Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σκόνταψε" η Εθνική
  • [02] Μουντιάλ 2014: Δηλώσεις Σάντος για το παιχνίδι Ελλάδα-Βοσνία

  • [01] "Σκόνταψε" η Εθνική

    Τους πρώτους της βαθμούς για τους προκριματικούς του Μουντιάλ 2014 απώλεσε απόψε η εθνική μας ομάδα.

    Η "γαλανόλευκη" του Φερνάντο Σάντος παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στη Βοσνία στο κατάμεστο "Γ. Καραϊσκάκης" κι έτσι μοιράζεται με τους σημερινούς αντιπάλους της, αλλά και τη Σλοβακία, την κορυφή του 7ου ομίλου.

    [02] Μουντιάλ 2014: Δηλώσεις Σάντος για το παιχνίδι Ελλάδα-Βοσνία

    Δεν ήταν ικανοποιημένος από την απώλεια των δύο βαθμών ο Φερνάντο Σάντος και δεν έκανε προσπάθεια να το κρύψει άλλωστε. Ο Πορτογάλος τεχνικός της εθνικής Ελλάδας απέδωσε το χαμένο πρώτο ημίχρονο στις λάθος τοποθετήσεις των διεθνών στο χώρο, που επέτρεψαν στη Βοσνία να κρατάει την μπάλα και να μη δέχεται πίεση.

    "Εμείς αρχίσαμε καλύτερα, αλλά σταδιακά η Βοσνία ισορρόπησε τον αγώνα κυρίως λόγω δικών μας λαθών στις τοποθετήσεις. Στο ημίχρονο είπαμε στους παίκτες τι να διορθώσουν. Ανταποκρίθηκαν πολύ καλά κι έτσι στην επανάληψη είχαμε ξεκάθαρα την πρωτοβουλία και τον έλεγχο. Η Βοσνία δεν έφτασε στην εστία μας και αν το έκανε, δεν το έκανε με αξιώσεις" ήταν οι πρώτες δηλώσεις του κ. Σάντος, ο οποίος συνέχισε: "Αντίθετα, εμείς είχαμε δύο ευκαιρίες που ήταν κάτι παραπάνω από κλασικές. Είχαμε και άλλες ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσαμε να βάλουμε το γκολ. Προσπαθήσαμε να παίξουμε μέχρι και με 3 επιθετικούς στο τέλος για να πάρουμε τη νίκη. Αν έπρεπε να υπάρχει νικητής, έπρεπε να είμαστε εμείς. Όμως τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο δύσκολο παιχνίδι".

    Ερωτηθείς για το τι μπορούμε να περιμένουμε εναντίον της Σλοβακίας, την ερχόμενη Τρίτη, απάντησε: "Σήμερα περιμέναμε να νικήσουμε, να πάρουμε τους τρεις πόντους. Δεν το καταφέραμε και δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Είμαστε πάρα πολύ λυπημένοι, πάρα πολύ? τσαντισμένοι, γιατί το δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν η νίκη, όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Μας περιμένει ένα δύσκολο ματς στη Σλοβακία αλλά θα πάμε για τη νίκη γιατί πάντα θέλουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Η ισοπαλία απόψε δεν κάνει επιτακτική την ανάγκη για νίκη. Έτσι και αλλιώς θα παίζαμε για τη νίκη. Σε κάθε ματς που παίζουμε θέλουμε τη νίκη".

    Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός εκλέκτορας ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για το ρεκόρ του Καραγκούνη. "Είναι ένα ιστορικό ρεκόρ, το άξιζε με βάση το πάθος του, την αγάπη και τη διάθεση που έχει δείξει για την εθνική" απάντησε, ενώ για την τριπλή ισοβαθμία που δημιουργήθηκε μετά την ισοπαλία της Ελλάδας με τη Βοσνία εκτιμά ότι "όμιλος είναι ακόμα σε πρώιμη φάση για να πούμε κάτι. Όμως, έχω την αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι εμείς θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση". Για τον τραυματισμό του Μαλεζά, τέλος, υπογράμμισε πως «ήταν μεγάλη ατυχία. Στο σημείο που έγινε ήθελα να φρεσκάρω την ομάδα στη μεσαία γραμμή. Υπάρχει κόπωση σε ορισμένους παίκτες και μας έλειψε μια αλλαγή, γιατί τη χάσαμε με τον Μαλεζά. Μάλλον θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην 11άδα εν όψει Σλοβακίας".

    Αντίθετα, ο ομόλογός του στην εθνική Βοσνίας, Σάφετ Σούσιτς, είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος. "Το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό. Είχαμε τις ευκαιρίες μας, όπως και η Ελλάδα και δεν περίμενα να λήξει 0-0 το παιχνίδι. Παίξαμε αρκετά επιθετικά, όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου" δήλωσε και πρόσθεσε: "Αρκετές φορές ήμασταν φοβισμένοι, αφού τις ευκαιρίες της Ελλάδας εμείς τις δημιουργήσαμε. Η Ελλάδα έχει καλή ομάδα και ο Σαμαράς μάς δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Ήρθαμε να μην χάσουμε και δεν χάσαμε. Το μόνο καλό είναι πως ο επαναληπτικός με την Ελλάδα είναι στην έδρα μας. Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος για να δούμε ποιος θα προκριθεί".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 October 2012 - 22:30:49 UTC