Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επεισόδια στο Σύνταγμα
  • [02] Μέρκελ: Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα
  • [03] "Οι δυσκολίες δεν πρέπει να μας κάμψουν"
  • [04] Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα δηλώσει "παρών"
  • [05] Απέσυρε τη διάταξη ο Γ. Στουρνάρας
  • [06] Απαλλακτικό βούλευμα για τον Ισίδωρο Κούβελο

  • [01] Επεισόδια στο Σύνταγμα

    Συνεχίζονται τα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη πετροπόλεμος και ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης ανάμεσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και ομάδας κουκουλοφόρων.

    Στις φλόγες τυλίχθηκε πριν από λίγο σταθμαρχείο στην οδό Όθωνος.

    Την ίδια στιγμή, οι διαδηλωτές αποχωρούν σταδιακά από την Πλατεία Συντάγματος λόγω της βροχής, ενώ κάποιοι παραμένουν στην οδό Αμαλίας έως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, και γύρω από το κτίριο της Μητρόπολης Αθηνών.

    [02] Μέρκελ: Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

    Την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές εργασίας στην Ελλάδα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η υψηλή ανεργία, επεσήμανε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η Γερμανίδα Καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ.

    Η Α. Μέρκελ αναγνώρισε ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα είναι αρνητική και παραδέχτηκε πως τα οικονομικά βάρη δεν μπορεί να πέφτουν μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Τόνισε ότι οι δυσκολίες της χώρας ξεκίνησαν όταν το έλλειμμα έφτασε το 15% και οι αγορές έπαψαν να της δανείζουν. «Αυτή ήταν η έναρξη της κρίσης», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος σημειώνοντας παράλληλα πως κανείς δεν επέβαλε στην Ελλάδα περιορισμούς.

    Συνεχίζοντας και σε έντονο ύφος η Α. Μέρκελ δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα να γίνονται απεργίες. Δεν είναι δυνατόν τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην μπορούν να εισπράξουν τα κόμιστρα και οι φορολογικές υπηρεσίες να μην μπορούν να εισπράξουν τα έσοδα σε ένα κράτος που είναι υδροκέφαλο. Αν αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη δεν μπορούμε να τα λέμε φιλικά ο ένας στον άλλον και αν όταν τα λέμε μας αντιμετωπίζουν σαν Αρειανούς, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε».

    Τέλος, η Α. Μέρκελ υπογράμμισε με νόημα ότι η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία έκαναν τεράστια προσπάθεια εν καιρώ οικονομικής κρίσης και σήμερα έχουν πετύχει καλά ποσοστά οικονομικής ανάπτυξης. «Στην Ευρώπη έχουμε νέα κράτη μέλη που υποχρεώθηκαν να υποστούν πάρα πολλές θυσίες για να μπορέσουν να προχωρήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος.

    Εξάλλου, για "σημαντική, αν όχι εξαιρετική πρόοδο" που έχει σημειώσει η Ελλάδα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ωστόσο κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

    [03] "Οι δυσκολίες δεν πρέπει να μας κάμψουν"

    Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας έστειλε σε όλους τους Έλληνες από τις Σέρρες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες για τους Ευρωπαίους, που, όπως είπε, οικειοποιήθηκαν τους ελληνικούς ιστορικούς θησαυρούς.

    «Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά οι δυσκολίες δεν πρέπει να μας κάμψουν, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και κυρίως προσεκτικοί, να μη δώσουμε την αφορμήγια ναξεσπάσουν γεγονότα, που θα εκμεταλλευτούν άλλοι άνθρωποι για το δικό τους συμφέρον. Η παιδεία μας είναι ένας χώρος που υποφέρει, αλλά δεν φταίει μόνο η Πολιτεία, φταίμε και εμείς, η Εκκλησία έχει τη δική της ευθύνη. Ο πολιτισμός και η ιστορία είναι κομμάτι αυτού του τόπου δεν πρέπει να τα αλλάξουμε με οποιαδήποτε δώρο και οτιδήποτε ξένο. Αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, αυτοί μας χρωστάνε όλο τον πολιτισμό μας. Να ανοίξουν τα μουσεία τους και να μας δώσουν όλους τους θησαυρούς μας. Μας έχουν κατακλέψει και έχουν γεμίσει τα δικά τους τα μουσεία και τα εκθέτουν με περηφάνια", είπε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος.

    [04] Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα δηλώσει "παρών"

    Η σταθερή μας θέση για τα εργασιακά μάς υπαγορεύει να μην ψηφίσουμε το σχέδιο νόμου και να δηλώσουμε «παρών» στην ψηφοφορία, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης.

    [05] Απέσυρε τη διάταξη ο Γ. Στουρνάρας

    Ο υπουργός Οικονομικών απέσυρε τη νομοτεχνική βελτίωση με την οποία άνοιγε ο δρόμος για τις μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής χωρίς να απαιτείται προηγούμενη αλλαγή του Κανονισμού.

    Η δήλωση του έχει ως εξής: «Η τροποποίηση που κατέθεσα μόλις πριν είναι αποκλειστικά και μόνο κυβερνητική επιλογή και απαίτηση της κοινωνίας. Είναι ψευδές άθλιο και λαϊκίστικο ότι το επέβαλε η τρόικα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αγκάλιασαν μια προνομιούχα τάξη και έφτασαν στο σημείο να υποδείξουν στη συνδικαλιστική ηγεσία των υπαλλήλων της Βουλής να κηρύξουν στάση στο ναό της Δημοκρατίας. Είμαι υποχρεωμένος λόγω του μεγάλου διακυβεύματος και του κατεπείγοντος να αποσύρω τη συγκεκριμένη νομοτεχνική βελτίωση. Όποιος έχει μάτια βλέπει. Θα επανέλθουμε με νέα διάταξη με την οποία θα εναρμονίζουμε τον Κανονισμό με ότι ισχύει για τα μισθολόγια του δημόσιου τομέα».

    [06] Απαλλακτικό βούλευμα για τον Ισίδωρο Κούβελο

    Απαλλακτικό για τον επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, είναι το βούλευμα το Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» που είχε υποβάλει το ζευγάρι.

    Οι Εφέτες κρίνουν ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να απαλλαγεί από την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης παρά την Εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την παραπομπή σε δίκη του κ. Κούβελου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 November 2012 - 19:31:36 UTC