Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους 39 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στη Γουατεμάλα
  • [02] Επεισόδια με τραυματίες σε διαδήλωση στη Γερμανία έξω από την έδρα της Ford στην ΕΕ
  • [03] Ακυρώθηκαν σχεδόν όλες οι πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης

  • [01] Στους 39 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στη Γουατεμάλα

    Τους 39 έφτασε ο απολογισμός των νεκρών μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε την Πέμπτη στις ακτές της Γουατεμάλας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στην πρωτεύουσα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Σαν Μάρκο.

    Σύμφωνα με τον αρχηγό της πυροσβεστικής, Σεσίλιο Τσακάχ, πολλά από τα θύματα είχαν θαφτεί κάτω από τα ερείπια κτηρίων που κατέρρευσαν.

    [02] Επεισόδια με τραυματίες σε διαδήλωση στη Γερμανία έξω από την έδρα της Ford στην ΕΕ

    Έξι Βέλγοι εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford και τρεις Γερμανοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα κατά τις πρωινές συγκρούσεις που έγιναν στο χώρο μπροστά από την έδρα της εταιρείας στην ΕΕ, στην Κολωνία της δυτικής Γερμανίας.

    Η αστυνομία παρενέβη για να διαλύσει τη συγκέντρωση 250 Βέλγων εργαζομένων στη μονάδα της εταιρείας στην πόλη Γκενκ, η οποία έχει ήδη αποφασιστεί να διακόψει τη λειτουργία της μέχρι το τέλος του 2014. Σε ένδειξη οργής για το μέτρο, οι συγκεντρωθέντες διέκοψαν την κυκλοφορία στο οδόστρωμα και κατόπιν έβαλαν φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε τις ενέργειες των 250 διαδηλωτών "επιθετικές" και ανέφερε ότι θα γίνει έρευνα, για το εάν έγιναν παραβιάσεις της γερμανικής νομοθεσίας "περί εκρηκτικών".

    Σε ανακοίνωσή της η Ford αναφέρθηκε αποκλειστικά στη συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με την εργοδοσία, σήμερα στην Κολονία. Το "σχέδιο ανασυγκρότησης" που περιλαμβάνει κατάργηση της παραγωγής μονάδας στο Γκενκ προβλέπει και το κλείσιμο άλλων 2 μονάδων της εταιρείας, στο βρετανικό έδαφος. Το σχέδιο αυτό σημαίνει πως 6.200 εργάτες αυτοκινητοβιομηχανίας θα περάσουν σύντομα στην ανεργία.

    Η Ford καταλογίζει την ευθύνη στην μη απορροφώμενη, λόγω κρίσης, υπερπαραγωγή: "Καλόν είναι να προσαρμόσουμε την παραγωγή μας στην τωρινή παγκόσμια ζήτηση", υπερθεμάτισε προσφάτως με ομιλία του στο Βερολίνο ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Άλαν Μιούλαλι.

    [03] Ακυρώθηκαν σχεδόν όλες οι πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης

    Η αρχή που είναι αρμόδια για τον τομέα των μεταφορών στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ ακύρωσε σήμερα σχεδόν όλες τις πτήσεις προς τα τρία κυριότερα αεροδρόμια της περιοχής, πριν από μια νέα καταιγίδα που θα φτάσει εκεί μια εβδομάδα μετά τον τυφώνα Σάντι ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στην περιοχή.

    Η αρμόδια αρχή (Port Authority) στη Νέα Υόρκη και του Νιου Τζέρσεϊ ανακοίνωσε ότι περίπου 360 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα και ότι ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί. Οι ακυρώσεις επηρεάζουν το διεθνές αεροδρόμιο JFK και το αεροδρόμιο LaGuardia στην Νέα Υόρκη και το Liberty International Airport στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ. Περισσότερες από 20.000 πτήσεις ακυρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα λόγω του Σάντι.

    Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται περισσότερη βροχή, χιόνι και ισχυροί άνεμοι αργότερα σήμερα, γεγονός που αναγκάζει τους αξιωματούχους της Νέας Υόρκης να καλέσουν τους κατοίκους των περιοχών κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού να μετακινηθούν προς την ενδοχώρα για να γλιτώσουν από πιθανή άνοδο της στάθμης των υδάτων και τις διακοπές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

    Η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ αντιμετωπίζουν ακόμη σοβαρά προβλήματα από τις συνέπειες του φαινομένου. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν σε καταφύγια στο Νιου Τζέρσεϊ, και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί πλήρως σε ορισμένες περιοχές της Νέας Υόρκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 November 2012 - 1:30:27 UTC