Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Άλλα υποσχέθηκαν και άλλα πράττουν
  • [02] "Ο κ. Τσίπρας ζει σε άλλο πλανήτη"
  • [03] Ρέσλερ: Δεν βλέπω πολιτική πλειοψηφία για τρίτο ελληνικό πακέτο
  • [04] Σπουδαία νίκη ο Πανιώνιος στην Κομοτηνή

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Άλλα υποσχέθηκαν και άλλα πράττουν

    Την πρότασή του για την πραγματοποίηση πανευρωπαϊκής διάσκεψης για το πρόβλημα χρέους στην ευρωζώνη επαναφέρει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας με συνέντευξή του στο Ρόιτερ.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δηλώνει ότι για το κόμμα του δεν είναι ώρα να προκαλέσει με τεχνητό τρόπο την πτώση της κυβέρνησης και παράλληλα θέτει θέμα δημοκρατικής λειτουργίας της κυβέρνησης.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή κατά την ψηφοφορία για τα νέα μέτρα, ο κ. Τσίπρας, αφού σημειώνει την αρνητική στάση του κόμματός του, προσθέτει ότι τις δυσκολίες τις έχουν τα τρία κόμματα της κυβέρνησης που άλλα υποσχέθηκαν και άλλα πράττουν σήμερα.

    Αν επιβληθούν και νέα μέτρα νομίζω ότι αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα, τονίζει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι "εμείς δε θα σταθούμε μόνο στο να τα καταψηφίσουμε στην Βουλή, αλλά θα καλέσουμε όλους τους βουλευτές, ανεξάρτητα από τα κόμματα στα όποια ανήκουν, να σταθούν μπροστά στην ιστορική τους ευθύνη και να πράξουν σύμφωνα με την συνείδησή τους".

    Εξάλλου, την πίστη του, ότι μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμπαρασύρει και την υπόλοιπη Ευρώπη για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με την ευκαιρία συνέντευξης τύπου στο Παρίσι, στο πλαίσιο συνάντησης των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με θέμα την αναζήτηση των εναλλακτικών λύσεων κατά της λιτότητας.

    « Αυτό που ζητούν αυτές τις μέρες από την Ελλάδα με το τρίτο μνημόνιο », υπογράμμισε, « είναι να μην παρασχεθεί ουσιαστικά η δυνατότητα στις ελληνικές κυβερνήσεις να ορίζουν τα δημοσιονομικά της χώρας.

    Με δύο λόγια δηλαδή, μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα « οικονομικό προτεκτοράτο » μέσα στην ευρωζώνη. Και αυτό είναι ένα πρόκριμα για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

    [02] "Ο κ. Τσίπρας ζει σε άλλο πλανήτη"

    Για ασυνέπεια και αντιφατικότητα της πολιτικής του έναντι του ευρώ, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

    "Ο κ. Τσίπρας κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές με το δόγμα «το ευρώ δεν είναι φετίχ». Έφτασε, αργότερα, στο σημείο να ευχηθεί στη Βουλή «να γίνει η Ελλάδα Αργεντινή». Ύστερα, μαζί με τον πολιτικό του μέντορα Αλέκο Αλαβάνο επεξεργάζονται σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, επιμένοντας στην επικίνδυνη στρατηγική των συνιστωσών του, που θα οδηγήσει τη χώρα στην εξαθλίωση και τους Έλληνες στο περιθώριο της Ευρώπης", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κεδίκογλου και προσθέτει: "Σήμερα δηλώνει ότι δεν θέλει να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης. Τα διάφορα κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης, που καταδέχονται ακόμη να συνομιλούν μαζί του, του τραβάνε το αυτί αναγκάζοντάς τον να ανασκουμπωθεί για τις κατά καιρούς δηλώσεις του. Ο κ. Τσίπρας ζει σε άλλο πλανήτη. Του ευχόμαστε να προσγειωθεί στην πραγματικότητα".

    [03] Ρέσλερ: Δεν βλέπω πολιτική πλειοψηφία για τρίτο ελληνικό πακέτο

    Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή μια πολιτική πλειοψηφία για ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα , δηλώνει ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ στην εφημερίδα "Saarbruecker Zeitung" και διευκρινίζει ότι "η τωρινή συζήτηση αφορά βοήθεια για την Ελλάδα από το τρέχον πρόγραμμα"

    Ο κ. Ρέσλερ δεν αποκλείει πάντως -υπό προϋποθέσεις - μια χρονική επιμήκυνση, π.χ. για να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού. "Περαιτέρω βοήθεια ή μια χρονικά περιορισμένη αναβολή θα υπάρξει μόνο εάν η Ελλάδα θα έχει δρομολογήσει ορατές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες", πρόσθεσε.

    [04] Σπουδαία νίκη ο Πανιώνιος στην Κομοτηνή

    Μετά από ένα ωραίο ματς ο Πανιώνιος πήρε σπουδαία νίκη μέσα στην Κομοτηνή απέναντι στον Πανθρακικό με 2-1 σε αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 18΄ με τον Αραβίδη για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 59΄ με τον Μουνάφο. Τελικά ο Αραβίδης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 87΄ έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ο Πανθρακικός αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 6ο λεπτό, λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας του Αθανασιάδη.

    Ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) αναδείχθηκαν ο Λεβαδειακός και ο Αστέρας Τρίπολης στη Λιβαδειά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 October 2012 - 16:30:44 UTC