Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Τα καλύτερα για τις ΗΠΑ δεν έχουν έρθει ακόμα"
  • [02] Οι Έλληνες στην άκρη του κόσμου
  • [03] Χαρούμενη η Ευρώπη για τη νίκη Ομπάμα
  • [04] Το Ισραήλ συγχαίρει τον Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του
  • [05] Στις Σέρρες ο Αρχιεπίσκοπος
  • [06] Το ελληνικό γκότζι μπέρι στις ξένες αγορές
  • [07] Φωτιά σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στον Πειραιά
  • [08] Το δολάριο έπεσε έναντι του ευρώ, μετά την ανακοίνωση της νίκης Ομπάμα
  • [09] Αμβλώσεις, κάνναβη και γάμοι ομοφυλόφιλων, στην κρίση των ψηφοφόρων
  • [10] Ο Μιτ Ρόμνεϊ συνεχάρη τον Ομπάμα και παραδέχτηκε την ήττα του

  • [01] "Τα καλύτερα για τις ΗΠΑ δεν έχουν έρθει ακόμα"

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη νικητήρια ομιλία του στο Σικάγο τόνισε ότι χρειάζεται συμβιβασμός για να προχωρήσει η χώρα προς τα εμπρός.

    Ο Ομπάμα υποσχέθηκε να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους ηγέτες με στόχο τη μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος, τον καθορισμό του φορολογικού κώδικα, τη μεταρρύθμιση των νόμων περί μετανάστευσης και τον περιορισμό της εξάρτησης της χώρας από το ξένο πετρέλαιο.

    Ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι θα συζητήσει με τον αντίπαλό του και ηττημένο των προεδρικών εκλογών Μιτ Ρόμνεϊ για "τους τομείς στους οποίους θα συνεργαστούμε για να κάνει η χώρα βήματα προόδου".

    Ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι επιστρέφει στο Λευκό Οίκο "πιο αποφασισμένος και πιο εμπνευσμένος από ποτέ".

    Στην 25λεπτη ομιλία του τόνισε:" Γνωρίζουμε βαθειά μέσα μας ότι για τις ΗΠΑ τα καλύτερα δεν έχουν έλεθει ακόμα".

    "Παρά τις διαφορές μας, οι περισσότεροι από εμάς τρέφουν τις ίδιες ελπίδες για το μέλλον της Αμερικής", υπογράμμισε ο Ομπάμα ενώπιον των χιλιάδων οπαδών του που τον επευφημούσαν και οι οποίοι τον είχαν υποδεχθεί λίγα λεπτά νωρίτερα φωνάζοντας "τέσσερα ακόμα χρόνια".

    "Εκεί είναι που πρέπει να πάμε. Μπροστά", τόνισε ο Ομπάμα επαναλαμβάνοντας ένα από τα σλόγκαν της προεκλογικής του εκστρατείας.

    Διαβάστε επίσης: Τα αποτελέσματα ανά πολιτεία , Ο Μιτ Ρόμνεϊ συνεχάρη τον Ομπάμα και παραδέχτηκε την ήττα του , Δεύτερη θητεία Ομπάμα στον Λευκό Οίκο

    [02] Οι Έλληνες στην άκρη του κόσμου

    Οι Έλληνες στην άκρη του κόσμου είναι το θέμα ενός νέου βιβλίου. Συγκεκριμένα ο Βασίλης Βασίλας στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Στο πιο μακρινό μέρος του κόσμου» παρουσιάζει τη μεταναστευτική ροή από τη Λέσβο προς τη Ν. Ζηλανδία αλλά και τη γενικότερη ιστορία της εκεί ελληνικής κοινότητας, με ιδιαίτερη αναφορά στους πρωτοπόρους μετανάστες του 19ου αιώνα. Το βιβλίο αποτελεί συνέχεια των δύο προηγούμενων, «Ταξίδια αβεβαιότητας και ελπίδας» (2010) και «Λέσβος: η Πατρίδα μας» (2011).

    Ο Βασίλας αφού, αρχικά, παρακολούθησε την πορεία των Λέσβιων μεταναστών προς την Αυστραλία, αποφάσισε να τους ακολουθήσει -μέσω εκατοντάδων αφηγήσεων και φωτογραφιών- έως το πιο μακρινό, για την Ελλάδα προορισμό, τη Ν. Ζηλανδία. Η γεωγραφική αυτή τοποθεσία λειτούργησε ως εναρκτήριο κίνητρο που σε συμβολικό επίπεδο φανερώθηκε με την εικόνα των φρουρών του ελληνισμού.

    Ένα άλλο κίνητρο για να ξεκινήσει το τολμηρό εγχείρημα της έρευνας σε μια άλλη χώρα δημιουργήθηκε όταν διαπίστωσε την έλλειψη καταγραφής στοιχείων και πληροφοριών γι' αυτή την μικρή και απομακρυσμένη ελληνική κοινότητα, η οποία παρουσίαζε μεγαλύτερο βαθμό ενσωμάτωσης με την ευρύτερη κοινότητα, σε σύγκριση με τις ελληνικές κοινότητες μεγάλων πόλεων όπως αυτές της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ.

    Αν και το βιβλίο εστιάζεται σε μετανάστες από τη Λέσβο, οι διαφορετικές ιστορίες που παρουσιάζονται επισημαίνουν την καθολικότητα της μεταναστευτικής εμπειρίας, όπου κάθε Έλληνας μετανάστης της Αυστραλίας ή της Νέας Ζηλανδίας μπορεί να ταυτιστεί με αυτές, αλλά και να ανακαλέσει δικές του εμπειρίες μέσω των φωτογραφιών που τις συνοδεύουν.

    Υπάρχουν ιστορίες, όπως αυτή ενός ξεχωριστού εστιάτορα, του Γιώργου Μαστρογεωργίου, από το Πλωμάρι, που κατάφερε με την επιμονή και την αποφασιστικότητα του να αντιμετωπίσει και τελικά να ανατρέψει τους περιοριστικούς νόμους και τις ειδικές άδειες που αφορούσαν την πώληση του γάλακτος, ώστε να επωφεληθούν και οι άλλοι Έλληνες επαγγελματίες.

    Υπάρχει η ιστορία της πρώτης Ελληνίδας δασκάλας, της Λευκοθέας Αμπατζή, η οποία έφτασε στο Wellington, στα τέλη της δεκαετίας του '30 και είχε άμεση επιρροή στην εκπαίδευση των νεαρών Ελλήνων.

    [03] Χαρούμενη η Ευρώπη για τη νίκη Ομπάμα

    Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε σήμερα πως είναι "πολύ χαρούμενος" για την επανεκλογή του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

    "Είμαι πολύ χαρούμενος για την επανεκλογή του προέδρου Ομπάμα" έγραψε στα ολλανδικά ο Βαν Ρομπάι στον λογαριασμό του στο Twitter.

    Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε πως είναι ευκολότερο να συνεργάζεται κανείς με έναν αμερικανό πρόεδρο στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του γιατί είναι λιγότερο απορροφημένος με τα εθνικά θέματα.

    "Στη διάρκεια της δεύτερης θητείας τους, οι αμερικανοι πρόεδροι έχουν την τάση να ανακαλύπτουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα και έχουμε αναγκη, ΗΠΑ και Ευρώπη, να βρισκόμαστε κοντά και να συνεργαζόμαστε στενά", τόνισε ο Γιούνκερ.

    Ο βέλγος πρωθυπουργός Ελιο Ντι Ρούπο συνεχάρη τον Ομπάμα για τη νίκη του την οποία χαρακτήρισε ως ένα "ενθαρρυντικό σημάδι για το μέλλον των ΗΠΑ, όλου του κόσμου, αλλά και το δικό μας".

    "Οι Αμερικανοί ψήφισαν για με Αμερική περισσότερο δίκαιη και ανεκτική", πρόσθεσε.

    Ο Ντι Ρούπο χαιρέτισε "τις προοδευτικές ιδέες και τις επιλογές της διεθνούς πολιτικής του Ομπάμα που προωθούν μια πολύπλευρη προσέγγιση με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό".

    "Θερμά συγχαρητήρια στον φίλο μου Μπαράκ Ομπάμα. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας", έγραψε στο Twitter του ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

    [04] Το Ισραήλ συγχαίρει τον Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του

    Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σιλβάν Σαλόμ συνεχάρη σήμερα τον Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, επικρίνοντας συνάμα τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης, τα οποία προέβλεπαν όξυνση της έντασης μεταξύ των δύο κρατών εξαιτίας της συμπάθειας που εξέφρασε στο πρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Μιτ Ρόμνεϊ ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    «Όλες οι αμερικανικές κυβερνήσεις είναι υπέρ του Ισραήλ τόσο σε πολιτικό (και) οικονομικό επίπεδο, όσο και στον τομέα της ασφάλειας, διότι μοιραζόμαστε κοινά συμφέροντα και αξίες. (Η εκλογή του) Μπαράκ Ομπάμα για εμάς ήταν μία από τις πιο ευαίσθητες στιγμές», δήλωσε ο Σαλόμ, μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία.

    «Εκείνοι που υποστηρίζουν πως αυτό μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο και πως θα υπάρξει μία αντιπαράθεση κατά τη δεύτερη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα πλανώνται», πρόσθεσε ο Σαλόμ. Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε πως υπάρχει μία «διάσταση» ανάμεσα στις δύο χώρες όσον αφορά το «χρονοδιάγραμμα», που αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το θέμα των πυρηνικών του Ιράν.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [05] Στις Σέρρες ο Αρχιεπίσκοπος

    Τριήμερη επίσκεψη στις Σέρρες πραγματοποιεί από σήμερα Τετάρτη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με αφορμή την ημέρα εορτής της συνάξεως των Αγίων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

    Η επίσημη υποδοχή του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα γίνει στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στις 5 το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια θα τελεστεί δοξολογία και υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

    Το βράδυ, μετά τον Μέγα Εσπερινό, ο Αρχιεπίσκοπος θα παραστεί σε εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του, με θέμα «Η Εκκλησία των Σερρών».

    Τοαυριανό πρόγραμμαπεριλαμβάνει- μεταξύ άλλων- πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου, επί τη μνήμη της συνάξεως των Αγίων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των Επουρανίων Ασωμάτων Δυνάμεων, στον ομώνυμο ναό της πόλης των Σερρών, καθώς και λιτανεία της Ιεράς Εικόνας.

    Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του νέου Κεντρικού Μητροπολιτικού Συσσιτίου «Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ» στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σερρών.

    Στις 12.30, ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί το Διοικητήριο Σερρών, όπου θα γίνει η ανακήρυξή του σε επίτιμο Δημότη Σερρών, ενώ για το απόγευμα της ίδιας ημέρας έχει οριστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας και εγκαίνια του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.

    Στη συνέχεια, ο κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό Αγίων Τριών Ιεραρχών Τερπνής και εργοστάσιο μονωτικών υλικών που λειτουργεί στην περιοχή, ενώ στις 7 το απόγευμα θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Νιγρίτας, σε τελετή, στο Δημαρχείο.

    Ολοκληρώνοντας, την Παρασκευή, τις επαφές του στις Σέρρες, ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ, όπου θα τελέσει αγιασμό και θα απευθύνει ομιλία.

    [06] Το ελληνικό γκότζι μπέρι στις ξένες αγορές

    Μπισκότα, σοκολάτες, καλλυντικά και χυμοί με ελληνικό γκότζι μπέρι, που μάλιστα θα είναι αναγνωρίσιμα και διεθνώς, με ενιαίο λογότυπο στις ετικέτες τους; Γιατί όχι; Μπορεί οι ρίζες της καλλιέργειας του εν λόγω φρούτου να χάνονται στη μακρινή Νίγκτζια της βορειοδυτικής Κίνας, αλλά ένας συνεργατικός σχηματισμός (cluster) με έδρα την Κοζάνη, οραματίζεται να "βάλει" τα προϊόντα με ελληνικό γκότζι μπέρι στις αγορές του εξωτερικού, προβάλλοντας μάλιστα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της Ελλάδας, που τής δίνουν συγκριτικό ποιοτικό πλεονέκτημα στην παραγωγή της συγκεκριμένης "υπετροφής".

    Το cluster, με την επωνυμία «Ελληνικό Γκότζι», έχει πανελλήνια εμβέλεια και ενώνει υπό τη σκέπη του 10, μέχρι στιγμής, καλλιεργητές και μεταποιητές του "θαυματουργού" φρούτου γκότζι μπέρι, ΑΕΙ, ΤΕΙ, οργανισμούς και ινστιτούτα, όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης δυτικής Μακεδονίας (ΙΠΑΔΜ), Χρήστος Τράντης, ομιλητής σε πρόσφατη ημερίδα για το θέμα, που διοργάνωσε ο δήμος Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με το cluster και με την υποστήριξη του ΙΠΑΔΜ. Σε επόμενο στάδιο, στόχος είναι να ενταχθούν σε αυτό περισσότεροι καλλιεργητές, ώστε το φρούτο να παράγεται σε ποσότητες επαρκείς για την πραγματοποίηση εξαγωγών.

    «Η καλλιέργεια ξεκίνησε ήδη στην Κεντρική Μακεδονία, προ τριετίας και την Κόρινθο τον περσινό Οκτώβριο, ενώ στόχος μας είναι να δημιουργηθούν αρχικά πέντε πυρήνες καλλιέργειας, στις περιοχές γύρω από τη Βέροια, την Κοζάνη, την Αλεξανδρούπολη, την Άρτα και την Κορινθία. Καλλιέργειες στις εν λόγω περιοχές υπάρχουν ήδη και μάλιστα από αυτές συγκεντρώνουμε και πειραματικά δεδομένα» διευκρίνισε ο κ.Τράντης.

    Κατά τον ίδιο, στόχος του cluster δεν είναι μόνο η ανάπτυξη της καλλιέργειας και της μεταποίησης στην Ελλάδα, αλλά και η δημιουργία ενιαίου εμπορικού σήματος (brand name), η υποστήριξη της επιχειρηματικής ανάπτυξης και της καινοτομίας, η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, η έρευνα, ανάπτυξη, δικτύωση και διεθνής προβολή του ελληνικού Γκότζι.

    Πρόσθεσε ότι ήδη παράγονται περίπου 5 τόνοι βιολογικών προϊόντων με ελληνικό γκότζι μηνιαίως, οι οποίοι αφορούν τρεις κωδικούς μπισκότων (παιδικό, διαίτης και ειδικό διαίτης), σοκολάτες, μαρμελάδα και καλλυντικά, που ξεκίνησαν ήδη να διατίθενται, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις και με μεγάλη εταιρεία παραγωγής χυμών, για την παραγωγή και χυμού γκότζι.

    [07] Φωτιά σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στον Πειραιά

    Πυρκαγιά, κάτω από αδιευκρίνιστη αιτία, εκδηλώθηκε σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην οδό Καποδιστρίου 2 στον Πειραιά, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

    Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα απο δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ δεν κινδύνευσαν διπλανά κτίρια. Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής με 5 άνδρες.

    [08] Το δολάριο έπεσε έναντι του ευρώ, μετά την ανακοίνωση της νίκης Ομπάμα

    Το δολάριο σημείωσε πτώση έναντι του ευρώ ενώ τα ασιατικά χρηματιστήρια αντέδρασαν χωρίς ιδιαίτερη κινητικότητα σήμερα μετά την ανακοίνωση από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα της επανεκλογής του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, με τα περισσότερα από αυτά να καταγράφουν μικρή άνοδο.

    Γύρω στις 05:20 ώρα Γκρίνουιτς, το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ πέρασε και πάλι "στο πράσινο" καταγράφοντας μια αύξηση 0,7% αφού είχε σημειώσει νωρίτερα μικρή πτώση. Το ίδιο συνέβη και και με τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 0,03% ενώ προηγουμένως βρισκόταν "στο κόκκινο".

    'Οσον αφορά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το δολάριο σημείωσε πτώση έναντι του ευρώ.

    Γύρω στις 14:00 στο Τόκιο (05:00 ώρα Γκρίνουιτς) η αντιστοιχία του ευρώ ήταν 1,2863 δολάρια έναντι 1,2815 που ήταν λίγες ώρες νωρίτερα. Όσον αφορά την αντιστοιχία του απέναντι στο ιαπωνικό νόμισμα αυτή επίσης μειώθηκε φθανοντας πρίπου τα 80,08.

    [09] Αμβλώσεις, κάνναβη και γάμοι ομοφυλόφιλων, στην κρίση των ψηφοφόρων

    Η πολιτεία της Φλόριντα απέρριψε δημοψήφισμα για την απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης των αμβλώσεων.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων CNN και NBC, το "όχι" συγκεντρώνει ποσοστό 55% και το "ναι" 45%, με καταμετρημένό το 96% των ψήφων.

    Η πρόταση προέβλεπε την απαγόρευση της διάθεσης κρατικών πόρων για την χρηματοδότηση των αμβλώσεων στην πολιτεία αυτή, εκτός από τις περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας και αν η ζωή της μητέρας κινδυνεύει.

    "Ο λαός της Φλόριντα έστειλε ένα σαφές μήνυμα: οι άντρες πολιτικοί δεν έχουν θέση στις προσωπικές αποφάσεις των γυναικών", τόνισε η Τζένιφερ Ντάλβεν από την Αμερικανική Ένωση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων των Πολιτών.

    Οι αμερικανοί ψηφοφόροι κλήθηκαν να ψηφίσουν σε τουλάχιστον 170 δημοψηφίσματα, παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές.

    Το Κολοράντο είναι από σήμερα η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποιεί, μέσω δημοψηφίσματος, τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους.

    Όπως μετέδωσαν και έγραψαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το 52,7% των ψηφοφόρων τάχθηκαν υπέρ και το 47,3% κατά, μετά την καταμέτρηση ποσοστού μεγαλύτερου του 50% των ψήφων.

    Η πολιτεία του Μέριλαντ ενέκρινε σήμερα με δημοψήφισμα το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων και το ίδιο φαίνεται ότι θα συμβεί και στις πολιτείες του Μέιν και της Ουάσινγκτον, προκύπτει από τις εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων.

    Το "ναι" στους γάμους μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου συγκεντρώνει ποσοστό 52%, μετέδωσε το CNN.

    Έξι πολιτείες (Κονέκτικατ, Αιόβα, Νιου Χαμσάιρ, Βερμόντ και Νέα Υόρκη) έχουν αναγνωρίσει τους γάμους ομοφυλόφιλων.

    [10] Ο Μιτ Ρόμνεϊ συνεχάρη τον Ομπάμα και παραδέχτηκε την ήττα του

    Ο Μιτ Ρόμνεϊ είπε νωρίς σήμερα στους υποστηρικτές του ότι "μόλις τηλεφώνησα στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για να τον συγχαρώ για τη νίκη του". Ο ηττηθείς Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία δήλωσε ότι σε "μία εποχή μεγάλων προκλήσεων για την Αμερική...προσεύχομαι ο πρόεδρος να επιτύχει να καθοδηγήσει το έθνος μας".

    "Πιστεύω στην Αμερική. Πιστεύω στον αμερικανικό λαό", είπε ο Ρόμνεϊ απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στη Βοστώνη.

    "Έβαλα υποψηφιότητα γιατί ανησυχώ για την Αμερική. Οι εκλογές τελείωσαν, αλλά οι αρχές μας διαρκούν".

    Ο ίδιος είπε ότι προσεύχεται για την επιτυχία του Ομπάμα και της χώρας αφού κατά την χθεσινή ημέρα των εκλογών είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι έχει προετοιμάσει μόνο νικητήρια ομιλία.

    "Μακάρι να είχα μπορέσει να εκπληρώσω τις προσδοκίες σας να οδηγήσω τη χώρα σας σε μία νέα κατεύθυνση", είπε ο Ρόμνεϊ προτού ανέβει στη σκηνή μαζί του η σύζυγός του, Αν, η οικογένειά του και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Πολ Ράιαν.

    "Αλλά το έθνος επέλεξε άλλον ηγέτη κι έτσι η Αν και εγώ θα συνταχθώ μαζί σας για να προσευχηθούμε θερμά για εκείνον και για αυτό το μεγάλο έθνος".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 November 2012 - 7:30:31 UTC