Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα απεργία της ΟΤΟΕ την Πέμπτη
  • [02] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ
  • [03] Επικοινωνία Ε. Βενιζέλου με Φ. Κουβέλη και Δ. Σταμάτη, για τα εργασιακά
  • [04] Σαλμάς: Σε ένα μήνα θα εξοφληθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ
  • [05] Παππάς επιχείρησε να πουλήσει εικόνες του 18ου αιώνα

  • [01] Νέα απεργία της ΟΤΟΕ την Πέμπτη

    Την απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει την ένταξη των Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ ζήτησε από όλα τα κόμματα της Βουλής αντιπροσωπεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων Τραπεζοϋπαλλήλων με επικεφαλής το Προεδρείο της ΟΤΟΕ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, με αφορμή την σημερινή 24ωρη απεργία, τα Κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΚΚΕ, δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν το δίκιο του αγώνα της ΟΤΟΕ, και απαίτησαν, ήδη, στη σημερινή συζήτηση του Νομοσχεδίου την απόσυρση της τροπολογίας και σε περίπτωση επιμονής της Κυβέρνησης, θα την καταψηφίσουν.

    Η ΝΔ, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, δεν πήρε θέση, ζήτησε από την ΟΤΟΕ περισσότερη ενημέρωση και επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα απόσυρσης της τροπολογίας.

    Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ που συνεδρίασε σήμερα αργά το μεσημέρι για να εκτιμήσει την κατάσταση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, ενόψει και της συνέχισης της συζήτησης αύριο στη Βουλή, να κηρύξει νέα 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για αύριο Πέμπτη, σε όλες τις Τράπεζες απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας.

    [02] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

    Ολοκληρώθηκε η δίωρη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ στην οποία εκτιμήθηκε η κατάσταση και οι συμβιβαστικές προτάσεις γύρω από τα εργασιακά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και κρίθηκε πως επήλθε πρόοδος, η θέση του κόμματος παραμένει σταθερή να μην ψηφίσει τα εργασιακά, καθώς υπάρχουν ακόμα σημαντικές εκκρεμότητες.

    [03] Επικοινωνία Ε. Βενιζέλου με Φ. Κουβέλη και Δ. Σταμάτη, για τα εργασιακά

    Επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, και τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, για την προσπάθεια βελτίωσης στα εργασιακά προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.

    [04] Σαλμάς: Σε ένα μήνα θα εξοφληθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

    «Σε ένα μήνα θα είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ο οποίος εισηγήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων τον Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο ως νέο πρόεδρο του Οργανισμού.

    Κατά την διαδικασία ακρόασης του νέου προέδρου (που υπερψηφίστηκε με 30 ψήφους έναντι 13 παρόντων και επτά απόντων) ο κ. Σαλμάς ανέφερε πως υπάρχει - πέραν των 31 δισ. - η προσπάθεια να πάρει η χώρα άλλα 4 δισ. τα οποία θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για εξόφληση μέρους των οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες. Από αυτά, όπως εξήγησε, η πρόβλεψη είναι το 1,5 δισ. να διοχετευθεί στον ΕΟΠΥΥ και προσέθεσε ότι τώρα διασφαλίζονται ορισμένες προϋποθέσεις (όπως το Μητρώο δεσμεύσεων) και από αυτά θα πληρωθούν όλοι οι πάροχοι.

    [05] Παππάς επιχείρησε να πουλήσει εικόνες του 18ου αιώνα

    Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στη Λάρισα, ένας 46χρονος ιερέας και μία 52χρονη, οι οποίοι επιχείρησαν να πουλήσουν σε αστυνομικό εκκλησιαστικές εικόνες, αντί 450.000 ευρώ.

    Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 October 2012 - 18:30:47 UTC