Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενημερώνει τη Βουλή για τη "λίστα Λαγκάρντ" ο Βενιζέλος
  • [02] Καθημερινά ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής
  • [03] Το χαράτσι της ΔΕΗ φεύγει, ο ενιαίος φόρος για κάθε ακίνητο, έρχεται
  • [04] Ξεκινούν άμεσα οι ανασκαφές για την αποκάλυψη του Αρχαίου Γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία
  • [05] Οι Σειρήνες Συναγερμού θα ηχήσουν σήμερα
  • [06] Στο κατώφλι του Junk η Ισπανία
  • [07] Μ' ένα χάπι αντιμετωπίζεται η ακράτεια
  • [08] Περιβαλλοντική μελέτη για τα καμμένα της Χίου
  • [09] Η Lenovo έγινε η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία υπολογιστών
  • [10] Γλαύκωμα και ωχρά κηλίδα απειλούν τους πάσχοντες με τύφλωση
  • [11] Νέο εμβόλιο για καταπολέμηση του καρκίνου του τραχήλου

  • [01] Ενημερώνει τη Βουλή για τη "λίστα Λαγκάρντ" ο Βενιζέλος

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημερώνει σήμερα, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ», το δε απόγευμα στις 16:00 έχει κληθεί σε ακρόαση από την Επιτροπή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

    Στην Επιτροπή Θεσμών έχουν, επίσης, κληθεί για να ενημερώσουν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, πιθανότατα την Παρασκευή, καθώς και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό και θα επιστρέψει την επόμενη εβδόμαδα.

    Χθες, οι οικονομικοί εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση, ζήτησαν την αποστολή εκ νέου, με αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, της λίστας «Φαλτσιάνι» ή «Λαγκάρντ» από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, ώστε να εξακριβώσουν τη γνησιότητα του καταλόγου που έχουν στα χέρια τους.

    [02] Καθημερινά ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής

    Νέο ραντεβού έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας με την τρόικα καθώς οι συναντήσεις μπαίνουν σε καθημερινή βάση και η προσπάθεια εστιάζεται στο να έχει κλείσει το πακέτο έως τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου.

    Εν τω μεταξύ, μια νέα «μαύρη τρύπα», ύψους 500 εκατ. ευρώ, ανέκυψε ξαφνικά στη χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, και με τους εκπροσώπους των δανειστών να ζητούν να καλυφθεί αυτή είτε με νέα έκτακτη εισφορά είτε με την περικοπή από εφέτος των δώρων στους εν ενεργεία υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

    Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την υποχρέωση των εγχώριων τραπεζικών ιδρυμάτων να επιστρέψουν στο Δημόσιο, έως το τέλος του 2012, το ποσό των 500 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό πρέπει να επιστραφεί με τη μορφή μερίσματος και αφορά στην κρατική ενίσχυση, με προνομιούχες μετοχές, που είχαν λάβει οι τράπεζες το 2008, βάσει του «νόμου Αλογοσκούφη».

    Παράγοντες του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν να μην επιστραφεί στο Δημόσιο το συγκεκριμένο ποσό, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού αναπληρωτή, Χρήστου Σταϊκούρα, οι οποίοι αντέτειναν ότι πρόκειται για έσοδα, τα οποία έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό 2012. Μάλιστα, στις 7 Σεπτεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας, με επιστολή του στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργο Ζανιά, είχε ζητήσει την πληρωμή από τις τράπεζες των 500 εκατ. ευρώ.

    Στις συγκεκριμένες ενστάσεις του οικονομικού επιτελείου, αρχικά η τρόικα πρότεινε είτε να επιβληθεί μια νέα έκτακτη εισφορά είτε να καταργηθούν από εφέτος τα δώρα στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και στους συνταξιούχους, ώστε να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» με άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν αποδεκτές από την ελληνική πλευρά, οπότε η τρόικα αντιπρότεινε, είτε να υπάρξει νέα περικοπή των μισθών είτε να επιβληθεί έκτακτη εισφορά σε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους, ώστε να καλυφθεί το κενό. Όμως, και η δεύτερη πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από το οικονομικό επιτελείο, με αποτέλεσμα το θέμα να παραμένει ανοιχτό.

    Στα υπόλοιπα ανοικτά θέματα των διαπραγματεύσεων για το πακέτο των μέτρων των 13,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση επικεντρώνεται κυρίως στα μέτρα του 2014. Με την τρόικα, πάντως, να επιμένει και για πρόσθετα μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ το 2013 και τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να αναφέρουν ότι «προσπαθούμε να μην ξεφύγουμε πολύ από τα 7,8 δισ. ευρώ για το 2013, που προβλέπει ως πρόσθετα μέτρα ο προϋπολογισμός».

    [03] Το χαράτσι της ΔΕΗ φεύγει, ο ενιαίος φόρος για κάθε ακίνητο, έρχεται

    Στη θέσπιση ενός ενιαίου φόρου ακινήτων αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στόχος είναι ο φόρος ακίνητης περιουσίας, το ενιαίο τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων και οι άλλοι φόροι και τα τέλη που επιβάλλονται σήμερα στα ακίνητα να αντικατασταθούν από έναν ενιαίο φόρο στην ακίνητη περιουσία του κάθε φορολογούμενου.

    Η επεξεργασία του έχει ήδη ξεκινήσει στο υπουργείο Οικονομικών και για τον σκοπό αυτό χθές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπο τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπου εξετάστηκαν τα σενάρια για την εφαρμογή του φόρου. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι ο νέος φόρος να εφαρμοστεί από το 2013 και να αφορά όλα τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο φορολογούμενος αφού θεσπιστεί αφορολόγητο όριο, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η πρώτη κατοικία.

    [04] Ξεκινούν άμεσα οι ανασκαφές για την αποκάλυψη του Αρχαίου Γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία

    Ανασκαφές για την αποκάλυψη του υπόλοιπου κτιρίου του Αρχαίου Γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία, ενός μνημείου πολύ μεγάλης αρχαιολογικής και πολιτιστικής αξίας, που η αποκάλυψή του θα ολοκληρώσει το αρχαιολογικό τοπίο της Ιεράς Άλτεως, θα ξεκινήσουν άμεσα. Συγκεκριμένα, έχει ερευνηθεί μερικώς η Ανατολική Στοά του σε μήκος 120 μ.

    Για τον προγραμματισμό των σχετικών ενεργειών πραγματοποιήθηκεχθες ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρεία του αναπληρωτή υπουργού ΠΑΙΘΠΑ, Κώστα Τζαβάρα, στο αμφιθέατρο του υπουργείου - Γενική Γραμματεία Πολιτισμού.

    Το έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις.

    Η πρώτη φάση προβλέπει: α) Μελέτη προστασίας και ανάδειξης του Ιερού της Δήμητρας Χαμύνης, νοτίως των εγκαταστάσεων της ΔΟΑ και βορειοανατολικώς του Αρχαίου Σταδίου της Ολυμπίας. β) Μελέτες προστασίας και ανάδειξης του αρχαίου αναλημματικού τείχους μεταξύ των νοτίων πρανών του Κρονίου λόφου και του βορείου ορίου της Άλτεως στην περιοχή του ανδήρου των Θησαυρών.

    Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες, προκειμένου να ξεκινήσει η ανασκαφική έρευνα στο Αρχαίο Γυμνάσιο του Ιερού, καθώς και η εκπόνηση μελετών της ενοποίησης του Αρχαιολογικού Χώρου με το Νέο Μουσείο. Το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και οι ανασκαφές θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου.

    [05] Οι Σειρήνες Συναγερμού θα ηχήσουν σήμερα

    Οι Σειρήνες Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, θα ηχήσουν σε όλη τη χώρασήμερα το πρωί. Η ενεργοποίηση των σειρήνων, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, θα γίνει στο πλαίσιο Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ), με την ονομασία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012» που διοργανώνει η Υπηρεσία Παλλαϊκής Άμυνας & Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (Π.ΑΜ.-Π.Σ.Ε.Α).

    Η άσκηση έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι σειρήνες θα ηχήσουν ως εξής:

    Ώρα 11.00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για 60 δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης)

    Ώρα 11.05, σήμανση λήξης συναγερμού, για 60 δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

    [06] Στο κατώφλι του Junk η Ισπανία

    O οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες σε ΒΒΒ-.

    Για τον S&P, η Ισπανία εξακολουθεί να είναι μια χώρα που είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της με επαρκή τρόπο, αλλά η "αρνητική προοπτική" που αποδίδεται στο αξιόχρεο της χώρας δείχνει ότι τα ισπανικά κρατικά ομόλογα υπάρχει το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν μεσοπρόθεσμα στην κατηγορία των κερδοσκοπικών επενδύσεων.

    [07] Μ' ένα χάπι αντιμετωπίζεται η ακράτεια

    Η ακράτεια των ούρων είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί πλέον να αντιμετωπίζεται με απλές θεραπευτικές μεθόδους και γι αυτό θα πρέπει να πάψει να αποτελεί θέμα ταμπού και να «καλύπτεται» με τη χρήση πάνας. Τα αντιμουσκαρινικά φάρμακα σε συνδυασμό με θεραπεία συμπεριφοράς φαίνεται ότι αυξάνουν την ανταπόκριση των ασθενών σε ποσοστά που φτάνουν στο 70-75%, ενώ έχουν ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες.

    «Με τη χρήση των αντιμουσκαρινικών τα συμπτώματα αμβλύνονται λόγω της ελάττωσης των ακούσιων συσπάσεων της κύστης και της αύξησης της χωρητικότητάς της. Έτσι καθυστερούν την πρώτη επιθυμία για ούρηση, μειώνουν τη συχνουρία και τα επεισόδια ακράτειας. Η επίδραση της χρόνιας χρήσης όλων των αντιμουσκαρινικών είναι θετική σε καθημερινές παραμέτρους ποιότητας ζωής, όπως είναι η φυσική δραστηριότητα, ο ύπνος και το συναίσθημα. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ήπιες και σπάνια οδηγούν στην διακοπή του φαρμάκου. Τα αποτελέσματα του ίδιου φαρμάκου δεν είναι ίδια σε όλους τους ασθενείς. Επομένως πρέπει να αξιολογούμε σωστά τον ασθενή, ώστε να του χορηγήσουμε το κατάλληλο γι αυτόν φάρμακο», επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος Σταύρος Χαραλάμπους.

    Την ευκαιρία για δωρεάν ουρολογικό έλεγχο για την ακράτεια δίνει σε όλους τους πολίτες της Μακεδονίας και της Θράκης από τις 15 έως τις 19 Οκτωβρίου η Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος.

    [08] Περιβαλλοντική μελέτη για τα καμμένα της Χίου

    Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς μετά από επιτόπια απογραφή και έρευνα κατέληξε σε προτάσεις για τη μελλοντική διαχείριση της καμμένης έκτασης της Χίου που έχει τίτλο «Οικολογικός απολογισμός της πυρκαγιάς του Αυγούστου 2012 στη Χίο: γενικά στοιχεία, επιπτώσεις, προτάσεις». Η επόμενη ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς γεννά πολλά ζητήματα που απαιτούν άμεση και αποφασιστική διαχείριση όπως, τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, η κτηνοτροφία, η υλοτομία, το κυνήγι, η παρακολούθηση των καμένων εκτάσεων, καθώς και οι στοχευμένες δράσεις αποκατάστασης της φυσικής βλάστησης.

    Από τα 148.000 στρέμματα που κάηκαν, το 66,6% αφορούσε φυσική βλάστηση, ενώ το 31,6% καλλιέργειες. Ανησυχητικό είναι το γεγονός, πως η φυσική βλάστηση του νησιού παρουσιάζει εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες μια συνεχιζόμενη υποχώρηση, δίνοντας τη θέση της σε «άγονη γη». Πιο συγκεκριμένα, κατά την εικοσαετία 1987 - 2007, θαμνότοποι και πευκοδάση υποχώρησαν κατά 30,5% και 12,3% αντίστοιχα, ενώ οι «λοιπές καλύψεις γης» που αφορούν κυρίως φυσική βλάστηση που μετατράπηκε σε «άγονη γραμμή», αυξήθηκαν κατά 31,8%.

    Η οργάνωση προτείνει συγκεκριμένα μέτρα και παρεμβάσεις:

    Στις περιοχές που κάηκαν νεαρά πεύκα ή εκτάσεις οι οποίες είχαν αναδασωθεί λόγω παλαιότερων πυρκαγιών είναι απαραίτητο να προγραμματιστούν νέες αναδασώσεις με είδη που υπάρχουν στο νησί. Για δύσκολα είδη, όπως ο άρκευθος, θα απαιτηθεί συλλογή σπόρων για την παραγωγή φυταρίων.

    Ιδιαίτερη προσοχή οφείλει να δοθεί στη διαχείριση της κτηνοτροφίας και της βόσκησης, καθώς η συγκεκριμένη παραγωγική δραστηριότητα αποτελεί ίσως τον «υπ' αριθμό ένα» κίνδυνο για τη φυσική αναγέννηση των καμένων εκτάσεων. Πιο συγκεκριμένα, οι κτηνοτρόφοι πρέπει να ενημερωθούν άμεσα για το καθεστώς προστασίας των αναδασωτέων περιοχών και τις σχετικές κυρώσεις, σε περίπτωση παράνομης δραστηριότητας. Επίσης, είναι απαραίτητη η παροχή ζωοτροφών για τη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της έλλειψης τροφής, καθώς και μια ενδεχόμενη επανεξέταση αναδασωτέων περιοχών από προηγούμενες πυρκαγιές, οι οποίες δεν κινδυνεύουν πλέον από τη βόσκηση και θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια εναλλακτική για τους κτηνοτρόφους.

    [09] Η Lenovo έγινε η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία υπολογιστών

    Η κινεζική εταιρία Lenovo κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία των προσωπικών υπολογιστών (PCs) να εκτοπίσει από το βάθρο της την επί πολλά χρόνια (από το 2006) κορυφαία αμερικανική εταιρία Hewlett-Packard (HP) και να γίνει αυτή πλέον, στο τρίτο τρίμηνο του 2012, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής PCs στην παγκόσμια αγορά, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Gartner.

    Μια άλλη πάντως εταιρεία ερευνών, η IDC, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το BBC, συνεχίζει να εμφανίζει οριακά πρώτη τη HP σε πωλήσεις διεθνώς, με λιγότερο από μισή ποσοστιαία μονάδα διαφορά από τη Lenovo.

    Η αναρρίχηση της Lenovo (που έκανε την θεαματική είσοδό της στο πεδίο των PCs με την εξαγορά της σχετικής μονάδας παραγωγής της αμερικανικής ΙΒΜ το 2005), αποτελεί άλλη μια ένδειξη της διαρκούς ανάδυσης των κινεζικών τεχνολογικών εταιριών στη διεθνή αγορά, μέσα από επιθετικές εξαγορές και φθηνές τιμές προϊόντων.

    [10] Γλαύκωμα και ωχρά κηλίδα απειλούν τους πάσχοντες με τύφλωση

    Χιλιάδες ασθενείς χάνουν την όρασή τους κάθε χρόνο στη χώρα μας εξαιτίας των παθήσεων της ωχράς κηλίδας και του γλαυκώματος -με αύξηση των κρουσμάτων ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας λόγω γήρανσης του πληθυσμού, διαπιστώνουν οι επιστήμονες που τονίζουν ότι η έγκαιρη διάγνωση και η έναρξη της θεραπείας αποτελεί το «κλειδί» για την αντιμετώπιση των παθήσεων της ωχράς κηλίδας και του γλαυκώματος.

    Εξαιτίας της κρίσης στον τομέα της υγείας, οι ασθενείς στη χώρα μας συναντούν σοβαρά εμπόδια τα τελευταία χρόνια, τόσο στη διάγνωση όσο και στην πρόσβαση στη θεραπεία της ωχράς κηλίδας την ίδια ώρα που καταγράφεται μείωση ποσοστού τυφλότητας από το 2007 στη Δανία από παθήσεις της ωχράς κηλίδας, με τη χρήση νέων φαρμάκων.

    Οι ασφαλιστικοί φορείς έχουν σταματήσει να αποζημιώνουν σημαντικές διαγνωστικές εξετάσεις, όπως η οπτική τομογραφία συνοχής (OCT), ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνουν τον ασθενή με καταχρηστικές χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες ελέγχου. Το αποτέλεσμα είναι να καθυστερεί η άμεση αντιμετώπιση της νόσου, να υπονομεύεται το θεραπευτικό αποτέλεσμα και να οδηγούνται όλο και περισσότεροι ασθενείς στην τύφλωση.

    Οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν από τον πρόεδρο της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας και επίκουρο καθηγητή Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτριο Παπακωνσταντίνου, τον διευθυντή του Τμήματος Αμφιβληστροειδούς του Ιατρικού Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας Athens Vision, Αλέξανδρο Χαρώνη, και τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννη Υφαντόπουλο, με αφορμή τηνσημερινή Παγκόσμια Ημέρα Όρασης.

    [11] Νέο εμβόλιο για καταπολέμηση του καρκίνου του τραχήλου

    Ένα νέο είδος εμβολίου για την καταπολέμηση του καρκίνου του τραχήλου, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Inovio Pharmaceuticals, δίνει ελπίδα ως μια πιθανή θεραπεία για τις προ-καρκινικές αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι ερευνητές της εταιρείας.

    Αντί για την πρόληψη λοιμώξεων που προκαλούνται από ορισμένα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων -ή HPV- και αποτελεί στόχο του εμβολίου που παρασκευάζουν οι εταιρείες Gardasil και GlaxoSmithKline, το εμβόλιο της Inovio έχει σχεδιαστεί για να "εκπαιδεύσει" το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να καταπολεμά τα κύτταρα που προωθούν την ανάπτυξη καρκίνου σε γυναίκες που έχουν ήδη μολυνθεί με την νόσο.

    Ο καρκίνος του τραχήλου αποτελεί τη δεύτερη πιο κοινή μορφή καρκίνου στις γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο, προκαλώντας 493.000 νέα κρούσματα και 274.000 θανάτους κάθε χρόνο.Η εταιρεία έχει ως στόχο να αναπτύξει ένα εμβόλιο, το οποίο θα "εκπαιδεύει" το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς ώστε να παράγει μεγάλες ποσότητες των συγκεκριμένων κυττάρων που θα έχουν τη δυνατότητα να εξαλείψουν τα ογκογονίδια.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 October 2012 - 6:30:42 UTC