Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Απαραίτητη η διετής επιμήκυνση για την Ελλάδα"
  • [02] Μόντι: Στηρίζουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο
  • [03] Όταν το θέατρο διαλέγεται με τις εικαστικές τέχνες
  • [04] Στις Βρυξέλλες αύριο ο πρωθυπουργός
  • [05] "Ο Κλασικός Μαραθώνιος διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό"
  • [06] "Greece All Time Classic" το κεντρικό σύνθημα της Ελλάδας για τη νέα τουριστική χρονιά
  • [07] Μετά τον Πελέ, ο Μέσι καλείται να ξεπεράσει τον Μίλερ και τον... εαυτό του
  • [08] Επιβεβαίωσαν τις καλές σχέσεις των χωρών οι υπ. Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας
  • [09] Προκαταρκτική έρευνα για το θάνατο των τεσσάρων νεογνών στο "Παπαγεωργίου"
  • [10] "Το Βερολίνο αναμένει την τελική έκθεση της τρόικας"
  • [11] Γερμανία: Κλόζε και Οζίλ εκτός αποστολής για το φιλικό με Ολλανδία

  • [01] "Απαραίτητη η διετής επιμήκυνση για την Ελλάδα"

    Η Ελλάδα πρέπει να λάβει δύο επιπλέον χρόνια για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της «εξαιτίας της βαθύτερης από το αναμενόμενο ύφεσης» στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα, όπως αναφέρει ένα προσχέδιο συμφωνίας που προετοιμάστηκε για τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

    Το προσχέδιο αυτό, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γερμανικού Πρακτορείου, αναφέρει ότι αν δεν παραταθεί κατά δύο χρόνια το περιθώριο της Ελλάδας να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, τότε η Αθήνα θα χρειαστεί να βρει μέτρα για την εξοικονόμηση 20,7 δισ. ευρώ για τα έτη 2013 και 2014, αντί για 11,5 δισ. που προβλέπονταν αρχικά.

    «Η παράταση της περιόδου προσαρμογής δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ένας τρόπος να χαλαρώσει η προσπάθεια, γεγονός που θα μειώσει την αξιοπιστία του προγράμματος διάσωσης», υπογραμμίζεται στο προσχέδιο που φέρει ημερομηνία σύνταξής του, το Σάββατο.

    [02] Μόντι: Στηρίζουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο

    Συνάντηση με τον Ιταλόπρωθυπουργό Μάριο Μόντι είχε, στο περιθώριο του Ευρωμεσογειακού Φόρουμ, που διεξάγεται στο Μιλάνο, ο Σίμος Κεδίκογλου. Ο κ. Μόντι τόνισε στον Έλληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο πως στηρίζει την Ελλάδα με κάθε τρόπο και πως ανυπομονεί να επισκεφθεί την Αθήνα μετά και την πρόσκληση που του έχει απευθύνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Στο φόρουμ, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των ιταλικών επιμελητηρίων και στο οποίο συμμετέχουν ξένοι ηγέτες και παράγοντες της ΕΕ, χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος τόνισε πως «η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι πρέπει» και πως «τα μέτρα λιτότητας και η δημοσιονομική προσαρμογή βρίσκονται στα όριά τους».

    Μάλιστα, ο κ. Ταγιάνι επισήμανε πως θα πρέπει, πλέον, από κοινού ΕΕ και Ελλάδα να συνεργαστούν για σειρά μέτρων που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη.

    [03] Όταν το θέατρο διαλέγεται με τις εικαστικές τέχνες

    Η «Κοινή Θέα»- το εικαστικό πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου που έχει ως αντικείμενο την καλλιέργεια του διαλόγου του θεάτρου με τις εικαστικές τέχνες- ξεκινάει την φετινή θεατρική περίοδο με μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας.

    Επτά σύγχρονοι Έλληνες φωτογράφοι προσκλήθηκαν να απαντήσουν, με έργα από την ήδη υπάρχουσα δουλειά τους, στο ερώτημα --και μότο της τρέχουσας θεατρικής περιόδου- «Τι είναι η πατρίδα μας ;» Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, αναπόφευκτα «βαρύ», περιλαμβάνει εικόνες που συνδυάζουν την αισθητική με το κριτικό περιεχόμενο.

    Πρόκειται για τους φωτογράφους: Ν. Μάρκου, Μ. Μπαμπούση, Π. Κοκκινιά, Γ. Γερόλυμπο, Δ. Τσουμπλέκα και Π. Πετρίδη.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο φουαγιέ του Εθνικού Θεάτρου - κτίριο Τσίλλερ - την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου.

    [04] Στις Βρυξέλλες αύριο ο πρωθυπουργός

    Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει μαζί με άλλους πρωθυπουργούς σε εκδήλωση της ομάδας "Friends of cohesion".

    Στην εκδήλωση, που γίνεται υπό την αιγίδα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, θα συζητηθεί το επόμενο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020.

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να αναθεωρηθούν τα ποσά που είχαν προβλεφθεί για την Ελλάδα με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2008-2009 και να ληφθούν υπόψη -στην κατανομή που θα γίνει- τα νέα στοιχεία που προέκυψαν την τελευταία τριετία, με την ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

    Στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός θα έχει, επίσης, κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, με τους οποίους θα συζητήσει τις εξελίξεις γύρω από την κρίση χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το θέμα της Ελλάδας και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

    [05] "Ο Κλασικός Μαραθώνιος διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό"

    Στόχος μας είναινααναδείξουμε τον "Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών" σε έναν από τους καλύτερους του κόσμου,τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕπροσθέτοντας ότι «ο Μαραθώνιος δρόμος είναι μια κίνηση εξωστρέφειας της Ελλάδας, η οποία διανύει μια δύσκολη περίοδο. Μας δίδει την ευκαιρία να αλλάξουμε την αρνητική εικόνα της χώρας. Η δύναμή του μπορεί να συμβάλει στην αναμόρφωση της πρωτεύουσας και στη δημιουργία μιας νέας εικόνας, φιλικής στους τουρίστες, αλλά και στους ίδιους της τους κατοίκους».

    Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι μια απόλυτα επιτυχημένη αθλητική εκδήλωση, δήλωσε η υπουργός και πρόσθεσε ότι το υπουργείο στηρίζει κάθε θεσμό και ιδέα που προάγει την αισιοδοξία και δημιουργεί ελπίδα και ζωή.

    [06] "Greece All Time Classic" το κεντρικό σύνθημα της Ελλάδας για τη νέα τουριστική χρονιά

    Με κεντρικό μήνυμα "Greece All Time Classic" η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε χθες την Επικοινωνιακή Στρατηγική του Ελληνικού Τουρισμού για τη νέα τουριστική περίοδο.

    Με το μήνυμα αυτό θα ταξιδεύσει η Ελλάδα στις αγορές του εξωτερικού, με στόχο φυσικά τη διεύρυνση της τουριστικής κίνησης αλλά και την καθιέρωσή της στον κατάλογο των μεγάλων δυνάμεων του τουρισμού.

    «Η Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από τη σημερινή της εικόνα. Οι κρίσεις έρχονται και φεύγουν... Η Ελλάδα όμως είναι ακόμα και θα είναι για πάντα ένα ισχυρό όνομα» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κεφαλογιάννη, στην ομιλία της.

    «Στόχος μας είναι η ολική αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας και η τοποθέτησή της ξανά στον κατάλογο των μεγάλων δυνάμεων του Τουρισμού» τόνισε η υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «η αποκατάσταση της φήμης της χώρας, αποτελεί τη μόνη επιλογή για να μπει και πάλι η χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας».

    [07] Μετά τον Πελέ, ο Μέσι καλείται να ξεπεράσει τον Μίλερ και τον... εαυτό του

    Μόλις στα 25 χρόνια ζωής του, ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

    Πέρυσι έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε αριθμό γκολ σε μία σεζόν σε συλλογικό επίπεδο, όταν πέτυχε 73 τέρματα για το 2011-12, ξεπερνώντας τα 67 γκολ του Γκερντ Μίλερ από τη σεζόν 1972-73.

    Πιο πρόσφατο επίτευγμά του, αυτό απέναντι στη Μαγιόρκα το βράδυ της Κυριακής, όταν με τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στους νησιώτες έφτασε τα 76 μέσα στο 2012, εκ των οποίων τα 64 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και τα 12 με αυτή της εθνικής Αργεντινής.

    Αφού, λοιπόν, άφησε πίσω του τον Βραζιλιάνο «μάγο» Πελέ με 75 γκολ (με Σάντος και «σελεσάο») το έτος 1958, τώρα έχει ένα νέο στόχο: να στείλει την μπάλα στα δίχτυα 10 φορές ακόμη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου!

    Αν συμβεί αυτό, τότε θα γράψει με «χρυσά» γράμματα το όνομά του στην ιστορία, πάνω και από αυτό του Γκερντ Μίλερ, που είχε πετύχει 85 γκολ το 1972, με Μπάγερν και εθνική Δυτικής Γερμανίας. Αυτή είναι η κορυφαία παραγωγικότητα ενός ποδοσφαιριστή παγκοσμίως σε ένα ημερολογιακό έτος.

    [08] Επιβεβαίωσαν τις καλές σχέσεις των χωρών οι υπ. Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας

    Την ιδιαίτερη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων καλής γειτονίας αλλά και την ανάγκη πλήρους συμμόρφωσης των δυνάμει υποψήφιων χωρών για την ένταξή τους στους ευρωατλαντικούς θεσμούς τονίζουν- μεταξύ άλλων- οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Νικολάι Μλαντένοφ και Τίτους Κορλατεάν αντίστοιχα, σε κοινή τους διακήρυξη μετά τη σημερινή συνάντησή τους, στη Σόφια.

    Στη διακήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το πέρας της 8ης τριμερούς συνάντησης σημειώνεται- μεταξύ άλλων- ότι η περιφερειακή συνεργασία και οι καλές γειτονικές σχέσεις είναι έμφυτες στις θεμελιώδεις αξίες και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και αποτελούν σημαντικό στοιχείο της ευρωπαϊκής ενταξιακής διαδικασίας.

    Υπογραμμίζεται δε η ανάγκη πλήρους προσήλωσης όλων των χωρών που επιθυμούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ στις «κοινές ευρωπαϊκές αξίες και (τα ευρωπαϊκά) στάνταρτ» και σημειώνεται πως η πλήρης συμμόρφωση με όλα τα ενταξιακά κριτήρια παραμένει προαπαιτούμενο για την επιτυχή ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ενσωμάτωση μίας υποψήφιας, δυνάμει υποψήφιας ή κάθε άλλης χώρας που επιθυμεί την ένταξη.

    Αναφέρεται ακόμη ότι «η ταχύτητα με την οποία οι χώρες κινούνται προς την ένταξη στην ΕΕ εξαρτάται από τα δικά τους επιτεύγματα και την πρόοδο που κάνουν στην εκπλήρωση των ενταξιακών όρων και απαιτήσεων που έχουν τεθεί από την ΕΕ».

    Οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών χαιρετίζουν ακόμη τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα όλων των χωρών της περιοχής σε ό,τι αφορά τον τομέα των μεταρρυθμίσεων που στόχο έχουν, όπως τονίζεται, τη συμμόρφωση με τα κοινά στάνταρτ ΕΕ και ΝΑΤΟ και τους κανόνες και επιδιώκουν τη συμφιλίωση και την περιφερειακή συνεργασία.

    [09] Προκαταρκτική έρευνα για το θάνατο των τεσσάρων νεογνών στο "Παπαγεωργίου"

    Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το θάνατο των τεσσάρων νεογνών που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου", έδωσε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Λάμπρο Τσίγκα. Την έρευνα θα φέρει εις πέρας πταισματοδίκης ο οποίος θα διερευνήσει αν πρόκειται για θανάτους από αμέλεια και αν υπάρχουν ευθύνες των θεραπόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

    Τα τέσσερα νεογνά που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα και αρχικά ο θάνατος αποδόθηκε σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, τα δύο από τα τέσσερα νεογνά κατέληξαν λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και δεν είχαν προσβληθεί από το πολυανθεκτικό μικρόβιο κλεμπσίελλα, ενώ τα άλλα δύο είχαν προσβληθεί από κλεμπσιέλλα αλλά δεν ήταν αυτό η αιτία θανάτου. Η νεογνολογική κλινική του Παπαγεωργίου απολυμάνθηκε και εξακολουθεί να λειτουργεί.

    [10] "Το Βερολίνο αναμένει την τελική έκθεση της τρόικας"

    Η γερμανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013 από το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά σημείωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει την τελική έκθεση της Τρόικας και υπογράμμισε ότι εξακολουθούν να εκκρεμούν ορισμένα ζητήματα.

    Μόνον τα πρώτα τεχνικά κείμενα αυτής της έκθεσης των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) έχουν ήδη γνωστοποιηθεί, σημείωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κότε.

    "Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η τελική έκθεση της τρόικας δεν έχει διατεθεί ακόμη, παρά μόνον ορισμένα μέρη, τα οποία θα ενσωματωθούν εν τέλει στην τελική εκδοχή", σημείωσε.

    "Θα πρέπει να τα εξετάσουμε σήμερα", πρόσθεσε. Αλλά "δεν είναι ρεαλιστικό" να αναμένουμε μια απόφαση από την σύνοδο του Eurogroup όσον αφορά τη νέα δόση της βοήθειας για την Αθήνα.

    [11] Γερμανία: Κλόζε και Οζίλ εκτός αποστολής για το φιλικό με Ολλανδία

    Χωρίς τους Μίροσλαβ Κλόζε και Μεσούτ Οζίλ θα παραταχθεί μεθαύριο η εθνική Γερμανίας στο φιλικό με την Ολλανδία στο ¶μστερνταμ, καθώς οι δύο παίκτες αποκλείστηκαν σήμερα από την αποστολή. Πλέον ο τεχνικός των «πάντσερ», Γιόακιμ Λεβ, έχει «χάσει» έξι παίκτες από την 22μελή αποστολή που είχε ανακοινώσει αρχικά για την αναμέτρηση με τους «οράνιε», καθώς οι Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, Τόνι Κρόος, Τζερόμ Μπόατενγκ και Μάρτσελ Σμέλτσερ τέθηκαν εκτός μετά τους αγώνες του Σαββατοκύριακου για την Μπουντεσλίγκα.

    Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε γνωστό ότι ο Κλόζε ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ ο Οζίλ, ο οποίος αγωνίστηκε στη νίκη 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Λεβάντε, έχει έναν μυϊκό τραυματισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη είχαν τεθεί εκτός αποστολής τρεις παίκτες της Μπάγερν Μονάχου, οι Σβαϊνστάιγκερ (ίωση), Κρόος (φλεγμονή στομάχου) και Μπόατενγκ (προσαγωγοί), καθώς και ο αριστερός μπακ της Ντόρτμουντ, Μάρτσελ Σμέλτσερ (αιμάτωμα στο δεξί πόδι).

    Προκειμένου να καλύψει τα κενά από τις απουσίες των Κλόζε και Οζίλ στην αποστολή, ο Λεβ απηύθυνε πρόσκληση στον μέσο της Σάλκε, Λιούις Χόλτμπι, ενώ από χθες είχε καλέσει στην αποστολή τον μέσο της Ντόρτμουντ, Σβεν Μπέντερ, και τον αμυντικό της ¶ϊντραχτ Φρανκφούρτης, Σεμπάστιαν Γιουνγκ, ο οποίος δεν έχει συμμετοχές στην εθνική ανδρών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 November 2012 - 15:30:33 UTC