Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα έχει και όραμα και σχέδιο για την Αναγέννησή της
  • [02] Υπάλληλοι Βουλής: Μαζική κατάθεση αιτήσεων για συνταξιοδότηση
  • [03] Παρατάθηκε η αποχή των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου
  • [04] 6η ισοπαλία για τους «πράσινους»
  • [05] Στον Ηλυσιακό ξέσπασε ο Παναθηναϊκός

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα έχει και όραμα και σχέδιο για την Αναγέννησή της

    Η ανάπτυξη της οικονομίας αναδεικνύεται σε βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και του πολυνομοσχεδίου όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μετά την πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης με τις πολιτικές ηγεσίες όλων των παραγωγικών υπουργείων.

    Ο κ. Σαμαράς, δήλωσε ικανοποιημένος από την αποφασιστικότητα για δουλειά των πολιτικών υπεύθυνων στα υπουργεία και πρόσθεσε: «Έχω την αισιοδοξία ότι θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα. Βάζουμε μπροστά το πλάνο της ανάπτυξης. Είμαστε μια ομάδα ανάπτυξης».

    Για τις ξένες επενδύσεις ο πρωθυπουργός τόνισε: «Η Ελλάδα έχει και όραμα και σχέδιο για την Αναγέννησή της και για το μέλλον των παιδιών της. Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει".

    Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της δόσης ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Τελείωσε η πρώτη φάση της διαδικασίας προς την ανάπτυξη με την ψήφιση του προϋπολογισμού και του πολυνομοσχεδίου. Τώρα περιμένουμε από την Ευρώπη να κάνει τη δική της κίνηση. Εμείς ό,τι έπρεπε να κάνουμε το κάναμε. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι πολύ θετική η εξέλιξη. Το θέμα θα λυθεί μεταξύ αυτών που έχουν το πρόβλημα. Το ζήτημα είναι πόσα χρήματα θα πάρουμε για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η εξόφληση των χρεών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις».

    [02] Υπάλληλοι Βουλής: Μαζική κατάθεση αιτήσεων για συνταξιοδότηση

    Μαζική έξοδος υπαλλήλων της Βουλής παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έφθασαν στους 45 οι υπάλληλοι, κυρίως προϊστάμενοι διευθύνσεων, που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους για συνταξιοδότηση, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης να κοπούν δραστικά ορισμένα προνόμια τους.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μαζική κατάθεση αιτήσεων για συνταξιοδοτήσεις ξεκίνησε μετά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει εκ νέου την τροπολογία την οποία αναγκάστηκε να αποσύρει, λόγω των έντονων αντιδράσεων που υπήρξαν από τους υπαλλήλους της Βουλής.

    Η χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κόψει τα όποια προνόμια είναι θεσπισμένα σε επιμέρους κατηγορίες όπως για παράδειγμα το εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής, οδήγησε μόνο σήμερα, 18 άτομα στο να προχωρήσουν στην κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πλειονότητά τους οι υπάλληλοι που αποχωρούν είναι προϊστάμενοι διευθύνσεων ενώ τρεις από αυτούς είναι στενογράφοι.

    Ο γενικός γραμματέας της Βουλής Θανάσης Παπαϊωάννου μιλώντας με δημοσιογράφους ανέφερε ότι έχουν γίνει σημαντικές περικοπές στο ύψος των αποδοχών των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου ενώ ο μέσος όρος του εφάπαξ είναι περίπου 90.000 ευρώ.

    [03] Παρατάθηκε η αποχή των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Μέχρι 21 Νοεμβρίου 2012 παρατάθηκε η αποχή των δικαστών τόσο του Ελεγκτικού Συνεδρίου όσο και των Διοικητικών Δικαστών, ενώ όλες οι δικαστικές Ενώσεις σε κοινή ανακοίνωσή τους εκφράζουν «τη βαθειά ανησυχία τους για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα σε επίπεδο θεσμών και την έντονη δυσαρέσκειά τους για την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση οικονομική τους εξαθλίωση, που οδηγεί στη θεσμική απαξίωσή τους».

    Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε σήμερα την παράταση της αποχής των δικαστών του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου μέχρι 21 Νοεμβρίου, οπότε και θα συγκληθεί και πάλι η Γενική Συνέλευση της Ένωσης για να καθορίσει την περαιτέρω πορεία τους.

    Για την ίδια ημερομηνία (21 Νοεμβρίου) παρατάθηκε και η αποχή των διοικητικών δικαστών με σημερινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών. Η περαιτέρω στάση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών θα καθοριστεί κατά τη νέα Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι και οι δικαστές της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης έχουν παρατείνει την αποχή τους μέχρι 21 Νοεμβρίου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος έχει παρατείνει την αποχή των εισαγγελέων μέχρι 19 Νοεμβρίου.

    Επίσης, οι διοικητικοί δικαστές αποφάσισαν να προσφύγουν στο Μισθοδικείο για «την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος τους».

    [04] 6η ισοπαλία για τους «πράσινους»

    Εντελώς...μνημονιακός σε ένα ακόμη ματς ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα στην Κέρκυρα με την τοπική ομάδα (0-0), στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ήταν η 6η ισοπαλία για τους «πράσινους», ενώ οι «Φαίακες» έμειναν για 6ο ματς αήττητοι (τέσσερις ισοπαλίες και δύο νίκες).

    [05] Στον Ηλυσιακό ξέσπασε ο Παναθηναϊκός

    Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, μετά από τρεις διαδοχικές ήττες σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» ξέσπασαν πάνω στον Ηλυσιακό, τον οποίο συνέτριψαν με 101-49 στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η «αυλαία» της 5ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών.

    Τα δεκάλεπτα: 23-13, 51-18, 78-29, 101-49


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 November 2012 - 19:30:28 UTC