Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστρέφουν στην Αθήνα οι 5 Έλληνες του πλοίου "Εστέλ"
  • [02] "Άστοχη" οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό της κυβέρνησης
  • [03] Φλώρινα: Σε κινητοποιήσεις στις 30 και 31 Οκτωβρίου κάτοικοι και φορείς του νομού για το πετρέλαιο θέρμανσης
  • [04] Σχέδιο επαναγοράς ελληνικών ομολόγων μέσω ESM επεξεργάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών
  • [05] Μαίνονται οι μάχες στη Δαμασκό και το Χαλέπι
  • [06] Λιβύη: Τουλάχιστον 26 νεκροί και 200 τραυματίες στη Μπάνι Ουαλίντ

  • [01] Επιστρέφουν στην Αθήνα οι 5 Έλληνες του πλοίου "Εστέλ"

    Αναχώρησαν πριν από λίγο αεροπορικώς από το Τελ Αβίβ και αναμένονται στις 3:30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος οι 5 Έλληνες ακτιβιστές που επέβαιναν στο πλοίο "Εστέλ", σύμφωνα με δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ της εκπροσώπου της Κίνησης «Ένα καράβι για τη Γάζα» Μιμίκας Κριτσανίδου.

    Πρόκειται για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Κοδέλα και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Βαγγέλη Πισσία, Λουκά Σταμέλλο και Μιχάλη Τικτόπουλο.

    Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετανάστευσης του Ισραήλ, 19 ακτιβιστές θα κρατηθούν για 72 ακόμη ώρες, ενώ για 3 υπηκόους του Ισραήλ που βρίσκονταν στο πλοίο θα συνεχιστεί η ανάκριση από τις ισραηλινές αρχές.

    Σύμφωνα με πηγές των ακτιβιστών, είναι πιθανό να τους απαγγελθούν κατηγορίες για «υποκίνηση σε στάση» και «παροχή βοήθειας στον εχθρό».

    Το πλοίο οδηγήθηκε χθες στο λιμάνι του Ασντότ, μετά την ανακοπή της πορείας του από το Ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, όπου πλήρωμα και επιβαίνοντες κρατήθηκαν από τις ισραηλινές αρχές.

    Στο υπό φιλανδική σημαία «Estelle», που κατευθυνόταν προς τη Γάζα στα πλαίσια επιχείρησης της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», επέβαιναν 30 συνολικά ακτιβιστές, στην πλειοψηφία τους Νορβηγοί και Σουηδοί, ανάμεσά τους και μέλη ευρωπαϊκών κοινοβουλίων.

    [02] "Άστοχη" οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό της κυβέρνησης

    «Την περίοδο που η χώρα επιχειρεί να αντιμετωπίσει μέσω διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μείζονα θέματα, θεωρούμε άστοχη την οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό της κυβέρνησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

    «Τη Δημοκρατική Αριστερά δεν την έχει απασχολήσει η συμμετοχή στελεχών της στο κυβερνητικό σχήμα και περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τους υπουργούς και υφυπουργούς που έχει υποδείξει» προσθέτει.

    Σημειώνεται ότι σε μερίδα του Τύπου εμφανίστηκαν πληροφορίες για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

    [03] Φλώρινα: Σε κινητοποιήσεις στις 30 και 31 Οκτωβρίου κάτοικοι και φορείς του νομού για το πετρέλαιο θέρμανσης

    Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν στις 30 και 31 Οκτωβρίου οι κάτοικοι και οι φορείς της Φλώρινας, με αίτημα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε μία περιοχή που πλήττεται από σφοδρούς και μεγάλους σε διάρκεια χειμώνες.

    Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο της Φλώρινας, στις 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ θα ακολουθήσει κλείσιμο του τελωνείου και αποκλεισμός ενεργειακών μονάδων της ΔΕΗ.

    Την επομένη ημέρα, 31 Οκτωβρίου, κάτοικοι και φορείς της ακριτικής πόλης θα μεταβούν με λεωφορεία στην Αθήνα, καθώς προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

    «Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης έχει φέρει σε τραγική κατάσταση τον τοπικό πληθυσμό, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε το πετρέλαιο και είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε δυναμικά γιατί αλλιώς δεν θα βγάλουμε τον χειμώνα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΕΒΕ), Σάββας Σαπαλίδης.

    [04] Σχέδιο επαναγοράς ελληνικών ομολόγων μέσω ESM επεξεργάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

    Πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων, το οποίο προβλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δανειστεί χρήματα από τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, προκειμένου να επαναγοράσει δικά της ομόλογα στην τρέχουσα τιμή στην αγορά, η οποία κατά μέσον όρο κυμαίνεται στο 25% της αρχικής αξίας τους, επεξεργάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού "Der Spiegel" που θα κυκλοφορήσει αύριο.

    Κατ? αυτόν τον τρόπο, εξηγείται στο δημοσίευμα, με κάθε δανειζόμενο ευρώ θα μπορούσε να αποσυρθεί από την αγορά χρέος 4 ευρώ. "Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι με 10 δισεκατομμύρια ευρώ θα μειωνόταν το ελληνικό χρέος κατά 40 δισεκατομμύρια", αναφέρεται.

    Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, συνεχίζει το Spiegel, αναμένεται η διεξαγωγή συνομιλιών με τους επενδυτές, προκειμένου αυτοί να δεχτούν πράγματι ικανοποίηση του ενός τετάρτου των απαιτήσεών τους. Όπως ελπίζει η γερμανική πλευρά, μετά από αυτή την επιχείρηση η Ελλάδα θα ήταν σχεδόν σε θέση να δανειστεί η ίδια χρήματα στις αγορές.

    [05] Μαίνονται οι μάχες στη Δαμασκό και το Χαλέπι

    Μαίνονται σήμερα το πρωί συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των σύρων ανταρτών σε συνοικία κοντά στη Δαμασκό, καθώς και στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη συνοικία Χαράστα, 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού, όπου μαίνονται μάχες.

    Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης τα περίχωρα της γειτονικής πόλης Ντούμα, καθώς και τα χωριά της ανατολικής Γούτα και έχουν παραταχθεί στην πόλη Αρτούζ, την οποία έχουν υπό τον έλεγχό τους οι σύροι εξεγερμένοι, όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο.

    Στην επαρχία της Δαμασκού οι σοροί μιας γυναίκας και πέντε παιδιών ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάκμπα, που ήταν στόχος βομβαρδισμών τις τελευταίες ημέρες.

    Στη διάρκεια της νύχτας, σφοδρές μάχες σημειώθηκαν στη συνοικία Ασάλι της Δαμασκού μεταξύ του τακτικού στρατού και μελών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

    Στο Χαλέπι, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη συνοικία αλ Σιριάν προκαλώντας τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων.

    Πολλές συνοικίες της πόλης βομβαρδίστηκαν, μεταξύ αυτών η Μπαμπ αλ Νασρ και η Κάσταλ. Ένας πολίτης σκοτώθηκε από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή στη συνοικία Μπούσταν αλ Κασρ και ένας μαχητής των εξεγερμένων έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των συγκρούσεων.

    Χθες Σάββατο σε όλη τη Συρία σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι, 44 πολίτες 44 εξεγερμένοι και 42 στρατιώτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Στο μεταξύ σήμερα ο διεθνής μεσολαβητής Λακντάρ Μπραχίμι κάλεσε τις εμπόλεμες πλευρές στη Συρία να κηρύξουν «μονομερώς» εκεχειρία με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής Έιντ αλ Άντχα, στο τέλος της συνάντησής του με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλΑσαντ.

    [06] Λιβύη: Τουλάχιστον 26 νεκροί και 200 τραυματίες στη Μπάνι Ουαλίντ

    Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους και άλλοι 200 έχουν τραυματιστεί στις σφοδρές μάχες που σημειώνονται στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ της Λιβύης, το πρώην προπύργιο του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και ομάδων ενόπλων, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Μεταξύ των νεκρών φέρεται να είναι και ο Χαμίς Καντάφι, γιος του πρώην ηγέτη της Λιβύης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 October 2012 - 10:31:05 UTC