Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Όχι" από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ σε αλλαγές στα εργασιακά
  • [02] "Δήθεν αντιπαράθεση - δήθεν διαπραγμάτευση"
  • [03] Για «λεονταρισμούς Κουβέλη και Βενιζέλου κατόπιν εορτής» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] "Συνταγματική εκτροπή, οι μειώσεις των μισθών των δικαστικών"
  • [05] Σε 24ωρη αποχή οι δικηγόροι της Αθήνας την Πέμπτη
  • [06] Στην πρώτη τριάδα παικτών εκτός ΝΒΑ ψήφισαν τον Διαμαντίδη οι γενικοί διευθυντές των 30 ομάδων

  • [01] "Όχι" από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ σε αλλαγές στα εργασιακά

    Είναι άδικο και προκλητικό να ξανατίθενται (από την τρόικα) τα εργασιακά θέματα τα οποία έχουν λυθεί την περασμένη άνοιξη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο γενικότερο οικονομικό πρόβλημα της χώρας επιμένοντας στο συνολικό πακέτο. Τόνισε ότι η διαπραγμάτευση πλέον είναι πολιτική και πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κινηθεί αμέσως στο δικό του επίπεδο και να μιλήσει με τους ομολόγους του, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει το ολοκληρωμένο πλαίσιο, που θα εμφανιστεί στη Βουλή και θα δίνει συνολική και ασφαλή λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κίνημα στηρίζει την κυβέρνηση. Εμείς, είπε, θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον.

    «Δεν θα ψηφίσω τις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά», δήλωσε, από την πλευρά του,ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

    [02] "Δήθεν αντιπαράθεση - δήθεν διαπραγμάτευση"

    Επιμένουν στην άποψή τους περί «δήθεν αντιπαράθεσης- δήθεν διαπραγμάτευσης» περί τα εργασιακά θέματα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σχολιάζοντας τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τις δηλώσεις των κ.κ. Κουβέλη και Βενιζέλου, ενώ κάνουν λόγο για «άλλοθι που επιτρέπει στην κυβέρνηση να ψηφίσει όλα τα άλλα προαποφασισμένα μέτρα».

    Ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Ζώης σε δήλωσή του υποστήριξε:

    «Η τρόικα των πιστωτών, αναδεικνύοντας το κεφάλαιο των εργασιακών θεμάτων ως στοιχείο της δήθεν αντιπαράθεσης - δήθεν διαπραγμάτευσης, προσφέρει στην κυβέρνηση το απαραίτητο άλλοθι, που της επιτρέπει να ψηφίσει όλα τα άλλα προαποφασισμένα μέτρα που σαρώνουν και ισοπεδώνουν τη ζωή και την προοπτική μας».

    [03] Για «λεονταρισμούς Κουβέλη και Βενιζέλου κατόπιν εορτής» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

    Για λεονταρισμούς των κυρίων Κουβέλη και Βενιζέλου κατόπιν εορτής κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την συνάντηση των τριών αρχηγών και τις δηλώσεις των προέδρων της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι λεονταρισμοί Κουβέλη και Βενιζέλου, κατόπιν εορτής, από τη στιγμή που έχουν ήδη συμφωνήσει στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής, έχουν ελάχιστο αντίκρισμα».

    «Τα ήδη ψηφισμένα μέτρα για τα εργασιακά έχουν κατεδαφίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, έχουν στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, βυθίζοντας παράλληλα στην ύφεση την ελληνική οικονομία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] "Συνταγματική εκτροπή, οι μειώσεις των μισθών των δικαστικών"

    «Συνταγματική εκτροπή την οποία επιβάλλει η τρόικα και εκτελεί η κυβέρνηση», χαρακτήρισε τις μειώσεις στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ κάλεσε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει θέση.

    Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η περικοπή των μισθών των δικαστών, πέραν του 38% που έχει ήδη επέλθει, έρχεται να επεκταθεί επιπλέον κατά 25,5% και εξέφρασε την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των δικαστικών, λέγοντας ότι το κόμμα του θα κάνει τα πάντα εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, «για να μην προχωρήσει αυτή η απαίτηση της τρόικας και η υποχώρηση της κυβέρνησης».

    [05] Σε 24ωρη αποχή οι δικηγόροι της Αθήνας την Πέμπτη

    Σε 24ωρη αποχή κατέρχονται οι δικηγόροι της Αθήνας μεθαύριο Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012, ύστερα από σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ την ίδια ημέρα αντιπροσωπεία των δικηγόρων θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή.

    Οι Αθηναίοι δικηγόροι ζητούν την άμεση απόσυρση των «κατάπτυστων», όπως τις χαρακτηρίζουν, διατάξεων που αφορούν τη μείωση της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και την υπαγωγή των ασφαλισμένων του Ε.Τ.Α.Α. στον ΕΟΠΥΥ.

    [06] Στην πρώτη τριάδα παικτών εκτός ΝΒΑ ψήφισαν τον Διαμαντίδη οι γενικοί διευθυντές των 30 ομάδων

    Ως έναν εκ των τριών καλύτερων παικτών εκτός ΝΒΑ θεωρούν τον Δημήτρη Διαμαντίδη οι γενικοί διευθυντές των ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Όπως κάθε χρόνο, οι 30 γενικοί διευθυντές των ισάριθμων ομάδων του ΝΒΑ έδωσαν τις απαντήσεις τους σε ερωτηματολόγιο που τους μοιράστηκε για το σκοπό έρευνας από τη διοργανώτρια Αρχή.

    Ένα από τα 57 ερωτήματα ήταν «ποιός είναι ο καλύτερος διεθνής παίκτες εκτός ΝΒΑ;» Πρώτος με 34,5% στις προτιμήσεις αναδείχθηκε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο της Μπαρτσελόνα, δεύτερος ο Νίκολα Μίροτιτς της Ρεάλ Μαδρίτης (11,5%) και τρίτος ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, με 7,7%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 October 2012 - 14:30:42 UTC