Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρχονται χιόνια, βροχές και καταιγίδες
  • [02] Επίθεση στελεχών της Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΚΝΕ, καταγγέλλει το ΚΚΕ
  • [03] Τερματίστηκε η κατάληψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [04] Αντιπαράθεση Δένδια-Λαφαζάνη
  • [05] Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι νέες περικοπές των αποδοχών των δικαστικών
  • [06] Για αντιποίηση αρχής κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης
  • [07] Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ στις 30 Νοεμβρίου
  • [08] Aρχές Δεκεμβρίου, πιθανόν, η εκταμίευση της επόμενης δόσης, σύμφωνα με τους FT Deutschland

  • [01] Έρχονται χιόνια, βροχές και καταιγίδες

    Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού αναμένεται σήμερα Τετάρτη από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα ανατολικά και νότια θα είναι ισχυρές, τους ενισχυμένους βορείους ανέμους που θα φθάσουν τα 8 και αύριο Πέμπτη τοπικά στο Αιγαίο, τα 9 μποφόρ, τη σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας (ενδεικτικό υψόμετρο 1700 μέτρα).

    Αύριοαπό τις πρώτες πρωινές ώρες οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία όμως και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

    [02] Επίθεση στελεχών της Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΚΝΕ, καταγγέλλει το ΚΚΕ

    Επίθεση «τραμπούκων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής» σε μέλη της ΚΝΕ, έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, όπου καλούσαν τους μαθητές να συμμετέχουν στη σημερινή απεργία και στις συγκεντρώσεις» καταγγέλλει το ΚΚΕ.

    «Η ομάδα των φασιστοειδών, με επικεφαλής γνωστά στελέχη μπράβους της Χρυσής Αυγής Διχταπανίδη και Παναγιωτίδη, αρχικά με βρισιές και απειλές επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να διώξουν τα μέλη της ΚΝΕ. Όταν διαπίστωσαν ότι η τρομοκρατία δεν είχε αποτέλεσμα επιτέθηκαν με γροθιές και ρόπαλα», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος, ενώ τονίζεται ότι «η συμμορία της Χρυσής Αυγής πήρε την κατάλληλη απάντηση, καθώς προς βοήθεια των μελών της ΚΝΕ έσπευσαν απεργοί εργάτες από το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ», οι οποίοι «κατάφεραν και πήραν από τους μπράβους της Χρυσής Αυγής τα ρόπαλα, δύο ξύλινα και ένα μηχανικό, παρότι αυτοί έβγαλαν μαχαίρια».

    Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η οποία είναι ένας ύπουλος αντικομμουνιστικός και τρομοκρατικός μηχανισμός, που στηρίζεται από το σύστημα και χρησιμοποιείται ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα και στους νέους, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στην ΕΕ και τους εκμεταλλευτές καπιταλιστές».

    «Η απάντηση που τους έδωσαν τα μέλη της ΚΝΕ και οι απεργοί εργάτες δείχνει το πώς ο λαός και η νεολαία μπορούν να απομονώσουν, να αποκαλύψουν και να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική και εγκληματική δράση των ναζιστών» τονίζει το ΚΚΕ. Επισημαίνει ότι «υπάρχουν όλα τα στοιχεία, τα ονόματα ακόμα και τα αποτυπώματά τους στα ρόπαλα» και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες, καθώς «είναι υπεύθυνη για το αν θα τιμωρηθούν οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής».

    [03] Τερματίστηκε η κατάληψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Έληξε η συμβολική κατάληψη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οι τελευταίοι από τους καταληψίες-εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποχώρησαν πριν από λίγο.

    Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, επανέλαβε ότι η εφεδρεία και όσα περιγράφονται στο σχέδιο νόμου δεν συνιστούν απολύσεις.

    Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ- ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ από την πλευρά τους τόνισαν για άλλη μια φορά τη διαφωνία τους, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα έχει ως συνέπεια χιλιάδες απολύσεις και επανέλαβαν ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη σε νομοσχέδια που συντάσσονται καθ' υπαγόρευσιν της τρόικας.

    Η μηχανοκίνητη πορεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ έχει ήδη επιστρέψει στα γραφεία της Συνομοσπονδίας στην οδό Καρόλου, όπου θα συγκληθεί Εκτελεστική Επιτροπή.

    [04] Αντιπαράθεση Δένδια-Λαφαζάνη

    Αντιπαράθεση ξέσπασε, πριν λίγο στη Βουλή, ανάμεσα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα επείγοντα μέτρα.

    Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Δένδιας ζήτησε τον λόγο προκειμένου να καταγγείλει ως πρωτοφανές για τα χρονικά περιστατικό με «βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, συνοδευόμενοι από στελέχη του κόμματος χθες στην οδό Σόλωνος, σταμάτησαν αστυνομικούς της ασφάλειας, επιχείρησαν να τους ελέγξουν και, στη συνέχεια ανήρτησαν στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες τους, στοχοποιώντας τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο».

    «Αυτά συνιστούν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να προστατεύσει την Ελληνική Αστυνομία και γι΄αυτό αναμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ ευθέως να ζητήσει συγγνώμη και ευθέως να πει ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί τέτοιο περιστατικό» είπε ο υπουργός.

    «Απορώ με τον υπουργό, που είναι ασυγκράτητος. Εδώ έχουμε τους εισηγητές να μιλάνε για το νομοσχέδιο και τους διακόπτετε για να κάνετε τις βρώμικες καταγγελίες σας! Βρώμικες καταγγελίες που έρχονται από το παρελθόν! Είστε κολλημένος στη δεκαετία του 1950. Είμαστε στο 2012, το κατανοείτε;» αντέτεινε ο κ. Λαφαζάνης και κατηγόρησε τον κ. Δένδια ότι διαπράττει το αδίκημα του ακροδεξιού παραληρήματος και, αντί να κατευνάσει τα πνεύματα, ρίχνει λάδι στη φωτιά.

    «Δεν υπάρχει αντιποίηση αρχής» ανέφερε για το περιστατικό ο κ. Λαφαζάνης «αλλά μια συζήτηση με τους υπεύθυνους των αστυνομικών αρχών που, όταν έρχονται με τσάντες, κουκούλες και τσαντούλες, είναι υποχρέωση να ερωτώνται τι έχουν μέσα οι τσαντούλες τους. Μήπως είναι ορισμένοι από αυτούς εκείνοι που προκαλούν επεισόδια στο όνομα της τάξης;»

    Ο κ. Λαφαζάνης απέδωσε σε φωτορεπόρτερ τη φωτογράφηση των ανδρών της ασφάλειας και σε φωτορεπόρτερ την ανάρτηση των φωτογραφιών στο διαδίκτυο, για τους οποίους είπε ότι πολλές φορές έχουν αποκαλύψει εγκλήματα τα οποία διαπράττουν κάποια αστυνομικά όργανα.

    Η καταγγελία του κ. Δένδια, μεσούσης της συζήτησης του νομοσχεδίου, προκάλεσε την αντίδραση και του προεδρεύοντος Ιωάννη Δραγασάκη που αναρωτήθηκε αν έγινε αυτή η παρέμβαση για να πυροδοτηθεί το κλίμα.

    [05] Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι νέες περικοπές των αποδοχών των δικαστικών

    Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, δεχόμενη την εισήγηση του αρεοπαγίτη Βασίλη Λυκούδη, έκρινε ομόφωνα (44 δικαστές) αντισυνταγματικές τις νέες περικοπές των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, που ανέρχονται από 19 έως 24%.

    [06] Για αντιποίηση αρχής κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης

    Για αντιποίηση αρχής και «αντιδημοκρατικό κατήφορο» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την ενέργεια βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κάνουν ελέγχους σε αστυνομικούς με πολιτικά, κατά τη διάρκεια της χτεσινής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας.

    Φωτογραφίες αστυνομικών αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα left.gr, όπου επισημαίνεται ότι η κίνηση αυτή έγινε «λόγω... κάκιστου προηγούμενου της Ασφάλειας με τους διαδηλωτές».

    Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς».

    Παραλληλίζει, στη συνέχεια, την κίνηση των βουλευτών με τη δράση της Χρυσής Αυγής αναφέροντας:

    «Σε μια πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- μιμούμενοι τη φασίζουσα πρακτική του άλλου άκρου- επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν τον ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας! Προφανώς, στη δική τους συλλογιστική, το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αντιποίηση Αρχής, αλλά το ποιος τη διαπράττει.

    Αλλά, όπως επίσης έπραξε το άλλο άκρο, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με την αντιποίηση αρχής στην ιστοσελίδα του (left.gr), επιχαίροντας για τις ενέργειες των βουλευτών του και δίνοντας, με τον πιο επίσημο τρόπο, πολιτική κάλυψη σε αυτήν.

    Ακόμη χειρότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται την πρακτική του Indymedia, με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών! Ο στόχος προφανής: να τους δώσει "βορά" στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τον οποίο ανενδοίαστα έχει αναλάβει πλέον να εκφράζει πολιτικά και να κόπτεται υπέρ του. Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται επίσης, όπως αναφέρεται σήμερα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκαν οδηγίες προς επίδοξους "μπαχαλάκηδες" για το τι να αποφεύγουν κατά την ώρα της σύλληψης!

    Όσον αφορά τη "δικαιολογία" που επικαλείται η ιστοσελίδα, ότι και η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποιεί ονόματα "διαδηλωτών", αυτή μόνο ως αστεία και ως επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηρισθεί. Η Ελληνική Αστυνομία, όπως πολύ καλά γνωρίζει το συγκεκριμένο κόμμα, δημοσιοποιεί φωτογραφίες όσων έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μόνον. Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να υποκαταστήσει με δικά του "λαϊκά δικαστήρια" και τον ρόλο της Δικαιοσύνης?».

    [07] Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ στις 30 Νοεμβρίου

    Η κατάργηση του περιορισμού συμμετοχής του Δημοσίου, κατά τουλάχιστον 51%, στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ περιλαμβάνεται στις αλλαγές του Καταστατικού της επιχείρησης που θα συζητηθούν στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που πρόκειται να συνεδριάσει στις 30 Νοεμβρίου.

    Οι αλλαγές στο Καταστατικό γίνονται μετά τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 7ης Σεπτεμβρίου που προβλέπει τις σχετικές ρυθμίσεις.

    Οι προτάσεις προς τη γενική συνέλευση των μετόχων περιλαμβάνουν ακόμη την κατάργηση των διατάξεων του Καταστατικού που προβλέπουν την εκπροσώπηση του Δημοσίου στη γενική συνέλευση από τον υπουργό Οικονομικών και ασκεί ως μέτοχος τα δικαιώματά που του παρέχονται από το Καταστατικό και τις διατάξεις περί ανωνύμων εταιριών.

    [08] Aρχές Δεκεμβρίου, πιθανόν, η εκταμίευση της επόμενης δόσης, σύμφωνα με τους FT Deutschland

    Για εκταμίευση της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα, ίσως, μόλις στις αρχές Δεκεμβρίου κάνουν λόγο, σε σημερινό τους δημοσίευμα, οι Financial Times Deutschland.

    Στο σχετικό ρεπορτάζ, επικαλούμενη κοινοτικές πηγές, η εφημερίδα επισημαίνει ότι κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα "δεν θα υπάρξει ακόμα έγκριση της επόμενης δανειακής δόσης για την Ελλάδα" και ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ακόμη συνεδρίαση, επειδή τα εθνικά κοινοβούλια στην Γερμανία και σε άλλες χώρες πρέπει να εγκρίνουν τις όποιες αλλαγές.

    "Μια επιπλέον συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη το απόγευμα δεν τελεσφόρησε, επειδή η τρόικα δεν είχε συμφωνήσει ακόμα με την ελληνική κυβέρνηση σε όλες τις λεπτομέρειες των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων. Η ελληνική πλευρά προσπάθησε να πάρει πίσω πάλι ορισμένες δεσμεύσεις της, ανέφεραν κύκλοι της τρόικας", επισημαίνεται στο άρθρο, ενώ τονίζεται ότι "παρά τις περικοπές, το ελληνικό χρέος θα αυξηθεί συνολικά πολύ περισσότερο απ' ό,τι υπολογιζόταν στις αρχές του 2012" και προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, βολιδοσκοπούνται μέτρα όπως η μείωση των επιτοκίων, που θα οδηγήσουν σε απώλειες για τις χώρες δανειστές.

    Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ανεπαρκείς κρίνει η Ευρωζώνη τις προτάσεις μέτρων λιτότητας που υπέβαλε η Κύπρος. "Ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις. Η Κύπρος χρειάζεται μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της περί τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Χωρίς δανειακή βοήθεια θα καταστεί πιθανότατα δύσκολη η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους δημοσίους υπαλλήλους", τονίζεται στο ρεπορτάζ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 November 2012 - 13:30:31 UTC