Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αίρεται η ασυλία τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής
  • [02] Οριακό προβάδισμα Ομπάμα έναντι του Ρόμνεϊ
  • [03] "Υπήρξε σημαντική πρόοδος στις διαβουλεύσεις για τα εργασιακά"
  • [04] Τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα - τρόικας
  • [05] ΥΠΟΙΚ: Μέχρι και την Πέμπτη οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

  • [01] Αίρεται η ασυλία τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    Με απόλυτη πλειοψηφία (220 ψήφοι σε σύνολο 220 ψηφισάντων βουλευτών) η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή.

    Προηγήθηκε θετική εισήγηση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για την άρση των ασυλιών των βουλευτών Ηλιόπουλου και Γερμενή για την εμπλοκή τους στα γεγονότα της Ραφήνας και Κασιδιάρη για συνέργια σε ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη το 2007.

    Παίρνοντας τον λόγο ο Ηλ. Κασιδιάρης ανέφερε ότι η άρση της ασυλίας μέσα σε τέσσερις μήνες τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ δεν είναι τυχαία πράξη, υποκινείται από ξένα κέντρα εξουσίας και είναι πολιτική δίωξη.

    Η Ολομέλεια της Βουλής είχε αποφασίσει επίσης την άρση της ασυλίας του Κ. Μπαρμπαρούση.

    [02] Οριακό προβάδισμα Ομπάμα έναντι του Ρόμνεϊ

    Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πέρασε μπροστά από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, τον Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με την καθημερινή δημοσκόπηση του πρακτορείου Ρόιτερς και του ινστιτούτου Ipsos.

    Μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων ο Ομπάμα προηγείται με 47% του Ρόμνεϊ ο οποίος λαμβάνει 46%. Η διαφορά αυτή πάντως θεωρείται στατιστικά ασήμαντη. Μολονότι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν στα ερωτηματολόγια μετά την ολοκλήρωση και της τρίτης τηλεοπτικής αναμέτρησης των δύο μονομάχων, θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες μέχρι να καταγραφεί πλήρως ο αντίκτυπός της.

    [03] "Υπήρξε σημαντική πρόοδος στις διαβουλεύσεις για τα εργασιακά"

    «Έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στις διαβουλεύσεις για τα εργασιακά» ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου ενημερώνοντας του πολιτικούς συντάκτες.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «έχουμε πετύχει καλύτερους όρους σε σχέση με αυτούς που ίσχυαν από το προηγούμενο μνημόνιο το Φεβρουάριο» ενώ σε ερώτηση για τη στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ απάντησε πως «δεν σχολιάζουμε τους κυβερνητικούς εταίρους».

    Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε ότι έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση με την τρόικα η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με συγκεκριμένα αποτελέσματα.

    «Κερδίσαμε τις τριετίες. Κάτι που ήταν ήδη χαμένο από τον ν.4046 το Φεβρουάριο του 2012. Πετύχαμε η ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας να μην μπει στη νέα δανειακή σύμβαση. Για τις αποζημιώσεις η τρόικα δέχτηκε το μηχανισμό που προτείναμε να παγώσουν για τους πάνω από 16 χρόνια με ένα πλαφόν στα 1800 ευρώ που σύμφωνα με το μισθολογικό επίπεδο των αμοιβών το 2011 αφορά το 80% του εργατικού δυναμικού και με δεδομένες τις πτώσεις που έχουν ακολουθήσει φτάνει μέχρι το 85%», εξήγησε ο κ. Βρούτσης επισημαίνοντας πως αυτή η εξέλιξη είναι απόδειξη ότι «δώσαμε μάχη και κερδίσαμε».

    Επιπλέον συμπλήρωσε ότι το υπουργείο Εργασίας παρέδωσε κείμενο με τις τελικές προτάσεις και ότι αν του ζητηθεί να ξαναεπιχειρήσει να προσεγγίσει αυτά τα ζητήματα βεβαίως θα το πράξει υπογραμμίζοντας πως «καταφέραμε απίστευτα πράγματα και κάναμε τεράστιο βήμα».

    [04] Τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα - τρόικας

    Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει απόψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να προετοιμαστεί το Euro Working Group (Eurogroup με εκπροσώπους υπουργών) την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή.

    Αυτό έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ την ίδια ώρα κύκλοι του οικονομικού επιτελείου επισήμαναν (μετά και τη σχετική δήλωση του πρωθυπουργού) ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα πάμε μόνοι και όποιος τα ψηφίσει τα μέτρα. Η συμφωνία με την τρόικα δεν μπορεί να περιμένει, πρέπει να πάρουμε τη δόση. Πρέπει να σωθεί η χώρα».

    Εξάλλου, οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι το θέμα του «δεσμευμένου λογαριασμού», το οποίο έγινε γνωστό από το ΠΑΣΟΚ μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών, αφορά «σε μια ιδέα που έχει ρίξει από την αρχή στο τραπέζι ο Σόιμπλε και δεν την δέχεται κανείς. Ούτε καν η Μέρκελ».

    [05] ΥΠΟΙΚ: Μέχρι και την Πέμπτη οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

    Σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση - και μετά την τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας - θα βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών με τους δανειστές, προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι για τα εργασιακά και συνολικά το πακέτο των μέτρων, έως και την Πέμπτη (οπότε πρέπει να έχει κλείσει).

    Αυτό ανέφεραν απόψε από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την ενημέρωση που παρέσχε ο κ. Στουρνάρας στους εκπροσώπους των δανειστών για την έως τώρα συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για το πακέτο των μέτρων.

    Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Euro Working Group (Eurogroup με εκπροσώπους υπουργών).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 October 2012 - 20:30:45 UTC