Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστές και σήμερα οι 49 υπό συγχώνευση εφορίες
  • [02] Ένας στους δύο Τούρκους δεν θέλει παρέμβαση στη Συρία
  • [03] Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον στρατοπέδου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης
  • [04] Δώδεκα ασθενείς νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο της Ταϊβάν
  • [05] Χωρίς Πικέ η Μπαρτσελόνα απέναντι στη Σέλτικ
  • [06] Αστυνομική επιχείρηση στη Σπάρτη με 21 συλλήψεις
  • [07] Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Αταλάντη Φθιώτιδας
  • [08] Ακριβότερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις άγονες γραμμές
  • [09] Τουλάχιστον επτά νεκροί σε αντισιιτικές επιθέσεις στο Ιράκ
  • [10] Το "κακό παιδί" Φρανκ Ριμπερί επιστρέφει στη Λιλ

  • [01] Κλειστές και σήμερα οι 49 υπό συγχώνευση εφορίες

    Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα, οι πρώτες 49 εφορίες που συγχωνεύονται με γειτονικές ΔΟΥ, στο πλαίσιο της ριζικής αναδιοργάνωσης του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών.

    Οι συναλλαγές με το κοινό στις συγκεκριμένες ΔΟΥ έχουν πάρει παράταση μέχρι αύριο Τετάρτη ώστε οι οφειλέτες να ρυθμίσουν τις υποθέσεις τους.

    [02] Ένας στους δύο Τούρκους δεν θέλει παρέμβαση στη Συρία

    Η πλειοψηφία των Τούρκων είναι αντίθετη σε κάθε ανάμειξη της χώρας τους στις συριακές υποθέσεις σε περίπτωση πτώσης του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Τουρκία που μοιράζεται μακρά σύνορα με τη Συρία πρέπει να παραμείνει αμέτοχη χωρίς να ευνοήσει οποιαδήποτε πλευρά στη συριακή κρίση. Το 18% των Τούρκων που ρωτήθηκαν εκτιμούν ότι η χώρα τους πρέπει να παίξει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών στη σύγκρουση.

    Το 10% των Τούρκων πιστεύει ότι η Τουρκία πρέπει να στείλει στρατιώτες στη Συρία στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής δύναμης που θα τελεί υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ ή του ΟΗΕ. Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το Κέντρο Οικονομικών Μελετών και Ερευνών και Εξωτερικής πολιτικής Edam σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 ερωτηθέντων.

    Η Τουρκία υποστήριξε τους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν το καθεστώς της Δαμασκού από το Μάρτιο του 2011 και έχει δεχτεί στο έδαφός της τουλάχιστον 100.000 σύρους πρόσφυγες.

    Η ένταση αυξήθηκε μεταξύ των δύο χωρών μετά τα συριακά πυρά που σκότωσαν πέντε τούρκους πολίτες στις αρχές Οκτωβρίου σε μεθοριακή περιοχή, οι οποίες διατηρούσαν άλλοτε καλές σχέσεις.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [03] Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον στρατοπέδου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

    Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα σε στρατόπεδο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. 'Αγνωστοι, που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, άνοιξαν πυρ εναντίον του στρατοπέδου, χωρίς, ευτυχώς, να πετύχουν τον 40χρονο αρχιφύλακα που εκείνη την ώρα εκτελούσε υπηρεσία σκοπιάς.

    Το περιστατικό συνέβη στη 1.30 τα ξημερώματα. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες χρησιμοποίησαν πιθανότατα αεροβόλο όπλο με το οποίο «βρήκαν» την περίφραξη του στρατοπέδου. Αμέσως μετά την πράξη τους ανέπτυξαν ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή.

    0 40χρονος είναι καλά στην υγεία του, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης.

    [04] Δώδεκα ασθενείς νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο της Ταϊβάν

    Δώδεκα ασθενείς έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 60 τραυματίσθηκαν κατά την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί σε νοσοκομείο στη νότια Ταϊβάν.

    Η πυρκαγιά ξεκίνησε από πτέρυγα που φιλοξενούσε γηραιότερους και καθηλωμένους ασθενείς στο νοσοκομείο της πόλης Ταϊνάν, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονταν σε αναπνευστήρα και ήταν ανίκανοι να κινηθούν.

    Σύμφωνα με υπεύθυνο του νοσοκομείου, τα περισσότερα από τα θύματα πέθαναν από εισπνοή καπνού.

    Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά.

    Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έφθασαν στον τόπο της πυρκαγιάς δέκα λεπτά μετά την εκδήλωσή της, αλλά εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ασθενών, χρειάσθηκε να επιστρατευθούν κάτοικοι της περιοχής για τη μεταφορά τραυματιών σε νοσοκομεία της πόλης.

    [05] Χωρίς Πικέ η Μπαρτσελόνα απέναντι στη Σέλτικ

    Χωρίς τον Ζεράρ Πικέ θα παραταχθείσήμερα η Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» απέναντι στη Σέλτικ για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ (7ος όμιλός). Ο κεντρικός αμυντικός των «μπλαουγκράνα» δεν έχει αναρώσει από τραυματισμό στο πόδι με αποτέλεσμα ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα, να μην τον υπολογίζει.

    Ο Πικε είχε απουσιάσει από την πρεμιέρα του 7ου ομίλου με τη Σπαρτάκ Μόσχας και από τότε το όνομα του είναι συνέχεια στο απουσιολόγιο του Βιλανόβα, ο οποίος «πονοκεφαλιάζει» επίσης από τους τραυματισμούς των Ερίκ Αμπιντάλ, Καρλες Πουγιόλ και Ντάνι Άλβες. Μάλιστα, στην τελευταία αναμέτρηση του ισπανικού πρωταθλήματος με τη Ντεπορτίβο η απουσία των βασικών αμυντικών ήταν εμφανέστατη με την Μπαρτσελόνα να δέχεται τέσσερα γκολ, αλλά να παίρνει τη νίκη χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Μέσι.

    Αξίζει να σημειώθεί ότι ο Βιλανόβα δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στον Σέρχιο Μπουσκέτς, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί στην άμυνα, λόγω τιμωρίας του.

    [06] Αστυνομική επιχείρηση στη Σπάρτη με 21 συλλήψεις

    Ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λακωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας προσήχθησαν συνολικά 82 άτομα και συνελήφθησαν τελικά 21.

    Ειδικότερα, συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, δύο Ρομά για καταδικαστικά έγγραφα και δεκαπέντε λαθρομετανάστες.

    Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκε μία κλοπή που έγινε στα μέσα του περασμένου Αυγούστου, σε Ιερό Ναό στις Αμύκλες Λακωνίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 28χρονου Ρομά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

    [07] Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Αταλάντη Φθιώτιδας

    Ένοπλη ληστεία έγινε, λίγο μετά τις 8.30 το πρωί, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αταλάντη της Φθιώτιδας.

    Δύο άτομα μπήκαν στο υποκατάστημα της τράπεζας που είναι στο κέντρο της πόλης και με την απειλή όπλων, πήραν άγνωστο, μέχρι στιγμής, χρηματικό ποσό και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό τους.

    [08] Ακριβότερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις άγονες γραμμές

    Ακριβότερες γίνονται οι μετακινήσεις για επιβάτες, ΙΧ αυτοκίνητα, φορτηγά και δίκυκλα που έχουν ως προορισμό κάποιο νησί της άγονης γραμμής. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, που έχει τεθεί σε ισχύ από το προηγούμενο Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, προβλέπεται αύξηση 2,4% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των άγονων γραμμών, όπου ισχύει το κρατικό ναυλολόγιο.

    Η απόφαση για αύξηση 2,4% αφορά τον καθαρό ναύλο και ελήφθη με βάση τον γενικό δείκτη τιμών καταναλωτή της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά τη δωδεκάμηνη περίοδο Ιανουαρίου 2011- Δεκεμβρίου 2011 και θα έχει εφαρμογή στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στις οποίες έχει υπογραφεί είτε σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας αποκλειστικής εξυπηρέτησης (άνευ μισθώματος) είτε σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας έναντι μισθώματος.

    [09] Τουλάχιστον επτά νεκροί σε αντισιιτικές επιθέσεις στο Ιράκ

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίσθηκαν σήμερα σε επιθέσεις με παγιδευμένο αυτοκίνητο και με βλήματα όλμου που έπληξαν σιιτικές συνοικίες της βόρειας Βαγδάτης, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Βλήματα έπεσαν στη συνοικία Σκουκ, ενώ παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη συνοικία Σούλα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

    Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

    Στη συνοικία Σκουκ υπάρχει καταυλισμός με εκτοπισμένους από τις συγκρούσεις των τελευταίων ετών Ιρακινούς, κυρίως σιίτες μουσουλμάνους που εγκατέλειψαν τις σουνιτικές περιοχές την περίοδο της κορύφωσης των θρησκευτικών συγκρούσεων, το 2006 και 2007.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [10] Το "κακό παιδί" Φρανκ Ριμπερί επιστρέφει στη Λιλ

    Κανείς στη Λιλ δεν φανταζόταν ότι την ώρα που ο 16χρονος Φρανκ Ριμπερί αποχωρούσε λόγω κακής συμπεριφοράς, ο σύλλογος έχανε ένα... χρυσορυχείο!

    Σήμεραο Γάλλος επιστρέφει, ως σούπερ σταρ πλέον, καθώς η Λιλ υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Σεσυνέντευξη Τύπου ο άσος της εθνικής Γαλλίας ρωτήθηκε σχετικά. «Μόνο ένα πρόβλημα υπήρξε, όταν στο σχολείο έσπασα κατά λάθος τον αγκώνα ενός κοριτσιού. Τότε με έδιωξαν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν με ήθελαν στην ομάδα γιατί ήμουν πολύ μικροκαμωμένος!» είπε ο Ριμπερί που είχε εκδιωχθεί από τον Ζαν-Μισέλ Βαντάμ τον υπεύθυνο των ακαδημιών της Λιλ, που παραμένει στο πόστο του μέχρι σήμερα, 13 χρόνια μετά. «Προσωπικά χαίρομαι που είμαι εδώ. Δε νιώθω άσχημα. Σε αντίθεση με τον Βαντάμ, που ακόμα και τώρα βλέπω ότι κάνει αρνητικά σχόλια για μένα και λέει ανακρίβειες. Προφανώς ζηλεύει!» κατέληξε ο Ριμπερί.

    Πιθανότατα αναφερόταν σε πρόσφατη συνέντευξη του Βαντάμ ο οποίος είχε πει ότι τον έδιωξε «... μετά από 250 προειδοποιήσεις! Δεν μπορούσαμε να ανεχθούμε τη συμπεριφορά του. Πλάκωσε ένα κορίτσι στο σχολείο και της έσπασε το χέρι. Ηταν σκληρή απόφαση, αφού βλέπαμε ότι είχε ταλέντο. Κανείς βέβαια δεν πίστευε ότι θα έφτανε σε τόσο υψηλό επίπεδο...».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 October 2012 - 6:30:43 UTC