Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσίπρας: Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας την άνοιξη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Περισσότεροι οι ευρωσκεπτικιστές στη Βρετανία
  • [03] Πέρασε άνετα από τη Βέροια η ΑΕΚ / Στο "Χ" έμειναν Ξάνθη και Πανθρακικός
  • [04] Αλλαγή στον χάρτη των βουλευτικών εδρών
  • [05] Επίσκεψη αντιπροσωπείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Στρασβούργο
  • [06] Παπαρήγα: Σε ΠΑΣΟΚ του 2009 μετεξελίσσεται ταχύτατα ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] Βενιζέλος: Οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό «ατύχημα» οδηγεί τη χώρα στο αδιέξοδο
  • [08] Σπουδαία νίκη για τον Λεβαδειακό

  • [01] Τσίπρας: Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας την άνοιξη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ

    Πάμε σε ένα χειμώνα ο οποίος θα είναι ο σκληρότερος χειμώνας που έχει συναντήσει η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά, αλλά την άνοιξη θα έχουμε και άνοιξη στις πολιτικές εξελίξεις ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 μέρες» υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θα είναι μία δύναμη με οριακή πλειοψηφία στο επόμενο Κοινοβούλιο ούτε μία δύναμη που θα καταγράψει απλά τα ποσοστά της Αριστεράς στην Ελλάδα. Θα αποτυπώσει την επιθυμία της μεγάλης πλειονότητας του λαού μας να φύγει απ' αυτή τη δίνη.

    «Εμείς θα είμαστε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα, που θα αλλάξει το κράτος, θα ανατρέψει τις μεγάλες αδικίες στο φορολογικό σύστημα. Είναι η μεγάλη ευκαιρία για πολύ μεγάλες θεσμικές τομές και αλλαγές που δεν έγιναν ποτέ στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ Τσίπρας.

    [02] Περισσότεροι οι ευρωσκεπτικιστές στη Βρετανία

    Μεγάλη πλειοψηφία των Βρετανών (56%) τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, επιβεβαιώνοντας και πάλι την κυριαρχία του ευρωσκεπτικισμού στη Βρετανία.

    Αυτή η έρευνα του Ινστιτούτου Optimum που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Observer επικεντρώνεται στην πρόθεση ψήφου των Βρετανών, "αν γινόταν ένα δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Σε αυτό το ερώτημα, το 34% των ερωτηθέντων δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου, και το 22% ότι θα επέλεγε "πιθανώς" αυτή τη λύση, η οποία δίνει συνολικά 56% υπέρ αυτού του σεναρίου.

    Ωστόσο, το 30% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας εντός της ΕΕ: 11% είναι αποφασισμένοι υποστηρικτές, ενώ ένα 19% θα ψήφιζε "μάλλον" για την παραμονή αυτή.

    [03] Πέρασε άνετα από τη Βέροια η ΑΕΚ / Στο "Χ" έμειναν Ξάνθη και Πανθρακικός

    Στον πιο κρίσιμο -έως τώρα- αγώνα της, η ΑΕΚ συνέτριψε 4-0 τη Βέροια στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά της να αποκολληθεί από την τελευταία θέση της κατάταξης.

    Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και τα γκολ πέτυχαν οι Κατίδης (19΄), Φούντας (24΄), Γκερέιρο (58΄πεν.), Σταματής (89΄).

    Ξάνθη-Πανθρακικός 0-0

    Από έναν βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν για να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα την παραμονή τους στην κατηγορία, πήραν η Ξάνθη και ο Πανθρακικός, μετά το 0-0 στα «Πηγάδια». Αξίζει να σημειωθεί, ότι αποβλήθηκε ο Φλίσκας (76`) των γηπεδούχων και ο Σερφά του Πανθρακικού (24`).

    ΟΦΗ-Λεβαδειακός 0-2

    Πολύ σπουδαία νίκη για τον Λεβαδειακό, που πέρασε από το "Θ.Βαρδινογιάννης" με 2-0 επί του ΟΦΗ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στη νίκη με σκόρερ τους Ροζέριο Μάρτινς (45΄) και Κουρδάκη (53΄-αυτογκόλ). Με την τύχη τους τα έχουν οι γηπεδούχοι, που "σημάδεψαν" τρεις φορές τα αντίπαλα δοκάρια.

    [04] Αλλαγή στον χάρτη των βουλευτικών εδρών

    Αλλαγές σε 25 βουλευτικές έδρες επέφερε η τελευταία γενική απογραφή πληθυσμών του Μαΐου 2011, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζονται οι βουλευτικές έδρες κάθε εκλογικής περιφέρειας. Το επίμαχο διάταγμα κατατέθηκε στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

    Σύμφωνα με το διάταγμα από μια βουλευτική έδρα κερδίζουν 25 εκλογικές περιφέρειες οι οποίες είναι: Α' Αθηνών όπου αυξάνεται το σύνολο των εδρών στις 14, Β' Αθηνών (44), νομού Αττικής (15), Α' Πειραιώς (6), Β' Πειραιώς (8), νομού Αργολίδος (3), νομού 'Αρτης (3), νομού Δωδεκανήσου (5), νομού Ευρυτανίας (1), νομού Θεσπρωτίας (2), νομού Ιωαννίνων (5), νομού Καστοριάς (2), νομού Κέρκυρας (3), νομού Κιλκίς (3), νομού Κοζάνης (5), νομού Κυκλάδων (4), νομού Λακωνίας (3), νομού Λέσβου (3), νομού Λευκάδος (1), νομού Μαγνησίας (6), νομού Πιερίας (4), νομού Πρεβέζης (2), νομού Φθιώτιδος (5), νομού Φλωρίνης (2) και νομού Χίου (2).

    Οι υπόλοιπες 31 έδρες έχουν ως εξής: Νομός Αιτωλοακαρνανίας 7, νομός Αρκαδίας 3, νομός Αχαΐας 8, νομός Βοιωτίας 3, νομός Γρεβενών 1, νομός Δράμας 3, νομός Έβρου 4, νομός Ευβοίας 6, νομός Ζακύνθου 1, νομός Ηλείας 5, νομός Ημαθίας 4, νομός Ηρακλείου 8, νομός Α' Θεσσαλονίκης 16, νομός Β' Θεσσαλονίκης 9, νομός Καβάλας 4, νομός Καρδίτσης 4, νομός Κεφαλληνίας 1, νομός Κορινθίας 4, νομός Λαρίσης 8, νομός Λασιθίου 2, νομός Μεσσηνίας 5, νομός Ξάνθης 3, νομός Πέλλης 4, νομός Ρεθύμνης 2, νομός Ροδόπης 3, νομός Σάμου 1, νομός Σερρών 6, νομός Τρικάλων 4, νομός Φωκίδος 1, νομός Χαλκιδικής 3 και νομός Χανίων 4.

    [05] Επίσκεψη αντιπροσωπείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Στρασβούργο

    Για το Στρασβούργο αναχωρεί αύριο για διήμερη επίσκεψη, αντιπροσωπεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο, προκειμένου να ανταποδώσουν την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησαν πρόσφατα στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της πολιτικής ομάδας του ευρωκοινοβουλίου των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών Συντηρητικών.

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ενταχθούν στη συγκεκριμένη πολιτική ομάδα, η οποία αποτελείται από πρώην μέλη του PPE (ΕΛΚ) τα οποία αποχώρησαν το 2009, διαφωνώντας για την ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης. Συμμετέχουν κοινοβουλευτικές ομάδες από περίπου δέκα κράτη, με μεγαλύτερη αυτή των Τόρυς του βρετανικού κυβερνώντος Κόμματος.

    Οι Ευρωπαίοι Μεταρρυθμιστές Συντηρητικοί σύμφωνα με κορυφαία πηγή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εκπροσωπούν μια ήπια ευρωσκεπτικιστική στάση και βασικό σύνθημά τους είναι το «Better Europe» ως απάντηση στο σύνθημα «More Europe» του ΕΛΚ.

    [06] Παπαρήγα: Σε ΠΑΣΟΚ του 2009 μετεξελίσσεται ταχύτατα ο ΣΥΡΙΖΑ

    Tο ΚΚΕ εξοπλίζει την εργατική τάξη και το λαό για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εξουσίας, τονίζει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΑλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Επενδυτής» .

    Η ΓΓ του ΚΚΕ αναφέρει ότι «είναι ολοφάνερο ότι ο παλιός δικομματισμός, ΠΑΣΟΚ ? ΝΔ, δεν μπορεί να εγκλωβίσει πλατιά λαϊκά στρώματα. Είναι ολοφάνερο ότι αξιοποιούν και χρησιμοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά τους να καλύψουν το κενό που αφήνει το ΠΑΣΟΚ και να αναστηλώσουν, έστω και προσωρινά, τη διπολική παγίδα για να κερδίσουν χρόνο και να εμποδίσουν τη λαϊκή χειραφέτηση και αντεπίθεση».

    «Δεν είναι και η ναζιστική «Χρυσή Αυγή» μια χρυσή εφεδρεία του καπιταλισμού που οι διάφοροι μηχανισμοί τη στηρίζουν και τη φουσκώνουν για να τη χρησιμοποιήσουν ανάλογα με τις περιστάσεις, είτε για εκφοβισμό, είτε για καταστολή του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος;» διερωτάται η κ. Παπαρήγα .

    Για το ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Παπαρήγα επισημαίνει ότι «μετεξελίσσεται ταχύτατα σε ΠΑΣΟΚ του 2009».

    Για την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνει ότι έχουν ενιαία στρατηγική μόνο κατά των εργαζομένων και των λαών και πίσω από αυτήν υπάρχει ανισομετρία και ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί, προσθέτοντας:

    «Αποτελεί τερατώδες ψέμα ότι η παραμονή της χώρας στην ΕΕ είναι σωτηρία για το λαό, όπως λένε τα κόμματα της συγκυβέρνησης ή ότι αυτή η ΕΕ μπορεί να γίνει φιλολαϊκή με τη συνεργασία των μεσογειακών καπιταλιστικών χωρών του Μόντι, του Ραχόι, με τη στήριξη του Ομπάμα, όπως αφήνει να εννοηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ»

    [07] Βενιζέλος: Οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό «ατύχημα» οδηγεί τη χώρα στο αδιέξοδο

    Υπάρχει αφενός μεν η πολιτική της κυβέρνησης, αφετέρου δε το απόλυτο αδιέξοδο, το παιχνίδι με τη φωτιά. Τυχόν αδυναμία λήψης αποφάσεων, όπως και οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό «ατύχημα», οδηγεί τη χώρα στο αδιέξοδο, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα .

    Φανταστείτε τι θα συνέβαινε, αναφέρει ο κ. Βενιζέλος, αν το ΠΑΣΟΚ στη ψηφοφορία για τα μέτρα ακολουθούσε τη γραμμή της αποχής ή του «παρών».

    Όσον αφορά τη θετική ψήφο στον Προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως δόθηκε ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να εφαρμόσει τα μέτρα και να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση.

    Για την πορεία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει πως υπάρχουν πολλοί που έχουν αναλάβει εργολαβικά την επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ ενοχλεί αυτούς που πίστεψαν στον τεχνητό διπολισμό ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Ενοχλεί αυτούς που βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ τη δήθεν μετενσάρκωση του ΠΑΣΟΚ του 1974. Αυτούς που θέλουν να έχουν ως μόνο συνομιλητή τη ΝΔ με την ψευδαίσθηση ότι έτσι μπορεί να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Όλες αυτές οι προσεγγίσεις είναι ανόητες και μυωπικές. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής και στρατηγικής σταθερότητας της χώρας και το μόνο κόμμα που έχει διατυπώσει μία ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση» , αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.

    [08] Σπουδαία νίκη για τον Λεβαδειακό

    Πολύ σπουδαία νίκη για τον Λεβαδειακό, που πέρασε από το "Θ.Βαρδινογιάννης" με 2-0 επί του ΟΦΗ. Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της 11ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στη νίκη με σκόρερ τους Ροζέριο Μάρτινς (45΄) και Κουρδάκη (53΄-αυτογκόλ). Με την τύχη τους τα έχουν οι γηπεδούχοι, που "σημάδεψαν" τρεις φορές τα αντίπαλα δοκάρια.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 November 2012 - 17:30:35 UTC