Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο «γκουρού» των αμερικανών στατιστικολόγων προβλέπει νίκη Ομπάμα
  • [02] "O ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε με το ΚΚΕ για την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη"
  • [03] "Χειρόφρενο" σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ από τη Δευτέρα
  • [04] Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

  • [01] Ο «γκουρού» των αμερικανών στατιστικολόγων προβλέπει νίκη Ομπάμα

    Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές μοιάζουν αδύνατο να αποκωδικοποιηθούν. Το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Gallup ή η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ δίνουν κάποιες προβλέψεις που την ίδια ημέρα διαψεύδονται από το ινστιτούτο Ράσμουσεν ή το πανεπιστήμιο Κουίνιπιακ.

    Είναι λοιπόν αδύνατο να προβλεφθεί ο νικητής των εκλογών; Μπροστά στο αδιέξοδο, οι παρατηρητές στρέφονται σ? έναν άνθρωπο που θεωρείται «γκουρού» των πολιτικών προβλέψεων. Λέγεται Νέιτ Σίλβερ. Είναι 34 ετών. Και δίνει νικητή τον Ομπάμα.

    Ο Σίλβερ, που το λογισμικό του έγινε γνωστό από στατιστικές μελέτες που είχαν σχέση με το μπέιζμπολ και το πόκερ, προέβλεψε με ακρίβεια το 2008 τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών σε 49 πολιτείες, καθώς και τα αποτελέσματα των εκλογών για τη Γερουσία. Και τώρα εκτιμά ότι υπάρχουν 79% πιθανότητες να επανεκλεγεί ο Ομπάμα με το 50,5% των ψήφων και 300 εκλέκτορες.

    Στις δεκαπέντε ημέρες που ακολούθησαν το πρώτο ντιμπέιτ, στο Ντένβερ, και ενώ ο πρόεδρος γνώριζε κάθετη πτώση στις δημοσκοπήσεις, ο Σίλβερ συνέχιζε να δίνει από το μπλογκ του FiveThirtyEight νικητή τον Ομπάμα. Γι? αυτόν, οι εκλογές είναι απλές. Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με τα προγράμματα των υποψηφίων, με τα ντιμπέιτ ή με τις επισκέψεις τους στις πολιτείες. Είναι αρκετό να καθίσεις πίσω από μια οθόνη και να παρακολουθήσεις τις δημοσκοπήσεις.

    Επιμέλεια: Μ. Μητσός

    [02] "O ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε με το ΚΚΕ για την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη"

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συντάχθηκε με το ΚΚΕ για την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη.

    «Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν στη Βουλή σχέδιο νόμου για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

    «Λένε όχι δηλαδή, στη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, λένε όχι στην, από εδώ και πέρα, καταβολή των συντάξεων και των μισθών, λένε όχι στην αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες, λένε όχι στη ρευστότητα της αγοράς, λένε όχι στην επανεκκίνηση της οικονομίας που οδηγεί στην ανάκαμψη», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

    Παράλληλα, πρόσθεσε πως το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει ο ελληνικός λαός πλέον καλά και το είχε περιγράψει μέσα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, ευχόμενος "να χρεοκοπήσουμε όπως η Αργεντινή". Δυστυχώς, όμως, γι'αυτόν και τη συμμορία της δραχμής, ο ελληνικός λαός δεν θα του κάνει το χατίρι, κατέληξε στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] "Χειρόφρενο" σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ από τη Δευτέρα

    Σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει από την προσεχή Δευτέρα το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς.

    Συγκεκριμένα, εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις σε Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τράμ, από τη Δευτέρα, ημέρα κατάθεσης των μέτρων, που περιλαμβάνουν και διατάξεις για τα εργασιακά.

    Παράλληλα, τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και στην απεργία αλλά και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης έξω από τη βουλή, ημέρα ψήφισης των μέτρων.

    [04] Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

    Με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τη Δευτέρα, ξεκινά μια εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.

    Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανεργατική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, με αίτημα, όπως αναφέρουν στις αποφάσεις τους, «την ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και εκτινάσσουν την ανεργία». Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη. Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία.

    Για την Τρίτη έχουν εξαγγελθεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

    Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

    Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές παρεμβάσεων εκτός από τις απεργίες, τόσο σε κλαδικό επίπεδο όσο και στους χώρους δουλειάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 November 2012 - 16:30:28 UTC