Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βροντερό "όχι" στα νέα μέτρα
  • [02] Αισιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup Νοεμβρίου ο Όλι Ρεν
  • [03] Χ. Καστανίδης: «Η καταψήφιση των μέτρων δεν οδηγεί στη δραχμή»
  • [04] ΣΕΒ: "Δεν πιστεύουμε στα μέτρα αλλά ευχόμαστε να ψηφιστούν"
  • [05] Αισιόδοξα μηνύματα από τη θεραπεία σε ασθενείς με Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση
  • [06] Κατεπείγουσα ΕΔΕ για το θάνατο 11μηνου βρέφους στο Ηράκλειο Κρήτης

  • [01] Βροντερό "όχι" στα νέα μέτρα

    «Όχι στα νέα μέτρα, όχι στις πολιτικές της Τρόϊκας και της κυβέρνησης», διαδήλωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που πήραν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    «Καλούμε τον λαό να προχωρήσει σε συστηματική και καλά οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά γενικότερα στο σύστημα» δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕ του κόμματος πήρε μέρος στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

    «Αυτή είναι μια καλή αρχή για να οργανωθεί η αντεπίθεση που πρέπει να καταλήξει στην κατάργηση των μονοπωλίων και στην αποδέσμευση από την ΕΕ, όποια άλλη λύση προτείνεται είναι "εντός των τειχών» επισήμανε, η κ. Παπαρήγα.

    [02] Αισιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup Νοεμβρίου ο Όλι Ρεν

    «Ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, παραμένει αισιόδοξος ότι το Γιούρογκρουπ θα μπορέσει να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την Ελλάδα» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου, Σάιμον Ο Κόνορ.

    Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει φήμες ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν περί τα τέλη Νοεμβρίου, ο κ. Ο Κόνορ υπενθύμισε πρόσφατη δήλωση του Όλι Ρεν, σύμφωνα με την οποία «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, ώστε στις 12 Νοεμβρίου το Γιούρογκρουπ να αποφασίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα».

    Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο Όλι Ρεν είχε τονίσει πως η απόφαση αυτή απαιτεί σημαντική προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδας, ιδιαίτερα από την ελληνική Βουλή, η οποία πρόκειται να ψηφίσει αύριο ένα σημαντικό πακέτο μεταρρυθμίσεων και τις επόμενες ημέρες τον προϋπολογισμό του 2013.

    Ο ίδιος εκπρόσωπος υπενθύμισε επίσης ότι, σύμφωνα με τον Επίτροπο Ρεν, πρέπει να αποφασιστεί με ποιον τρόπο θα μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα άλλα μέλη της τρόικας συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά για το θέμα αυτό, προκειμένου να παρουσιάσουν τα κοινά συμπεράσματά τους στο Γιούρογκρουπ της 12ης Νοεμβρίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

    Τέλος, πρόσθεσε ότι ο Επίτροπος Οικονομίας παραμένει αισιόδοξος πως το Γιούρογκρουπ θα λάβει τις τόσο απαραίτητες αποφάσεις για την Ελλάδα, αλλά «υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».

    [03] Χ. Καστανίδης: «Η καταψήφιση των μέτρων δεν οδηγεί στη δραχμή»

    «Η ψήφιση των μέτρων θα είναι το οριστικό τέλος της Ελλάδας», δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, με αφορμή την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή.

    «Να μην παραλύσουμε από την προπαγάνδα του φόβου», επισήμανε και πρόσθεσε: «Η καταψήφιση των μέτρων δεν οδηγεί στην έξοδό μας από την Ευρωζώνη. Η καταψήφιση των μέτρων δεν οδηγεί στη δραχμή. Η καταψήφιση των μέτρων θα διευκολύνει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας να βρουν εναλλακτικό σχέδιο σωτηρίας και θα υποχρεώσει τους δανειστές να διαπραγματευτούν για πρώτη φορά. 'Αλλωστε, όπως δήλωσε και ο Μπόφινγκερ, οικονομικός σύμβουλος της κ. Μέρκελ, η διαχείριση της Ελλάδας έξω από το ευρώ είναι κατά πολύ ακριβότερη από τη διαχείρισή της μέσα στο ευρώ. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι μέτρα ή χάος, αλλά μέτρα ή σωτηρία».

    [04] ΣΕΒ: "Δεν πιστεύουμε στα μέτρα αλλά ευχόμαστε να ψηφιστούν"

    Δεν πιστεύουμε σε αυτά τα μέτρα, ωστόσο ευχόμαστε να ψηφιστούν γιατί εδώ που φτάσαμε, χρειαζόμαστε τη νέα δόση των δανεικών για να επιβιώσουμε, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος για το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Πρόσθεσε δε, ότι ο ΣΕΒ «διακατέχεται από τις ίδιες αμφιβολίες, τους ίδιους φόβους, τα ίδια διλήμματα που διακατέχουν και την ελληνική κοινωνία».

    Ο κ. Δασκαλόπουλος επισήμανε ότι το μόνο που κερδίζουμε με τα νέα μέτρα είναι μια νέα πίστωση χρόνου, μέχρι την επόμενη δόση, αλλά «η εθνική μας επιβίωση εξαρτάται, δυστυχώς, από τις εκθέσεις αξιολόγησης της τρόικας των τεχνοκρατών».

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ άσκησε κριτική στο πολιτικό σύστημα, λέγοντας ότι εδώ και τρία χρόνια υπονομεύει την αναγκαία αλλαγή, γιατί το ίδιο είναι ανίκανο ν' αλλάξει και διαιωνίζει την κρίση επισωρεύοντας αδιέξοδα βάρη στις πλάτες της κοινωνίας.

    [05] Αισιόδοξα μηνύματα από τη θεραπεία σε ασθενείς με Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση

    Αισιόδοξα μηνύματα έδωσε η πιλοτική εφαρμογή θεραπείας με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση (ΙΠΙ) στο πλαίσιο μελέτης επιστημόνων της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακα, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή θεραπείας με ενδοβρογχική έγχυση βλαστοκυττάρων σε 12 ασθενείς με ΙΠΙ παρατηρήθηκε στατιστικά σημαντική διαφορά την αναπνευστική λειτουργία, την ικανότητα άσκησης και την ποιότητα ζωής.

    Τα τελευταία χρόνια υψηλής πλαστικότητας, δηλαδή υψηλής ικανότητας διαφοροποίησης, ενήλικα βλαστοκύτταρα μεσεγχυματικής προέλευσης έχουν απομονωθεί από μια ποικιλία πηγών, συμπεριλαμβανομένων του ομφάλιου λώρου, του μυελού των οστών και πρόσφατα του λιπώδους ιστού και έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο για αισθητικούς λόγους όσο και για τη θεραπεία πλειάδας χρόνιων ανίατων νοσημάτων, όπως η νόσος του Parkinson, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ, οι συγγενείς καρδιοπάθειες, οι φλεγμονώδεις εντεροπάθειες, η οστεοαρθρίτιδα και η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

    [06] Κατεπείγουσα ΕΔΕ για το θάνατο 11μηνου βρέφους στο Ηράκλειο Κρήτης

    Τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, διέταξε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου για τον θάνατο ενός βρέφους ηλικία 11 μηνών που άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο, υστέρα από επιπλοκές μετά από επέμβαση ρουτίνας.

    Το 11μηνο αγοράκι σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες εισήχθη στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, στις 30 Οκτωβρίου, προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση βουβωνοκήλης. Όμως η μετεγχειρητική του πορεία δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν, με αποτέλεσμα να αποφασισθεί νέα χειρουργική επέμβαση, το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της οποίας άφησε την τελευταία του πνοή.

    Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, για τα ακριβή αίτια του θανάτου του βρέφους.

    Την ιδία ώρα η διοίκηση του Νοσοκομείου, σε ανακοίνωσή της, αφού εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου βρέφους, τονίζει: «Προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση, διετάχθη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία διενεργείται από τον πρόεδρο της Επιτροπής Χειρουργείου του Νοσοκομείου, Καθηγητή Ουρολογίας Φραγκίσκο Σοφρά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 November 2012 - 13:30:34 UTC