικές βολές με πολυβόλο. Ο Κρέιγκ επισκέφτηκε το νοσοκομείο της βάσης, το οποίο ειδικεύεται στη θεραπεία σοβαρών τραυμάτων.

    "Ήταν καλό για το ηθικό όλων μας. Ήταν εξαιρετικό αυτό που έκανε, να βρει χρόνο να μας επισκεφτεί", είπε ο στρατιώτης Σκοτ Κραγκς που υπηρετεί ως τεχνικός ιατρικών μηχανημάτων στο νοσοκομείο.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [10] Ο Σεβτσένκο αρνήθηκε να αναλάβει τα «ηνία» της εθνικής Ουκρανίας

    Μπορεί την προηγούμενη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ουκρανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ανατόλι Κονκόφ, να διατύπωσε δημόσια την πρόταση στον Αντρέι Σεβτσένκο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας, ωστόσο η απάντηση του παλαίμαχου διεθνούς επιθετικού ήταν αρνητική.

    Σε δήλωσή του, η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ουκρανικής ομοσπονδίας, ο «Σέβα» τονίζει: «Πιστεύω ότι το να καθοδηγήσω σήμερα την εθνική ομάδα της Ουκρανίας είναι ένα κάπως πρόωρο βήμα για μένα. Ελπίζω ότι η ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα κατανοήσει την απόφασή μου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 November 2012 - 13:30:41 UTC