Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Σαμαρά με Βαν Ρομπάι και Μπαρόζο
  • [02] Δικαστική έρευνα για την αγορά των ελικοπτέρων "Απάτσι"
  • [03] ΔΗΜΑΡ: Πολιτική αποδοκιμασία των Ο. Βουδούρη και Π. Μουτσινά
  • [04] "Χαριστική βολή για τις τράπεζες οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης"
  • [05] Κανονικά θα κυκλοφορήσουν αύριο Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ
  • [06] Δεν έχουν απογραφεί 12.788 συνταξιούχοι του ΙΚΑ

  • [01] Συναντήσεις Σαμαρά με Βαν Ρομπάι και Μπαρόζο

    Με τον πρόεδρο της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι συναντήθηκε το απόγευμαο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Στη συνέχεια,οπρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε εκδήλωση, που γίνεται υπό την αιγίδα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην οποία θα συζητηθεί το επόμενο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020.

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να αναθεωρηθούν τα ποσά που είχαν προβλεφθεί για την Ελλάδα με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2008-2009 και να ληφθούν υπόψη -στην κατανομή που θα γίνει- τα νέα στοιχεία που προέκυψαν την τελευταία τριετία, με την ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

    [02] Δικαστική έρευνα για την αγορά των ελικοπτέρων "Απάτσι"

    Υπό δικαστική διερεύνηση τίθεται η "εκτίναξη" του κόστους προμήθειας επιθετικών ελικοπτέρων τύπου "Απάτσι", του υπουργείου Άμυνας το 2003, επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου.

    Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες ότι για την συγκεκριμένη προμήθεια καταβλήθηκε τίμημα κατά 70 εκατ. δολάρια μεγαλύτερο από το αρχικά προσδιορισμένο.

    Η υπόθεση αφορά τη συμφωνία για την προμήθεια 12 επιθετικών ελικοπτέρων "Απάτσι", απευθείας με την κατασκευάστρια εταιρεία Boeing, για την οποία -σύμφωνα με καταγγελίες- καταβλήθηκε επιπλέον τίμημα, καθώς η αγορά χρηματοδοτήθηκε από την τράπεζα DEUTSCHE BANK .

    Ο συγκεκριμένος τρόπος επιλέχθηκε, κατά το δημοσίευμα, για να μην εμφανίζεται η εν λόγω σύμβαση στα επίσημα κρατικά έγγραφα, καθώς θα αποτελούσε καταγραφή χρέους.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το αρχικό κόστος που είχε συμφωνηθεί ήταν περίπου 593 εκατ. δολάρια, ωστόσο επειδή τελικά η αγορά πραγματοποιήθηκε μέσω swap agreement με τη γερμανική τράπεζα, το κόστος εκτινάχθηκε στα 663 εκατ. δολάρια.

    Αντικείμενο της δικαστικής έρευνας είναι να εξακριβωθεί αν ο τρόπος που επιλέχθηκε για την πληρωμή των ελικοπτέρων ήταν επωφελής για το ελληνικό δημόσιο, καθώς και αν ήταν συμφέρουσα η συγκεκριμένη χρηματοδότηση.

    [03] ΔΗΜΑΡ: Πολιτική αποδοκιμασία των Ο. Βουδούρη και Π. Μουτσινά

    Σε πολιτική αποδοκιμασία των βουλευτών Οδ. Βουδούρη και Π. Μουτσινά, διότι δεν ακολούθησαν τη συλλογική απόφαση στις πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή, προχώρησε η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ. Σχετικό κείμενο αναμένεται να σταλεί στα μέλη και στις οργανώσεις του κόμματος.

    Στην πεντάωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στην οποία κλήθηκαν να εξηγήσουν τους λόγους της διαφοροποίησης τους οι βουλευτές, και συμμετείχαν και άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κρίθηκε θετική η στάση του κόμματος στις ψηφοφορίες στη Βουλή, ενώ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, οι κκ Βουδούρης και Μουτσινάς δεν έπεισαν για τις εξηγήσεις που έδωσαν.

    [04] "Χαριστική βολή για τις τράπεζες οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης"

    Χαριστική βολή για τις τράπεζες και το Χρηματιστήριο, χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, και υποστηρίζουν ότι ανοίγει ο δρόμος για «την άλωση του τραπεζικού συστήματος από γερμανόφωνους τραπεζίτες».

    Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούν ότι «η κυβέρνηση ολοκληρώνει με πρωτοφανή επιτυχία το έργο της κατεδάφισης της ελληνικής οικονομίας», αφού, όπως υποστηρίζουν, «μετά την καταλήστευση των νοικοκυριών και την εξόντωση της μεσαίας τάξης και των ελληνικών επιχειρήσεων, χθες, με τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης, έριξε τη χαριστική βολή στις τράπεζες και το Χρηματιστήριο».

    Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, σε δήλωσή του για το προσχέδιο της έκθεσης της τρόικας, υποστήριξε ότι η επιμήκυνση χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής αποτελεί αίτημα εκείνων που θέλουν τη διαιώνιση του ελληνικού χρέους, αφού, όπως είπε, θα στοιχίσει στη χώρα μας 30 δισ. ευρώ.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Ζώης δήλωσε: «Η επιμήκυνση που παρουσιάστηκε ως το μέγα επίτευγμα της δήθεν διαπραγμάτευσης, αποτελεί αίτημα εκείνων των πιστωτών που έχουν επιλέξει, αντί της λύσης του ελληνικού προβλήματος με διαγραφή χρέους, τη διαιώνιση και την ανακύκλωση του φαύλου κύκλου της κρίσης, καθώς έχει αποσιωπηθεί, ότι στην πραγματικότητα επιμήκυνση σημαίνει νέα μέτρα ύψους τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ».

    [05] Κανονικά θα κυκλοφορήσουν αύριο Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ

    Κανονικά θα κινηθούν αύριο τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, ( Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ), παρά το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι σε αυτά-πλην αυτών που εργάζονται στην συγκεκριμενη χρονική βάρδια- θα πάρουν μέρος στην τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές, που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα της κρίσης και του χρέους, για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα οργής και διαμαρτυρίας στους Ευρωπαίους ηγέτες.

    Οι εργαζόμενοι στην κίνηση των συγκεκριμένων μέσων θα εργαστούν κανονικά, προκειμένου να διευκολύνουν όσους θέλουν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο στη μία το μεσημέρι, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα δώσουν το δικό τους παρόν στο συλλαλητήριο.

    [06] Δεν έχουν απογραφεί 12.788 συνταξιούχοι του ΙΚΑ

    Αναπόγραφοι παραμένουν, σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), 12.788, δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων, οι οποίοι δεν προσήλθαν για να απογραφούν έως τη λήξη της φυσικής απογραφής, στις 5 Νοεμβρίου 2012.

    Πιο αναλυτικά, χωρίς φυσική απογραφή παραμένουν 8.389 περιπτώσεις κύριων συντάξεων, 6.852 περιπτώσεις επικουρικών, εκ των οποίων 3.300 περιπτώσεις λαμβάνουν και κύρια σύνταξη του ΙΚΑ, 59 περιπτώσεις κύριων συντάξεων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής Λαϊκής Τράπεζας, (ΤΑΠΙΛΤ) και 788 περιπτώσεις κύριων συντάξεων του Τομέα Ασθενείας Προσωπικού ΟΤΕ, (ΤΑΠ-ΟΤΕ).

    Οι συνταξιούχοι που δεν έχουν απογραφεί μπορούν να το κάνουν με δυνατότητα απόδοσης της σύνταξης, την ίδια ή την επόμενη ημέρα, από το υποκατάστημα του ΙΚΑ έως τις 26/11/2012.

    Από τις 27/11/2012 και μετά η απογραφή θα διενεργείται στο υποκατάστημα, αλλά η σύνταξη θα καταβάλλεται μόνο μέσω της τράπεζας, η οποία θα ενημερώνεται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, από την 1η Ιανουαρίου του 2013 το ΙΚΑ θα ξεκινήσει τη διερεύνηση των αναπόγραφων συντάξεων «μία προς μία», διοικητικά ακόμη και δικαστικά.

    Κατά την προηγούμενη απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ, το 2011, δεν προσήλθαν για να απογραφούν 3.542 δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων του ΙΚΑ. Οι έλεγχοι του Ιδρύματος απέδειξαν ότι από τις συντάξεις αυτές, 2.819 συντάξεις καταβάλλονταν σε θανόντες. Από την αναστολή αυτών των συντάξεων το ΙΚΑ εξοικονομεί μηνιαίως περί τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ, παράλληλα, ξεκίνησε η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 November 2012 - 17:31:02 UTC