Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Το υπουργείο Οικονομικών να ζητήσει ξανά τη λίστα Λαγκάρντ"
  • [02] "Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ"
  • [03] Νέα συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας
  • [04] Παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά
  • [05] Αθώος για την... εμφάνιση, ένοχος για την έλλειψη διαβατηρίου
  • [06] "Καμπάνες" ύψους 390.000 ευρώ σε εισπρακτικές εταιρείες
  • [07] "Σχεδόν ανύπαρκτα τα περιθώρια αλλαγής της δημοσιονομικής πολιτικής"
  • [08] Στα 6,6 δισ. ευρώ μειώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού

  • [01] "Το υπουργείο Οικονομικών να ζητήσει ξανά τη λίστα Λαγκάρντ"

    Την αποστολή εκ νέου, με αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, της λίστας «Φαλτσιάνι» ή «Λαγκάρντ» από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ζητούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς ώστε να εξακριβώσουν τη γνησιότητα του καταλόγου που έχουν στα χέρια τους.

    Οι Εισαγγελείς ζητούν από τον κ. Στουρνάρα να μεριμνήσει ως έχων την αρμοδιότητα για την αποστολή της επίμαχης λίστας και μάλιστα αναφέρουν ότι αν δεν κινηθεί εγκαίρως η διαδικασία, έχουν την ευχέρεια να διατυπώσουν επίσημα αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις γαλλικές Αρχές για την διαβίβαση του υλικού με τα 1991 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

    Με την ενέργεια τους αυτή οι δύο Εισαγγελείς θέλουν να ελέγξουν αν το περιεχόμενο του ψηφιοποιημένου υλικού αλλοιώθηκε το διάστημα που παρέμεινε στην Ελλάδα.

    [02] "Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ"

    Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την ανάγκη εξεύρεσης οριστικής λύσης έως το τέλος του έτους, υποστήριξαν από κοινού ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόϊ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

    «Θα πρέπει επίσης να βρούμε λύση για την Ελλάδα, με το που θα παραλάβουμε την έκθεση της τρόϊκας. Εφ'όσον η Ελλάδα επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να αποκτήσει την υποστήριξη της Ευρώπης και δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δική μας θέληση, Γαλλίας και Ισπανίας, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πλήρως στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Φρ. Ολάντ.

    «Η Ισπανία πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ», δήλωσε και ο Μαριάνο Ραχόϊ.

    «Όλοι μας θα πρέπει να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας. Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μια συνολική αποτυχία για την ΕΕ, μια αποτυχία που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να βρούμε τους τρόπους ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και οι άλλες χώρες να πάρουν τις αποφάσεις που αρμόζουν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», είπε.

    [03] Νέα συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας

    Ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το πακέτο των μέτρων της διετίας 2013- 2014, αρχίζει σήμερα η κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί τελικά το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

    Ταυτόχρονα, αρχίζει και ένα «καυτό» επταήμερο έως τη Σύνοδο Κορυφής, μέσα στο οποίο πρέπει να «κλείσουν» 89 «προαπαιτούμενες ενέργειες», που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και θεωρούνται, όπως προέκυψε και από το Eurogroup, ως προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

    Η συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των πιστωτών έχει οριστεί για τις 19.30 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών.

    [04] Παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

    Ένας σχηματισμός με τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δυο ήταν οπλισμένα έκανε μια παράβαση του FIR Αθηνών και δυο παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου, στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου.

    Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, από αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σημειώνεται ότι οι παραβάσεις και οι παραβιάσεις έγιναν την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, βρισκόταν στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη.

    [05] Αθώος για την... εμφάνιση, ένοχος για την έλλειψη διαβατηρίου

    Αθώος για την προσβολή δημοσίας αιδούς κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ο 56χρονος αμερικανός που χθες εμφανίστηκε γυμνός στο Σύνταγμα, ενώ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή για παράνομη είσοδο στην χώρα καθώς δεν έχει διαβατήριο.

    Ο Αμερικανός, λογιστής στο επάγγελμα, ζήτησε συγνώμη για την πράξη του στο δικαστήριο, επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και τόνισε ότι η πράξη του δεν είχε σχέση με την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα.

    Το δικαστήριο προχώρησε στην αθωωτική του απόφαση για την προσβολή δημοσίας αιδούς, καθώς ο πρόεδρος έκρινε ότι δεν προκλήθηκε «σκάνδαλο» από την εμφάνιση του κατηγορουμένου.

    [06] "Καμπάνες" ύψους 390.000 ευρώ σε εισπρακτικές εταιρείες

    Πρόστιμα συνολικού ύψους 390.000 ευρώ επέβαλε το Τμήμα Μητρώου Εταιρειών Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για παραβάσεις του νόμου 3758/2009 περί εταιρειών ενημέρωσης ληξιπρόθεσμων οφειλών (γνωστές ως εισπρακτικές). Ειδικότερα, οι επιβληθείσες κυρώσεις αφορούν έξι εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών, έναν Δανειστή και μία Εταιρεία μη εγγεγραμμένη στο Μητρώο των Εταιρειών Ενημέρωσης και προέκυψαν μετά από έρευνα καταγγελιών και διαμαρτυριών καταναλωτών.

    [07] "Σχεδόν ανύπαρκτα τα περιθώρια αλλαγής της δημοσιονομικής πολιτικής"

    «Περιθώρια άμεσης αλλαγής της συνταγής δημοσιονομικής πολιτικής, που εφαρμόζεται από την αρχή του προγράμματος στήριξης, είναι σχεδόν ανύπαρκτα», ανέφερε κατά την διάρκεια συζήτησης του προσχεδίου Προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    «Από την ώρα που η Ελλάδα προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης και δεδομένων των αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας, ο χώρος σχεδιασμού πολιτικών είναι αυστηρά περιορισμένος και εξαρτημένος από το πλαίσιο συνεργασίας με τους εταίρους και δανειστές μας», συμπλήρωσε ο κος Σταϊκούρας.

    [08] Στα 6,6 δισ. ευρώ μειώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού

    Στα 6,6 δισ. ευρώ μειώθηκε το ταμειακό έλλειμμα του προϋπολογισμού στο εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου, από τα 19,2 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τα έσοδα στο ίδιο διάστημα κατέγραψαν μείωση κατά 3,4% και διαμορφώθηκαν στα 34 δισ. ευρώ έναντι 35,2 δισ. ευρώ πέρυσι.

    Στο σκέλος των δαπανών του Τακτικού Προϋπολογισμού καταγράφεται μείωση τους κατά 23,6% στα 40,54 δισ. ευρώ από 53 δισ. ευρώ πέρυσι.

    Αξιοσημείωτη είναι επίσης η εξοικονόμηση που έχει επιτευχθεί στο κονδύλι των τόκων που καταβάλλει ο Προϋπολογισμός για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους, οι οποίοι μειώθηκαν στα 6 δισ. ευρώ από 13,8 δισ. ευρώ πέρυσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 October 2012 - 16:30:40 UTC