Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του Δημοσίου στο Σύνταγμα
  • [02] Σε διαβούλευση το πόρισμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
  • [03] Συνελήφθησαν 17 άτομα, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί
  • [04] Πώς επιβίωνει μία Εφορεία Αρχαιοτήτων εν μέσω κρίσης
  • [05] «Πλησιάζει η ώρα του λαού», εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [06] Μήνυμα ενότητας από Μοσκοβισί και Σόιμπλε σε κοινή συνέντευξη Τύπου
  • [07] Σουηδία: Παίκτης της χρονιάς για 7η φορά ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
  • [08] Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε νέα παράταση αναστολής των πλειστηριασμών, δηλώνει ο υφ. Ανάπτυξης
  • [09] Το ΥΠΟΙΚ απαντά στον Α. Γεωργιάδη περί πληρωμής του "χαρατσιού" από τον Αλ. Τσίπρα
  • [10] Νέα αναβολή, για τις 23 Νοεμβρίου, στη δίκη της Τιμοσένκο
  • [11] Τουλάχιστον 4 νεκροί από πλημμύρες στην Τοσκάνη και άλλες περιοχές της Ιταλίας
  • [12] Έρχεται στην Αθήνα ο Μπανκς, για δοκιμαστική περίοδο 10 ημερών

  • [01] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του Δημοσίου στο Σύνταγμα

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στην οδό Β. Σοφίας, εργαζόμενοι του Δημοσίου, μαζί με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

    Η ΑΔΕΔΥ, που θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό κ. Μανιτάκη, ζητά να μην εφαρμοστεί η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, ούτε να γίνουν απολύσεις.

    Μέσα στο υπουργείο είναι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ και οι σύλλογοι υπαλλήλων των υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών.

    Η κυκλοφορία επί της Β. Σοφίας έχει διακοπεί από το ύψος της οδού Ακαδημίας έως το Πολεμικό Μουσείο.

    Σήμερα η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.

    Σημειώνεται πως για αύριο, Τετάρτη, έχει προκηρυχθεί από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πανεργατική στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι, έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της «Πανευρωπαϊκής Δράσης κατά των πολιτικών της λιτότητας».

    Στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση συμμετέχουν 40 συνδικάτα από 23 χώρες της Ευρώπης.

    [02] Σε διαβούλευση το πόρισμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

    Ολοκληρώθηκε η σύνταξη του πορίσματος των εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, το οποίο παραδόθηκε στον υπουργό Παιδείας και αναρτήθηκε αργά χθες στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

    Η πρόταση αυτή θα τεθεί σε διαβούλευση έως τις 20 Νοεμβρίου και θα σταλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της εκπαίδευσης, προκειμένου να συνταχθεί το τελικό κείμενο του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος. Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ευχαρίστησε τα μέλη της επιτροπής για το έργο τους, αλλά και για την πληρότητα της πρότασης.

    Σύμφωνα με το κείμενο, ο σχολικός σύμβουλος και ο διευθυντής θα αξιολογούν και θα κρίνουν το έργο των εκπαιδευτικών. Στην περίπτωση που κριθεί ότι υπάρχουν προβλήματα θα περνούν σεμινάριο επιμόρφωσης. Όμως, οι καλές πρακτικές θα παρουσιάζονται από τους ίδιους τους επιτυχόντες στους συναδέλφους τους.

    Ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να αξιολογείται τουλάχιστον ανά διετία, ως προς την υπηρεσιακή του συνέπεια και επάρκεια, από τον διευθυντή του σχολείου όπου εργάζεται. Ανά τετραετία θα πρέπει να αξιολογείται από τον σχολικό σύμβουλο, για να διευκολύνεται και να διαπιστώνεται η πορεία της επαγγελματικής του ανάπτυξης, αλλά και για να διευκολύνονται οι διαδικασίες του εκπαιδευτικού συστήματος, όπως είναι, για παράδειγμα, η επιλογή στελεχών.

    Οσον αφορά στη σύνδεση της αξιολόγησης με την επαγγελματική εξέλιξη στο πόρισμα τονίζεται ότι θα μπορούσε:

    - Οι εκπαιδευτικοί των οποίων το έργο αξιολογείται ως «επαρκές» είναι προακτέοι.

    - Οι εκπαιδευτικοί το έργο των οποίων έχει αξιολογηθεί ως «ελλιπές» σε κάποιο πεδίο, παρακολουθούν ενισχυτικό/διαμορφωτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης και η αξιολόγησή τους στο συγκεκριμένο πεδίο επαναλαμβάνεται το επόμενο έτος.

    - Η αξιολόγηση του έργου του εκπαιδευτικού ως «πολύ καλό» και/ή «εξαιρετικό» χρησιμοποιείται, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν, κατά την κρίση της υποψηφιότητάς τους στην κατάληψη θέσης ευθύνης. Ενδεχομένως και υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να προβλεφτεί ότι στο μέλλον μόνον όσων το εκπαιδευτικό έργο κρίνεται ως «πολύ καλό» και/ή «εξαιρετικό» θα έχουν δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για κατάληψη θέσης στελέχους.

    - Η κρίση του έργου των εκπαιδευτικών ως «εξαιρετικού» μπορεί (και πρέπει) να συνδέεται με τη διάχυση των καλών πρακτικών των σχολείων και την ευρύτερη αναγνώριση των επιτευγμάτων από τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας.

    [03] Συνελήφθησαν 17 άτομα, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα σε όλη την Κρήτη -με έμφαση το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι- γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας εναντίον οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών και όπλων στην οποία φέρονται να εμπλέκονται και αστυνομικοί.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχουν προσαχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου πάνω από 17 άτομα, Έλληνες, Βούλγαροι και Αλβανοί, καθώς και τρεις αστυνομικοί οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης.

    Ο ένας εξ αυτών είναι από το Ηράκλειο και δύο από το Λασίθι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας είναι ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Ήδη, από τη Διεύθυνση του Λασιθίου συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί καθώς και το σύνολο των προσαχθέντων, ενώ στην υπόθεση ενέχονται ακόμη άλλα τρία με τέσσερα άτομα.

    Οι διωκτικές αρχές, ύστερα από εντοπισμό χασισοφυτειών σε περιοχή του Ρεθύμνου, παρακολουθούσαν με μεθοδικότητα και διακριτικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα τις κινήσεις των υπόπτων. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες οι οποίοι δρούσαν ως δύο ομάδες σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο καλλιεργούσαν χασίς, το εμπορεύονταν, ενώ φέρονται να εμπλέκονται και σε διακίνηση όπλων.

    Στην όλη επιχείρηση μετέχουν περισσότεροι από 200 αστυνομικοί, ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων από την Αθήνα.

    [04] Πώς επιβίωνει μία Εφορεία Αρχαιοτήτων εν μέσω κρίσης

    Πώς μπορεί να επιβιώσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, με τη σχεδόν μηδενική κρατική επιχορήγηση; Τη δική της εμπειρία στο επίκαιρο αυτό ερώτημα καταθέτει η προϊσταμένη της Ι' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Νάνσυ Ψάλτη.

    «Τα τελευταία δύο χρόνια οι Εφορείες Αρχαιοτήτων προσπαθούν να επιβιώσουν υπό αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να ασκήσουν το έργο της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς», εξηγεί στο ΑΜΠΕ η κ. Ψάλτη, η οποία θα δώσει σχετική διάλεξη απόψε.

    Κατά την τελευταία διετία τα κρατικά κονδύλια έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί (εξαιρούμενης της ενίσχυσης της ασφάλειας των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων) και οι πόροι της Εφορείας προέρχονται μόνο από τις πιστώσεις του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις ιδιωτικές χορηγίες.

    Οι τελευταίες, που, όπως αναφέρει η κ. Ψάλτη αφυπνίστηκαν την περίοδο της κρίσης, έπαιξαν, εξάλλου, καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση της μελέτης αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου των Δελφών, που έγινε σε συνεργασία με το σύλλογο «Διάζωμα».

    Πώς καταφέρνει, λοιπόν, μια Εφορεία Αρχαιοτήτων να επιβιώσει μέσα σε ένα τόσο δυσοίωνο πλαίσιο; «Με καλύτερη διαχείριση των πόρων και των ευρωπαϊκών κονδυλίων», απαντά η κ. Ψάλτη, προσθέτοντας ωστόσο: «Εάν στο μέλλον δεν υπάρξουν καθόλου πιστώσεις, τότε θα καταρρεύσουμε».

    [05] «Πλησιάζει η ώρα του λαού», εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ

    Οι διεργασίες που συντελούνται στο πολιτικό σκηνικό με επίκεντρο τα σενάρια για την ίδρυση νέων κομμάτων ή τον σχηματισμό μίας μεγάλης παράταξης μέσω συνεργασιών στο λεγόμενο «μνημονιακό μπλοκ» θα αποτύχουν, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «είναι λίγα τα ψωμιά της μνημονιακής βαρβαρότητας και των κυβερνήσεων που την προωθούν».

    Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτιμώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με επίκεντρο τις ψηφοφορίες για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σταθεί για πολύ ακόμη και ότι «πλησιάζει η ώρα που ο λαός θα δώσει δημοκρατική λύση δικαιοσύνης, κυριαρχίας και αξιοπρέπειας».

    Κομματικές πηγές σχολιάζουν με ιδιαίτερη οξύτητα τη στάση της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ, καθώς, για το πρώτο κόμμα προβλέπουν μεγέθυνση της κρίσης, ενώ για το δεύτερο θεωρούν ότι η στάση του είναι ανθενωτική και ότι τηρεί ίσες αποστάσεις έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

    Αναλύοντας τις διαφωνίες και τις διαγραφές στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, το κλίμα που επικρατεί στον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς και τις συζητήσεις για νέα σχήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «οι όποιοι σχεδιασμοί για συνέχιση της ίδιας πολιτικής θα πέσουν στο κενό. Ακόμη κι αν προχωρήσουν τα σενάρια για νέες μνημονιακές παρατάξεις, αυτά δεν μπορεί παρά να προσκρούσουν πάνω στις ζοφερές κοινωνικές πραγματικότητες που δημιούργησαν τα μνημόνια».

    [06] Μήνυμα ενότητας από Μοσκοβισί και Σόιμπλε σε κοινή συνέντευξη Τύπου

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας έδωσαν σήμερα το πρωί κοινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες για να επιχειρήσουν να διαλύσουν τις φήμες περί διαφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες, οι οποίες αφορούν συγκαλυμμένες επικρίσεις του Βερολίνου για την οικονομική υγεία της Γαλλίας.

    «Δεν υπάρχει τίποτε να αιωρείται» ανάμεσα στις δύο χώρες, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Πιερ Μοσκοβισί στη διάρκεια αυτής της συνέντευξης Τύπου, η οποία δόθηκε στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

    «Εργάζομαι με εμπιστοσύνη μαζί με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την πρώτη ημέρα του διορισμού μου. Το πρώτο τηλεφώνημα που έκανα ήταν σ' αυτόν, το πρώτο μου ταξίδι επίσης», επέμεινε ο Γάλλος υπουργός.

    Ο Γερμανός ομόλογός του επιδοκίμασε τα λεγόμενα του Μοσκοβισί διαβεβαιώνοντας πως οι σχέσεις τους είναι πολύ φιλικές και επέμεινε να καθησυχάσει σχετικά με την υγεία της γαλλικής οικονομίας.

    «Έχουμε εμπιστοσύνη στην πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης. Δεν βαθμολογούμε τους άλλους (...). Έχουμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας», διαβεβαίωσε μετά τις διαρροές περί φόβων του Βερολίνου για μια πιθανή οικονομική απώλεια στήριξης της Γαλλίας. Ερωτηθείς αν η Γαλλία είναι «ο ασθενής της ευρωζώνης», ο Σόιμπλε έσπευσε να απαντήσει αρνητικά.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] Σουηδία: Παίκτης της χρονιάς για 7η φορά ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

    Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς κατέκτησε, για μια ακόμη φορά, τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στη Σουηδία για το 2012.

    Ο 28χρονος διεθνής φορ της Παρί Σεν Ζερμέν έχει κατακτήσει τον τίτλο της «χρυσής μπάλας» στη Σουηδία συνολικά επτά φορές και είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής της χώρας του, που το καταφέρνει αυτό, ενώ κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση για έκτη συνεχή χρονιά!

    [08] Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε νέα παράταση αναστολής των πλειστηριασμών, δηλώνει ο υφ. Ανάπτυξης

    Την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει νέα παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών, βεβαιώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου για την ανάγκη θέσπισης ξεκάθαρων κανόνων για βιώσιμη ρύθμιση των δανείων και την ανάγκη να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από τράπεζες μέχρι τέλους του 2014.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ενημερώνει ότι διεξάγεται κύκλος διαβούλευσης με καταναλωτικές οργανώσεις, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κ.λπ., σχετικά με τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα αντιμετωπίζει την παρούσα οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες που αυτή επιφέρει στον δανειολήπτη, χωρίς να υπονομεύεται η προσπάθεια ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος μέσω της ανακεφαλαιοποίησης του.

    Ως προς το θέμα της παράτασης αναστολής των πλειστηριασμών, η οποία κανονικά λήγει την 31.12.2012, ο κ. Σκορδάς παραπέμπει σε παλαιότερη δήλωσή του ότι θα δοθεί νέα παράταση.

    [09] Το ΥΠΟΙΚ απαντά στον Α. Γεωργιάδη περί πληρωμής του "χαρατσιού" από τον Αλ. Τσίπρα

    Η υπηρεσία Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας δεν είναι δυνατό να γνωρίζει ούτε το χρηματικό ποσό που αναλογεί στο ειδικό τέλος ακινήτων του κ. Τσίπρα, ούτε αν το πλήρωσε, ούτε και αν κατέθεσε το αντίστοιχο ποσό στο ΚΕΘΕΑ, όπως κατά δήλωσή του θα έπραττε, συμμετέχοντας στο κίνημα «Δεν έχω να πληρώσω».

    Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφη απάντηση που έστειλε στη Βουλή για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

    Ο υφυπουργός απέστειλε την έγγραφη απάντηση, μετά από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης, στην οποία επικαλούνταν παλαιότερη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία θα εξέφραζε την έμπρακτη αλληλεγγύη του στο κίνημα «Δεν έχω να πληρώσω», με το να μην πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων, αλλά θα το κατέθετε στο ΚΕΘΕΑ, που υπέστη μείωση της χρηματοδότησής του.

    [10] Νέα αναβολή, για τις 23 Νοεμβρίου, στη δίκη της Τιμοσένκο

    Νέα αναβολή για την 23η Νοεμβρίου πήρε η δίκη της φυλακισμένης πρώην ηγέτιδας της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο επειδή η πρώην πρωθυπουργός, η οποία πραγματοποιεί απεργία πείνας, δεν μπορούσε να παραστεί στο δικαστήριο.

    Η 51 ετών Τιμοσένκο, κυριότερη πολιτική αντίπαλος του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εκτίει ήδη ποινή επταετούς κάθειρξης μετά την καταδίκη της για κατάχρηση εξουσίας τον περασμένο Οκτώβριο. Η δεύτερη δίκη της αφορά τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

    Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι διώκεται από τον Γιανουκόβιτς διότι ο πρόεδρος επιχειρεί να την εξοντώσει πολιτικά. Από τις 29 Οκτωβρίου πραγματοποιεί απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την φερόμενη νοθεία στις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα νωρίτερα.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [11] Τουλάχιστον 4 νεκροί από πλημμύρες στην Τοσκάνη και άλλες περιοχές της Ιταλίας

    Οι πλημμύρες οι οποίες έπληξαν την κεντρική και τη βόρεια Ιταλία στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους στην Τοσκάνη, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, διευκρινίζοντας ότι τα τρία από τα θύματα βρέθηκαν το πρωί μέσα σε ένα όχημα.

    Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έχουν πλήξει μεγάλο μέρος της Ιταλίας από το Σάββατο στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον άλλον έναν άνθρωπο χθες στο Καπάλμπιο, νότια της Τοσκάνης, έναν άνδρα 73 ετών. Μεγάλο μέρος του οδικού και του σιδηροδρομικού δικτύου πλημμύρισε και δύο μικρές πόλεις, η Αλμπίνια και το Ορμπετέλο, αποκόπηκαν. Ο περιφερειάρχης της Τοσκάνης Ενρίκο Ρόσι ζήτησε τη βοήθεια του στρατού.

    Τμήματα της βόρειας Ιταλίας, περιλαμβανομένης της ιστορικής πόλης της Βενετίας, επίσης επλήγησαν από ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πολλά προβλήματα στα παλαιά συστήματα αποχέτευσης και απάντλησης υδάτων και σε άλλες υποδομές.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [12] Έρχεται στην Αθήνα ο Μπανκς, για δοκιμαστική περίοδο 10 ημερών

    Ερχεται το απόγευμα στην Αθήνα ο Μάρκους Μπανκς. Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο εκλεκτός του Αργύρη Πεδουλάκη για την περιφέρεια του Παναθηναϊκού, έρχεται για να περάσει δοκιμαστική περίοδο 10 ημερών στο ΟΑΚΑ. Ο Μπανκς είχε μείνει χωρίς ομάδα το τελευταίο διάστημα και ο Πεδουλάκης δεν θέλει να το ρισκάρει.

    Θέλει πρώτα να δει τον Μπανκς σε μερικές προπονήσεις και στη συνέχεια να ανάψει το πράσινο φως για την απόκτησή του. Ετσι, για περίπου 10 ημέρες ο Αμερικανός θα κάνει προπονήσεις με τους «πράσινους», προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός της ετοιμότητάς του.

    Ο Μάρκους Μπανκς, γεννήθηκε στο Λας Βέγκας στις 31 Νοεμβρίου 1981. Στο NCAA φόρεσε τη φανέλα του πανεπιστημίου της Νεβάδα. Το 2003 επέλεξαν τον Μπανκς οι Γκριζλις στο νούμερο 13 των ντραφτ, αλλά κατέληξε -μέσω ανταλλαγής- στους Μπόστον Σέλτικς. Μετά από τρεις σεζόν στη Βοστώνη, ο Μπανκς αγωνίστηκε σε Μινεσότα, Φοίνιξ, Μαϊάμι, Τορόντο και Νέα Ορλεάνη. Σε οκτώ σεζόν στο ΝΒΑ αγωνίστηκε σε 348 παιχνίδια με μέσο όρο 5,9 πόντους, 1,5 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 November 2012 - 11:30:33 UTC