Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κανονικά τα μέσα μεταφοράς το Σάββατο
  • [02] "Σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους"
  • [03] "Σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση"
  • [04] "Δηλώσεις που παρατείνουν την αβεβαιότητα"
  • [05] "Ο προϋπολογισμός, μονόδρομος για έξοδο από την κρίση"
  • [06] Πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [07] Ξεκινά τη Δευτέρα η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ
  • [08] Στάση εργασίας την προσεχή Τρίτη, εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ

  • [01] Κανονικά τα μέσα μεταφοράς το Σάββατο

    Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται από αύριο, Σάββατο, η κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα, καθώς λήγει η 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς και θα κυκλοφορήσουν κανονικά το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και τα Τραμ.

    Κανονικά κυκλοφορούν και τα υπόλοιπα ΜΜΜ (λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και προαστιακός) αλλά και τα ταξί που επέστρεψαν από σήμερα το πρωί στους δρόμους.

    Αντίθετα για την Κυριακή και από τις 6 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα θα υπάρξουν αλλαγές σε δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, λόγω της διεξαγωγής του κλασσικού Μαραθωνίου στους δρόμους της Αθήνας.

    [02] "Σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους"

    Ανυποχώρητη και σκληρή διαπραγμάτευση απέναντι στους δανειστές μετά την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού και του μεσοπροθέσμου προγράμματος, ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τον προβληματισμό που υπήρξε για την καταβολή ή όχι της δόσης των 31,5 δισ. και τις δηλώσεις Σόιμπλε.

    Παράλληλα, ο κος Βενιζέλος, πρότεινε να υπάρξει μια προειδοποιητική δήλωση της Βουλής, με την οποία να καθίσταται σαφές, πως «η παράταση της εκκρεμότητας είναι αργός θάνατος - και πως η κοινωνική και πολιτική έκρηξη, δεν είναι πρόβλημα ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό: Το ντόμινο που θα δημιουργηθεί, θα θίξει όλες τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα βοήθειας και την ευρωζώνη συνολικά. Και πως τελικά, όποιος παίζει με τις αντοχές της Ελλάδας, παίζει με τις αντοχές του λαού του?»

    Θεωρώντας πως η Ελλάδα «θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της με την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού και του μεσοπροθέσμου» και με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που πλήρωσε ένα «πάρα πολύ ακριβό τίμημα ευθύνης», ο κος Βενιζέλος τόνισε πως «τώρα είναι η ώρα που πρέπει να είμαστε ανυποχώρητοι, επίμονοι, σκληροί στη διαπραγμάτευση: Το Eurogroup θα πρέπει να δώσει απάντηση για την εκταμίευση των δόσεων και τη βιωσιμότητα του χρέους, (γιατί τα μέτρα θα πρέπει να είναι τα τελευταία), την ουσιαστική επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής, την δημοσιονομική αξιοπρέπεια της χώρας (να μην ξαναμπεί στο τραπέζι το ζήτημα του δεσμευμένου λογαριασμού) τα αναπτυξιακά αντίβαρα. Αμφίσημες δηλώσεις ότι «η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ αν θα είναι συνεπής», καθιστούν έρμαιο τη χώρα σπεκουλαδόρων και καιροσκόπων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Βενιζέλος.

    Την πρώτη αρνητική απάντηση δέχθηκε στην πρότασή του ο κος Βενιζέλος από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Μέχρι χθες σπεύδατε να υπερψηφίσετε για να προλάβετε το Eurogroup της Δευτέρας και να εισπράξετε πάραυτα τη δόση. Ή έλεγε ψέματα η κυβέρνηση και ενέπαιζε τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές της, ή αν δεν λέγατε ψέματα, τότε σας ενέπαιξαν εσάς οι ευρωπαίοι εταίροι σας. Δεν υπήρχε καμία συμφωνία περί δόσης και μιλάγατε στον αέρα!».

    «Η Ελλάδα έχει γίνει σάκος του μποξ ανάμεσα σε μια παραδομένη συγκυβέρνηση, τη Γερμανία και το ΔΝΤ. Η Ελλάδα με τέτοια διακυβέρνηση δεν έχει απολύτως κανένα μέλλον» υποστήριξε ο κος Λαφαζάνης.

    Απαντώντας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέπεμψε σε συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποιούσε ότι οι επενδυτικές συμφωνίες της κυβέρνησης θα επανεξεταστούν από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για αντεθνική πρόσκληση, αντιεπενδυτική, αντιαναπτυξιακή πολιτική - για μια προβοκάτσια εναντίον του τόπου!».

    [03] "Σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση"

    Την εκτίμηση ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ανακουφισμένος από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά βρίσκεται «σε πανικό» και ότι «δεν θα αντέξει», κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι «σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί τη θέση του αυτή, σημειώνοντας ότι η τρικομματική κυβέρνηση μετά τις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου αριθμούσε 179 βουλευτές, ενώ στην προχθεσινή ψηφοφορία, και ενώ δεν έχουν περάσει 5 μήνες, συγκέντρωσε 153 βουλευτές και κατά συνέπεια «η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει. Τώρα έχει να εφαρμόσει το μόλις ψηφισμένο πακέτο λιτότητας και αυτό θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία».

    Απαντώντας σε ερώτηση πώς θα εμποδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ίδια η αγορά θα φροντίσει γι' αυτό και πρόσθεσε:

    «Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που το αποφάσισε αυτό, τελειώνει. Μια τόσο καταστροφική πολιτική θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθεί σε μια αφρικανική χώρα, όχι στην Ευρώπη με το νομικό της πολιτισμό. Θα έπρεπε να καταργηθεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο».

    Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι ήταν έτοιμος από τις 18 Ιουνίου.

    [04] "Δηλώσεις που παρατείνουν την αβεβαιότητα"

    Σε «δηλώσεις που παρατείνουν την αβεβαιότητα» μετατρέπονται, σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι δηλώσεις στήριξης ξένων ηγετών για τη χώρα μας.

    Ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστος Ζώης σε δήλωσή του χαρακτηρίζει τις δηλώσεις στήριξης των ξένων ηγετών «επικοινωνιακά ισοδύναμα» στα οποία η κυβέρνηση είχε βρει «καταφύγιο προκειμένου να καταφέρει να περάσει το πακέτο των επώδυνων μέτρων» οι οποίες «μετατρέπονται σήμερα σε δηλώσεις που παρατείνουν την αβεβαιότητα και οδηγούν την χώρα σε οικονομική ασφυξία και αδιέξοδο».

    «Αντιλαμβάνεται έστω και τώρα η κυβέρνηση των προθύμων εταίρων πού οδηγείται η χώρα, όταν εφησυχασμένη στον μονόδρομο των μνημονίων αγνοεί και περιφρονεί όλους όσους επισημαίνουμε την αναγκαιότητα ενός εναλλακτικού σχεδίου εθνικής δράσης με την αξία έστω ενός επιπρόσθετου εργαλείου διαπραγμάτευσης;» καταλήγει ο κ. Ζώης.

    [05] "Ο προϋπολογισμός, μονόδρομος για έξοδο από την κρίση"

    «Ο προϋπολογισμός δεν είναι μόνον αριθμοί, αλλά μονόδρομος για έξοδο από την κρίση», υποστήριξε στην ομιλία του, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Ο κ. Αβραμόπουλος, ανέφερε πως από το 2010 μέχρι σήμερα, ο τακτικός προϋπολογισμός του υπουργείου Εξωτερικών έχει μειωθεί κατά 25%. «Αναζητούμε κάθε δυνατή πηγή και εφαρμόζουμε κάθε μέσο εξοικονόμησης πόρων, κατά τρόπο που θα περιορίσει τις δυσμενείς συνέπειες για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών. «Η κρίση έχει περιορίσει τα υλικά μέσα που διαθέτουμε, χωρίς όμως να περιορίσει τους διπλωματικούς χειρισμούς, καθώς διατηρούμε αλώβητο, τον σκληρό πυρήνα των εθνικών μας προτεραιοτήτων. Δεν θα επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να διολισθήσει σε εθνική αστάθεια. Και ο δρόμος αυτός είναι πολύ δύσκολος» σημείωσε.

    [06] Πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Πανελλαδικό συλλαλητήριο διοργανώνει για αύριο στις 12 το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Το συλλαλητήριο ?όπως σημειώνεται? γίνεται ύστερα από αίτημα «εκατοντάδων συναδέλφων», προκειμένου να εκφρασθεί η «έντονη δυσαρέσκεια, αγανάκτηση και οργή που προκαλεί στους εργαζομένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το σχέδιο της συγκυβέρνησης για τις επικείμενες απολύσεις και για την οικονομική επιτροπεία στους δήμους που κρύβει απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις, κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών, μείωση μισθών και αύξηση φόρων στους πολίτες».

    [07] Ξεκινά τη Δευτέρα η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

    Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα η υποχρεωτική απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελαματιών (OAEE), σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού.

    Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).

    Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.

    Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

    Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

    Ο ΟΑΕΕ συστήνει στους συνταξιούχους, κατά την προσέλευση τους στο Πιστωτικό Ίδρυμα ή ΕΛΤΑ, να γνωρίζουν τον αριθμό λογαριασμού που πιστώνεται η σύνταξη.

    Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο Οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λπ.).

    [08] Στάση εργασίας την προσεχή Τρίτη, εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ

    Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εξήγγειλε για την προσεχή Τρίτη, 13 Νοεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή της για τις διατάξεις σχετικά με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ είχε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα και επισήμανε ότι η διαδικασία της διαθεσιμότητας, όπως αυτή προβλέπεται στις διατάξεις του, δεν οδηγούν σε απολύσεις αλλά απλώς σε «μετακινήσεις» προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 November 2012 - 19:30:29 UTC