Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λαμία: Στον ανακριτή απολογούνται αύριο η 42χρονη και ο 45χρονος εραστής της

  • [01] Λαμία: Στον ανακριτή απολογούνται αύριο η 42χρονη και ο 45χρονος εραστής της

    Πριν κλείσουν 24 ώρες από την αποτρόπαια δολοφονία του 45χρονου πατέρα δύο παιδιών, στη Λαμία, οι αστυνομικοί ξετύλιξαν όλο το κουβάρι και ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά της 42χρονης συζύγου του θύματος και του 45χρονου εραστή της.

    Έως και ειδική πρόσκληση για να μη λείψει από τη γιορτή των γενεθλίων της έκανε η 42χρονη στον συζυγό της και θύμα. Η ίδια και ο 45χρονος δράστης είχαν αποφασίσει να τον βγάλουν από τη μέση ακριβώς την ημέρα των γενεθλίων της. Το άτυχο θύμα ανυποψίαστο πήγε στο ραντεβού θανάτου.

    Μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα, το θύμα αποσύρθηκε για να κοιμηθεί. Όταν γυναίκα βεβαιώθηκε ότι κοιμάται στον καναπέ, ειδοποίησε τον 45χρονο εραστή της. Εκείνος πήρε ένα αεροβόλο όπλο που είχε στο σπίτι του και με ταξί πήγε στο σπίτι της ερωμένης του. Εκείνη τον περίμενε, όπως είχαν σχεδιάσει, με ανοιχτή την πόρτα. Ο 45χρόνος πήγε αμέσως και πυροβόλησε τον άνδρα πίσω από το κεφάλι. Ακολούθως, κι ενώ το θύμα είχε ήδη εκπνεύσει, τον χτύπησε με το αιχμηρό κοντάκι του αεροβόλου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, τη ίδια ώρα η γυναίκα βρίσκονταν σε διαφορετικό δωμάτιο. Η ίδια και ο εραστής της προσπάθησαν να καθαρίσουν το σπίτι και να προκαλέσουν τεχνητή αναστάτωση για να παραπλανήσουν την αστυνομία, ισχυριζόμενοι πιθανή ληστεία.

    Ο δράστης απομακρύνθηκε από το σπίτι και με ταξί πήγε στο πατρικό του, στο χωρίο Ανθήλη, όπου άφησε το όπλο. Ως τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής όλα είχαν τελειώσει. Το πρωί της Παρασκευής, η 45χρονη σηκώθηκε να ετοιμάσει για το σχολείο τα δύο της παιδιά, που είχαν κοιμηθεί στον κάτω όροφο, στους γονείς της. Στη συνέχεια βγήκε για ψώνια και συζήτησε με τη γειτονιά. Το αυτοκίνητο του συζύγου της ήταν ακόμη σταθμευμένο κάτω από το σπίτι, ενώ εκείνος θα έπρεπε να έχει ήδη φύγει για τη δουλειά. Δικαιολογήθηκε σε γειτόνους πως «θα πήγαινε με άλλο αυτοκίνητο».

    Λίγο πριν τις 9 το πρωί, υποστήριξε ότι τον ανακάλυψε νεκρό στον καναπέ του σπιτιού, όπου κοιμόταν. Στους αστυνομικούς επέμενε πως «δεν γνωρίζει τίποτα» και προσπαθούσε να τονίσει την περίπτωση της ληστείας. Ωστόσο, εκείνοι από την πρώτη στιγμή έδειξαν να αποκλείουν αυτή την εκδοχή. Τόσο οι ίδιοι, όσο και ο ιατροδικαστής εντόπισαν το φονικό χτύπημα, αλλά και το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν στον χώρο αίματα.

    «Από την πρώτη στιγμή οι αξιωματικοί της ασφάλειας της Λαμίας διαπίστωσαν ότι σε όλο αυτό το σκηνικό δεν συμμετείχε μόνο ένα άτομο» υπογραμμίζει ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας Κώστας Νικολάου. Όλη την Παρασκευή οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να συνδυάσουν τις πληροφορίες για να φτάσουν στο δεύτερο άτομο, που συμμετείχε στον φόνο. Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις των αστυνομικών, στο πλαίσιο της προανάκρισης, η 42χρονη δεν έλεγε κουβέντα. Οι ισχυρισμοί της είχαν σχέση με τον αποτυχημένο γάμο και την οικογενειακή γκρίνια, τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και θέματα συμπεριφοράς του θυματος απέναντί της. Μάλιστα αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι η ίδια τρεις φορές είχε φτάσει στα πρόθυρα του διαζυγίου και ότι ουσιαστικά βρίσκονταν σε διάσταση. Παρουσίασε το θύμα να μην επισκέπτεται συνεχώς το σπίτι του και ότι ακόμη και για τα γενέθλια της τον είχε καλέσει η ίδια.

    Χθες, Σάββατο, το πρωί, ωστόσο, οι αστυνομικοί έφτασαν στον εραστή και τον προσήγαγαν για κατάθεση. Σε λιγότερο από μία ώρα το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε. «Ομολόγησαν σχεδόν ταυτόχρονα» σημειώνει ο υποδιοικητής της Ασφάλειας Λαμίας, Χρήστος Μουστώκος, που μαζί με τον διοικητή, Γιώργος Τσαμαδιά, ανέλαβαν την προανάκριση της συζύγου και του εραστή της.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι των εραστών είχαν σχεδιάσει το έγκλημα από κοινού. Πριν από περίπου 20 χρόνια ο άνδρας έκανε σχέση με την 42χρονη, σχέση που αναθερμάνθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια. Ο δράστης φέρεται να ισχυρίζεται στους αστυνομικούς ότι κατά καιρούς πιεζόταν αφόρητα για να βγάλουν το θύμα από τη μέση. Παντρεμένος και ο ίδιος με ένα παιδί κι ενώ η σύζυγός του είχε από προηγούμενο γάμο ένα ακόμα παιδί, εργαζόταν ως φανοποιός για να τα βγάλει πέρα, αλλά το τελευταίο διάστημα είναι άνεργος.

    Ήδη, ο εισαγγελέας Λαμίας άσκησε δίωξη σε βάρος και των δύο για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και αύριο, Δευτέρα, το μεσημέρι θα προσαχθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 October 2012 - 12:30:40 UTC