Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει"
  • [02] Οι αντάρτες κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος στη Συρία
  • [03] Σήμερα θα πετάξει ο "τρελός" Αυστριακός από ύψος 37 χλμ
  • [04] "Η Ευρωζώνη πρέπει να αποκτήσει κοινή εποπτεία"
  • [05] Γίνε Έλληνας έστω και για μία ημέρα!
  • [06] Είσαι φαλακρός; Τότε θα βρεις δουλειά!
  • [07] Ασπρόμαυρα, σκανδαλιάρικα κουταβάκια γέμισε ο "Αρκτούρος"
  • [08] Συνελήφθη νεαρός στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης με ποσότητα κοκαϊνης
  • [09] Άνοιξαν οι κάλπες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Μαυροβούνιο
  • [10] F1: Ο Φέτελ κερδίζει στην Κορέα και ρίχνει τον Αλόνσο από την πρώτη θέση
  • [11] Νέα δεδομένα στην εξερεύνηση του διαστήματος, φέρνει ομογενής
  • [12] Δημιουργία θυρεοειδούς αδένα από βλαστοκύτταρα ποντικιών!

  • [01] "Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει"

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει, αλλά προειδοποίησε ότι τυχόν έξοδός της από την ευρωζώνη θα ήταν επιζήμια, όχι για για την ίδια τη χώρα, αλλά συνολικά για την ευρωζώνη.

    «Νομίζω ότι δε θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Σόιμπλε σε συνάντησή του με επιχειρηματίες στη Σιγκαπούρη.

    «Η Ελλάδα πρέπει να προβεί σε πολλές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις και αυτό είναι επώδυνο. Όλοι πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση πράττει ό,τι είναι απαραίτητο» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για φημολογίες σχετικά με μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό θα ήταν ιδιαίτερα επιζήμιο για την Ελλάδα και το ευρώ».

    [02] Οι αντάρτες κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος στη Συρία

    Σύροι αντάρτες κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από το Χαλέπι στη βόρεια Συρία όπου ο στρατός βομβαρδίζει τις δυνάμεις των ανταρτών που έχουν αναπτυχθεί για να αποκλείσουν τις ενισχύσεις των κυβερνητικών δυνάμεων σε δυο αυτοκινητόδρομους που συνδέουν την πόλη αυτή με τη Δαμασκό.

    Εν τω μεταξύ,η Τουρκία, υποσχέθηκε για μια ακόμα φορά, στη διάρκεια της επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη του διεθνούς απεσταλμένου στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι, να απαντήσει σε κάθε επίθεση της Δαμασκού.

    Ενώ ηΣυρία απαγόρευσε στα αεροσκάφη της εταιρείας Turkish Airlines να πετούν πάνω από το έδαφός της σε αντίποινα γιατο ανάλογο μέτρο που έλαβαν οι τουρκικές αρχές.

    "Μετά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις πτήσεις των συριακών πολιτικών αεροσκαφών πάνω από το τουρκικό έδαφος, η συριακή κυβέρνηση αποφάσισε ν΄απαγορεύσει όλες τις τουρκικές επιβατικές πτήσεις πάνω από το συριακό έδαφος από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου", ανακοινώθηκε.

    [03] Σήμερα θα πετάξει ο "τρελός" Αυστριακός από ύψος 37 χλμ

    Ένας αυστριακός, φανατικός των ακραίων σπορ, θα αποπειραθεί σήμερα, μετά από μια εβδομάδα καθυστερήσεων, να πραγματοποιήσει ελεύθερη πτώση από ένα μπαλόνι ηλίου που θα πετά στα 37 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, στην προσπάθειά του να σπάσει το ρεκόρ -επί 52 έτη- υψόμετρου και παράλληλα το φράγμα του ήχου.

    ΟΦίλιξ Μπάουμγκάρτνερ, 43 ετών και η ομάδα του, έκαναν του απαραίτητους υπολογισμούς σχετικά με τον καιρό σήμερα,στην περιοχή του Ρόσγουελ, του Νέου Μεξικού, από όπου το μπαλόνι ηλίου, στο οποίο θα επιβαίνει, πρόκειται να απογειωθεί.

    Οι ισχυροί άνεμοι την περασμένη εβδομάδα κατέστησαν αδύνατο για τον αυστριακό να πραγματοποιήσει την πτώση.

    Η προσπάθεια του Μπάουμγκάρτνερ θα πραγματοποιηθεί στις 06:30 (τοπική ώρα).

    [04] "Η Ευρωζώνη πρέπει να αποκτήσει κοινή εποπτεία"

    Οι υπουργοί Οικονομικών των σημαντικότερων οικονομιών του πλανήτη συνομολόγησαν στο Τόκιο (κοινή συνεδρία ΔΝΤ, Παγκόσμιας τράπεζας) --στο τελικό ανακοινωθέν-- ότι "επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης" της παγκόσμιας οικονομίας(...) "εν μέσω αβεβαιοτήτων για θέματα ουσίας".

    "Πρέπει η παγκόσμια οικονομία να επαναφερθεί στην οδό, που θα την πάει προς μια ισχυρή, ισορροπημένη, βιώσιμη ανάπτυξη", προστίθεται στο ανακοινωθέν αυτό.

    --Επαναβεβαίωσαν, εξάλλου, ότι προέχει το τραπεζικό σύστημα στην ευρωζώνη "να αποκτήσει κοινή εποπτεία" καθώς επίσης και "η δημοσιονομική ενοποίηση να προχωρήσει περισσότερο", τέλος πως προέχει "να βελτιωθούν οι εθνικές πολιτικές πάταξης της ανεργίας".

    --Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ αναγνώρισε ότι "στην Ευρώπη ενισχύεται εσχάτως η 'δύναμη πυρός", απέναντι στην κρίση χρέους, την ώρα που "συνεχίζουν να υλοποιούνται οικονομικές μεταρρυθμίσεις, την ίδια ώρα που πλέον προωθείται η κοινή εποπτεία των τραπεζών της-- ένα κρίσιμο βήμα για να ξεπεραστεί η κρίση--, αν και απομένει να διαμορφωθούν οι σχετικές πρακτικές ρυθμίσεις".

    --" Μετά την πρωτοχρονιά (του '13) θα ξεκινήσει η εφαρμογή αυτών των ρυθμίσεων για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών", εκτίμησε από την πλευρά του ο Ιταλός πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, προσθέτοντας : "όμως θα χρειαστεί, για να ολοκληρωθούν, ένας ακόμα χρόνος, δηλαδή όλο το θεσμικό πλαίσιο θα έχει ενεργοποιηθεί περί την πρωτοχρονιά του '14".

    Τέλος οι ίδιοι αξιωματούχοι υπογράμμισαν στο ανακοινωθέν τους, πόσο καθοριστικό και κρίσιμο θα είναι η αμερικανική οικονομία --μαζί με την οικονομία στη 17μελή ευρωζώνη-- να στηρίξουν την παγκόσμια ανάπτυξη, προκειμένου ο ρυθμός ανάπτυξής της --για όλο το '13-- να διαμορφωθεί σαφώς άνω του 3%.

    [05] Γίνε Έλληνας έστω και για μία ημέρα!

    Την ημέρα της εθνικής επετείου, επέλεξαν ομογενειακοί φορείς για να πείσουν τους κατοίκους του Σίδνεϊ να γίνουν Έλληνες, έστω και για μια μέρα.

    Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, η Ελληνική Κοινότητα Κογκάραχ, με τη συνεργασία ομογενειακών επιχειρήσεων, αλλά και του καλλιτεχνικού γραφείου Fist Pump Entertaiment, οργανώνουν Ελληνικό Φεστιβάλ «για να δοθεί η δυνατότητα σε νέες και νέους ελληνικής καταγωγής, και όχι μόνον, να εκφράσουν την ελληνικότητά τους».

    Στόχος των διοργανωτών δεν είναι η ομογένεια, αλλά η ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία. Θα επιχειρήσουν, λοιπόν, τουλάχιστον τη συγκεκριμένη ημέρα, να πείσουν τους κατοίκους του Σίδνεϊ «να αισθανθούν Έλληνες». Μέσα στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρήσουν να σπάσουν και το ρεκόρ συμμετοχής στον «Ζορμπά». Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα οι κάτοικοι του Βόλου χόρεψαν στους ρυθμούς του «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη κατακτώντας το ρεκόρ Γκίνες. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν 5.640 άτομα, από 14 έως 89 ετών. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Ρόδος με 1.600 χορευτές.

    Τώρα, οι Έλληνες του Σίδνεϊ θέλουν να προχωρήσουν περισσότερο και να σπάσουν οι ίδιοι το ρεκόρ του Βόλου, προβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν την Ελλάδα από την άλλη γωνιά του πλανήτη.

    «Δεν θα περιμένουμε από τους πολιτικούς να αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας. Θα την αλλάξουμε εμείς, ο λαός» λένε.

    [06] Είσαι φαλακρός; Τότε θα βρεις δουλειά!

    Αν κανείς δυσκολεύεται να βρει δουλειά, ίσως, μεταξύ άλλων, θα έπρεπε να εξετάσει την πιθανότητα να κουρευτεί γουλί! Τουλάχιστον σ' αυτό το συμπέρασμα οδηγεί μια νέα αμερικανική έρευνα που ισχυρίζεται ότι οι φαλακροί άνδρες θεωρούνται από τους άλλους (άρα και από τους υποψήφιους εργοδότες) πιο κυριαρχικοί τύποι, πιο αθλητικοί και γενικά πιο ηγετικές προσωπικότητες, μ' αποτέλεσμα να βελτιώνουν τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας.

    Οι ερευνητές έκαναν μια σειρά από πειράματα και διαπίστωσαν ένα παράδοξο: Ενώ οι ίδιοι οι τελείως φαλακροί άνδρες έχουν μάλλον χαμηλή αυτοεκτίμηση, οι άλλοι τους αντιμετωπίζουν με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο.

    Μάλιστα, όσοι παίρνουν την μεγάλη απόφαση και ξυρίζουν το κεφάλι τους, βλέπουν το «προφίλ» τους να βελτιώνεται στον κοινωνικό περίγυρό τους. Σύμφωνα με τον Μάνες, «οι αντιλήψεις για τις ηγετικές ικανότητες και τα σχετικά γνωρίσματα όπως το κυριαρχικό πνεύμα, μπορούν να αναδυθούν από ιδιόμορφα χαρακτηριστικά, που δεν σχετίζονται καθόλου στην πραγματικότητα με την ίδια την ικανότητα ηγεσίας».

    Τα πειράματα (με την επίδειξη σε μια ομάδα εθελοντών των σχετικών φωτογραφιών ανδρών με ή χωρίς μαλλιά) έδειξαν ότι οι απολύτως φαλακροί άνδρες «βαθμολογούνται» από τους άλλους ως πιο αρρενωποί και δυνατοί από τους υπόλοιπους άνδρες και μάλιστα ψηλότεροι (κατά περίπου δυόμισι εκατοστά) από το πραγματικό ύψος τους. Ακόμα οι τελείως φαλακροί θεωρούνται ικανοί να ασκήσουν μεγαλύτερη επιρροή και εξουσία στους γύρω τους.

    Υπάρχει πάντως και μια αρνητική πλευρά. Οι άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια αξιολογούνται λιγότερο ελκυστικοί και πιο μεγάλοι σε ηλικία (αν και ακόμα και σε αυτόν τον τομέα, οι τελείως φαλακροί υπερτερούν σε σχέση με όσους άνδρες έχουν αραιά μαλλιά). Αλλά, τελικά, αν κανείς μπορεί να βρει δουλειά, μάλλον μπορεί να αντέξει ότι θα δείχνει λίγο πιο γέρος. Άλλωστε και ο Μπρους Γουίλις δεν φαίνεται πολύ δυστυχισμένος για το ολόγυμνο κεφάλι του?

    [07] Ασπρόμαυρα, σκανδαλιάρικα κουταβάκια γέμισε ο "Αρκτούρος"

    Ασπρόμαυρα, σκανδαλιάρικα κουταβάκια γέμισε το Κέντρο Αναπαραγωγής και Εκπαίδευσης Ελληνικού Ποιμενικού του «Αρκτούρου» στην Αγραπιδιά Φλώρινας, αφού δύο γέννες μέσα στο καλοκαίρι έδωσαν 8 καθαρόαιμους ελληνικούς ποιμενικούς.

    Ο Κρόνος και η Σελήνη, που γεννήθηκαν στα τέλη Ιουλίου, θα δοθούν τις επόμενες ημέρες σε κτηνοτρόφους που έχουν επιλεγεί, μιας και είναι ήδη δύο μηνών. Επίσης, η Μούσα, εκτροφής «Αρκτούρου», γέννησε πριν από μερικές ημέρες 8 κουταβάκια, από τα οποία επέζησαν τα 6 (4 αρσενικά, και 2 θηλυκά). Τα έξι κουτάβια που δεν έχουν ονοματιστεί ακόμα, καθώς είναι λίγων ημερών, μόλις άνοιξαν τα μάτια τους και την 9η εβδομάδα της ηλικίας τους θα δοθούν στο δίκτυο των κτηνοτρόφων.

    «Στη λίστα αναμονής για έναν ποιμενικό υπάρχουν περισσότεροι από 400 κτηνοτρόφοι οι οποίοι μπορεί να περιμένουν ακόμη και τρία χρόνια!» αναφέρει στο ΑΜΠΕ η υπεύθυνη του Κέντρου Αναπαραγωγής, όπου κάθε χρόνο γεννιούνται περίπου 50 κουτάβια, Μελίνα Αυγερινού. Όπως διευκρινίζει, προτεραιότητα δίνεται σε όσους κτηνοτρόφους ζουν σε περιοχές με έντονο πρόβλημα από επιθέσεις αρκούδων και λύκων στα κοπάδια τους καθώς οι ποιμενικοί αποτελούν σημαντικό μέσο προφύλαξης.

    Υπενθυμίζεται ότι ο «Αρκτούρος», στο πλαίσιο της πρόληψης των ζημιών που προκαλούν οι αρκούδες και οι λύκοι στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο και θέλοντας να προστατεύσει την ελληνική φυλή σκύλων που κινδυνεύει με εξαφάνιση, εκτρέφει από το 1998 ελληνικούς ποιμενικούς και τους χορηγεί δωρεάν σε κτηνοτρόφους, των οποίων τα κοπάδια βόσκουν σε ορεινές περιοχές που αποτελούν το βιότοπο των μεγάλων σαρκοφάγων ζώων.

    [08] Συνελήφθη νεαρός στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης με ποσότητα κοκαϊνης

    Συνελήφθη άνδρας 21 χρόνων, που έφερε πάνω του 310 γραμμάρια κοκαΐνη.

    Ο δράστης έφθασε στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης με αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

    [09] Άνοιξαν οι κάλπες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Μαυροβούνιο

    Πρόωρες βουλευτικές διεξάγονται σήμερα στο Μαυροβούνιο τις οποίες κήρυξε ο κυβερνών κεντροαριστερός συνασπισμός, ο οποίος θέλει να εξασφαλίσει μια νέα τετραετή θητεία για να διεξαγάγει τις συνομιλίες ένταξης στην ΕΕ που συμφωνήθηκαν τον Ιούνιο.

    Πάνω από 514.000 ψηφοφόροι καλούνται να συμμετάσχουν στις εκλογές αυτές, τις οποίες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αναμένεται να κερδίσει με ποσοστό 47% ο υπό το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών του βετεράνου της πολιτικής σκηνής του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, κυβερνητικός συνασπισμός έναντι του Δημοκρατικού Μετώπου, του κύριου συνασπισμού της αντιπολίτευσης.

    Η ΕΕ συμφώνησε τον Ιούνιο ν΄αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη μικρή αυτή βαλκανική χώρα, ωστόσο προειδοποίησε αυτόν τον μήνα ότι το Μαυροβούνιο πρέπει να κάνει περισσότερα για να βελτιώσει το κράτος δικαίου και να πατάξει τη διαφθορά.

    [10] F1: Ο Φέτελ κερδίζει στην Κορέα και ρίχνει τον Αλόνσο από την πρώτη θέση

    Την τέταρτη φετινή νίκη του και τρίτη διαδοχική στη Φόρμουλα Ένα πήρε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο γκραν πρι της Νότιας Κορέας, το οποίο διεξήχθη στην πίστα της Γεονγκάμ και ήταν ο 16ος αγώνας της χρονιάς.

    Ο Γερμανός δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull άφησε στις επόμενες δύο θέσεις τον Αυστραλό «ομόσταυλό» του, Μαρκ Γουέμπερ, και τον Φερνάντο Αλόνσο (Φεράρι) και «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών με 215 βαθμούς, έναντι 209 του Ισπανού, ενώ απομένουν τέσσερις αγώνες για την «αυλαία» της σεζόν.

    [11] Νέα δεδομένα στην εξερεύνηση του διαστήματος, φέρνει ομογενής

    Με δορυφόρους-μινιατούρες, πιστεύει ότι ανοίγει στην Αυστραλία τον... δρόμο για το διάστημα, ο ομογενής δρ Στίβεν Τσίτας, ερευνητής Αστροναυτικής και Διαστημικής Μηχανικής του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας. Και κατά πώς φαίνεται, την πεποίθησή του συμμερίζεται και το αυστραλιανό πανεπιστήμιο, απ΄όπου εκτιμάται ότι ο ομογενής ερευνητής δημιουργεί νέα παγκόσμια δεδομένα στην εξερεύνηση του διαστήματος.

    Σε συνέντευξή του στην αγγλική έκδοση της εφημερίδας «Νέος Κόσμος», ο δρ Τσίτας ανέφερε ότι οι δορυφόροι 6U -όπως τους έχει ονομάσει- όχι μόνο κοστίζουν λιγότερο, αλλά η ποιότητα των πληροφοριών, που συλλέγουν, είναι εξίσου καλή με εκείνη των πληροφοριών, που συλλέγουν άλλοι μεγαλύτεροι και πανάκριβοι δορυφόροι.

    Πρόσθεσε δε ότι οι δορυφόροι-μινιατούρες του, όχι μόνο μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες, αλλά αν τους μεγαλώσει οριακά μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα σε εμπορικές και επιστημονικές αποστολές.

    Διευκρίνισε, πάντως, πως δεν έχουν ακόμα δοκιμαστεί στο διάστημα, αλλά λόγω του χαμηλού κόστους τους η αυστραλιανή κυβέρνηση μπορεί να τους χρησιμοποιήσει για να ξεκινήσει κάποια στιγμή και η Αυστραλία διαστημικό πρόγραμμα.

    «Οι πληροφορίες που συλλέγουν οι μικρο-δορυφόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και στην γεωργία», λέει ο ομογενής επιστήμονας και προσθέτει ότι το γεγονός ότι αυτοί οι δορυφόροι είναι φθηνοί και θα κοστίζουν περίπου $1 εκατ. είναι ιδανικοί για να βοηθήσουν και τις φτωχές χώρες.

    [12] Δημιουργία θυρεοειδούς αδένα από βλαστοκύτταρα ποντικιών!

    Η δημιουργία θυρεοειδούς αδένα από εμβρυικά βλαστοκύτταρα ποντικιών αποτελεί το τελευταίο επίτευγμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής, η οποία φιλοδοξεί να αντικαταστήσει ή να αναδημιουργήσει κατεστραμμένα κύτταρα, ιστούς και ολόκληρα όργανα. Την τελευταία δεκαετία έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος και συνεχώς νέα όργανα έρχονται να προστεθούν στη σχετική λίστα προς αναπαραγωγή.

    Οι ερευνητές έδειξαν ότι είναι δυνατό να δημιουργηθεί εκ του μηδενός ο κατεστραμμένος θυρεοειδής.

    Αν κάτι ανάλογο, εκτός από τα πειραματόζωα, καταστεί εφικτό και στους ανθρώπους, τότε θα μπορούν να βοηθηθούν τόσο εκείνα τα μωρά (περίπου ένα στα 3.000) που γεννιούνται με ελλιπή δραστηριότητα του συγκεκριμένου αδένα, όσο και άλλοι ενήλικοι ασθενείς που πάσχουν από υποθυρεοειδισμό.

    Οι επιστήμονες τροποποίησαν γενετικά εμβρυικά βλαστικά κύτταρα, έτσι ώστε να ενεργοποιήσουν σε αυτά την έκφραση δύο συγκεκριμένων πρωτεϊνών (NKX2-1 και ΡΑΧ-8), που εκφράζονται από κοινού μόνο στον θυρεοειδή. Όταν αυτά τα κύτταρα αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο, παρουσία άλλων ορμονών που ενεργοποιούν τον συγκεκριμένο αδένα, τελικά μετατράπηκαν σε εξειδικευμένα κύτταρα του θυρεοειδούς.

    Τα κύτταρα αυτά όμως για να λειτουργήσουν σωστά, πρέπει προηγουμένως να διαμορφωθούν σε τρισδιάστατους μικρούς σφαιρικούς αδενίσκους, μέσα στην κοιλότητα των οποίων συγκεντρώνεται το ιώδιο, προτού απορροφηθεί και χρησιμοποιεί για τη σύνθεση διαφόρων ορμονών που εκκρίνει ο αδένας. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα κύτταρα του θυρεοειδούς που προέρχονταν από τα βλαστοκύτταρα, μόνα τους ομαδοποιήθηκαν σε τέτοια σφαιρίδια, παρόμοια με αυτά ενός κανονικού θυρεοειδούς. Επιπλέον, ήσαν στη συνέχεια σε θέση να παγιδεύουν το ιώδιο και έτσι να συνθέτουν κανονικά τις ορμόνες του θυρεοειδούς αδένα.

    Η επόμενη πρόκληση θα είναι η εφαρμογή της μεθόδου στους ανθρώπους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 October 2012 - 8:30:42 UTC